Foto: Petter Ekbäck

Åh vad segt det är att skriva uppsats, men idag har jag varit duktig i alla fall, har bara 170 ord kvar (till minimigränsen 1200 ord) och det blir det nog när jag binder ihop och avrundar imorgon!

Phu, och så var det ju kväll helt plötsligt, på Valborgsmässoafton. Jag har aldrig tyckt om brasor så jag kommer inte gå ut till ängen här i Högdalen där jag såg att det skulle eldas, istället blir det Smartare än en femteklassare, The Kennedys, SNL och Alias. (Jag är nog en pensionär i hjärtat!)



Vilken match, vilken glöd, vilken kämpavilja!
Och Pauliño fick näta, Runa kämpade tills han fick kramp men fortsatte springa ändå, Sema fanns överallt, Max kanske gjorde ett par misstag men hämtade upp det mesta ändå, Dahl tog fram sin järnvilja och fick endast ETT gult kort, Monday fick äntligen visa varför han är kvar, Robin och José ville också näta, Bojassén, Fadi och Petter var stabila, Sinan kämpade på bra och visade att han inte bara var en tom värvning men fick bytas skadad efter dryga kvarten, Johannes stod säker bakom stolparna tills en skada (lårkaka?) tvingade honom att byta i halvlek, in kommer George som skötte sig bra de få gånger Brage kunde komma förbi ett hyfsat kompakt försvar ändå. Nr 12 var aldrig tyst!

Störst av allt är viljan, som fick de skamsna pojkarna från i måndags att ånga på i 94 minuter idag och vinna andra raka hemmamatchen. Om H-O på gubbläktarn vill påstå att det inte var skönspel så vill jag påstå att jag på sektion K inte brydde mig ett dugg om det! Bajen va namnet, fotboll är vårt spel!



Man kan ju inte annat än minnas 19 juni 2010. Westminister Abbey hade specialskrivit "This Is The Day" till det brittiska brudparet sjungen av gosskör som var väldigt fin. Men den slår inte "When You Tell The World You´re Mine" som Agnes och Björn Skifs sjöng för Victoria och Daniel i somras.
 
Brittisk design (såklart), av Sarah Burton för Alexander McQueen.
Foto: Scanpix


Ännu ett kungligt bröllop, det var ju attans att det skulle vara idag. Har tyvärr inte skrivit särskilt mycket och ikväll blir det uppladdning inför Hammarby - Brage. Jaja, jag får plågas lite nu i helgen, det är inte så att jag har något annat att göra direkt.

Nu har Miss Catherine Elizabeth Middleton blivit Prins Williams av Wales hustru och hertiginna av Cambridge. I en fantastisk brittisk designad klänning!

Bröllop är vackra, till och med psalmerna: kontentan bakom allt tjat om Gud och Jesus osv. Man kan ju hoppas att detta äktenskap håller ihop till döden skiljer dem åt. Löften i kyrkan om det som Gud skapat kan ingen mänsklig kraft bryta är ju hyfsat hycklande i en skilsmässotät familj. Men nu ska vi inte tänka så.


Våren blommar på Sköldingevägen, Älvsjö.


Dagar som denna kan man inte motstå att promenera runt i närområdet ett tag och bara ta in solen. Hemma i Nynäs kommer man inte från ena till andra delen av stan på en halvtimme, så det var lite förvånande att när jag gått en stund hittade fina villaområden och inse att det måste vara en annan förort: Örby. Fint var det, och så har man gått ett antal kilometer idag också :)

Jag började halv tio idag och kan bocka av två saker från listan. East of Eden, check. Discourse, check. Nu blir det en liten promenad för att få tillbaka lite energi och börja lite smått på uppsatsen. Av någon anledning har jag inte stressat upp mig över den än.

Ja just det, den där bortamatchen i måndags. Det blir nog lite som Väsby med den, en sån där vi inte pratar om. 4-1 mot Ljungskile? Vadå?! säger jag och pratar på om Brage på fredag.
Läs annars herr H-O Öberg, han vet hur man tar i han!
För så här kan det inte gå till.

Har precis gått in från balkongen, det är ännu sköna 16 grader ute men det blev för mörkt för att läsa så jag kommer antagligen återkomma med solen imorgon.
Nu är påsken över, dessa lediga dagar har varit väldigt trevliga och fyllda med mat och kalas: påsklunch i Sorunda, fika i Ösmo, grillning på Linneastigen och Vaktberget och smörgåstårta i Fredhäll.

