Efter förlusten mot Gefle som jag valde att inte skriva om så tyckte jag att laget skulle vara revanchlystna till matchen igår. Det var dessutom över en månad sen vi var på Söderstadiuon senast och det är alltid lika underbart att vara tillbaka. Jag och J mötte upp varann på tåget i Handen och åkte sedan som vanligt in.
Vid Globen blev vi erbjudna något sorts medlemskort in till sponsorrummet där vi tydligen kunde få öl. Haha. Vi tog det inte...

Första halvlek bjöd inte på något storspel och alla mål kom sedan i andra. Det var Poppens förtjänst att det inte blev fler inläppta mål än ett. Styrkan framåt förbättrades genom att Charlie och Castro byttes in, kort därefter gjorde Olof Guterstam sitt första mål i Hammarby. Trots domaren Martin Hansson (som vi sjöng om i klacken: Rädda våra liv, rädda våra barn, bort med Hansson från fotbollsplan!)  så fick vi straff. VI FICK STRAFF! Lolo sköt in 2-1 målet.

Höstmatcher är både underbara, kalla så att man får ont i lederna och jobbiga. Man vet att det snart är slut och ångesten man hinner känna innan nästa säsong börjar igen. (Jag tippar på att jag kommer gå på hälarna redan i mitten av januari.)
Men det är en kvar.
Då vi säger adjö till Söderstadion för 2008.
Det är på måndag vi krossar Malmö!


Olof Guterstam gör mål fortare än Sulan i Bajen. Foto: Andreas L Eriksson

Ledig. Och. Fri. Att. Göra. Ingenting.

None of that matters. All I care about is the next 90 minutes. I know exactly what I´m going to do out there. Do you?

Hade prov idag i religion, bara en G-del, under lovet ska jag skriva en uppgift om teodicéproblemet för högre betyg. Imorgon är det geografiprov och sen är det äntligen lov. Som tur är att vi även har helgen att skriva PM:et till svenskan. Projektplanen ska vi nog skriva klart imorgon.

Jag vill inte tänka på det som mer ska göras under nästa vecka. Det ser ut som det blir IKEA-besök och bio med min lillasyster i alla fall.

 
Jag och Wilma.
3-0!
Jag ska inte retas, men vi vann. Med tre mål mot noll!
Det känns så skönt att äntligen ha en seger bakom oss, det visar mig att det inte bara är en dåres hopp (som en supporters, typ mitt..) utan även riktigt hopp inför nästa säsong. Jag har ju varit orolig för att vi tappade mycket med Petter. Nu ser jag fram emot att stå och frysa på Söderstadion de två resterande hemmamatcherna mot Halmstad och Malmö. För det är vi som är Hammarby.

Själva matchen ägde vi i första halvlek men lyckades inte göra mål. I andra tappade vi men lyckades göra mål genom
Erkan, Charlie och Lolo. Derbyt spelades utan avbrott trots att det kastades en raket från norra in på plan. Den personen blev nedslagen av sina egna, som vanligt.

 
...och Haris hade klippt sig. Foto: Hasse Fridén
Välkommen Örgryte och välkommen Marcus Allbäck till allsvenskan!
Det blev klart under söndagen när Öis vann med 3-0 mot Väsby. (Matchen blev tydligen uppskjuten i en timme eftersom en del av läktaren rasade. Känns det som att arenan behöver renoveras kanske?)

Nästa år ska jag se honom spela på Söderstadion, Bajen vinner såklart. Jag har inte gått och blivit öisare om ni trodde det - Bajen forever - men Mackan är ju lite av en favorit. Han och Petter Andersson.

