Jag känner att verkligheten är lite sned just nu. Såg nämligen Darren Aronofskys Black Swan nyss. Väldigt mycket balett, såklart, baserad på Svansjön med fantastiskt foto, skådespel, kostym, musik etc.. Jag tror inte att jag helt förstod, vem som var vem och vad som egentligen hände med henne - men vackra Natalie Portman har aldrig varit vackrare. Förutom kanske igår när hon tog emot sin Oscar för rollen.


Foto: Lise Åserud/Scanpix

Grannfejd? Sverige mot Norge. Lillbrorskomplex? Är det någon som verkligen tror på sånt, Norges framgångar är ju "våra" och deras glädje är vår glädje. (När vi inte har några svenskar att glädjas över såklart). Man kan ju inte vara något annat än glad över Dronning Marit Björgen när hon slutkörd tog sitt tredje VM-guld idag.. eller den extremt känslosamma Northug som grät efter sitt guld i gårdagens dubbeljakt. Jag är svag för det här, den här framgången och känslorna, glädjen och lättnaden som ingår i sportens fantastiska värld.

Jag kanske ska be om ursäkt för att jag knappt nämnt våra svenska åkare, de har ju faktiskt gjort hyfsade resultat efter medaljerna den första dagen, trots att förväntningarna inte har uppfyllts helt.
Men det är mycket kvar av mästerskapet och om de kan få rätt balans mellan fäste och glid (den eviga valla-frågan) så kan glädjen min vara för Sverige också.

  

Här är kvällen vi har väntat på, jag och Yvanna har laddat med te och massor med godsaker. Red Carpet show är slut och galan är bara minuter från att börja. Det ska bli intressant att se öppningsnumret från värdparet Anne Hathaway och James Franco. Bajenkvällen tidigare under söndagen bjöd på kontraktsskrivning för Björn Runström och storkross på Hovet! Till allas glädje och överraskning, trots att ryktena gått i veckan. Nu, Live f rom The Kodak Theatre in Los Angeles. The 83rd Academy awards.
Wohoo, nu är alla bidragen från Mello uppe på svt.se. Finalen om två veckor kommer bli intressant och då ska jag rösta också... Då ska den klara vinnaren fan vinna! Nu är det Alias, en riktigt bra serie, till viss del iaf som kanske skulle kunna repriseras på bättre sändningstid ;) Imorgon blir det både hockey på Hovet och Oscar Night hemma med Y. Sedan kanske man skulle behöva plugga lite..
Guld och brons till Sverige i herrarnas sprint: Marcus Hellner respektive Emil Jönsson!! Rubriken är ett citat från J om just Hellner för han är ju helt grym. Petter Northug skippade som sagt mustaschen men lyckades "bara" ta silver och här är bilden som jag tänkte lägga upp igår, bara för dig J, han är nästan lika råhet som du ju :p


I helgen blev det bara tredjeplatser, blir det guld i VM mån tro?


Skid-VM i Holmenkollen drar igång imorgon, och Krönikör Karlsson tippar nio guld...till Norge. Men visst, något annat vore dåligt för norrmännen på hemmaplan. Endast ett guld går till Sverige fortsätter Karlsson, till våra stefettherrar som han tippat med hjärtat.
     Tipset publicerades på Dagladet.no, och där fastnade jag sen i alla artiklar om mästerskapet. Jag var ensam inne i lägenheten igår och roade mig därför med att läsa högt, haha, ja och resultatet kan nog knappast kallas norska - snarare någon slags gränsdialekt mellan Sverige och Norge. Fint var det iaf, och artiklarna var intressanta. Särskilt den som drog paralleller mellan Petter Northug och Norges nya mentalitet. Att låta andra göra jobbet och sedan spurta om på slutet. Om det är sant lämnar jag osagt, mycket kan man säga om denna man, men ingen kan förneka att han är en grym skidåkare! Men några medaljer tycker jag vi ska kunna sno från dem ändå!

Och J, angående mustaschen. Vad jag förstod av artiklarna så ska den bort innan VM börjar. Tur det.

Har ungefär en timme kvar innan jag slutar jobbet, sitter i min fraktkur och knåpar lite på en uppgift om Co-operative Principles och Gricean inference som ska vara klar innan 15 på onsdag. Jag är klar med översättningarna och den individuella uppgiften till Discourse till imorgon, så det känns hyfsat på räls ändå :) Tänk vad lite planering i förra veckan kan göra!

Nu är det bokat. Take That i München 29 juli! Konsert och weekend i Tyskland med mamma, två flugor i en smäll. Det kommer bli riktigt bra :)

Det börjar ju bli supersöndagar igen, jag tror inte att jag använt det uttrycket på tre år, men den förtjänar sin titel. Ett riktigt bra avsnitt av Bones, som börjar bättra på sig - även längre fram i säsongen - och kanske ordnar upp sig på riktigt! Nu, ännu en ny BBC-serie på svt1, Zen. Får se hur den står sig jämte brillianta Sherlock. 
   
Mello i lördags var ju riktigt bra förresten, och detta år är det Saades år, det måste det vara. Trots att vattnet är utbytt mot krossat glas och att låten behöver några fler lyssningar för att fastna. 
  Och köket som vi målade idag är nu halvt vitt, lite gult och lite grågrönt - och inte klart ska tilläggas, lyckligtvis har vi några helger på oss innan inflyttningsfesten då det ska vara fint..



Tittar man noga så ser det ut som någon har tuggat på mina köksluckor, men det är hemskt slitna bara. Det grågröna ska bli vitt som på skåpen till höger och luckorna ska inte få vara gula särskilt länge till.


