Snart åker vi..
Jag kommer som sagt inte att blogga mycket när jag är borta så det får bli lite tråkigt här en stund, jag hoppas att ni fortfarande kommer att kommentera lite i alla fall och inte ge upp. Jag kommer bli glad när jag kommer tillbaks då. Vad händer idag?

Det här är paradiset..

image162

Bara för att jag hade lust så har jag klätt upp mig mer än med mjukisbyxor som brukar vara min kvällsklädsel..Fick ett ryck runt åttatiden, men sedan dess har jag bara spelat kort med min lillasyster.

Jag har nog packat klart, men det känns som att jag har glömt något; inte för att jag vet vad det skulle vara, det finns ingenting kvar hemma ju (okej, lite överdrivet). 

Det finns inget, som vanligt, på tv. Eller vad säger ni?
..att packa? Jag ska vara borta i två veckor men har stora problem att försöka undvika att få med mig hela min garderob.. Man ska inte ha för lite saker med sig, men man ska ju inte hller ha för mycket med sig. Här passar det väldigt svenska ordet "lagom" perfekt..Man ska ha lagom mycket packning. Men hur mycket är det?

Imorgon bär det av, flyget går imorgon kväll, direkt till Phuket International Airport och sedan buss till Karon Beach.. Det ska bli jätteskönt. visst kommer jag att sakna mycket här hemma men jag ska verkligen försöka att inte tänka mycket på det. Jag ska inte blogga, om vi inte går till ett internetcafé en gång kanske jag kan då, det är en gemensam överenskommelse för att få den bästa semestern som det går. Tid ifrån solen går inte för sig ju..

Men nu tillbaks till packningen, och lite fika först..
Vad gör ni idag?
Jag tror att det är från Brothers & Sisters..Någon som vet?



Pictures of you - The last goodnight
Min tablå för kvällen är som klippt och skuren för varandra tycker jag.
Först är det En prinsessas dagbok (Den är lite fånig och jag har sett den flera gånger men det spelar ingen roll, inte för att det fanns bättre filmer att se ikväll..), följt av ett bakom kulisserna-program om Arn: Tempelriddaren och sedan Alfred Hitchcocks klassiker Vertigo (Med den svenska titeln Studie i brott. Ska jag vara filmfantast så får jag väl vara det också och se en Hitchcockfilm, de ska tydligen vara brillianta och tvebottnade. Vi får se..)

image160

Vad ser ni ikväll?
Dålig uppdatering, jag vet, men det har inte varit så mycket att skriva om.
Det mesta av gårdagen spenderades med en kompis. Pappa fick en idé eftersom det fortfarande var ljust ute så kunde jag övningsköra dit. Okej, sa jag då och det gick väl ganska bra, jag har i alla fall inte glömt bort helt hur man gör.. Fast det var i september eller nåt jag senast körde.
I alla fall så spelade vi Nintendo Wii, snackade och åt lite..Efter tågstrul fick jag ringa på skjuts istället, man kan nämligen inte vara säker på att tågen går i den här kommunen..

image159
Jag har träningsvärk i axlarna efter tennis, bowling och golf igår på Wii..

Efter att ha varit uppe över två, för tredje dagen i rad så vaknade jag inte förrän efter tolv, för tredje dagen i rad. Det måste jag göra någonting åt. På fredag åker jag till Thailand och både tidsskillnaden och det faktum att vi aldrig får sovmorgon på semestern gör så att jag måste vända tillbaka på dygnet.
Vad gör ni idag?

Dagen efter allt sitter många hemma nu och beundrar sina presenter. Jag är jättenöjd med allt men det har blivit lite konstigt i huvudet för mig att tänka på en julafton till sedan i fredags. Det var den stora grejen som överglänste det andra. Jag har klarat det förut men inte i år. I alla fall är jag jättenöjd..Blev ni nöjda med julaftonen?

Snart ska jag dra mig till Ösmo igen för att umgås lite med min friend forever.. Kom att tänka på den här låten, varför vet jag inte..



Viva Forever - Spice girls

Julen är över, eller den vara ju ända fram till påska, eller fastan. Hur var det nu?
For you Shahla..haha


My cool - Adam Tensta
Jag kan säga med total ärlighet att jag måste ha vridit på dygnet otroligt den senaste tiden eftersom jag inte alls är trött nu. Det kanske har något med att jag gick upp vid tolvsnåret idag..kanske..

Just nu sitter jag och ångrar att jag inte tog med Harry Potter filmen, jag lämnade den hemma hos mamma i fredags, nu har jag inte mycket att göra och en film hade varit välkommen. Mina julklappar var av det mjuka slaget,  inget jag kan köra in i dvd:n alltså, utan att den brinner upp that is!

Har ni fått allt ni önskat  och haft en trevlig julafton?
Är julen en tid då man ska vara snäll, träffa folk man knappt träffar annars och kanske återknyta gamla kontakter? Det låter bra, men jag vill bara säga att jag inte vill uppleva detta igen, en kontakt som jag önskar inte var en kontakt. Visst är jag nyfiken över vad som hänt med personen och jag kanske skulle vilja ha honom som vän, men att någon dyker upp så plötsligt igen in i min tanke gör inte gott och jag börjar undra varför allt detta ska hända samtidigt. Det har gått mer än ett år och jag har kommit över det. Så förlåt mig om jag inte kan svara..

You have to know what this does to me. Why haven´t you erased me? But then again, I can´t erase you..
En smart idé för att slippa vänta är att sova bort halva dagen... Det har jag nyligen kommit på.. När jag var klar vid tolvtiden så gick pappa och jag på en promenad upp till musikaffären där några av hans vänner jobbar. De hade specialöppet och bjöd på glögg. När vi sedan kom tillbaks hem så var det ju mindre än två timmar kvar till Kalle Anka. Smart va? Ingen vanlig jobbig julafton där man måste vänta i evigheter.

Ikväll ska jag se på Kalle Anka och Karl-Bertil Jonssons julafton. Det tillhör allmänbildningen och jag har inte sett den än, varje jul har jag missat Karl-Bertil..Nu får det vara nog med det, här ska läras!
Sedan har jag hört från säkra källor att dem inte ska sända Svensson Svensson. Varför då? Vad är det för påhitt? Nu känner man sig som Gustav Svensson när han upptäcker att "Kalle Anka sänds på tv3 i år.." Helt grundlurad..
Det har varit julafton i mer än en timme nu. Än så länge känns det inte, men när jag väl går och lägger mig kommer jag nog få svårt att sova.. Lite spänd är man ju allt på julen fortfarande, fast ska jag vara ärlig så längtar jag mest över att få ha min nya klänning på mig.
God jul på er..

Jag kan när jag vill. Just wanna tell you that!

Under kvällen har jag lyckats se Pirates of the Caribbean - at world´s end 2,5 gånger.
Tokigt tycker ni kanske men låt mig förklara.
Jag hade börjat titta på den tills pappa skulle se den efter fotbollsmatchen, då började vi såklart om, men han somnade (det är inte riktigt hans typ av film, tänk AB Svenska Ord så är han glad) så då hoppade jag framåt i filmen dit jag sett. När den underbara filmen var slut så kom bror min hem och ville se den. Jag är inte den som är den och säger nej till att se igen. Så det blev lite mer, all and all ca 2,5 gånger, men det låter mycket mer.
Vad tycker ni om Pirates..?

image158

Det mest romantiska bröllopet sedan urminnes tider..
- Elizabeth, will you marry me?
- I don´t think now is the best time!
- Now may be the only time!
I have made my choice, what is yours?
- Barbossa...marry us!

- Don´t you see I have other things to do?
Dearly beloved we be gathered here today..to nail your guts to the mast.

- Elizabeth Swann, do you take me to be your husband?
- I do..
- Great!
- William Turner, do you take me..to be your wife.. in sickness and in health, health being the less likely?
- I do.

- You may kiss..
You may kiss..
Just kiss!

Godmorgon...eller förmiddag kanske är mer rätt.
Jag vaknade för inte alls så länge sedan, det känns som jag har sovit extremt mycket och jag får alltid ont i huvudet när jag har sovit för mycket. Får ta en promenad och hoppas att det går över. Idag blir det ytterligare bullbak, det tredje nu i december, denna gång för eget bruk inte till skolan - de snyltarna. (Men dem var imponerade, eller hur?)

Dagen före julafton ska väl egentligen också bestå av en uppesittarkväll. Bingolotto har en, men i vår familj - den fotbollstokiga - så blir det of course El Clásico. Det stora mötet mellan giganter, Real Madrid och Barcelona. Kul att det har slumpat sig så att den spelas dagen innan jul! Söndagar brukar upptas av spansk fotboll, men jag kommer säkert att ursäkta mig för att se POTC3..
Vad ska ni göra idag?
Time flies even when you have nothing to do.. Godnatt.

Jag känner inte för att gå och lägga mig än, kanske tittar på POTC3.. Har redan tittat på andra skivan, extramaterialet och älskade det såklart. Loved it!
Jag tror inte att det är så många fler som ser på det, kanske tycker dem att det förstör filmen att veta hur allt är gjort. För mig är det tvärtom, jag tycker att det bara blir bättre när man förstår mer om filmen, karaktärer osv.

Pirates-filmerna var det som öppnade filmvärlden för mig; det var dem som fick mig att inse att det krävs så mycket andra saker än det man ser på filmduken. Kanske är det därför jag älskar eftertexter för att de verkliga hjältarna i en filmproduktion får credd. Man ska inte underskatta skådespelare, regissörer och producenters roll i filmen heller - utan dem hade det verkligen inte blivit någon film alls, men man måste komma ihåg att alla jobbar tillsammans för att skapa de bästa. Vi ska inte glömma bort dem. I will remember..

