God morgon allihopa! Snart är det dags för skolan igen, sista skoldagen den här veckan..
Förresten så fyller Kung Carl XVI Gustav år idag, det är också valborg och mösspåtagning för studenterna.

Nu är Matilda trött..
Sovmorgon imorgon som tur är, förhoppningsvis orkar jag ut och jogga innan jag börjar. Jag har två hela lektioner sedan ska jag jobba 15-18.

 image242
Godnatt..

När jag kom hem var det snabbt iväg till övningskörning med pappa och sedan upp på brorsans match, P92 spelade och vann med 5-0 mot Vendelsö. Det var som vanligt kallt på Kvarnängen och jag undrar vad kallt det blir imorgon, Jag vill skippa hela bras-aspekten, och helst allt  med Valborg. Vi får se hur det går..

Har ni planer för Valborg?
Dagen började med tåget till Stockholm och t-banan till Östermalms torg. (Jag kunde inte övertala min bror om att få låna terminskortet så jag fick stämpla hela dagen..)
Därifrån till Kungliga biblioteket - det var väldigt fint och mycket intressant och vi fastnade lite på mikrofilmsavdelningen där det fanns alla upplagor av vår lokaltidning, Nynäshamns Posten. 
I tysta läsesalen var vi rädda för att bli utslängda för att skorna knarrade och Selma Lagerlöf-utställningen berättade att hon var en driven kvinna som var noga med vad som skedde, vi såg ovanligt lite riktiga böcker för att vara ett bibliotek för det finns tydligen under marken i arkivet.

Det roligaste var ändå att se alla gå runt med sina saker i en plastpåse, man fick nämligen inte ha med sig väskor in i biblioteket och man skulle heller inte lämna sakerna i skåpen i kapphallen. Därför fick man se datorer, plånböcker, mobiler medmera i dessa genomskinliga påsar..

Efter EU-snack i Humlegården och lunch i Kungshallen (Vi var länge i stan innan vi kom till den verkliga anledningen vi var där..) promenerade vi runt lite.
Och då menar jag runt mycket!
Vi var vid Svampen och skulle till Europaparlamentets informationskontor på Nybrogatan. De ligger en gata ifrån varann men vi skulle ha en skön promenad och tog världens omväg för att slösa tid. Det blev en glass på Östermalms torg också..
   Studiebessöket var intressant, informatören var duktig och vi fick broschyrer och infoblad med oss hem.
Innan hemgång shoppade jag en klänning också, man får passa på när man ändå är i stan..
Nu blev jag trött, ska väl gå och lägga mig.
Imorgon ska klassen på studiebesök till någon EU-byggnad i Stockholm, innan dess ska vi in på Kungliga Biblioteket. Jag hoppas på fint väder så att vi kan äta glass i Humlegården och sitta på uteservering.
Godnatt!
I can see clearly now, the rain is gone,
I can see all obstacles in my way
Gone are the dark clouds that had me blind
It's gonna be a bright, bright Sun-Shiny day.



I can see clearly now - Jimmy Cliff
Det var väldans vad jag har pluggat, har nämligen jobbat med att förkorta en intervju som jag gjorde på textkommunikationen förra året.
Den är så gott som klar nu.
image241

I lagom tid till Cashmere mafia, som jag inte brukar se i vanliga fall. Senare är det också Prison Break, hur går det för folket ute på bojen och ska Sucre komma från fängelset? Eller hur många avsnitt var det sedan? JAg har tappat intresset för serien, så kanske blir det ett avsnitt av Bones istället..
Jag har hållit på med layoutuppgiften i en timme snart och nu kanske den fungerar, jag har fått byta format och färger för att det skulle fungera bättre. Dessutom är detta en timme som alla hade kompledigt från men jag behöver den så att jag kan avsluta uppgiften.

Imorse hade vi Nationella prov i engelska, temat var Becoming an Adult. Väldigt tråkigt som vanligt men jag skrev ner ganska mycket smarta saker och hoppas såklart på bra betyg. Engelska är ett sånt ämne som jag ska ha MVG i, annars blir jag sur!
Efter provet hade vi i alla fall en stor håltimme, från 10-12.35, jag har haft två lektioner idag, känns mycket givande..

Vad har ni gjort idag?
Godnatt nu..
Dröm söta drömmar..

It´s the same in every language - I nine
Jag är nästan klar med min layoutuppgift till textkommunikationen, ska testa att skriva ut den så att det funkar. Hade även tid att sticka ut och jogga efter att ha kommit hem från mormor där vi firade min moster som fyller 29 år idag. Det kändes som att det behövs, jag kommer aldrig klara Cooper-testet annars.

Imorgon har vi Nationella Prov i engelska, det skriftliga. Ämnena brukar vara så tråkiga och jag hatar att skriva en färdig uppsats på papper, jag skriver utkast på papper och förbättrar på datorn i vanliga fall. Jag hatar att behöva sudda för att man kom på att en mening skulle komma före en annan.

Ska ni eller har ni skrivit provet redan?

