Efter körlektionen fick jag ett sms av J som fick mig att hoppa till cykeln. Min körlärare måste ha undrat lite, men jag var så glad att jag inte kunde hjäpa det. Det behövs också för att vända på den not so good-streak som har varit hela den här veckan. Inget speciellt har hänt men jag har ändå känt mig lite nere. Oroligt blir jag också för att denna vårtermin ska bli som en viss annan - och det behövs inte - jag skulle inte önska den teminen i mitt liv till någon, det var hemskt!
Men nu är jag i alla fall gladare och hoppas att det ska hålla i sig ett tag framöver.

Spanska, engelska och sp-tid (då jag tänker jobba historia) väntar idag innan vi slutar 15.40.
Vad gör ni idag?
Time flies like an arrow, fruit flies lika a banana.

PS. Melodifestivalen börjar den 9 februari, med Kristain Luuk och Björn Gustavsson.
Jag har precis skrivit ett väldigt långt inlägg om Osacarsnomineringarna, men det sparades inte. Så irriterande att jag inte kommer skriva om det any time soon. Om det nu blir en gala, det kanske blir en presskonferens som med Golden Globe om filmbolagen inte gör upp med manusförfattarna nu.

Det jag kommer ihåg är att jag hoppas på att Philp Seymour Hoffman ska vinna för bästa biroll i Charlie Wilson´s war. Bara för att det lilla i trailern jag har sett när Tom Hanks och han pratar om strategin i Afhanistan.
- What is US strategy in Afghanistan?
- Well strictly speaking, we don´t have one. But we´re working on it.
- Who is we?
- Me and three other guys.
Filmen har premiär på fredag.
image169 image170


I alla fall så är dagen snart slut, den har varit kort och relativt givande, men lugnet före stormen har absolut infunnit sig.

Bones har uppehåll.
Sista avsnittet av Studio 60 on the sunset strip.
Unbelievable!

Jag skulle helst av allt ha stannat i sängen imorse så trött som jag är - jag skulle ha sovit till sent. Vanligtvis brukar måndagar vara en sån dag på textkommunikationen som jag inte gör något på eftersom det är en sen lektion och jag tar igen det på tisdagsmorgonen men idag vill det sig inte. Jag orkar inte helt enkelt. Kan någon göra mig glad?

I alla fall så väntar en engelskauppsats som ska skrivas nästa lektion, jag ska lämna in spanskaberättelsen, fortsätta på historiearbetet. Har jag så några lektioner? Nej, kom jag på - det är idrott också.
Vår vinterfriluftsdag är inställd för att det saknas en vinter. Dem trodde ärligt på att vi skulle åka skridskor på naturis, och om det inte fanns is så skulle vi åka längdskidor. Men hallå, var bor vi - vet lärarna det? Det finns ingen snö eller naturis i vår kommun och det brukar inte heller vara så i februari (som det faktiskt är på fredag).
Man kan undra vad de tänker med ibland.

Vad gör ni idag?
Helgen har jag spenderat framför sporten: längdskidor, konståkning och handboll (som jag inte har mycket till övers för - men wohoo! Sverige är klara för VM!), jag har även skrivit en intressant fortsättning på filmen Allt om min mamma som vi såg på spanskan regisserad av Pedro Almodovar.
Jag gillade den, annars kan man tycka att film på andra språk inte är bra men det var den, när man väl var inne i den - den rekommenderas.
I alla fall blev fortsättningen helt plötsligt en dödsruna om personens underbart fantastiska liv, det märkte jag inte förrän i slutet.