Idag är det den 23:e december, dan före doppare-dan oc hfjärde advent.. Det känns som att julen redan är över här hos mig. And I´m still hoping for a Chrismukkah miracle.
Ikväll är det Sweet Home Alabama där alla säger Oh my god!
Jag har sett den många gånger men den går att se igen. Reese Witherspoon, Josh Lucas och en undanskymd Patrick Dempsey i denna romantiska komedi.
Sometimes what you´re looking for is right where you left it..
Omnia mirari etiam tritissima = förundras inför allt, även det mest vardagliga.
/ Carl von Linné
image156
Idag har vi julstökat i familjen; jag har lagat Janssons frestelse, som jag aldrig gjort förut vill jag tillägga, och bakat pepparkakor. Pappa har bidragit med köttbullar. Imorgon ska vi fortsätta med saffransbullar (tredje satsen för mig den här månaden) och säkert något annat också.. Jag tror också att inhandeln av julklappar är klar idag, har spenderat några kronor på saker till folk (O, så ospecifikt..).
Vad har ni gjort idag?

Vill också tillägga att jag inte kommer ha några problem med att sjunga "För vi har tagit studenten, för fan vad vi är bra!" nästa år för vi kom på idag att vi är bra.
För fan vad vi är bra! haha..
Chris Martin, Dido, Robbie Williams, Natasha Bedingfield, Sugababes, Joss Stone, Bono, Justin (från the Darkness), Keane, Sir Paul McCartney, Sir Bob Geldof och många fler sjöng in en ny version av Christmas time som Band Aid gjorde 1984 för att samla in pengar för att utrota fattigdomen, nu under namnet Band Aid 20, just 20 år senare.



Make Poverty History..
Kommer ni ihåg de vita armbanden?
Denna film slutar aldrig att få mig att häpnas. Den är fantastisk.
J.M Barrie var pjäsförfattare från Skottland under tidigt 1900-tal, han hade inte så stor framgång ett tag, ett äktenskap som inte heller gick så bra. Men en dag, under sin vanliga tid i parken, får han kontakt med familjen Llewelyn Davies; änkan Sylvia och hennes fyra pojkar: George, Jack, Michael och Peter.
Detta är början på en vänskap och ett äventyr som får honom att upptäcka Neverland.
Landet Ingenstans.
Han är författaren till Peter Pan..

Johnny Depp - vad ska man säga om honom? Han är en fantastisk skådespelare som kan ta vilken roll som än kommer mot honom. Han är trovärdig på ett sätt som bara får en att rysa; vare sig han är en genial pirat eller pjäsförfattare, chokladfabriksägare eller saxhandad. Kate Winslet spelar änkan Sylvia som är hans musa, inspiratin till Wendy och Tingeling, en vän som får honom att tro att det ordnar sig..
Underbar...
+++++
Where will your imagination take you?

 
Jag är glad nu. Fick allt jag kunde önska mig (okej, det finns en sak till) och jag är jättenöjd.
Tack hela min underbara familj!

Nu kommer jag rada upp allt; har en känsla av att det kommer bli mkt..
* Pirates of the caribbean - at world´s end
* Harry Potter and the order of the phoenix
* Smuts - Katarina Wennstam
* I denna stilla stund - Mari Jungstedt
* Den du inte ser - Mari Jungstedt
* En stickad, grå-rosa-vit-klänning/tunika
* Startpaket på körlektioner (innan har jag också fått så att körkortet ska betalas av mamma)
* L´oréals Telescopic Mascara och Glam Shine Lip Gloss
och lite till...
Jag blev, med sanning, inte besviken på någonting. Jag trodde att de inte hade koll eftersom jag inte har lämnat en önskelista - men "storkastrullerna" i familjen har alltid öronen på helspänn.. Lite skrämd blev jag att det nu är en bokad körlektion för mig när jag kommer hem från Thailand, hade glömt att nästa år är det år jag fyller 18, det år jag ska ta körkort..

Man får inte ta sig själv på största allvar har jag börjat märka..

Nu är jag mätt! Som man alltid blir efter julmat, right? Nu ska vi väl fika också, som att man behöver mer mat i magen, men fika går emellertid alltid ner - konstigt nog..

Men allt detta är ju ändå bara tidsfördriv till vi ska börja med julklapparna, det är ju själva huvudsaken med julen. Och att vara med sin familj, självklart. Säger någon att julklappar inte betyder något så har jag svårt att tro dem, man behöver inte alls få mycket saker, men något som man verkligen vill ha och har önskat sig kan väl få ges på julen, annars blir man ju lite besviken.
Tycker inte ni att det är fel att inte ge varandra något bara för att bevisa att man inte materialistisk?
A dream come true. Jag skriver detta på en bärbar dator, jag gillar ljudet av orden som tyst formas av tangenterna.. Men det finns ett problem, det är inte min dator och det är inte alls många gånger jag får tillfälle att skriva på den, en jobbdator brukar oftast inte vara hemma eller hur?

Det börjar närma sig.. ETA 18 minutes.. om dem inte är sena som min släkt har en tendens att bli. Själv är jag en sådan person som hellre är för tidig än sen, och blir alltid nervös och får dåligt samvete om jag känner att det börjar bli ont om tid..Alltid sena eller alltid tidiga - vad är ni?

If you think you´re beaten, you are. If you think you dare not, you don´t.
If you´d like to win, but you think you can´t, it´s almost certain you won´t.

If you think you´ll lose, you´ve already lost; for out in this world we find success begins with a fellows will - it´s all about your state of mind!

If you think you´re out-classed, you are. You´ve got to think high to rise.
You´ve got to be sure of yourself before you´ll ever win the prize.

Life´s battles don´t always go to the stronger or faster man, but sooner or later the man who wins is the man who thinks he can!

Dagens humör: Förväntansfull..
Dagens mående: Se ovan..
Dagens borde: Kanske gå ifrån datorn och göra mig i ordning..
Dagens frisyr: All over the place..
Dagens klädsel: Mjukisbyxor, linne, kofta just nu. Det ska ändras till en klänning senare.
Dagens planer: Pre- julafton..
Dagens materiella vill ha: Pirates3 på dvd, får jag den inte så köper jag den själv..
Dagens längtan: Ja ni, som vanligt..
Dagens fundering: Vart morgonen tog vägen..
Dagens beroende: Det kommer väl bli knäckebrödmackor och efterrätt på julbordet om jag känner mig själv rätt.
Dagens tråkigaste: Att frosten som ligger tunt vit på backen lurar mig att tro att det har snöat.
Dagens tidning: DN:s sport..
Dagens låt: It´s the same in any language - I nine

..this time I know it´s the real thing.
Eller det är inte julafton idag men nästan eftersom det blir pre-julafton med mammas släkt ikväll. Vad gör ni idag?

Jag måste visa den här. Jag har haft låten på hjärnan sedan igårkväll och videon är så ful. The genious of Freddie Mercury, may he rest in peace..


I want to break free - Queen

Jag är trött.
Det har inte varit någonting särskilt på tv men jag tittade ändå på Spice Girls: Official Reunion (for old times sake) och Magnus Betnérs Inget är heligt, även lite av dokumentären om Peter Johansson som spelade Galileo i musikalen We will rock you i London, i vår är han aktuell i Footloose tillsammans med Anna Sahlin och Måns Zelmerlöw. Han sjunger otroligt bra, det har jag tyckt ända sedan jag såg honom i Så ska det låta i början av året tror jag att det var. Han hoppade sönder glasgolvet i studion när han skulle avsluta I want to break free...

image152
image153

It´s closer to my heart this way..
I´m gonna miss it when I´m gone.
One thing is for sure; I´ll never forget.

/moc

Jag hann ju inte skriva om den trevliga julklappasutdelningen vi hade igår at my place..
Det var mycket nice. Pepparkaksdekorerande och ätande, även saffransbullar och kokosbollar, snack och -man ska inte säga höjdpunkt- men höjdpunkten..
PRESENTERNA!!
Choklad (jag är en godisgris så det är alltid bra att ha), en liten söt nalle med KRAM-knapp, jättegulliga röda små ljus på fat, en pirates-kalender för 2008, en grön tröja (Älskar grön) och en större nalle med fotbollskläder.
Det sötaste (er andras presenter var jättebra också) var ändå brevet som hängde med de tre sista presenterna som alla var från J, det var en förklaring till presenterna som alla passade mig så mycket, vi känner varandra så bra och är så lika. (Det är ganska internt så tro inte att jag är galen i nallebjörnar!)
Jag är glad att du är min vän, min själsfrände..på ett sätt.
Nu är jag hemma igen och det är jullov...

Det började med relativt tidig uppgång, vid skolan för att träffa J klockan 8.30, innan dess hade jag handlat en present på Kvantum. Sedan spenderade vi en timme innan alla andra kom dit med att ställa fram allt vi bakat och stryka chokladmousse på muffinsarna. Det var lite jobbigt kan jag säga men också väldigt gott sen när vi fick äta dem.
Det blev ett blandat information- och lekmöte. Vem vill få julklappar?-jeopardy spelades mellan lagen Hohoho.. och Nöff/Öl.., vi låter det vara osagt vem som vann. (Skandal, skandal en domarskandal!)
I fiskdammen fick jag en kokosnöt. Tack så hemskt mycket säger jag till den lilla filur som köpte den (ska nog allt fixa så att han blir bänkad i vår!). Do not mess with the daughter of a coach!
Sedan blev det en gemensam promenad genom hela stan till Folkets Hus och Vågen, vi har ju ingen aula så estet-treorna fick ha sin årliga julshow där istället. Man kan inte kalla det dans, länge har vi funderat om de egentligen söker en karriär inom stripparyrket. Men sjunga och spela kan de som gör det i alla fall.