Vi har inget flyt, de senaste matcherna har blivit mållösa och så även denna på bortaplan. Det enda målet gjordes i första halvlek på straff - förlust 1-0..

I dagens match var Rami tillbaka i målet fast Poppen inte gjort bort sig alls, jag undrar lite över hur Tony ska tänka nu. Jag menar vi har ju köpt Rami för dyra pengar och han är ju målvakt i landslaget, om än andramålis. Självklart ska han spela men what about Poppen? Vi kan inte glömma honom, han verkar ju dessutom ha hjärta för klubben..

Nu verkar det som att Mikkel är skadad igen, han lämnade plan efter ca 20 minuter och vi behöver verkligen inte detta då både Sulan och Lolo redan är borta skadade.
Positivt var dock att Simon Helg fick spela från start och han hade faktiskt skott på mål.
image240
Foto: Andreas L Eriksson

God morgon.
Det är söndag igen och det känns som att man borde plugga. Kanske lite textkom(det sista arbetet som ska vara klart den 13 maj) och lite idrott ( fast jag kan skriva träningsprogrammet på torsdag  eller fredag för då är jag ledig) och läsa Gregorius igen, jag har mer än hälften kvar och den är inte så bra.

Förutom allt detta verkar det som att jag kommer vara fast framför tv:n från klockan 15-16 till 19 ikväll. Det är ju reprisernas dag och jag missade massor i veckan (Dirty Sexy Money, Grey´s Anatomy, Friday Night Lights och One Tree Hill..)
image239

Den här låten kommer jag alltid förknippa med Ten things I hate about you (Vila i frid Heath Ledger) men den var inte helt fel i filmen jag såg igår. Penn Badgley (som spelar Dan i Gossip Girl, upptäckte jag..) är the other Tucker, den yngre brorsan..


I want you to want me - Cheap Trick

Hemkommen från Ösmo där jag, J och Mic efter att de andra gått igår såg på John Tucker must die innan  vi gick o la oss och pratade fram till fyra. Vaknade sedan ganska trött vid tio men vi gick inte upp förräns vid tolv. J skulle på dansträning så vi fick tacka för oss. Hem där vi hos mamma hade städdag vilket bara betyder att man får korv, jag brukar hålla mig borta från städandet. Snart ska familjen iväg till min morbror som fyller år idag.

Vad gör ni idag?

Jag blev otroligt social med en dator i knät. Not.
De andra spelade medan jag och Mic och sedan J satt framför bilder, msn (som jag inte varit inloggad på sedan nian..) och annat. Nu är det bara vi kvar...film, prat osv väntar så jag får säga god natt.

Just nu sitter jag och "jäser" i Ösmo.
Har ätit för mycket, både god mat och fruktsallad med glass. Nu spelar vi MarioCart på Wii. Innan dess hade jag en lugn skoldag med solande (och några lektioner..) och sedan tre timmar jobb. Jag fick vara med på en avgång idag då lilla snabbfärjan avgår 16.35 numera.

Vad gör ni ikväll?

Btw - det är löning idag!
Efter en solig dag på banantorget när vi blivit utslängda från den andra föreställningen som dem inbjudit oss till åkte jag och J tåget till Årstaberg, tvärbanan till Globen (som vanligt) och in på Söderstadion. Denna gång kunde jag hitta en man som sålde matchprogram,de har varit lite osynliga innan.
Anledningen varför jag skriver så mycket vad som hände innan match är för att det sedan inte hände så mycket alls på plan. 0-0 slutade matchen.

Spelet var segt och ingen kom till avslut, det var en match med många felpassningar. Från båda lagen. Ingen ville hålla bollen och ingen ville trycka på framåt - klacken var också ovanligt tyst vid vissa tillfällen. Jag tror helt enkelt att vi var trötta och att det hårda spelschemat tar ut sin rätt.
Våra tre byten förbättrade spelet avsevärt och Simon Helg skulle ha gjort mål om han fått vara med mer än fem minuter. Kämpaglöden på den unge (okej i min ålder) killen var skön att se efter att alla andra verkat redo för pension.

image238
Foto: Hasse Fridén

God morgon..
Idag ska jag se på Estetshowen på Vågen följt av utställning. En kort dag då man kanske kan hinna ta en fika innan alla drar sig hemåt. Det kommer bli en liten lucka innan jag och J ska åka till Söderstadion (matchen börjar 19.45) och man vill ju vara ute när solen skiner. En glass kanske?

J - jag är så glad att jag har dig..
Trots att det vi pratar om mest håller sig till ett fåtal saker (i alla fall den senaste tiden..), så vet jag ingen annan jag kan prata med så. Och tänk vad kul vi har haft! Det här löser sig, som vi sa förra året..

image237

Jag var så glad idag, kanske för att det inte var någon övningskörning eller kanske för att vi har fikat mest hela dagen. På textkommunikationen blev det tårta och muffins, sedan var det avslutningsfika (för en ämnesperiod) på MSK också. Det mest ansträngande den här dagen var nog en mattelektion, vi hade nämligen avslappning på gympan.