I´m feeling good - Michael Bublé
 
image167

image168

Adrian Schultheiss och Kristoffer Berntsson.
6:e och 7:e plats i EM i Zagreb!
Detta betyder att Sverige kommer att få ha med ytterligare en konståkare till nästa EM, totalt 3 st.
Gårdagens final med två svenskar bland de sju bästa visar också på att det kan bli bra i VM i Göteborg i mitten av mars.
Vann gjorde tjecken Tomas Verner överlägset efter ett fint program, schweizaren Stephan Lambiel tog silvret knappt en poäng före trean Brian Joubert från Frankrike.
Ikväll är det isdans, 21.30 på Svt1.
Äntligen kan jag släppa taget...om naturkunskapen. Jag har fått mitt MVG och ska inte tänka eller bry mig om naturkunskap anymore! Det är bara underbart och fantastiskt..

Nu är det herrarnas fria åkning i konståknings-EM från Zagreb. Efter gårdagens korta program är ställningen:
Tomas Verner, Tjeckien;
Brian Joubert, Frankrike;
Stephan Lambiel, Schweiz;
Kevin van der Perren, Belgien;
och det mest fantastiska av allt, på femte plats: svenska Kristoffer Berntson!
Även den svenska junioren Adrian Schultheiss finns med på en åttonde plats.

Bara själva listan gör att man häpnas, jag har väntat länge på att Kristoffer skulle bli bra - kvällens chanser för honom kanske inte är så höga men man kan alltid hoppas och glädjas åt ett säsongsbästa. Annars förväntar jag mig ett par maravilloso quadrupplar ikväll (och att än en gång lära mig om det var Lutz, Toeloop, Flip, Ögel och Salchow som var skärhopp resp. tagghopp - innan vet jag att det är Axel som hoppas framifrån, skärhopp.)

Konståkning är min grej, imorgon är det mina britter som åker isdans - Sinead & John Kerr.
Vad tycker ni om sporten?
Heath Ledger har lämnat världen. Det var på tisdagseftermiddagen, lokal tid, som han hittades död i sin lägenhet på Manhattan, New York. Bredvid honom låg det sömntablettburkar och den troliga dödsorsaken är överdos, polisen misstänker inte brott.

image166
Heath Ledger 4 april 1979 - 22 januari 2008

Jag var i närmaste chocktillstånd imorse när jag läste beskedet om hans död på text-tv.
I vanliga fall när man läser om dödsfall brukar det vara en gammal person som haft betydelse innan man föddes, som man knappt vet vem det är. Men denna gång var det annorlunda. Detta var en charmig skådespelare från Australien som man sett i många filmer.

Den första som jag kan komma på är Ten things I hate about you och sedan En riddares historia - riktiga tjejfilmer, men man måste ju börja någonstans, eller hur? Det var i den Oscarsbelönade filmen Brokeback Mountain som han slog igenom på riktigt när han spelade Ennis DelMar, en cowboy som hittar sitt livs kärlek i Jack när de jobbar tillsammans under en sommar. Nu senast blev han klar med den nya Batmanfilmen där han spelar Joker, filmen kommer ut i sommar i USA.

Jag läste någonstans att Heath likt James Dean kommer att bli en av vår tids legender. De båda dog långt före sin karriär ens hade startat på allvar vilket kommer att leda till mysterier om honom. 

Han lämnar efter sig en dotter, Matilda Rose, född 2005, som han fick med sin motspelare i Brokeback... Michelle Williams. Paret var separerade sedan 2007.
Heath Ledger blev 28 år gammal.
"Grön och vit, tillsammans är vi Hammarby, ifrån Södermalm - vi krigar för vårt lag och går rakt in i striden".

Jag ryser bara av att tänka på att säsongen snart är på gång, om lite drygt två månader.
Den 31 mars börjar serien borta mot nyallsvenska laget Ljungskile SK, första hemma mot GIF Sundsvall är väl  så gott som bokat. Jag längtar, för gamla Bajen, Hammarby.