En liten sväng på stan blev det också, jag köpte en klänning till mig själv. (Skäll inte på mig nu mamma, jag vet att man inte ska köpa något till sig själv innan jul, but I couldn´t help it.) Än fattas det några julklappar som ska inhandlas i helgen(?)
DET ÄR JULLOV NU!!
God morgon. Snart är det julfika för SPSM2 och SPM2 här. Jag informerar senare.
Julklappsutdelningen igår var lyckad. Hinner inte nu.
Vad ska ni göra idag?
Snart är det dags för pepparkakor och julklappar..
Det måste erkännas att man fortfarande är som ett barn (men jag är ju ett barn) på julafton när det vankas paket..

image150
Jag är klar!!! Kommunikationsanalysen är inlämnad och nu ska jag lämna den här skolan för att bara återkomma en gång till i år. Det känns skönt.
Jullovet 1 dag.
Julafton 5 dagar.
Thailand 9 dagar
.

Som sagt, det känns skönt.
Hur långt har ni till lovet?

Nu kanske alla chockas..
Vi har fått reda på betyg i Natur.
Men oroa er inte, jag ska inte ha omprov för att betyget inte räcker, eller jo det ska jag. För att få MVG, ska jag göra om genetikprovet, det betyder en hel del plugg under lovet. I Thailand. Tror ni på det?

Jag får plugga när jag kommer hem..That´s the simple truth. 

Idag har jag lärt mig vad http:// betyder..
Saker man funderar på kan vara otroligt irriterande att fundera på..

HyperText Transfer Protocol

Så nu vet ni det!
Hallå i stugan.. Idag har jag nog vaknat upp med ett gott humör. Det är den sista riktiga skoldagen innan jul, vi ska prata betyg på Naturkunskapen och sedan renskriva en analys på Människan socialt och kulturellt.

Men jag lyckas alltid glömma allt det där, tänker bara på vad som ska göras efter skolan. Jag och några fler i klassen också måste köpa en liten julklapp som klassen ska få imorgon, vi ska ha fiskdamm (åh, så underbart barnsliga man kan vara..) och sedan ska jag hem och fixa inför kvällens julklappsutdelning för kompisarna.
Vad gör ni idag?

Justin Timberlake och Timbaland..
En del av låten är med i Hajar som hajars eftertext. Underbar..
Nu ska jag äta lite, slår ner datorn nu så godnatt allihopa..

I det fjärde avsnittet av Bones hittas en förmultnad kropp på en ödetomt, bevisen pekar på att han kan ha kokats och leder till den ekologiska världen. 
Brennan och Booth påbörjar också sin parterapi som FBI beordrat dem att genomgå. De tror nämligen att det kan ligga problem vid det faktum att Seeley grep Temperance´s pappa och att han måste vittna mot honom. Den unge psykologen Dr. Sweets upptäcker genast det djupa känslomässiga band de har till varandra.



Let´s boogy Bones!

Complement...ple. It means that we complete eachother...as a team.
Vet ni att jag hör mig själv sitta här och sjunga otroligt falskt?
Till Westlife. Something right. Men det gör inget. Sjung ni också!

 !
Jag har redan börjar planera upp min kväll.
Jag gillar att planera ska ni veta..
Mellan 20-21 är det Bones. Sen är det tomt fram till 21.55 när det är Brothers&Sisters:Family Album, en sammanfattning av första säsongen, vet inte riktigt om jag ska se det än. 23.10 är det i alla fall sista avsnittet av Bones andra säsong, repriserna som har gått länge nu, Stargazer in a puddle heter den och jag vet redan exakt vad som händer. Har sett säsongerna 1 och 2 ganska många gånger.
Hålet som blir där måste ju fyllas så då kan jag väl sätta igång med en kommunikationsanalys.
My best work is written at night.

Vad gör ni ikväll?
Jag har blivit utmanad av Mojsan. Här ska man få reda på sitt riktiga värde..Spännande..
Jag utmanar J och Mic. Och de som vill...

NATURLIG HÅRFÄRG ?
[ ] Rödhårig - 700 kr
[ ] Brunhårig - 200 kr
[x] Blond - 500 kr
[ ] Svart - 100 kr
[ ] Flintskallig - 50 kr
[ ] Annan - 700 kr

ÖGONFÄRG ?
[x] Blå - 1000 kr
[X] Grön - 700 kr
[ ] Grå - 500 kr
[ ] Brun - 200 kr
[ ] Annan - 100 kr

LÄNGD ?
[ ] Över 2 meter - 2000 kr
[x] 160-200 cm - 1700 kr
[ ] 160-140 cm - 1500 kr
[ ] 140-120 cm - 700 kr
[ ] 120-100 cm - 400 kr
[ ] Under 1 meter - 200 kr

ÅLDER ?
[ ] 41-60 - 1200 kr
[ ] 31-40 - 1000 kr
[ ] 26-30 - 700 kr
[ ] 21-25 - 500 kr
[ ] 18-20 - 200 kr
[x] 0-17 - 100 kr

ÄR DU ?
[ ] Tvilling eller mer - 3000 kr
[x] Förstfödd - 3000 kr
[ ] Enda barnet - 2000 kr
[ ] Mellanbarn - 1000 kr
[ ] Tredje barnet - 1000 kr
[ ] Andra eller sista barnet - 0 kr

DRICKER DU ALKOHOL ?
[ ] Nej - 4000 kr
[x] Sällan - 3000 kr
[ ] Bara vid speciella tillfällen - 2000 kr
[ ] Ibland - 2000 kr
[ ] Bara på helger - 3000 kr
[ ] Alla andra dagar - 500 kr
[ ] En gång om dagen - 100 kr
[ ] Flaskan är mitt liv - 0 kr

HUR BRA SYN HAR DU ?
[ ] Har glasögon men använder dem inte - 2000 kr
[X] Inga synfel - 1000 kr
[ ] Glasögon - 500 kr
[ ] Kontaktlinser - 200 kr
[ ] Opererat - 100 kr
[ ] Går inte att fixa - 50 kr

FÄRG PÅ BILEN ? [ÄVEN FÖRÄLDRARNAS BIL]
[ ] Rosa - 20,000 kr
[ ] Mörkbrun - 8000 kr
[ ] Guld - 7000 kr
[ ] Grå - 6000 kr
[x] Blå - 5000 kr
[ ] Vit - 4500 kr
[ ] Svart - 4500 kr
[x] Röd - 4000 kr
[ ] Grön - 3500 kr
[ ] Silver - 3000 kr
[ ] Lila - 2500 kr
[ ] Gul - 1000 kr
[ ] Orange - 1000 kr
[ ] Rostig - 150 kr
[ ] Ingen bil - 0 kr

SKOSTORLEK ?
[ ] 45+ - 3000 kr
[ ] 43-45 - 2500 kr
[ ] 41-43 - 2000 kr
[ ] 38-41 - 1000 kr
[X] 38-36 - 500 kr

FAVORITFÄRG ? [DU FÅR VÄLJA 4 OLIKA]
[x] Röd - 6000 kr
[x] Svart - 1000 kr
[X] Blå - 450 kr
[ ] Brun - 500 kr
[ ] Lila - 2000 kr
[ ] Vit - 4000 kr
[X] Grön - 3500 kr
[ ] Orange - 3000 kr
[ ] Gul - 3000 kr
[ ] Rosa - 1000 kr
[ ] Annan - 500 kr

ANVÄNDE DU EN MINIRÄKNARE FÖR ATT RÄKNA IHOP RESULTATET ?
[x] Ja - 5000 kr
[ ] Nej, räknade i huvudet - 10.000 kr
[ ] Penna och papper - 20.000 kr
[ ] Bad någon om hjälp - 1000 kr

Jag är värd 36 450 kronor..Det är inte utan att man känner sig lite billig..

..thats a huge overstatement..

Jag började tro att skoldagen aldrig skulle ta slut. Efter engelskan i förmiddags, som gick rätt bra ( jag har börjat vänja mig att prata inför folk) hade vi en lång luchrast due to inställd spanskalektion. Den var tänkt att ägnas åt att plugga matte, vilket jag inte gjorde igår. Det är ganska svårt att göra när böckerna ligger i skolan! Men så blev det ju såklart inte; jag, J och Mic lyckades babbla bort mer än en timme i matsalen där vi aldrig brukar sitta länge annars.

Ishallen nästa. Skridskorna stod på tur. Jag är förvånad över att det är så många som inte kan åka skridskor. Kan ni det? Jag har alltid tyckt att: det lär man sig väl när man är liten. Jaja, vi gjorde lite övningar som säkert såg jätteroliga ut. Man ser ju verkligen ful ut i den obligatoriska hjälmen också.
Sedan skyndade vi iväg till ett matteprov..eller test? Det blev inget bra tror jag, är glad om jag får G, räknade nämligen ihop summan av vad jag tror att jag får för resultat och det räckte knappt. Not good.. Vill inte ha mitt första IG i livet..


På historialektionen sen gick vi genom Frihetstiden i Sverige under 1700-talet. (Tiden mellan Karl XII och Gustav III) Jag kan inte svensk historia! Har aldrig läst det, men tycker att det är lite intressant i alla fall.
Men kanske inte på den näst sista dagen på terminen.