Imorgon är det inga lektioner i skolan eftersom vi ska på Estet 3:ornas show på Vågen kl 12, jag ska ändock upp till skolan 11.30 för att gå till Vågen. Omväg, ja, men vad gör man inte?
Sedan ska jag och J hem till Söderstadion igen. Vi hoppas båda att få se Simon Helg, åtminstone på bänken..?

Nu blir det svenska, ska skriva klart referatet.


God morgon. Idag ska vi äta tårta, vår lärare Mia-Lena fyller år..

Vad gör ni idag?

Det år då Maja Gullstrand, Johan Becker, Carola, Karl Martindahl, Pauline, Johan Österberg, Sandra och Jimmy Jansson var med i Fame Factory var nog det år jag tittade mest. Rebecca påminde mig om detta genom massa låtar på hennes blogg. Denna kommer jag ihåg..
("Romantica mitt namn, Erotica mitt namn. Rebella mitt namn.")

Hemligheter - Maja Gullstrand

Nu slutar vi!
Ska väl hem och börja på den hemliga uppgiften till imorgon, MIGU fyller år så jag ska baka muffins.
Jag har försökt vara glad idag, det är inte så svårt med minnen lättillgängliga i huvudet.. Det är sol och allting fungerar.
Idag har vi haft redovisning på samhällen om Europaparlamentet, så o-inövat har det nog aldrig varit från min sida förut, vår plansch fungerade inte att skriva ut så den fina får vänta. Ingen engelska imorse, ny uppgift på svenskan och håltimme nu innan textkommunikationen - nog känns det som vår alltid!
Vad har ni gjort idag?
I´m not gonna write you a love song.
Det är en reklamlåt tror jag, i alla fall fastnar den rätt bra i huvudet.


Sara Bareilles - Love song
Med solen i ögonen stod vi på Kvarnängen och såg B-laget vinna med 4-0 över Grödinge. Inget storspel, bortalaget blev trötta mot slutet och allt rann igenom.
Vackert var det i alla fall, en bild som man inte glömmer. Jag älskar den där platsen, speciellt när det är varmt och det är något speciellt med fotboll på våren. Det har varit en bra helg, mer sådana till mig..
Bortamatchen mot serieledarna Kalmar, som många tippat som vinnare av Allsvenskan slutade 1-0.

image235
Foto: Rickard Nilsson/Bildbyrån

Poppen som fick stå trots att Rami var frisk (starkt beslut av Tony tycker jag) höll nollan nästan hela matchen som tydligen var skadornas match. José Monteiro, Mikkel Jensen, Lolo och Sulan tvingades bryta matchen pga bristningar och dylikt, jag hoppas de är okej allihopa, vi är ju dem.
Även en utvisning fick vi, en situation för Claudio Dadomo som jag gärna vill se på sporten ikväll. Eftersom vi redan hade gjort alla byten blev Hammarby bara nio spelare på plan efter utvisningen. Kapten Sulan gick då in, kraftigt lindad på låret, och spelade - det är därför vi älskar honom..

I den 93:e minuten kom det där målet som vi inte lastar Poppen för och nu blickar jag framåt mot onsdag. Då är jag hemma på Söderstadion igen med J mot Elfsborg..

Det har varit underbart soligt idag, jag satt och solade på balkongen och har faktiskt fått färg! Äntligen är det dags att plocka fram en tunnare jacka, våren och sommaren är på väg..
Jag hann även med att plugga lite, läste klart sidorna i Gregorius som ska vara klara på fredag, har läst igenom engelskaförberedelsen och ska nu renskriva svenskan.

Senare ska jag upp på Kvarnängen och se på B-lagsmatchen, den börjar 18.00, då kommer jag upp dit med en färsk rapport på Kalmar-Hammarby  - jag undrar vem som får stå i mål.. Poppen eller Rami?

Trött är jag nu igen. Kanske ser på Stolthet & Fördom om jag orkar.. Godnatt.

" If however you´re feelings have changed I would have to tell you that you have bewitched me, body and soul and I love..I love, I love you. And I never wish to be parted from you from this day on."
Hela dagen blev full av fotboll, med början klockan tolv i Tyresö. Juniorerna förlorade tyvärr med 3-1 mot ett lag som alla borde ha blivit utvisade - jag misstänker att domarn var köpt..
Jag och mamma skyndade sedan hem i lånad bil, hon skulle på svägerskans 40-årsfest och jag skulle upp på Kvarnängen för a-lagets första hemmamatch. Där gick det bättre - vinst med 2-0.
Det var nästan så att jag inte fick se matchen eftersom det inte fanns någon som kunde stå i caféterian - det kan jag få åka på ibland men som tur var(!) tog korven slut och vi behövde stänga i halvlek.

Kvällen spenderades sedan i Ösmo med J. Vi snackade, såg Körslaget och Sing-a-long, fikade och spelade Mariocart på Nintendo Wii..
Nu börjar jag bli trött.. Det är inget bra på tv nu så jag ska nog kunna se en film innan sovdags. Cinderella story är en gullig liten film man kan somna efter.