Nu behöver jag koncentrera mig på att bli klar med East of Eden och den lilla skrivuppgiften som hör till.. bara 440 sidor av boken kvar dock, en enkel match!
Ska även dra förbi SU under morgondagen och hämta upp lite papper, det är många uppgifter kvar på den lilla tid fram till vårterminens slut. Det är ju en självklarhet, så var det ju på gymnasiet också men jag har en förmåga att glömma sånt.
*East of Eden+400 ord 2/5 *P&C Essay 2/5 *D.A presentation 4/5 *P&C Dikter 9/5 *D.A Hemtenta 12/5 *B Essay 20/5 *Vok. Tenta 1/6, som jag skippar och gör omtenta på den 15/8 istället.

Phu. Sen blir det sommar, resor, jobb och sköna dagar i stan :) 

Yeah, solen skiner och det är löning denna skärtorsdag och här sitter jag på jobbet. Jobbar mastodontpass idag från 9-21.30. Än så länge ringer det inte så mycket och när det väl ringer så frågor de samma frågor ändå - och jag svarar samma sak. Att det inte finns plats. Så det känns som sommar här, nu när vi använder mittenområdet på bilplan och har vänte.

Tänkte läsa klart East of Eden den här veckan, får se om jag lyckas, för nästa vecka måste jag göra klart P&C-uppsatsen.
Förresten så är sommarsemestern bokad nu, den 6 juni bär det av till Side i Turkiet igen.


Tvåmålskytten Maic Sema smällde till i sista minuterna. Foto: hammarbyfotboll.se

Det blev en magisk måndag igår, men det dröjde innan ett fullsatt Söderstadion (12801 personer) kunde höja ljudnivån ytterligare och se första segern i årets Superetta.

Dagen började tidigt  vid 12 när jag och J tog oss mot stan för att svänga förbi en utsåld Derbybutik, vi passade på att äta vid Hötorget och gick sedan till Slussen i det vackra vädret (Man kan ju inte annat än älska Stockholm i sånt väder förresten), fortsatte med mjukglass vid Globen, promenad över Skanstullsbron åt "fel" håll mot Medis där vi sedan drack cider och sjöng upp i Björns Trädgård. 18.00 avgick marschen åt rätt håll med ett antal tusen andra grönvita själar.

Väl till matchen hade Landskrona redan tidigt i första halvlek slagit in ett mål och Bajens spel övertygade väl inte alls, felpass följde felpass och våra anfall räckte inte långt. Framåt fulltid kunde Magic Maic Sema kvittera och även slå in 2-1 i 93:e.
Efter en sådan match var vändningen helt jäkla otrolig och Söderstadion kokade av glädje över vinsten. Nu är vi igång.

Hej du soliga vårdag! Vad skönt det är, jag går runt i kortärmat här på jobbet, cykeln är framtagen och sen blir det kalas för lillebror som fyller 19. Och ikväll blir det bio med Mic, och som vi har väntat på Water for Elephants.

Emiliana Torrini – Jungle Drum

Sitter på tåget hem till Nynäs igen efter att ha skrivit klart tentan ganska fort. Jag blir alltid lite orolig när det går så bra att man kan gå efter 40 minuter, då borde väl något vara fel?
Eller så missade jag att svara på alla frågorna, kanske var det frågor på baksidan? Men nej, antagligen gick det så bra som jag tyckte ändå. Så brukar det ju vara :)

Och förresten, fan vad kul det ska bli att läsa Historia i höst!



Har inte veckan gått ovanligt fort? Kanske för att jag varit hemma och smygstartat påsklovet, slappat och sett på Vita Huset, och gått på rolig föreläsning med Mia Törnblom med jobbet. Nästa vecka blir det uppsatsskrivande och jobb varvat med påskledighet, och veckan efter det går jag tydligen inte heller i skolan. Fan vad skönt det ska bli.

Nu är jag hyfsat klar över grammatiken till tentan imorrn iaf, ska försöka läsa klart Jane Eyre också innan jag lånar ut den till en kurskamrat.