Jag hann inte skriva på textkommunikationen, kollade i alla fall igenom gamla texter. Nu ska jag ha engelskaredovisning, önska mig lyckat till!
Vad ska ni göra idag?
Med dubbelavsnitt av Cityakuten, ett av dem över redan nu, och repris av Bones och dessutom lite engelska säger jag nu godnatt...
(Jag hade stora problem att hitta en låt som passar, men här kommer en gammal goding. Lyssna på gitarren!)


Wish you were here - Pink Floyd
Julspelet var väl okej, det var som en lite smårolig teater, jag var imponerad att dem hade lärt sig så många olika repliker och sånger. De små kan dem!
Huvudpunkten var ju i alla fall fikat efteråt. Alla barnens familjer hade tagit med sig något så där för fanns det ju hur mycket som helst. Mitt kakfat var fyllt till bristningsgränsen kan jag säga. Lottdragning hann vi med också.

Nu blev jag stressad helt plötsligt!
Jag som var beredd på en lugn kväll med lite engelska och en mattebok i skåpet. Ringde till mamma nyss och fick mina planer krossade - min lillasyster ska ha julspel i aulan ikväll och jag ska ju gå för att göra henne glad... såklart..(Även om det kanske inte är världens dröm att titta på en julteater med massor av sjuåringar i rollerna.) Det är vad storasystrar är till för, inte sant?
Ska därför snart dra mig till en buss, ska se till att jag inte har några brödsmulor på mig, det gick lite fort där när jag skulle äta mitt upp i alltihop också..

Somebody once said:
"Don´t make something unless it is both  necessary and useful; but if it is both necessary and useful, don´t hesitate to make it beautiful."

Detta står det på en låda som ligger precis utanför vår dörr. Den är från Design House Stockholm och har innehållit två klaffbord.

Jag har inte haft någon tid alls att skriva idag så här kommer sammanfattning..

Dagen började med en liten resumé av en resa till San Antonio som en i klassen gjorde, ganska småtråkigt att lyssna på eftersom jag redan läst hans resedagbok och visste "allt" vad han hade gjort. Sedan följde en svenskaredovisning i form av en bokcirkel, det gick nog bra..

Pressrelease på skoltidningens andra nummer i cafeterian också med Moi, Matilda som frilansare.. Det var även lite trevligt häng vid några av borden där, fast solen var ivägen så jag kunde knappt titta...

Min grupp till engelskaredovisningen har gjort färdigt en PowerPointPresentation nu så jag ska väl hem och träna på vad jag ska säga om Harold Pinter. Någon som vet vem han är?
Snart ska jag ta bussen till min mamma och hämta ett par saker som jag glömt, upptäckte där så smått i helgen att jag inte hade min mobilladdare med mig, vilket inte är så smart!

Har även fått höra den andra versionen av en sak som hände för länge sedan, jag förstår den också och hoppas verkligen att dem hämtar sig efter det..

Vad har ni gjort idag?
Jag säger godnatt nu..med en liten låt som jag verkligen tycker om. Varje gång Hitta Nemo (Ja, jag tycker om den också!) tar slut och eftertexterna börjar så får man höra den lilla låten. En av anledningarna till att jag älskar eftertexter är ju pga musiken..Och låten+ artisten är fantastiska..


Beyond the sea - Robbie Williams
Nu blev jag lite sur..
Hela året har jag väntat på annandagen för att få uppleva den riktiga traditionen - annandagsbandy på Zinkensdamm. Men nu när jag kollade upp spelschemat så visar det sig att Hammarby inte spelar den 26:e. Varför? Nu när jag ville gå och hade tid.. Inte för att jag tittar på bandy i annat fall men jag ville gärna se en klassisk match på Zinken och stödja kära Bajen..
image148 image149
Efter ännu en promenad ute i kylan ska jag snart ta en dusch och sedan göra lite te och sätta mig till rätta i soffan. Det har varit en lagom lugn dag med pappa och bror på cup, borta från lägenheten alltså. Det känns helt okej att gå till skolan imorgon och jullovet känns inte lika avlägset längre. På torsdag, på torsdag..

Det finns knappt något att se på tv:n så det kan bli en tidig kväll. (Eller det blir det inte alls, alltisd när jag säger det så blir jag uppe länge ändå. Kanske läser jag min bok Catcher in the rye så att jag slipper låna om den uinder lovet..)
..att jag tänker på Grease varje gång jag hör The Arks låt Little Dysfunk You?
Någon annan som har tänkt på det?

One Tree Hill var underbart idag.
Jag tycker om att det är någon som pratar i början, smarta saker of course, och sedan sammanfattar i slutet. Alla serier verkar ju ha tagit det nu, så det kanske inte är bara OTH som har det, men ändå.
image146
Klockan har redan passerat 18 och jag ska nog inte plugga så mycket mer idag. En sammanfattning av pluggningen idag då blev att jag inte gjorde så mycket matte men är redo för svenskaredovisning imorgon och snart klar med ett utkast på kommunikationsanalysen. (Whuu, långa ord där!)
Hur har ni haft det? Många verkar ha pluggat precis som jag..
Jag har precis upptäckt en mysig stämning på teven. Idag har det varit Som hund och katt och nu är det Peter Pan, så mysigt, juligt och barnsligt. I love it. Snart (16.50) börjar One Tree hill också, jag missade det förra veckan. Vad hände? Så nu ska jag abslout se...
image145
Jeremy Sumpter som Peter Pan. Är han inte söt?

I do believe in fairies. I do, I do..
Men nu pluggar jag ju inte längre.. Fy på mig..

Tänkte lägga in en video på en låt av Eros Ramazzotti.
image147
Jag tycker han är bra, det spelar ingen roll att man typ inte förstår vad han sjunger. Men i alla fall så sket det sig, man kan inte kopiera emped-koden på youtube (hatar när det händer!) så här är en länk på låten Fuoco nel fuoco..
Det är tredje advent idag.
Alltså 8 dagar till jul, 4 dagar till julavslutning och 12 dagar kvar till jag åker till Thailand..
(Det kanske jag inte har berättat, men det har varit klart länge att jag ska dit. I två hela veckor, åh så skönt.)

image144

Vad ska ni göra idag?
..eller lite i alla fall. Har knappt vaknat än fast jag sovit nästan 11 timmar och sedan varit ute på en liten vakna-till-sig-promenad...
Men det krävs kanske inte så mycket av mig idag, ska ju bara plugga en del.
Matten är nog det viktigaste, vi har prov på tisdag så jag ska väl börja repetera. Sedan ska jag kolla igenom svenskan och engelskan för att vara redovisningsklar måndag/tisdag. Och till sist kommer det att bli en kommunikationsanalys för Männ.So.Kul till på onsdag.
Plugga alltså..
Kul. Not!

Samtidigt är det skidor på tv. Hur ska detta gå?
Jag har inte hunnit skriva idag.. J och jag har bakat saffransbullar och muffins istället. Denna gång är bakningen till vår julavslutning på torsdag. 63 bullar och 68 chokladmuffins blev det!
Min självdiciplin måste ha förbättras otroligt eftersom jag knappt åt varken smet eller deg..
Vad har ni gjort idag då?

Ikväll klockan 21.00 på tv4 är det min absolut mest uppskattade och sedda film någonsin. Pirates of the Caribbean: The curse of the black pearl.
Har någon sett hur filmens handling beskrivs i tidningen eller? Den personen som skrivit det måste ha sett max 10 minuter av filmen och har missat allt det viktiga!
Så här står det typ i Expressen: "Elizabeth Swann är förälskad i smeden William Turner som hon räddat vid ett skeppsbrott. Men det finns ett problem, Kommendör Norrington har friat till henne."
Vad är det för förklaring? Det låter ju som en konstig och väldigt b-film och inte den episka äventyrshistoria den egentligen är. Hur kan man glömma bort att ens nämna Captain Jack Sparrow? Oförskämt!
..omedelbart och på en gång måste jag gå och lägga mig nu. Jag har hållit mig uppe alldeles för länge med tanke på att jag var trött redan vid 14-tiden..Godnatt allihopa..


You and me - Lifehouse

Tack till alla ni söta som besökt min blogg idag, det har varit många. Hoppas ni kommer tillbaks.
Hittade en utmaning hos två bloggar.. 1.   2. 

Man ska skriva de tre finaste namnen på tjejer och killar..

Leah
Elizabeth
Thea
(Okej, dem blev lite lika nu då, men fina är dem ändå..)

William
Johan
Matthew

Jag utmanar Tobias, Hanna och Jennie och såklart de som känner för det..
Skriv gärna en kommentar hos mig så kan jag se vad ni tycker är fina namn..
Jag och min pappa är väldigt lika till sättet.. Vi har också ganska mycket samma dåliga humor.
Vi satt idag och gjorde en lista på saker vi ska ha på julbordet och helt plötsligt blev det ett litet rim. Vi behövde bara titta på varann för att veta att det var värdelöst roligt..

- Du kan hacka ner lite dill i din sill om du vill.

Var det kul? Svar: Nej! Men vi skrattar ändå..

PS.Om det rimmet finns på ett paket så får man en kokbok har vi kommit överens om..D.S
Den här tröttheten har inte försvunnit än, den bara förvärras. Vad tror ni om att gå och lägga sig? Är det en lösning kanske?