"´Cause waiting for you is like waiting for rain in this drought. Pointless and disappointing."
Hockeyn alltså, i alla fall Elitserien.
HV71 är svenska mästare och vi kan slippa få tablåerna ändrade på grund av finalmatcher som drar ut på tiden. Att det senare i maj är VM får vi helt enkelt dras med, men för nu är det inte mer hockey alls.
Det är inte riktigt min favoritsport om man säger så..

image234
Foto: Stefan Jerrevång
Denna låt har jag aldrig hört förut. Var kommer den ifrån undrar jag.
Har blivit lite fast på BSB-låtar nu, har ni märkt det?


There´s you - Backstreet Boys
Idag gjorde Bryssel-kol och stål productions (internt, de som förstår förstår..) klart planschen om Europaparlamentet, vi fick dock sitta över lite på sista lektionen.

Därefter kom jag på att jag skulle till stan med S, det var väldigt länge sedan vi umgicks utanför skolan - vilket är konstigt eftersom vi har varit vänner sedan 6-årsverksamheten. Jag köpte i alla fall ett par skor (ja, ett par till! Kan man ha för många skor?) och vi strosade runt i det soliga Stockholm.

Imorgon är det fotboll hela dagen igen, nu är säsongen igång för Nynäshamns lag. A-laget spelar hemma på Kvarnängen 15.00 och dessförinnan har P-18 spelat borta på Wättinge I Tyresö.
Matchens lirare: Kristoffer "Poppen" Björklund
image233

Jag lyssnade på denna match på Radiosporten, det kan man nästan inte göra, för fan vad spännande det var!
Efter målen i första halvlek, ett efter bara 3 minuter av Pauliño, Petter Andersson sköt in ett snyggt mål från håll men sedan kvitterade Helsingborg i slutet av första. Pressen var hög och skåningarna spelade för mål. Vi hängde inte riktigt med och bollinnehavet måste ha varit bortalagets i andra.
Det blev totalt tre mål till, alla blåstes av för offside och även en missad straff av Henrik Larsson - så slutresultatet blev 2-1, ännu en seger, men den "satt långt inne." 
Poppen har visat att han klarar att vakta vårt mål, frågan är hur Rami tar detta, han var ju fortfarande krasslig idag.

Jag önskar att jag varit där med J och Mic, av flera anledningar, det var olidligt att bara höra på matchen...
Idag fyller min bror 16 år så jag ska snart hem och äta tårta. Har inte köpt något än men har funderat lite på en sak, vi får se hur det går..
Samtidigt ska jag väl skriva lite svenska och skriva ut engelskan hemma. Mitt CV såg faktiskt bättre ut på amerikanska A4. Det var något med färgen och storleken, för amerikaner måste ju ha sina speciella mått på saker som ingen annan förstår. Inte sant?

Vad har ni gjort idag?
I´m gonna be fine, give it time..


Trouble is - Backstreet boys
Vad man kan fastna på youtubeklipp, just nu har jag suttit i mer än två timmar och tittat på Bones, som vanligt. Hittade dock inte något från det nya avsnittet än, det brukar komma under veckan när några snälla själar har lagt ut godbitarna. Skulle gärna vilja ha en reprisering av tredje säsongen so far av trean innan dem nya avsnitten börjar igen här hemma. Någon som vet när det är?

Ska väl sova nu, börjar bli trött.
Godnatt.
Vi hade kort dag idag, ingen människan socialt och kulturellt. Innan dess hade vi beep-test på idrotten. Jag har aldrig gjort ett sånt förut men hade hört att det var asjobbig, vem tycker om idioten liksom?
Kan inte säga att min kondition är den bästa heller så för mig var det verkligen en pärs, men med lite vilja tog jag mig en level över det som var målet för ganska bra syreupptagningsförmåga. Ska träna löpning innan det blir Cooper-test senare i vår, annars kommer det gå åt skogen.

Beeptest eller Cooper-test?
image231image232

Jag höll i min mobil hela kvällen, det var ingen mening att lägga ner den - man skulle ju filma, ta kort och svara på sms samtidigt. Jag fick nämligen rapport från derbyt i mobilen av mammas man. Det första jag fick veta var att Rami var sjuk och att Poppen skulle stå. Fine tänkte jag, det gör inget, han behöver vila och tänka för att inte släppa in mer mål på hemmaplan och Poppen ska ju få chans att stå. Att hans första match skulle bli ett derby mot AIK var ju kanske lite hårt!

Vad jag vet skötte han sig bra och släppte bara in ett mål på straff på övertid (varför fick de straff på övertid överhuvudtaget?). AIK-klacken skötte sig sämre och kastade in grejer på plan (kanske ska dem också ha ett fjuttigt nät vid Norra?) vilket gjorde att matchen blåstes av tillfälligt. Här började oroa jag mig över att vi som hemmalag kanske kunde få skiten och få ledningen (Målskytt Lolo Chanco..) vänd till en förlust på grund av ansvar för arenan samtidigt som jag sjöng för fullt med Trouble is there is a part of me that still can´t let go of the memories. Now I know what it is, love is what the trouble is.