Imorgon är det derby också, jag och J skulle egentligen inte gå men vi kunde inte tacka nej. Det sista för säsongen...
Igår var det mycket på gång. Jag behövde gå upp relativt tidigt för att ta elvatåget hem till J där vi och Mic hade möte för vårt projektarbete. Skrev rätt mycket på projektplanen så det känns bra. Tog femtåget hem, åt lite och sedan iväg för att bowla med J, Mic och Y. Det var Y:s idé, hon vann ju också, tydligen eftersom bowling och minigolf är de "sporter" som hon är bra på. :p Jag skulle säga att du är rätt duktig på att dansa också Y!

Sedan fortsatte vi, Y&M med att hyra tre riktigt bra filmer (Because I said so, Hairspray och Definetly; maybe)och tittade på dem tills klockan var över fem imorse. Men jag är inte så trött än...

Helgen är här.
Svenskan är inlämnad.
Jag jobbade idag.

Jag mår lite bättre.
Trött.
Snart är det Freaky Friday.
Det är mycket nu...
Jag håller på och skriver svenskauppgiften och kommer faktiskt framåt, vi hade möte och projektet rör sig inte och för varje dag kommer någonting nytt och slår ned en när man precis trott att allt är bra igen.

Ett litet kalendarium:
v 42

fre Svenska om Helga Gregorius + ev. läxförhör i psykologi
v.43
tis engelskaprov
tors PM till svenska nationella muntligt + religionsprov
fre Projektplan + geografiprov
v.44
LOV = Plugga massor
v.45
tis Muntligt NA svenska
tors Samhälle om folkmord
fre matteprov
v.46
tis Psykologiprov
ons Skriftligt NA svenska
tors Öppet hus 18-20.30
fre Kompledigt

Sen vill jag vila.

Jag borde inte skriva detta nu, jag borde skriva på min svenskauppgift som ska vara inlämnad på fredag. Jag har inte ens börjat.
Tänkte börja idag eftersom jag slutade så tidigt (redan klockan elva) men tiden flyger iväg alldeles för fort och jag orkar inte nu. Tar det sen. Förhoppningsvis innan fredag.

Sista dagen av fördjupningsveckan och nu är det helg igen.
Vi skulle kanske ha arbetat med projektarbetet mer men det blev mest målning i vårt Sp-rum. Det blir säkert bra fast alla möbler kommer från någons gammelmormors vind, vi har dessutom fått en köksdel med kyl och mikro - vilka nu som ska använda dem.. Väggarna är snygga dock och treornas namn står nu uppskrivna där..
Idag var det dags för ännu en dag i stan - klassen möttes för att äta lunch tillsammans men det blev inte riktigt så. Och vem hade egentligen trott det, det var inte så svårt att gissa att alla inte ville äta på samma ställe. Vi fikade därför lite på Cafét i kulturhuset och en klump av klassen gick till Pizza Hut. Jag har nog aldrig känt mig så mätt som idag, har inte ens ätit middag än..
Anledningen att vi var i stan - studiebesöket på Forum för levande historia genomfördes på eftermiddagen, tema Spelar roll!

----------------------------------
Nobelpristagaren i litteratur tillkännagavs idag. Jean-Marie Gustave Le Clézio från Frankrike, relativt ung (född 1940) för att få priset med tanke på att många pristagare är så svaga av ålderdom att de inte kan komma till Nobelfesten, med verk som Allt är vind och Rapport om Adam.
Som man självklart aldrig hört talas om, eller?
Han har blivit uttagen nu.. Inte så konstigt eftersom det var relativt länge sedan han gick ifrån Bajen till Groningen nu, över en månad faktiskt.
Jag pratar såklart om Petter Andersson.
Det är Christian "Chippen" Willhelmssons plats i truppen han tar till lördagens VM-kvalmatch mot Portugal. Tydligen har Chippens skadade lår inte hunnit läka och därför får nu Petter chansen i landslaget. Äntligen!

Petter mot ADO Den Haag. Foto: www.fcgroningen.nl 

Det återstår att se om han får spela, jag hoppas ju på det, men man vet ju aldrig med Lagerbäck (som förövrigt måste fått en smäll eller något eftersom han tar med honom, så olikt en persons strategi som det kan bli. Fast Petter spelar ju inte längre i Hammarby, kanske bara det som krävs).