Snart är det På spåret. Ett program som jag brukar titta på med pappa (och mamma ibland), rätt kul faktiskt och allmänbildande. Jag hör popcornens poppande ute i köket nu, jag kanske ska ta och göra lite chokladpudding. Vad säger ni om det? (Jag som var trött, vad är detta! Det finns alltid plats, och tillfälle för choklad!)
 image143

Jag har varit upptagen med annat idag nämligen ett toppmöte, det gick bättre än väntat, men eftersom jag hade väntat mig att det inte skulle gå alls så att jag talade tre gånger var en klar förbättring... Nu känns det i alla fall bättre, något otroligt tungt har lyfts från mina axlar..
Äntligen helg!

Har ni haft det bra idag?
Kan någon väcka mig?
Jag ska göra samhälle nu. Önska mig lycka till inför toppmötet för jag kommer behöva det...
Alla ni andra tycker väl att det är skönt att det är fredag, snart helg och så, men jag kommer inte kunna slappna av förrän på onsdag. Massor av helvetesdagar kommer att följa nu, jag vill inte..
Vad gör ni idag?

Nu släckte dem ljuset i datasalen; vill någon verkligen att jag ska somna?
Godnatt och sov gott allihopa, snart är dagen med alla luciatågen över...Bara 10 dagar till julafton snart också..
image120
Paniken kommer väl närma sig, men just nu ska jag försöka koppla av, se klart Bones, dricka mitt te och sedan sova. Jag behöver det efter den här dagen.


You´re beautiful - James Blunt
Seriöst, jag håller på att somna i stolen med hakan vilandes på ett hårt skrivbord, inte bekvämt kan jag tillägga. Jag har fortfarande inte skrivit klart mitt samhällsarbete till imorgon, skiter i det snart, och så ska jag ju se Bones också så det blir inte läggdags än på länge..

Paketen är inslagna i alla fall, så något nyttigt har jag gjort idag.

Jag ska inte skylla på någonting, arbetet går som det går, och om jag lämnar in så får jag väl ettt G. Vi har haft mycket tid på oss för den här uppgiften, nästan en månad men det var först den här veckan, i tisdags tror jag, som jag verkligen förstod vad det handlade om. Som sagt så skyller jag inte på något, jag säger det bara..
..är jag pysslig av mig och slår in julklappar. Det börjar bli dags för det, inte sant? Jag är inte direkt en mästare på att slå in paket men jag brukar heller inte ge mig förrän de ser okej ut..
Är ni klara med julhandeln och paketinslagning än?
image142
Trött, så trött...
Denna skoldag blev inget bra, för det första är jag stressad inför toppmötet imorgon och för det andra så har alla lärare en stor förmåga att ändra allt så att man inte vet vart man ska ta vägen! Mot slutet ordnade det upp sig lite efter att vi fått igång en bra diskussion i min panelgrupp inför måndagens (OBS ny dag) "bokcirkel".
Varför kunde vi inte ha jobbat så från början för?

Här följer en planering för det resterande dagarna på höstterminen -07:
Fredag 14/12
Toppmöte 11.30-14.30, Skapa Power Point Presentation om Harold Pinter..
Lördag 15/12
Handla och baka till julavslutningen + eventuellt till julklappsutdelning..
Söndag 16/12
Plugga matte, engelska, svenska, historia och Männ.So.Ku..
Måndag 17/12
Svenskaredovisning, plugga matte, engelska..
Tisdag 18/12
Matteprov, Skridskoåkning på idrotten, engelskaredovisning, historialäxförhör(?), plugga Männ.So. Ku..
Onsdag 19/12
Männ.So.Ku-inlämning, julklappsutdelning på kvällen..
Torsdag 20/12
Avslutningsfika; ringdans och sedan show på vågen..
JULLOV!!
(Det känns som en evighet kvar..)

Efter en tidig uppgång, vid femsnåret sådär, och två luciatåg: Ett i kyrkan med min bror och andra nior från Gröndalsskolan, de var jättefina och sjöng exakt samma låtar som vi gjorde när jag gick i nian förutom en svensk version av Hallelujah, och ett i skolan som esteterna skötte. Jag höll på att somna under den sista, det tog ju aldrig slut!
Men i alla fall,trevlig Lucia på er allihopa.
(Just det, vi ska komma ihåg att gratulera spanskalärare Lucía på namnsdagen..)

Jag viskar en bön inatt,
för alla de som väntar..
För de som tappat hopp,
för alla de som längtar..

Har ni vart på några Luciatåg?

En gammal goding från kvällens gamla avsnitt av Bones[the killer in the concrete]..
Godnatt och sov gott. Längre än mina fem timmar förhoppningsvis..


Keep on trying - Poco
Hammarby Fotboll börjar äntligen reda ut sina målvaktsproblem.
Idag blev det klart att vi värvar Kristoffer Björklund, som spelade för Brommapojkarna den tidigare säsongen. Blir allt som ryktet säger så kommer även Rami Shabaan till oss till Allsvenskan 2008. Det börjar ljusna, får vi en bra målvakt så kan allt gå vägen.
2008 ska bli ett bra år på Söderstadion för oss, du och jag J (och kanske några andra?) på Östra Stå sjungandes Just idag är jag stark.. Kan det bli vår snart?
Jag läste i Veckorevyns Ur livet-special om Emelie Ohlsson som förlorade sin syster i tsunamin 2004. Reportaget börjar med: "Paulina kom!" och sen kan inte jag läsa mer. *Gråter*
Jag kan absolut inte tänka mig hur något sådant känns men jag klarar inte heller av att läsa om det eftersom det får mig att tänka på det. Jag tror inte att jag skulle klara en sådan förlust..Och jag beundrar de som kan prata om det och erhålla styrka från det.
Den 26:e december är det tre år sedan flodvågskatastrofen, den största naturkatastrofen i modern historia(?).
Vad gjorde ni på annandag jul 2004 när flodvågen slog in över sydostasien?

..gick mina drömmar om en sovmorgon.
Imorgon ska jag nämligen upp 05.20, ja du läste rätt, tjugo över fem.
Jag ska möta J vid tåget och sedan ska vi gå till kyrkan och Gröndalsskolans Luciafirande..Min bror ska vara stjärngosse..Men håll detta hemligt för honom, it´s a covert operation.
Jag förstår inte riktig hur jag ska orka upp men det får bli en senare fråga, jag skulle kunna gå och lägga mig nu..men nej det är inte ett alternativ. Det är nog bäst att hålla sig till det normala. Efter Studio 60 on the Sunset strip och Bones vid tolv alltså.
Har ni några tips för att vakna till?

Nu är det slut, den här korta skoldagen är över. De här sista veckorna på terminen är lite hektiska tycker jag. Jag ska förbereda en kommunikationsanalys, toppmöte, engelskaredovisning och svenskapanel att göra denna och nästa vecka.

Jag och J har också våndats över priset på våra bakelser, det är svårt att veta vad som är rimligt, man kan ju inte ta i jättemycket men man vet inte vad det innebär att ta i.
Tycker ni att det är rimligt att betala 20kr/ person för en saffransbulle, en kladdkakebit och en mjuk pepparkasbit?

Våra nya scheman för vårterminen har kommit och dem har flyttat om lektionerna lite och sedan slutar vi tidigare på tisdagar eftersom vi blir av med ett ämne. Det visste vi från början.
Min undran är vart Religionskunskap A tog vägen? Är det meningen att vi ska läsa allt i trean eller?

Tidigt(!) i skolan på en onsdag, något som verkar ha blivit normen de senaste veckorna. Jag får aldrig ha min sovmorgon hel.
Jobbar lite engelska om en nobelvinnande författare som ska redovisas imorgon, det minsta av mina bekymmer den här veckan men den nervositeten kommer nog också...
Jag har bara två lektioner idag; NkB och Männ.So.Kul. Vi kan inte börja på så mycket nytt på något av dem, det är ju som sagt bara några dagar kvar i skolan det här året.
Vad gör ni idag?
Nu är det bara 12 dagar till julafton och 7 skoldagar kvar innan det är jullov.. Ville bara informera om det för det känns rätt skönt.
Imorgon, eller idag, ska jag till skolan lite tidigare och har inte min vanliga sovmorgon till halv tolv. Ska väl gå och lägga mig nu, är trött och har ont i benen. Kanske pga lacrossen vi spelade på idrotten, i alla fall så är det inte bra, måste jag ha såhär ont bara för att jag rör på mig?
Jaja, godnatt och sov gott.

Ta-ta then..

I dagens avsnitt av Bones hittas en död man bunden utan fötter. Mordet spåras till ett värdshus där "hästlekar" och rollspel pågår.  
I slutet på the Diner avslöjar Booth sig vara en romantiker som anser att fetisher är ett dåligt substitut för kärlek. Brennan håller med, för första gången i deras historia..
De kryper sakta närmare någonting..

Efter mat och tv-tittande (Bones såklart) hjälpte jag...eller snarare gjorde jag ett helt arbetet åt min bror. Vad gör man inte, han kan inte rita, neither can I, men tydligen bättre än honom.
Uppgiften ska lämnas in imorgon, det är viktigt att lämna in allt så att man får ett bra betyg till jul, det ska man ju söka till gymnasiet med.

Men seriöst, uppgiften var helt värdelös. Man skulle rita en serie som bedöms på bilden och skriva manus som bedöms på svenskan. Sen när är de två ämnena sammarbetande? Han går i grundskolan inte en konstskola! Hade det funnits mer tid hade jag skrivit ett argt mail till lärarna i fråga för att ha kommit på en sådan pissig uppgift!
Nu blev jag sådär upprörd igen, ni får ursäkta..
Efter en lång skoldag åkte jag direkt till Telegrafen där min lillasyster, och många fler, skulle dansa. Det ser såklart lite roligt ut och jag försökte hålla mig för skratt, de är ju inte så bra menar jag när de är 6-7 år gamla.
Det var fullt i lokalen och det kändes som att alla var där... (Jag har märkt en sak..men det tar jag senare.)
Kul var det i alla fall, och bra dans när dem kom upp i åldrarna, även om det nästan bara var Y, I och P som dansade hela tiden. Det var också sång, några från estetprogrammet - R och A.
Även många andra var som sagt där..