Resultatet blev till slut 1-1, vilket inte är särskilt bra men på ett derby får man vara ganska nöjd.
Vi kunde dock ha vunnit..

Hovet, Stockholm
14 april 2008

Helt jävla underbart.
(Förutom att det var trångt, att man blev varm som varmaste sommardag.)
När EMD kom in och började sjunga sina fem låtar, varav två vi kände igen var det ganska tomt och vi började nästan skämmas över publiksiffran men det fylldes på alltmer och tätt stod vi när huvudakten började. Innan hade vi fått uppleva något som vi inte vet var ett skämt eller inte - George Masooka? hette han kanske, han var inte bra, förstörde den gamla godingen Tears in heaven och mimade, dansade till material som Justin ratat.

Men så äntligen började dem, i en boxingring kom de fram och sjöng Larger than life, och radade upp en underbar låt efter den andra.
Det var en lång konsert, helt så att man var nöjd och lomhörd och hes. För vi skrek och sjöng. Innan hade jag varit orolig för att inte kunna alla, har ju bara pluggat senaste skivan och Black and blue men det gick, killarnas solosinglar var det svårt att hänga med i eftersom jag inte ens hört dem.
Nyfunnen kärlek måste jag säga.

image230


















Var ni där?
Nu är jag på väg.
Har varit effektiv på både svenskan och textkom vilket gör att jag itne är stressad som jag trodde. Snart ska jag åka tåg hem till J för att sedan åka bil in till Hovet. Jag hoppas på en bra konsert och en seger på Råsunda.
Vad gör ni idag?

Söderbröderglöder..
Godnatt läsare.

"Deliver me from the workers of eniquity and save me from bloody men."
Det går aldrig att se på bara ett avsnitt så det får bli mindre sömn och mer Bones nu.

Detta måste dokumenteras: Engla hittades mördad idag efter att ha varit försvunnen i en vecka, den gripna mannen har erkänt. Det är äckligt, fast CSI-generationen som vi är har väl ändå varit rätt säkra på att det inte kunde vara på något annat sätt, men ändå att det händer i verkligheten - det ska inte hända..

Gör som många andra och tänd ett ljus för Engla här.
Jag blev klar med CV och cover letter, ska korra det - lägga till, ta bort och ändra i veckan. Kanske kan vi övertyga människan att få göra uppgiften på lektionen.
Imorgon får jag vara effektiv på svenskan och på textkommunikationen annars kommer jag bli stressad igen. Det blir även konsert på Hovet, om derbyt Hammarby- AIK får jag veta när jag kommer hem.

Nu är det Navy CIS och sedan kanske jag läser eller ser på Bones igen. (Jag vill ha andra säsongen, har slitit ut första säsongen. Jag kan slutet av avsnittet bara jag hör namnet på det - då har man sett något för mycket!) Förresten har jag sett klipp från nya avsnittet: de ska dubbeldejta med dr. Sweets som verkligen vet att de är gjorda för varandra.. That should be fun!
Lite te skulle passa bra nu..
Vad ser ni på ikväll?
Jag vet inte hur jag ska hjälpa dig. Något måste du faktiskt göra själv, du säger att du tror på dig själv och jag vet att det har varit svårt men kan du få arslet ur vagnen då också! Jag menar, jag älskar dig men du kan vara så jävla irriterande ibland, jag kan inte göra allt!
Ja, det är sant. Inte på arbetsplatser helt och fullt än men om det är någonting vi har full kontroll över så är det vårt hem och vår familj.
Se bara på dessa exempel:(Note: Väldigt generaliserat..)
* Mannen vågar inte sätta upp en gardin ordentligt ytan att fråga chefen, sin fru.
* Sonen måste fråga modern om lov att få köpa (fast hon betalar..) dyra skor eller dylikt.
* Dottern lär sig för att senare bli likadan och behöver inte egentligen be om lov om hon bara sköter sig.
Hon är organiserad och ibland krävande.
Hon är vi..
Har varit ute och övningskört, denna gång innan pappa skulle iväg på brorsans premiärmatch för P92 (inte hans lag, om man får skryta så spelar han i vanliga fall med äldre i P18/juniorerna..). Nynäshamns a-lag vann tydligen igår med 1-0, en mycket bra öppning på säsongen.. Åh, vad underbart det är att fotbollen har börjart igen!
 
Nu ska jag fortsätta plugga, först ut blir engelska: jag ska skriva ett CV och cover letter till på fredag. Svenskan: att skriva ett referat blir det kanske sen för att slippa skriva det i veckan, vi får se. Efter det - senare ikväll eller senare i veckan ska jag läsa Gregorius, har hälften av läsläxan kvar.
Söndag är den äkta pluggdagen.