-----------------------------------------------------
Idag var hela klassen i stan, först på Stockholms Universitet och deras forskardagar; vi var på en föreläsning om en fisk i Östersjön, svartmunnad smörbult. Säkert lite intressant om man var insatt men jag tyckte mest synd om föreläsaren eftersom alla åskådare var ungdomar som pratade om annat. Däribland lilla jag..

Sedan åkte vi till Postmuseeum i Gamla stan där vi fick en rundtur, posthistoria och sedan lite uppgifter om källor och källkritik.
Fördjupningsveckan har börjat igen. Man har ju gått igenom ett par såna redan och nu handlar den om Delaktighet och åskådarrollen. Vi höll dock på med projektarbetet idag. Sakta går det väl, är ganska förvirrad över det nu iaf.

Grattis till alla Jenny och Jennifer som har namnsdag idag. Jag ska till J och äta tårta snart!
Regn, blåst och mer regn. Som ni förstår blev det ingen fotboll idag, tyvärr, men inte ens jag kan vara trogen Kvarnängen när det är riktigt höstruskväder ute.
Jag tänkte istället vara lite nyttig och göra en svenskauppgift så att den är ur världen sen. Då är det bara en kvar innan nationella proven i november.
(Jag fattar inte hur jag har kommit hit redan, trean - sista året. Jag vet inte om jag vill det..Snart tar det ju slut.)
Hur mår du idag ?
High speed

- Vilken låt beskriver ditt humör?
Strawberry Swing

- Kommer du komma långt i livet ?
Something that I already know

- Vilken låt beskriver ditt framtida yrke?
In my place

- Hur ser dina vänner på dig ?
We never change

- Hur är din bästa vän?
Twisted logic

- Kommer du gifta dig ?
Unsuspecting sunday afternoon

- Vad är ditt livs themesong ?
Bajen Forever

-Vad är ditt livs historia ?
Lost!

- Hur är skolan för dig ?
Trouble is

- Hur är din familj?
Nowhere to go

- Hur kan du komma framåt i livet ?
Justa grabbar har grönvita hjärtan

- Hur kommer imorgon att vara ?
Downpour

- Vad är det bästa med dina vänner ?
Helpless when she smiles

- Vad finns i lager för nästa vecka ?
Victory

- Vilken sång beskriver dig mest ?
Love will keep you up all night

- Hur är det med ditt liv ?
Cemeteries of London

- Vilken låt spelades när du föddes?
Daylight

- Vilken låt spelas när dina barn föds?
The Scientist

- Vilken låt ska spelas på din begravning ?
Inconsolable

- Vem sjunger då?
Backstreet Boys

- Hur ser världen på dig ?
Tidaholm

- Kommer du ha ett lyckligt liv ?
Death and all his friends

- Vad tycker dina vänner om dig ?
Life in Technicolor

- Har du en djup och mörk hemlighet ?
Grönvita ränder

- Brukar folk i hemlighet fantisera om dig ?
Swalloved by the sea

- Hur kan jag göra mig själv glad ?
Low

- Kommer jag någonsin ha barn ?
Trouble

-Vilken låt beskriver den du är attraherad av ?
In pieces

- Vad är några tips till mig ?
Any other way

- Hur kommer jag bli igenkänd ?
Kärlek

- Vad är min danssång ?
Everything is not lost
Att tiden går så fort... Idolsäsongen har börjat igen och på onsdag är det ett år sedan den åttonde oktober; J:s första Söderstadionvisit och något som startade på allvar.
Det är Kanelbullens dag imorgon, ska såklart baka och på söndag är det den sista matchen på Kvarnängen. Jag kommer ihåg den dagen förra året, återigen - att tiden har gått så fort.


Foto: Jag