Mars
1/3 Hammarby - Gröndals IK 11.00
1/3 Hammarby - IK Brage 13.00
8/3 Hammarby - IK Sirius 11.00
8/3 Hammarby - Falu FK 13.00
31/3 Ljungskile SK - Hammarby 19.00

April
7/4 Hammarby - GIF Sundsvall 19.00
10/4 GAIS - Hammarby 19.00
14/4 Hammarby - AIK 20.00
17/4 Hammarby - Helsingborgs IF 19.00
20/4 Kalmar FF - Hammarby 15.00
23/4 Hammarby - IF Elfsborg 18.30
27/4 Trelleborgs FF - Hammarby 15.00

Maj
4/5 Hammarby - IFK Göteborg 17.00
7/5 Djurgårdens IF FF - Hammarby 20.00
12/5 Hammarby - Gefle IF 19.00

Juli
2/7 Halmstads BK - Hammarby 19.00
7/7 Hammarby - IFK Norrköping 19.00
14/7 Malmö FF - Hammarby 19.00
20/7 Hammarby - Örebro SK 18.00
28/7 Örebro SK - Hammarby 19.00

Augusti
3/8 Hammarby - Ljungskile SK 17.00
11/8 GIF Sundsvall - Hammarby 19.00
15/8 Hammarby - GAIS 19.00
25/8 AIK - Hammarby 19.00

September
1/9 Helsingborgs IF - Hammarby 19.00
14/9 Hammarby - Kalmar FF 17.00
22/9 IF Elfsborg - Hammarby 19.00
29/9 Hammarby - Trelleborgs FF 19.00

Oktober
6/10 IFK Göteborg - Hammarby 19.00
20/10 Hammarby - Djurgårdens IF FF 19.00
26/10 Gefle IF - Hammarby 15.00
29/10 Hammarby - Halmstads BK 19.00

November
2/11 Hammarby - Malmö FF 15.00
9/11 IFK Norrköping - Hammarby 15.00
Jag lyssnar på den här låten så mycket nu så därför är det bäst att lägga den lättillgänglig här..


Every rose has its thorn - Poison

Jag har blivit en rejäl godisråtta på senare tid - självklart har jag ätit mycket godis förut också men jag kom att tänka på det idag.
Jag sprang nämligen runt på tre affärer på stan och köpte geléhjärtan till imorgon. Vi ska testa olika sorter i ett STORT TEST EXKLUSIVT för Känn Pressens läsare.

Vid release den 14:e (Alla hjärtans dag) februari ska den exklusiva skaran av läsare kunna veta vilka geléhjärtan de ska köpa till sina kära.
Jag ska dock inte alls smaka på dem, har lite problem med gelé överhuvudtaget, kanske var det därför jag kände att det behövde ätas lite extra idag. Lite smågodis, sedan kladdkaka med mjölk, och hör och häpna jag har köpt årets första semlor! Ska äta dem sen..

Jag har letat länge efter den här låten. Det var flera år sedan jag hörde den och tyckte att beaten var fantastisk. Många med mig tror nog också att det är en man som sjunger men det är en kvinna - Mavis Staples, född 1937, sångerska och medborgarrättsaktivist. När jag hittat låten hörde jag att det var så mycket mer än bara en låt, det var också en protest.
Eyes on the prize och 99 ½ från skivan We´ll never turn back beskriver så mycket och som Patrik Forshage säger i sin recension av skivan: "Mavis Staples är pissed off.(...)Hon är förbannad över att politikerna fortfarande skiter i befolkningen, senast i New Orleans. Hon har ingen längtan till pension och hon är mer än redo att vittna."
I denna video visas det som hände under May Day March 2007 i Los Angeles. Och vi som trodde att polisbrutaliteter var "a thing of the past."

Ta det som en skön låt av en underbar soul-sångerska om du inte orkar engagera dig..


Mavis Staples -  99 and ½
Jag har blivit sämre på det här vill jag säga..
Kanske kommer det att vara en bra sak men likt förbannat kommer jag sitta här när jag inte ska. Jag ska egentligen plugga till matteprov och svenskaprov imorgon, men snart är det skidskytte masstart damer. Jag gör det sen.. (Om ni tror på det, för det gör inte jag..)