Pluggar ni som jag idag?
Vännerna har gått, som vanligt blev det snack om det vanliga. Kanske att det blev lite högt tala om vissa saker som kanske inte vissa personer skulle höra menmen som Mic sa: "Gjort är gjort och går inte att ändra."
   Jag tycker verkligen att vi borde skriva ner allt och samla det i en tidskapsel, jag lovar att vi kommer uppskatta det när vi blir äldre.

Nu ska jag nog ta och se ett par avsnitt av Bones innan jag går och lägger mig.
På måndag börjar förresten nya avsnitt av den tredje säsongen i USA. Äntligen, vad ska hända efter misteln?
Snart kommer J och Mic hit, vi ska väl snacka och kanske se på Körslaget... Ska bara stressa av nu och börja beté mig som en värdinna, typ..

Lugn innekväll eller partykväll, vad blir det för er?

Nu är jag tillbaka från Länna. Det började imorse med att pappa ringde och sa att vi skulle hinna övningsköra innan A-lagets första match för säsongen, men eftersom mamma, bror, syster och jag skulle till Länna fick jag köra upp på stan och sedan hem istället. Fick snabbduscha (den talangen har jag ärvt ner från min pappa..) för att hinna följa med mamma.

Väl i Länna köpte jag två par ballerinaskor, det måste bli riktig vår snart så att jag kan använda dem. Tittade även på en mobil som jag ska önska mig..bara 24 dagar kvar.
Min bror fick riktigt snygga fotbollsskor som man kan byta skal på, alltså kan man välja om man vill ha röda eller svarta skor. Det ingick även olika dobbar för hårt, normalt och blött underlag. Ibland kan man önska att man spelade fotboll...men ballerinas är ju ändå snyggare!
 

 vs.  
Vad skulle ni välja?

Jag gillar den nya designen och tackar Pernilla igen för att hon fixat den åt mig..

Hela eftermiddagen har jag slappat men bestämde mig för att vara lite smart och börja läsa Gregorius (en bok av Bengt Ohlsson, som skrivit pastor Gregorius sida av historien som framställs i Hjalmar Söderbergs Doktor Glas..), Vi har fått läsläxa.. Det känns lite som att man går i ettan på grundskolan igen! Men samtidigt är det skönt för då blir man inte efter i läsningen och tvingas crash-läsa på en helg.


Läste idag att EMD
ska vara förband till BSB på Hovet på måndag.. Ett pojkband öppnar för ett annat. (Eller, BSB är väl inte riktigt pojkar längre..) Jag har väl inte varit deras största fan men ska ändå gå med J, någon gång i livet ska väl en 90:a ha sett/lyssnat på Backstreet Boys?
Ses vi på Hovet?

image226
Nu gör jag inte vad jag ska göra egentligen. Vi diskuterar ords ursprung på svenska på engelskan, vi ska egentligen göra ett CV - detta gör jag någon gång senare. I helgen kanske..
Det har helt plötsligt blivit mycket stressat läge på skolfronten (och bilkörning som jag inte vet hur jag ska hinna med..) och vi slutar om 38 skoldagar. Det är inte mycket.
Vad gör ni idag?

Mycket snart får jag en ny bloggdesign av http://pernillabolwede.blogg.se

Matchen är slut och det är tungt att säga att den förlorades. 2-0 och den första allsvenska förlusten. Vet inget om målen ännu, enligt hammarbyfotboll.se kom målen "efter tveksamma försvarsingripanden på hörna".
Jaja, man kan inte vinna allt och Bajen är bäst ändå!!

image223

Förresten var studiebesöket på Södertörn intressant, skrattretande, jobbigt och skrämmande allt på samma gång.
Vi kom till Campus i Flemingsberg försenade med vår chartrade buss (som vanligt, det är en Nynäsgrej..) och fick lyssna på en intressant föreläsning om entrepenörskap, kanske inte det ämne jag tänkt söka (fast jag vet ju inte vad jag ska söka överhuvudtaget..) och Dr. Box (han hette det!) var väldigt bra.

Sedan fika och information från studievägledaren, som verkade nervös (eller så kände hon av att vi började bli trötta..). Efter det började det bli skrattretande - studentambassadörerna som skulle bli lärare för förskolebarn blev skitirriterade på oss för att någon pratade, någon skrattade och så vidare. Hon hade helt enkelt vaknat på fel sida och var allmänt spydig mot oss, överlägsna kände dem sig verkade det som. Jag var helt helt slut när jag kom hem och småsomnade till och med på bussen.

Södertörns högskola får höga betyg av mig ändå, den var väldigt fräsch och jag är inte förvånad över att biblioteket är många studenters favoritplats, det var otroligt lyxigt. Bara man slipper se dem där ambassadörerna igen..

Någon som ska söka?

Sista ansökningsdag till höstterminen 2008 är på tisdag 15 april!
Jag hoppar ur mitt skinn, det finns inte mycket värre än att ha ett tidigt mål i baken på bortaplan när man inte är där (kan vara snäppet värre om man är där..) Hammarby spelar borta mot GAIS och det har börjat med insläppt mål igen, ska  se det på Sportnytt ikväll så att man får se om det var Ramis fel igen. Mer om detta senare..