Under själva skoldagen stressade jag ner en liten bit, skrev nämligen på samhällesuppgiften. Jag är inte klar men närmare klar än igår..
Dyrare att ta körkort
Vägverket höjer avgifterna på teoriprov och körprov fr.o.m. 1 januari 2008.

Varför skulle detta hända just nu, för mig och alla andra i min ålder som kommer att ta körkort nästa år? Jag vet exakt varför, vägverket skyller på att de har gått back 30 miljoner och att de därför måste höja avgifterna. Men vad hände med inkomsterna de fick för handledarkurser som alla privata övningskörare behövde gå? Ett beslut som också drabbade oss, eftersom det bestämdes när vi (90:or) blev 16 år, och fick övningsköra.
Det handlar såklart om alla pengar de får in nu.
Vi är en enorm barnkull i början av 90-talet och därför kommer de att tjäna så mycket pengar på varje körelev så det är inte sant. Jag blir lite less faktiskt, handlar det inte om att vi ska få en bra utbildning?

Vad tycker ni?
Godmorgon..
Lite trött i mörkret sitter jag nu och ska skriva debattinlägget på textkommunikationen.
Jag skullle inte ha något emot lite boxning på idrotten, men det ska vi såklart inte göra. Jag känner att det finns lite agressioner att ta ut och lite stress också. Säcken skulle dö bara jag kom in i rummet, men jag får väl hålla det inom mig en stund.
Vad gör ni idag?
"Everything happens eventually. You just got to wait for it."

Nu ska jag tror på det också..
Tv-kvällen är snart slut, Cityakuten och Prison Break är avklarade. Jag missade dock mycket av vad som hände i PB, lyckades de rymma i slutet eller?
Jag fastnade istället på Stridspiloterna på kanal5, jag tyckte det var lite coolt att se stället där jag var på höstlovet. Nu i efterhand kan jag se tillbaka på det med glädje, totalt tvärtemot från vad det var då. Såtenäs heter flygbasen där min moster jobbar och jag känner faktiskt igen korridorerna där de blivande piloterna gick. Var det någon som såg på det?
Nu är det Bones, ett gammalt avsnitt [Boneless bride in the river] som jag inte har sett mer än en gång. Ovanligt som få men möjligt..
image141

You´re the sunshine of my life - Stevie Wonder
Det är Nobeldagen idag.
Här kommer en liten kunskapsfråga:
Varför är det just idag det är Nobeldagen?
1. Alfred Nobel föddes då.
X. Alfred Nobel uppfann dynamiten då.
2. Alfred Nobel dog då

I alla fall så förknippar vi det mest med massor av priser som delas ut på en formell (med den verkliga betydelsen stel) middag i Blå salen i Stockholms stadshus. Man kan zappa förbi det ,men det är inte så kul att titta på folk som äter och pratar om hur de kom fram till att järn är magnetiskt.. Mest är man avis på att varje pris inte bara är ära utan också 10 miljoner kronor från en fond från Nobelstiftelsen.

Här är några bilder på Kronprinsessan Viktoria. Vilka av hennes kläder är finast?
image140

Men nu flög tiden iväg i alla fall.
Börjar med debattinlägget imorgon, det finns så många intressanta ämnen att välja mellan men jag har nog bestämt mig för sport. Jag vill jättegärna diskutera vår EM-lottning, här kan du själv debattera..

Vad har ni gjort idag?

Idag har jag tydligen inte haft någon tid att skriva här och ändå har tiden inte flygit fram som man kunde ha trott.
Jag sitter just nu på min sista lektion där jag ska skriva ett debattinlägg, just nu är det lugnt och jag kollar igenom mina gamla texter.

Jag har fortfarande panik inför Frankrikeuppgiften och det hjälper inte att vi har fått historialäxa till imorgon så att jag inte kan göra, eller kan och kan, det handlar ju som bekant om vilja men jag vill inte och det har jag redan sagt. Det kryper närmare till att bli en jävla inlämning istället men den får bli för sen för det betyder också att jag måste söka massa uppgifter som jag inte hittar..
Ursäkta mig för detta utbrott..

Jag var lite ledsen idag också, jag vet inte riktigt varför, jag blev lite snurrig en stund bara..inget jag ville känna.

Jag sitter här med ett hjärtformat brännmärke på högra handleden, courtesy of the ugnslucka..

Ska snart gå och lägga mig, tidigare än normalt eftersom jag totalt har ändrat dygnsrytmen och att det numera tillhör vanligheterna att se på Bones innan det är dags att sova.
Hörde nyss Speed of sound av Coldplay från tv:n och med den säger jag godnatt..

-You´ve actually gone mad.
-No, I´m smart.
-No.
-Yes.
-Njet.
-Da.
-Nein.
-Jaa, daarling.

That´s humor for y´all..
..-bak så blir man trött. Jag och J bakade en mjuk pepparkaka, en kladdkaka och 70 bullar!
Det tog ett tag så nu ska jag vila upp mig, sätta mig i min fåtölj och se på Love actually..

Dagens resultat i snön som jag totalt missade. *synd*
~Skidskyttedamerna kom trea i stafetten med Anna-Carin Olofsson och Helena Jonsson i spetsen.
~Längdherrarna kom också trea i sin stafett efter en bra sistasträcka av Marcus Hellner.
~Jens Byggmark slutade två i slalomtävlingen från österrikiska Bad Kleinkirchheim.
~Damernas slalomtävling från Aspen, Colorado gick inte lika bra, Anja Pärsson åkte ut efter bara 6 sekunder. Bästa svenska är Therese Borssén som just nu ligger fyra.

Vad har ni gjort idag?
Ikväll klockan 20.00 är det Love actually på kanal5.
Underbar julfilm med stora delar av engelska skådespelareliten: Hugh Grant, Emma Thompson, Bill Nighy, Colin Firth, Keira Knightley, Liam Neeson, Martine McCutcheon, Alan Rickman m.fl.
image138
Denna låt är så söt också..


All I want for Christmas is you - Olivia Olsen
Ja, god morgon alla glada!
Det är andra advent idag och bara 15 dagar kvar till julafton, det känns lite konstigt faktiskt. Jag tycker inte det känns som att det snart är jul.
image139

Menmen, nu ska jag i väg till min systers danslektion och sedan ska jag handla, måsta sticka nu.
Vad gör ni idag?
Den här låten har jag tänkt på varje gång jag skriver Sweet dreams och godnatt. En gammal hit med Eurythmics, sedan den här borddansen från SYTYCD med Neil och Sabra skadar inte heller.



God natt allihopa.. Dröm söta drömmar..
Jag såg Babel med Brad Pitt, Cate Blanchett, Gael García Bernal och Kôji Yakusho i huvudrollerna.

Filmen spelas runt tre olika perspektiv
som vävs samman på ett strålande sätt. Det börjar med ett gevärskott mot en buss med amerikanska turister i Marocko...
Titeln Babel syftar på Babels torn och representerar bristande kommunikation och förståelse mellan de olika språken; engelska, spanska, japanska och teckenspråk.
Förtjänade att vinna en Oscar av de sju nomineringar den fick, men så blev det inte. Bra film ändå, lite allvarlig med kontentan att det finns goda människor och att det alltid blir missförstånd.

Regi: Alejandro González Iñárritu
Prod. år: 2006


++++
Mycket sevärd..
Jag börjar få svårt att hålla ögonen öppna nu..
Ska försöka hitta någon bra film att se, letar nog i min egen dvd-samling. men känner jag mig själv rätt så blir det ett par avsnitt av Bones istället. Me love still.

Den här dagen har blivit så innehållslös som den inte skulle bli, jag skulle ha...ja just det..ha jobbat med mitt "lilla" samällsarbete, but I didn´t. Istället har jag planerat upp morgondagen, jag ska handla ingridienser och sedan baka mycket saker. Kladdkaka, saffransbullar och mjuk pepparkaka.
image136image52image124
image135
Vad ska man säga? Bara titta på honom..
Jag vill bara börja med att säga att mina åsikter är grundade på att ha tittat på några halva avsnitt av årets julkalender, En riktig jul.
image134

Jag kan beskriva den med två ord:
Inte bra.

Mila önskar sig en riktig jul, som den alltid har varit, med mamma, Mila och marsvinet Bosse. Detta hotas att invaderas av den nyinflyttade grannen Klas som mamman fattat tycke för. Mila skriver till tomten,som hon inte tror på, med sin önskan och blir skickad Elfrid Nilsson - den lataste nissan på Nordpolen.
Deras försök att sabba för mamman och Klas går inte bra, snarare tvärtom.

Detta kanske låter bra och jag kan tänka mig hur skiten slutar, men just nu är ungen en liten bitch som bara sabbar för sig själv. Själviska lilla *piiip*...

Okej att jag inte är inräknad i målgruppen för julkalendern längre men jag tycker att det blivit en trend på senare år att de har blivit sämre. Senaste julkalenderna som var bra:  Julens hjältar, Mysteriet på Greveholm, Sunes jul, Pelle Svanslös och Dieselråttor&Sjömansmöss.
Vad tycker ni?
Igår när jag köpte tåghäften på pressbyrån för att komma hem:
- Är du över 20 eller under 20? (säger kassörskan.)
Jag, chockad eftersom jag aldrig har fått den frågan förut säger:
- Eh, jag är under 20.