Discourse analysis-boken är inte så farlig som den kanske låter, den är faktiskt intressant. Så det så.
     Nu är veckan snart slut, fort har det gått och jag är fullt nöjd med min produktivitet om man kan säga så. Jag hade nämligen väldigt många uppgifter till nästa vecka och dessa är nästan helt avklarade redan. Imorgon väntar en Workshop på två timmar, sedan en trevlig lunch med två av mina f.d klasskamrater från förra terminen och lite jobb på kvällen. Jag ska inte tänka på läxorna förrän på söndag igen tror jag.. För i helgen är det ju till att måla i köket och se på Melodfestivalen!! Nu måste ju låtarna bli bättre, eller?

Söndag efter en rätt härlig och lugn helg med Melodifestival och BBC- serien Downton Abbey, allt trots att träningsmatchen blivit inställd igår. Söndagar är en sån dag när man bara slappar framför tvn och både Bones och Sherlock (för övrigt också en brilliant serie från BBC) är planerat för mig.

Får stanna hemma idag. Det känns som det avsnittet av OC när det snöar och alla är helt chockade. På grund av strömavbrott går det ingen tunnelbana mellan Gullmarsplan och Hagsätra och alla busslinjer är indragna pga vädret. Så jag kommer inte inåt stan, jag kommer inte till Älsvjö för att ta tåget hem och även om jag gjorde det så är det kraftiga förseningar. Haha, ja det är bara att vänta ut vädret och se om jag kommer någonstans.

Den här låten gick på radion precis efter trafikinformationen - chin up and do the hustle! :p
Van McCoy & The Soul City Symphony – The Hustle


I see the light från Disney´s Tangled med Mandy Moore och Zachary "Chuck" Levi.

Det är nu bara lite drygt två veckor kvar till Oscarsgalan, ovan nämnda låt är nominerad till Best Original Song. Får se vilken som vinner, Disney gör ju alltid bra musik. (I Original Score tippar jag på Alexandre Desplat för The king´s speech eller möjligen A.R. Rahman för 127 hours)

Annars så har jag sett ett par av de filmer som är nominerade, inte till bästa film men ändå. Såg The town igår och även HP7, Trassel och Toy Story 3.
Jag är riktigt sugen på att se Mr Colin Firth i The King´s speech, tror att han är fantastisk där och hoppas på att han vinner bästa manliga huvudroll. Black swan med Natalie Portman verkar ju inte ha premiär förrän efter galan men då får jag vänta. Man kanske ska se The social network och Inception också. Sen finns det ju klassiska Oscars-filmer som alltid blir nominerade. Typ The fighter och True grit, en "boxarfilm" och sedan en skum Bröderna Coen.

Galan sänds söndagen den 27 februari från klockan 23.00 och hela natten på Kanal9.

Usch det snöar igen, när jag vaknade var det nästan barmark men nu är det flera centimeter igen. Där fick man för att man hoppades på våren. Igår satt jag ju utomhus i solen och läste på campus..
  Jag har varit duktig och städat och skurat lägenheten idag, och nästa helg har vi nog tänkt måla lite och fixa till sånt som vi inte gjorde i september. Typ, som att köpa en lampa till vardagsrummet, sätta upp tavlor och annat på väggarna. Allt ska väl vara hysat snyggt när det blir inflyttnignsfest senare i vår!

Oh, it has been a chaotic evening... but reading Mona Baker´s In other words made me realize why I chose this course to begin with. And isn´t that something, really? 

Kanske ska gå över till svenska igen förresten, men det är svårt när man inser att man faktiskt tänker på engelska. Ja det har alltså varit en riktigt kaotisk kväll då jag insåg att jag inte hade läst det jag skulle till morgondagens Discourse, samtidigt som jag skulle göra klart en uppgift till imorrn. Dessutom hade Mondo problem så jag kunde varken komma åt texterna eller lämna in uppgiften. Men det löste sig till slut efter att sidorna laddade klart efter 200 år..
It is strange that it is always discourse that suffers, I may need to prepare better for next time and save me some head aches.
Frankie Valli – Grease

Det är ett tag kvar till 18 april men..

..idag var det äntligen dags för träningsmatch på Torvalla, tyvärr förlust med 4-0 mot Degerfors, någonstans kändes det som att vi slutade försöka och på lördag tar vi nya tag mot BP.
Idag var också premiärdag för Melodifestivalen men jag missade hälften då jag var på jobbet. Första deltävlingen brukar vara den sämsta men jag kan inte ens säga det, såg i alla fall att Danny gick vidare och någon grupp som verkade likna BlackEyedPeas, typ.

Snart är det inte mycket kvar av den här helgen heller, tiden går så fort. Och jag ska hinna läsa lite Short Stories till seminariet på måndag.

Det är bara onsdag idag, den här veckan har gått alldeles för långsamt. Jag har massor av phrase structure trees i mina anteckningsböcker, det ser ut som mina gamla matteböcker när vi höll på med ekvationer. PS trees använder vi när vi ska bryta ner meningar i fraser och analysera dessa. Men det är bekanta saker som vi bara utvecklar nu så det är okej. 
  
Främst har jag börjat mina två valbara kurser och det är dessa som har gjort veckan tung. Efter seminariet idag om Discourse analysis började jag seriöst fundera på att byta till vad som helst förutom just detta.
Det kommer bli komplicerat men allt blev bättre när jag kom hem och läste igenom beskrivningar och kollade uppgifter.
Man kan säga att jag gillar att ha kontroll på vad jag själv ska göra. Gick igenom scheman och inlämningsdatum en gång till för säkerhets skull - det är inte för inte som jag har två kalendrar!

Imorrn blir det Historiaföreläsning med Trå. K. Tråksson, hoppas jag inte somnar..

Andreas Johnson – A Little Bit Of Love
We´ve come a long long way,
from the streets we played
in our neighborhood
No matter what they say,
we live the way we do, the way we do!