Läxhjälp, te och glass med syster. 
Och den där solnedgången. 

Promenerade till jobbet idag. Solen sken och minusgraderna bet i nästippen. Fint.
Jag respekterar dig
Du inspirerar mig
Jag har en krigarsjäl
Du har det mer än mig
Du har ryggen rak
Backar aldrig bak
Du är så mycket mer 
än dina vackra drag
Nu har jag fått den jag vill ha
Som jag ville ge min kärlek
I alla mina dar
Morgonen kommer redan
Vad händer sedan
Om man kan vara illa till mods i hjärtat så är jag det nu. Jag har under veckan sett hundratals personer med hela sitt liv i likadana plastväskor passera på jobbet. Första vågen av asylsökande till ön. Barn. Bebisar. Det är de som berör mig. Men jag ser också många män. Det är de som skrämmer mig. Och jag skäms när jag blir rädd för jag vill att vi ska vara öppna och humana. Vi ska hjälpa. Men vi kanske inte kan hjälpa hela världen samtidigt. 
Frågan diskuteras flitigt och jag blir bara mer illa till mods. I hjärtat.
- Movember, kolla in den fina blå mustaschen som passar så bra till uniformen. Hela familjen har köpt pins i år, undrar om det beror på min kompis mustaschkamp förra året. Den som jag tjatade lite om...
 
- Haukvädar. Regn och rusk alltså. Nu kommer hösten.
 
- Julfest på Wisby Strand? Beställt klänningar samt bokat Scandic Visby i december. Vi väntar bara på en inbjudan. Rederiet firar ju 150 år så vi förväntar oss något speciellt.
 
- Stridsgrupp Gotland. Rekryteringen pågår i november och Försvarsmakten kommer till Nynäs den 21/11, jag fick information i brevlådan. Är man i rätt ålder tycker dem? Samtidigt kör de reklam på tv om att man kanske är officer fast man inte vet om det. Påverkad blir jag i alla fall. Min moster som varit löjtnant har alltid varit en förebild, minns hur impad jag var när hon skulle göra lumpen och när hon sedan åkte på utlandstjänst i två vändor. Men jag är inte på väg bort, i ett annat liv kanske jag kunnat åka på tester i Skövde för att sedan tjänstgöra på ön.
 
- Hamnen i Norvik verkar äntligen få byggstart om ett år, därefter lär det ju ta ett tag innan någon verksamhet är klar. Men jag behöver hitta en bra utbildning som kan användas när Norvik lever. Man vet ingenting om utvecklingen på DG, många rederier försöker effektivisera genom att ersätta personal med maskiner och det är antagligen bara något år bort för oss. I den bästa av världar får jag anställning snart och sen vill jag uppleva de nya tiderna i avtalet som börjar 2017. Mitt ansvarsområde att knåpa med stuveriets timmar lär bli mer spännande då. Jag hoppas att min chef kan frångå LAS så att jag inte är först ut om det skulle bli så. Jag vill inte bort, DG och ön är mer än ett jobb för mig.
 
-Konkurrerande trafik i hamnen i sommar verkar det som när Gotlandsbåten AB flaggar för linje till Nynäs också. Bra för ön kanske men jag vet inte hur de tänkt med logistiken att samköra i en hamn med upp till 9 anlöp på tre kajer/dag och kryssare redan som det är i nuläget. Det verkar gå bra för Stena så jag skulle inte bli förvånad om de vill ha fler avgångar också. Ut- och infart kommer bli problemet men jag ser gärna att kommunen får tummen ur och bygger om. Detta kan ju leda till något gott för oss, både DG och stan. 
Sommaren blir spännande kan jag tänka mig. 
Söndagssysslan. Koka ihop 200 g färsk riven ingefära med 1 liter vatten som man låter svalna och sen har i saften från 2 citroner samt en halv deciliter honung. En shot om dagen ska tydligen vara bra, smakar starkt som satan dock!