Idag när jag handlade i en butik här på stan med kortet så ska man ju skriva under och så. Damen bakom disken tittar på mitt ID-kort och skriver att mitt personnummer börjar på siffrorna 99. (Det är ganska lätt att se fel på kortet eftersom det står 1990, säger jag till hennes försvar men det roliga var att hon inte reagerade på det.)

Ena dagen ser man ut som att man är över 20 och den andra är man bara 8 år gammal.
Jag vill inte!!
Jag vet hur jobbigt jag kommer att få det i veckan om jag inte gör det nu, men jag vill inte...
Kompromiss: Titta lite på skidskytte och kanske göra det sen, eller imorgon. Om jag är på bättre humör då det vill säga..
Hemma igen, lite julklappar blev inhandlade och några småsaker till mig också.
En fråga: Åker verkligen folk  till julmarknader på andra ställen bara för julmarknadens skull?
Det är väl inte så smart, eller vad är tjusningen?
Jag fick sova skönt till, okej, lite innan tio men det var bra ändå. Helgen är till för att sova och vila upp sig men jag ska ändå ta itu med lite skolarbete.
Snart ska familjen åka till julmarknaden, det brukar vara samma sak som på alla andra marknader här i stan men det får vara så. Enda skillnaden är att det nu är lördagen 16 dagar innan julafton...
det blir nog också lite tittande på skidskytte och längdskidor på tv:n idag. (Kanske för att inte behöva jobba samhälle?)
Vad gör ni idag?
..och god natt allihopa.
Nu ska jag sova och försöka glömma att mina benhinnor smärtar, vilket dem alltid gör efter att jag har gått mycket, och förhoppningsvis vaknar jag inte förrän sent imorgon bitti, efter tio skulle vara skönt. Det är julmarknad på stan så man får väl ta en sväng förbi där annars ska jag kanske sätta mig ner och komma ikapp med samhällsarbetet. Men imorgon är en annan dag.


Goodnight and go - Imogen Heap
...she has a cell!
Kompisar till min lillasyster har mobiltelefoner. De är sju år gamla!
Är de seriösa?
Varför ger man en sjuåring en mobil, är föräldrarna rubbade eller? Jag fick inte en mobil förrän jag gick i sexan eller nåt, kommer inte riktigt ihåg. När fick ni er första mobiltelefon?
Jag blev i alla fall riktig chockad när det ringde på hennes telefon här, hon vet knappt hur man använder den ju, och vad har man en mobil till i den åldern? Dumt, säger jag. Vad tycker ni?
Jag har alltså kommit hem från en lyckad shoppingrunda med Jenny, dock utan hennes present.
Eftersom jag vet att presenttagarna läser min blogg så ska jag inte säga vad det är.. Ni får vänta till den 19/12 (Är väl planerna just nu, eller? Hos mig kan vi vara i alla fall)

Nu ska ni inte tro att jag är i panik över att jag inte hittat en present till min bästaste vän, det har jag. Den fanns inte på butiken vilket betyder att den ska beställas. Även jag blev lite sugen på en liten tröja från Bajens e-shop:
image133Hoodzip H Grå
Hon vann, äntligen, Sverige tog sitt förnuft till fånga och jag önskar henne all lycka. Jag tror dock inte att vi kommer att slippa Amanda eftersom hon också får göra en skiva(?)
 Sedan vill jag också säga att Marie såg väldigt bra ut i den vita klänningen, notera att den inte var svart. Och att låten passade hennes ballad-röst bättre, ännu en gång beror det på vem som sjunger sista låten bäst! Och det gjorde Marie. Grattis..
image132













Tack av hela mitt hjärta, sa marie efter att hon vunnit Idol 2007.
Nu är vi klara, vi ska inte missa tåget. hoppas jag kommer hem med många bra julklappar.

Det är Idolfinal ikväll.
Marie borde vinna för något är fel i världen när någon som sjunger så falskt som Amanda kan vinna idol. Fast det kan ju funka också eftersom tvåan brukar klara sig bättre i framtiden. Är lite kluven till det. Men Daniel, den klara vinnaren har ju redan åkt ut så då ska Marie vinna.

För Barro:

Imagine - Daniel Karlsson
Lyssna på trumslagen i den här låten. Det är precis som melodin till "Vi är grönvita bröder.."
Men som J säger, vi är ju lite skadade...


Seven nation army - White stripes
Efter en fredag med inte så betydelsefulla lektioner och ett engelskaprov, blev samhällelektionen förkortad och därför sitter jag nu i en liten datasal och gör ingenting.
Jag sitter här och väntar på att mediaeleverna ska ha en lektione till så att jag och J kan åka till stan och julhandla. Hoppas på att sluta lite tidigare för att hinna med ett tåg.
Vad har ni gjort idag?

Målmedvetet ska jag gå till de affärer jag redan har bestämt. Vi får se hur det går...
Nu lämnar jag min position med en låt. tillbaka imorgon.
Hoppas ni har haft en bra kväll..


Something right - Westlife
Till dagen före Lucia (på onsdag) och på vår avlutningsdag ska jag och min kära kompis J baka.
Vår lärare M-L har varit på oss länge om att vi kunde baka till lärarnas möten ända sedan hon var med på avskedsfikat  i oktober.
Nu har vi alltså fått våra första beställningar; mjuk pepparkaka, saffransbullar med mandelmassa, lussebullar, chokladkaka, muffins. Det finns mycket att välja på och det får bli en rejäl bak-helg. Vad skulle ni helst äta?
Jag kände mig stressad på vägen hem..
Har ingen aning om varför, för ikväll ska jag inte göra någonting. Jag har inget att plugga på alls och inga arbeten som jag ska göra förrän i helgen. Ska bara ta det lugnt. Så skönt.
Vad ska ni göra ikväll?
Sp-tid igen.
Det kommer inte att bli någonting gjort idag känner jag.
Jag får göra samhälle ni helgen. (Det går bättre att sitta flera timmar i sträck och göra ett arbete än att använda flera korta lektioner tycker jag.)
Har precis skrivit klart ett prov i NkB och jag ska ha MVG, kommer att bli väldigt onöjd om jag får VG+ igen, en halv poäng ifrån gränsen. Man avrundar väl alltid uppåt?

Vad har ni gjort idag?

How to save a life - The Fray
Nej nu ska jag dra mig tillbaka till en soffa och ta mig en kopp te.
Imorgon har jag äntligen en sovmorgon att räkna med och jag behöver inte gå upp förrän efter nio, åh så skönt.  Jag förlorade ju min långa sovmorgon imorse och var i skolan flera timmar innan jag började.

En vanlig onsdag där jag inte ser eller märker någonting, lite synd att jag inte är på rätt plats vid rätt tillfälle. (Det var en gullig mössa.) Men morgondagen blir bättre. Har ni haft en bra dag?
Jag har inte riktigt börjat plugga än, fastnade framför tv:n, men det blir nog snart..
   Eller jag har märkt att jag på sistone har pluggat sent i reklamen vid lite tv-serier runt elva på kvällen. Det har fungerat ganska bra tycker jag än så länge så jag kanske väntar.

Ikväll är det premiär på nya serien Heartland kl. 21.00 på kanal5 med Treat Williams som spelar hjärtkirurg. Läkare har han varit förut i serien Everwood men då var han hjärnkirurg. (Någon som kommer ihåg?)
Serien verkar lovande men jag vet inte riktigt om jag vill bli fäst vid en till serie, har så många redan. Ska ni kolla?
image132

Pepparkakor - Lussebullar
Skumtomtar - Knäck
Ischoklad - Marsipan
Köttbullar - Prinskorvar
Julkorv - Julskinka
Lax - Sill
Paradis - Alladin
Sylta - Pastej
Glögg - Julmust
Rödbetssallad - Dopp i grytan
Ris a la malta - Risgrynsgröt
På skinkan: Äppelmos - Senap

Detta var  en utmaning från http://grymtroligperson.blogg.se och jag utmanar de som vill ,att skriva deras favoriter bland julmaten. Min lista blev lite tom för jag tycker att det är lite konstiga saker det som står. Fast jag vet inte heller vad jag äter som inte står där, man äter ju så mycket på julen.. Äter ni något lite annorlunda på julen?
Snart börjar naturkunskapen och jag är klar med boktipsen.
Skickade och klara, känns bra, jag måste ha tid att göra andra saker. I alla fall är det prov imorgon så ikväll blir det mycket plugg om hjärna, nervsystem, optik och öga.. Kul va?

Som tur vad slutar jag ganska tidigt, snart är det slut...

image130

Oerhört trött och tapper sitter jag nu i skolan utan min vanligha sovmorgon, vilket får mig att må lite sad.
Jag har just avslutat Erland tipsar... och tänkte skriva ner det nu så att det inte försvinner. Denna gång tipsar han om böcker för läsentusiaster!

P.S. Jag sms:ade B igår och kollade var inspelningsdevicen fanns. Hon undrade vem jag var, men gissade dock rätt. Varför har hon inte fått mitt nummer? Vi har bara varit kompisar i ett år nu!
iIalla fall så fick jag tag på den lilla apparaten via M-L, om det blev något inspelat är en senare fråga...D.S.

Vad gör ni idag?

Andra avsnittet av Bones var lika underbart och efterlängtat som det första.