Annars har jag planerat att se Stolthet & Fördom...det var ju flera veckor sen sist och i brist på annat på tv:n får jag snällt ta fram min dvd. Underbar film, men det kanske ni vet redan?
En lektion och en väldigt lång lunch.
Snart bär det av till Södertörns Högskola..

Jag kommer aldrig ur det. Vet inte om jag vill, vet inte vad jag vet. Allt jag vet: i dina mörka ögon är jag förlorad. Det är allt.


Har haft farbror och faster på besök här ett tag, de är på väg upp i landet mot hemmet. Av alla släktingarna på pappas sida är vi de mest söderbelägna.. Det är lite tråkigt att vi är så utspridda i landet, man träffas inte så ofta. Några av mina kusiner har jag inte träffat på över tio år..
Bor ni nära era släktingar?


Efter oppositionsseminarium på historian och diskussion om jämlikhet på MSK träffade jag på gamla vän J, tourade genom vår "stora" skola och snackade i regnet. Sedan skyndade jag mig hem för att hinna äta innan jobbet. Det känns som att det går riktigt bra och det jag har märkt att det är bra att få lära sig av olika varje gång. 

Upptäckte i morse att min mobil har gått sönder. 4 år blev den och nu får jag väl önska mig en ny till min födelsedag, bara 28 dagar idag. RIP kära gamla mobil..

Det går framåt i skolan, vilket ju kan vara skönt att veta. Alla lärare har nu börjat tjata om att vi snart slutar och att det inte alls är långt kvar. Innan månaden är slut har vi gjort ett nationellt prov i Engelska. I början av maj gör vi Matematik nationella och sedan också det andra i Engelska.
Juni kommer innan vi hinner se maj.


Och så var det den här. Var har jag hört den förut?


Take on me - A-ha
Vem skulle göra mål var den stora frågan inför hemmapremiären.
Vem gjorde mål? Snarare, vilka gjorde mål?
Petter Andersson.
Erkan Zengin.
Pauliño Guará.
Haris Laitinen.
Charlie Davis.
Där har ni dem, alla dem jag ville skulle göra mål förutom Sulan då förstås men han verkar alltid bli rädd av tanken att gå upp på topp som vi vill att han ska när vi leder så där. Underbar match i andra halvlek då vi var överlägsna, i första står det 2-2 efter snabbt mål av Petter och sedan två snabba från Sundsvall, en av dem var en lobb som Rami borde ha tagit. Vi ursäktar honom med att det är överväldigande att spela sin första hemmamatch på Söderstadion - jag hoppas att han trivdes. Jag trivs.

Innan match var jag och J två små delar av den långa marchen från Medborgarplatsen hela vägen längs Götgatan, över Skanstullsbron och in till vårt hem. En tradition som jag hoppas göra fler gånger, det gör premiären mer speciell än man redan tycker att den är.

Som ensamma serieledare känns det rejält skönt att nu ha kommit hem, från hemmet på Söder. Nästa match är borta mot GAIS och sedan hemmaderby mot AIK. Det känns helt okej just nu. Helt okej..
Hammarby - GIF Sundsvall 5-3.
Sista lektionen, snart är det dags att åka till Söder för att sedan gå i premiärmarchen fram mot Söderstadion. Hammarby - GIF Sundsvall börjar 19.00.
Dagen har varit lugn, inga större jobbiga uppgifter. Dock har MIGU lagt ut den avslutande uppgiften på hela textkommunikationen vilket leder till ganska mycket stress bland oss elever.
Återkommer senare med mitt gamla vanliga referat om matchen, hoppas på vinst (vinst=ledning) och många mål, av Kapten Sulan (hans första..det skulle han förtjäna efter så många år i laget..), av Charlie och Pauliño - så att de får igång målskyttet rejält. Förväntningar och förhoppningar, vad är bäst?

4 minutes - Madonna feat. Justin Timberlake & Timbaland
Nyfunnen charm finns i Brolle Jr. I fredags på Så ska det låta var han och Frida från Oh Laura helt överlägsna (fast i olika lag..) och jag skulle inte bli förvånad om han vinner Körslaget.
Kommer ni ihåg den här låten?


Watching the stars - Brolle Jr
En till synes trist söndag blev ganska fullspäckad efter att jag övningskört, fikat på lövhagen, hämtat saker till Bajenmatchen imorgon (man måste ju ha en halsduk..), handlat, köpt nytt busshäfte och gått på promenad. Timmarna flög förbi.
Kanske gör jag oppostionsuppgiften till historian snart men den kan jag lika gärna göra imorgon på lektionen.
Vad har ni gjort idag?

En månad kvar tills jag fyller år..