Grå, tråkig förlust på Jallavallen.  Foto: Petter Ekbäck

Gårdagen bjöd på en strålande uppladdning med 50 minuters marsch från Södertälje Centrum till Fotbollsarenan; bomberna small, solen sken, vi sjöng, deras försök till tifo var pinsamt och kebablukten spred sig som bengalrök över arenan..
Problemet var att vårt spel var lika grådaskigt som vårt nya matchställ och Assyriska rullade in ledningsmålet väldigt fort. Förutom en direkt efterföljande målchans av Runa och ett par starka minuter i början av andra halvlek så kom inte Hammarby ikapp och första matchen blev en förlust..

Men nästa måndag är det riktig premiär och marsch från Medis! Bara att glömma och se framåt alltså.

Snart är det dags, vid denna tid imorgon kommer jag att ta mig hem från Södertälje efter att, förhoppningsvis, ha sett en bra inledande match på säsongen. Och kan man få önska att det inte blir stök, avblåsningar, bengaler, böter och övrigt... Och en vinst såklart, men det är väl mer än bara en önskning.

Jag misstänker att mina tre timmar i skolan kommer vara lite utanför fokus iaf; stackars litteraturkurs ;)



Det är påskrusning här på jobbet, telefonerna ringer i ett och alla vill ha plats. Tji, fick jag alltså som tänkte läsa Conrads Heart of Darkness och Nadine Gordimers The Moment Before the Gun Went Off från min NAEL-bibel. Ganska onödigt att bära med sig den tegelstenen till jobbet då liksom.

Annars så känns det inte alls som lördag idag, men The Kennedys har ju premiär på svt1 så det måste ju vara sant! Jag hoppas verkligen på en snygg och intressant serie med bl.a Katie Holmes och Greg Kinnear.

Just nu sitter jag i skolan och väntar på sista seminariet, har varit här sedan 10.30 och får inte gå hem förrän 18.. Buhu, tycker synd om mig själv :p
Har ju fortfarande inga resultat gjorda, så det lär ju bli fem mycket improviserade minuter på presentationen imorrn. Tur är det att jag har två snygga reklamfilmer att luta mig på iaf. Anledningen att jag varit så seg med det här är ju för att uppsatsen inte behöver lämnas in förrän i slutet av maj, jag har gott om tid.

Nej, nu får det nog bli lite fika så jag orkar det sista.
Gårdagens genrep på en knökfullt Zinken vanns efter en första halvlek med två mål av Simon Helg och ett av Björn Runström! Både tempo och spel såg lovande ut, och nämnda målskyttarna hittade varandra bra.
Sen verkade dock Hopfen ha hål i handskarna eller något för in rullade två fummelbollar för finländarna, en i första och en i andra. I andra halvlek sänktes tempot rejält, och regnet började småstrila ned på ett kallt Södermalm. Nästan hela laget byttes ut, Hopf och Bojassén var de enda två som spelade hela matchen som slutade 3-2 mot FC Inter Åbo.

En vecka kvar till invasion av Södertälje, klacken utsåld efter 6 minuter till hemmapremiären 18/4 och solen lyser och jag har fått ett par nya Converse. Ja livet är bra ibland ändå. 

"Mitt i trängseln sjunger vi vår sång, med en och samma röst. Vi är Bajen och det känns i våra bröst. Hammarby!"

  

Redan. Måndag. Idag.
Det var på håret att jag lyckades hålla mig vaken under seminariet idag, jag satt och blinkade långsamt. Marion tittade lite konstigt på mig ibland och då nickade jag och såg mycket intresserad ut, tur att hon inte frågade mig någonting idag eftersom jag inte heller haft tid att läsa ut varken Jane Eyre eller dikterna, artiklarna och introduktionen till The Victorian Era ;)

Lördagen blev fortsatt bra med grym konståkning i Globen, dock utan mina favorit-isdansare Kerr som var skadade. Men man måste ju älska Pluschenko, Stephane Lambiel och Kristoffer Berndtsson, vilka showmänniskor!
Därifrån blev det snabbt hem och byta om till party igen, som blev bra framåt kvällen. Inte mycket sömn dock, därför blir det nog tidig kväll idag ;)

Efter inflyttningsfest igår, blir det nu konståkningsgalan Stockholm Ice på Globen med mor och syster, sedan hem för mer fest, denna gång för födelsedagsbarnen M och N. Phu, jag är inte van vid det här festandet, mår iofs bra idag.
Förresten, fan vad skönt det är att vakna upp till en diskad och städad lägenhet, vad smart man kan vara att göra det när alla har gått hem redan! (Jo, J jag diskade faktiskt efter ni hade gått :p)