Den här gången var det en fotbollsmamma som dödades i ett bilattentat och flera hemligheter från det förflutna kommer upp till ytan.
Temperance träffade sin pappa och har nu accepterat att han älskar henne och det måste man ha med i sin tankegång.
Eftersom jag har sett godbitarna från de avsnitt som har sänts i USA så vet jag lite om vad som händer. Spoilers som förstör säger ni kanske men jag tycker inte det, jag kan se avsnittet många gånger innan jag tröttnar, det blir en försmak för vad som komma skall..


Efter en lång dag men en snabb historialektion har jag kommit hem nu. Äntligen.

Har blivit lite smått skadad idag, på gympan fick jag en boll mitt på ögat och sedan var det över.
Tur att det var en mjuk boll och att jag inte har kontaktlinser, då kunde det ha gått riktigt illa. Jag har noterat att jag alltid får något på mig på gympan, särskilt på huvudet. Det har inget att göra med att jag är i vägen eller dylikt, saker dras mot mig bara verkar det som. Inte en bra egenskap att ha, kan jag säga.
(Tror inte att det blir en blåtira imorgon men jag återkommer om det.)

I största allmänhet vill jag ha snö. Är det någon som har märkt att det är december på riktigt eller? Det känns inte rätt, ge oss snö nu! Någon som håller med?
Det går inget bra för mig, det börjar bli lite stressande detta. Mer och mer börjar jag fundera på att bara lämna in uppgiften och få G, men det har aldrig varit ett alternativ förut. Två lektioner kvar på samhälle innan det är toppmöte och man ska tala, argumentera och vara allmänt allvetande om situationen i frankrike. Och jag är inte det. Paniken börjar spridas. Jag vill inte..

Nu måste dagen bli bättre annars lägger jag mig ner och reser mig aldrig igen!
Jag har precis avslutat en lite annorlunda lektion. På textkommunikationen skrev vi till musik och jag kan informera att det är konstigt att försöka skriva till Bollywoodfunk!

Vad gör ni idag? 
Videon har rätt dålig kvalité men det är High School Musical.
Har ju nästan sjungit på låten hela dagen.



(Té, Prison Break, en liten repris av Bones och sedan god natt.)
...till Sveriges matcher i EM i sommar. 
I början av juni i den vackra staden Innsbruck ska vi spela två matcher; mot Spanien och Ryssland. Och vi ska dit! Familjen ska bila dit och troligen se matcherna på storbild eftersom det är mycket omöjligt att få biljetter.
Men hoppas kan man alltid.
Jag blev så glad när jag hörde det, såg bilderna från staden vid lottningen och tyckte det såg så fint ut. Och nu ska vi åka.. Titta bara.


image129

























Om jag har körkort runt den tiden får man kanske köra en repa på Autobahn eller nåt. Vi kommer att passera några länder, underbart! Jag har bara varit i Spanien på Europas fastland förut så Polen, Tyskland (om vi vill ha en omväg), Tjeckien och Österrike är en omväxling.
Snart är det Cityakuten som sedan följs av Prison Break. Me sitter bänkad.

No more of this..
image126
Dr. Neela Rasgotra (Parminder Nagra) och Dr. Ray Barnett (Shane West)

image127
Michael Scofield (Wentworth Miller) och Sara Tancredi (Sarah Wayne Callies)

Lite efter alla andra rapporterar jag det nu att Sarah Wayne Callies definitivt har hoppat av serien efter att hon fått barn. Där slocknade allt mitt hopp om att det inte varit Sara Tancredis huvud i lådan som Linc hittade.
Hur ska detta gå?
Serien är ju nästan tråkig nu när det inte finns något mellan henne och Michael att hoppas på längre. Och hur ska han vilja komma ut ur fängelset när hon inte finns? Vi får se ikväll...

Efter att ha segat i några timmar framför tv:n, som inte händer ofta längre, och fixat lite telefonsamtal inför morgondagen ska jag snart ta itu med NkB..
Det blev väldigt tomt plötsligt i skolan, det var stressat för bara några timmar och sedan fick vi reda på matteprovet är framskjutet en vecka. Vad en liten sak kan göra, eh...


Planeringen ser ut som följer:

 5/12 Erland tipsar..

 6/12 NkB-prov

 7/12 Oförberett engelskaprov (bra att vi vet om det ,eller hur?)
10/12 Erland tipsar till Korr.
13/12 Lucia, muntlig presentation om engelsk nobelvinnare (=Harold Pinter)
14/12 Toppmöte (Jag är Frankrike)
 ?/12 Historialäxförhör (=Prov)
18/12 Matteprov
20/12 Avslutning

Vi sjöng idag.. Åh så roligt, om det var vackert? Det är en annan historia..
Hela Lovemedleyt från Moulin Rouge: 
I was made for loving you baby, Just one night, In the name of love, We can be heroes, Love lifts us up where we belong, How wonderful life is now yor in the world.
You say it best when you say nothing at all, If it´s all I´d ever do..
Känner ni igen ett tema kanske?
Förste gästskribent till skoltidningen kan jag titulera mig.
Litet RedaktionsMöte bevittnar jag just nu innan jag ska gå och boka tid med Erland, biblotekarie som tipsar om böcker.
Nästa nummer kommer att bli väldigt intressant att läsa, speciellt personporträttet om en kille som gör mer saker än som kan vara psykiskt och fysiskt möjligt.. jag säger som B - läs skoltidningen! (Tyvärr till er som inte går på vår skola.)

image125

Två lektioner är över redan - den j***a argumenterade testen är klar och jag kunde väl ha argumenterat mer...

Idag kommer jag alltid komma ihåg en incident i vår kära B-korridor, det hjälper när jag inte är beredd. Hopp om att denna vecka ska bli mycket bättre har tänds.

Vad ska ni göra idag, en tråkig och regnig måndag som denna?


Wake up call - Maroon 5
Åh så duktig jag har varit nu.
Har filat på en avslutning på svenskatexten till imorgon och svarat på 15 frågor och läst lika många sidor i naturkunskapsboken. Vi har prov på torsdag och jag känner mig mindre osäker inför det nu..
Ska nog gå och lägga mig snart, gäspar redan efter den intensiva pluggningen.

Hoppas ni har haft en bra första advent.
Alla gör den här låten bättre än Rihanna tycker jag. Eller?
Det beror mycket på artisten hur bra låten blir, dessutom gillar jag det mixade R´n´B mindre än detta lite lugnare.

Umbrella - Plain White T´s

...en depparlåt. (Men du ska inte behöva den.)


I miss you love - Maria Mena
Imorse hade jag en stark längtan efter saffransbullar..
Normalt skulle jag ha gått ut och köpt ingredienser direkt, men det tar så långt tid och jag har inte den tiden. So little time but so much to do.
Jag vill också gärna baka pepparkakor (och äta halva degen), då skulle det kännas juligt för mig. Vad är jul för er?

image124

Ska väl ta en repa till stan snart och inhandla lite klappar. Det börjar bli dags.
Snart klar med MSK-analysen, äntligen. Det blir kanske inte så mycket annat plugg idag. Dettta tog upp det mesta av min tid.

För övrigt så har vi haft Världscup i skidskytte, ingen bra dag för svenskarna varken på dam- eller herrsidan. Men det är bara i början, snart blir det intressant.
EM-lottningen är avklarad också och Sverige klarade sig med nöd och näppe från en upprepning av Dödens grupp(C). Som sista land placerades vi i Grupp D med Grekland(regerande mästare), Ryssland (som hade turen att slå ut England i kvalet) och Spanien (som måste jobba på sina mästerskapsnerver om de ska komma någonstans). Kort sagt en möjlig grupp att gå vidare ifrån.

Nästa sommar blir bra! Fotbolls-EM från Österrike/Schweiz och OS från Peking.

Mycket godis blev det fast vi bara åt det i början av kvällen, ihoptryckta i en soffa och ivrigt diskuterande om skolkatalogen. Mycket trevligt. Oanat på en lördag den här gången
Vi drog oss som vanligt till datorn också. Jag märkte att jag gick och höll en sak i famnen hela kvällen, det kunde inte hjälpas.

Det är något med den här helgen som inte känns riktigt bra, jag vet inte vad. Jag kan inte riktigt slappna av och luta mig mot en bra vecka. Vi får hoppas att det blir bättre imorgon.
För just det - idag är det söndagen den 2 december, första advent people!
image123

Det känns inte heller så juligt än, det blev inget julpyntat och det finns ingen snö. Det första åtgärdar vi om några timmar men jag tror inte att det kan bli snö tills jag vaknar upp. Det skulle vara ett julmirakel - som så mycket annat.. Sov gott alla söta.

Vad gör ni på advent?


Jag vet inte om jag kan kalla mig klar, det är inte ett normalt Matilda-arbete i alla fall. Kanske för att jag fattar nada av vad jag egentligen ska skriva.

Idag har jag fått reda på att det är ganska smart att hänga med runtrunt, eftersom man då ser personer man annars skulle missa. Det är rätt komiskt faktiskt precis som det ska vara.
Senare blir det en trip till Ösmo för att fira att J:s godislöfte nu är slut. Bra gjort att inte ha ätit godis ett tag tycker jag, själv skulle jag inte klara av att inte få äta choklad. En vecka högst. Hur länge skulle ni klara er utan godis?

Idag kommer ni inte se mycket av mig, Jag ska skriva en analys för Människan Socialt och Kulturellt som bara ska bli klar idag. Önska mig lycka till!
Hittills idag har jag lyssnat på melodikrysset, som inte gick så bra. Det tvättas, städas och juldonas(?) här hemma också.

Här kommer en skön låt att få upp vakenheten till. Ha en bra dag.
Carwash - Christina Aguilera feat. Missy Elliot