I´m not feeling too good..
Jag som skulle till J ikväll, de har hyrt lokal och allt.. En annan gång, för jag har ont i huvudet och det känns som att jag har feber men det betyder att kallblodiga jag bara har 35.7 grader. Lite hängig satsar jag därför på en massa film/tv/sömn ikväll.

Psst..Det är två månader kvar tills jag slutar skolan idag.
Skolveckan som har varit lugn är över. Än så länge har alla våra lärare lagt uppgifterna på lektionerna och vi har därför inte några läxor. Så skönt..
Jag har varit gladare än vanligt, fast det inte har synts på mig så har jag varit det - det kanske har något med solen att göra, våren har kommit, förhoppningsvis för att stanna.
Jag har handlat och sedan inte gjort någonting, också väldigt skönt. Vi grillar nu för andra gången faktiskt i år och ska se på Så ska det låta som har börjat.
Vad gör ni ikväll?

Idag är det 40 år sedan Martin Luther King dog i Memphis, Tennessee..
"I have a dream.(...) Free at last."
Jag har nyligen insett att det på söndag endast är en månad kvar innan jag fyller 18. (Idag är det 33 dagar, 792 timmar kvar. Kolla datum på http://timeandate.com) Det är inte nog med tid..jag hinner inte ta körkortet då, fast vad gör det förresten? Men innan sommaren skulle ju vara kul att ha det..

Hade körlektion och had to face the question: Ska vi boka teoriprov? Svar: Nej!
Inte än, har fortfarande knappt läst något i boken och gjorde därför lite test på teorin. Ge mig ett par försök på det så kan jag lära mig saker..just nu är mitt huvud fullt av halvljus och parkeringsljus - absolut inte med dimljus och varseljus..placering i mitten av vägbanan vid möte i mörker osv.


Pernilla har utlottning på en bloggdesign och jag vill självklart vara med på den. Min design som vän E har gjort är väldigt smaskig men förnyelse är aldrig en dålig sak inte sant? Själv är jag inte alls insatt i hur man gör och tackar och bockar för den eventuella hjälpen.

Gå in på Pernillas blogg om ni också vill vara med i utlottningen!
image219

Matteprovet gick väl okej, det är skönt att det är över nu. Jag har precis skrivit klart en skolenkät som tydligen är "jätteviktig, så ta den seriöst, snälla ni!" - enligt lärarna. Fråga:har jag tagit något oseriöst någon gång i mitt liv förut? Skulle inte tror det..
Var och klippte mig i morse innan skolan började, inget speciellt men när man plattar mitt hår så ser det bara längre ut vilket inte gjorde att många såg att jag klippt mig..


Vad har ni gjort idag?

Jag hoppas att det ska gå bra på matteprovet imorgon, får plugga mer på lunchen..det blev lite idag i alla fall. Önska mig lycka till..
Kanske ska jag gå och lägga mig nu, ögonlocken börjar kännas tunga och det är ju en dag imorgon också..


Wind of change - Scorpions
Hallihallå!

  Idag hade vår MSK-grupp besök av representanter från RFSL, Riksförbundet för sexuellt likaberättigande. Även Riksförbundet för HBT-personers rättigheter i samhället. Det var mycket upplysande, även om jag tror att man kunde mycekt innan. Normer i samhället har vi ju redan pratat om sen förra terminen började och det ska bara anpassas till ämnet, vilka alla hänger ihop på något sätt ändå.
Har ni tänkt på det, att det förväntas mycket av oss när det handlar om kön? Att man "ska" vara på ett sätt om man är tjej och på ett annat om man är kille? Ni vet, det där med rosa och blått?

Just nu borde jag plugga matte men det får bli i pauserna av Men in Trees, Grey´s anatomy och The Tudors (fast den har inga pauser..)


Det var självmålet som avgjorde, men alla mål räknas, som någon klok en gång sade. Matchen slutade 0-1.
Mitt älskade lag har vunnit sin första match, på en leråker i en håla som fylldes av våra supportrar. Som Johan Esk på DN skriver, "de borde ha fått tapperhetsmedalj."
  Han säger också att det var osannolikt svagt, men hallå! - det räckte gott och väl och med en seger bakom oss fortsätter vi hemma på måndag mot GIF Sundsvall.
Hemma på Söderstadion. Hemma.
Äntligen är säsongen igång!
Efter många problem med bloggplattformsbytet är jag nu tillbaka. Jag hoppas att det ska fungera nu. En rolig sak var i alla fall att titta på alla kommentarer som kom in på infobloggen - det var folk som klagade över att det inte gick smidigt och fort, folk som var oroliga över att något vara fel( där instämmer jag!) och folk som rättade foket som klagade, på nivån: "Skaffa ett liv, bloggen är inte allt."
Dem kommentarerna kan jag tycka är värst.

Det har i stort sett inte hänt något ändå på dessa dagar förutom att det numera känns mycket lugnare i skolan. Efter att jag gjorde klart textkommunikationen i söndags och lämnade in den igår så finns det bara uppgifter på lektionerna än så länge.
Jag tror att jag var mer stressad än jag trodde, min kropp har tagit stryk...