Jag måste erkänna att det är väldigt lätt att fastna för låtar, särskilt deppiga låtar. [Det vet ni nog..]
Hörde den här låten på radio förut och kom ihåg vad skön den är.. Inte deppig alls.


Signs - Justin Timberlake feat. Snoop Dog
Det har gått en vecka och nu sitter jag här helt plötsligt med en väldigt tom känsla kvar.. Proven gick väl sådär, lite hoppfull blev jag när jag hörde att hon har sänkt MVG-gränsen så förhoppningsvis ska det gå vägen i alla fall.
I helgen ska jag plugga till matteprov, svenskaprov och skriva en liten berättelse på engelskan + något mer för det känns som att jag glömt något.

/Någonstans trodde jag nog att det skulle vara över nu, varför kan man undra över en väldigt lång stund för sanningen är att jag nog aldrig förut velat något mer. Tragikomik är ett ord som man aldrig förut har använt men jag måste nog det nu./

Good song - Salem al Fakir
Engelskaglosor och nk-prov imorgon.
De senaste dagarna har jag haft svårt att börja plugga på naturkunskapen. Den var med mig till Thailand för jag visste ju redan då att jag skulle göra ett prov för att få MVG i slutbetyg - resultatet blev att jag läste igenom de sidorna i boken om genetik på planet hem. Efter det har jag inte ens öppnat mina gamla anteckningar, dock försökte jag igår men det blev inte så mycket av det försöket. Ikväll alltså..

Samtidigt funderar jag på att köpa en dator.
 
Soon this will be mine, I think..

Crazy - Gnarls Barkley
"Wait so do I understand this correctly that there will be no new eps until APRIL! AGGGGGGGHHHHHHHHH!!!!!! That is soooooooo not cool."

Posted on the board at fox.com..


Seriöst är detta korrekt! Inga nya avsnitt förrän april!

Gör upp med The writers guild of America nu!
END THIS STRIKE!!

Turligen har vi svenska tittare några Bones-avsnitt kvar att se..

Bones
Jag vet inte vad ni gör på era semestrar men jag tycker i alla fall att det är en utmärkt tid för att läsa en del böcker. Vissa kan inte förstå hur man kan läsa så mycket som jag gör och blir rastlösa bara av att se på en bok (kanske kan de lyckas med att läsa ut en bok på hela semestern).. Själv blir jag rastlös av att bara sola. Hur är ni?

Jag läste i alla fall nio böcker under två veckor i Thailand:

The catcher in the rye - JD Salinger
(Skoluppgift för engelskan. En modern klassiker som jag både älskar och hatar.)
Harry Potter och dödsrelikerna - JK Rowling
(Äntligen hade jag tid att öppna upp den sista boken om Harry, den har stått hemma hela hösten och jag har inte haft tid för den förrän nu. Underbar!)
Den du inte ser - Mari Jungstedt
(Deckare på Gotland. Kriminalkommisarie Anders Knutas med kollegor undersöker bisarra kvinnomord som sätter skräck på hela ön.)
I denna stilla natt - Mari Jungstedt
(En alkoholiserad föredetta fotograf mördas i sitt mörkrum i källaren, mördaren har letat efter något. En ung tjej försvinner helt plötsligt och polisen undrar om de båda händelserna hör ihop.)
Smuts - Katarina Wennstam
(Stark bok om sexhandel skrivet i romanens form. Man ska veta att det finns överallt och att det bara är tjejerna som utsätts för det som skadas. Straffen finns nämligen inte för torskar, det är tolererat vårt moderna samhälle.)
Odjuret - Anders Roslund & Börge Hellström
(En journalist och en grundare av Kriminellas Revansch I Samhället bestämde sig för att skriva en kriminalroman för att belysa problem som finns i samhället. Deras debut ställer frågan om vems liv som är mer värt.)
Box 21 - Anders Roslund & Börge Hellström
(Andra boken, samma form, ny frågeställning - När brottsoffret blir förövare är det då rätt? Har en död människa rätt att tala?)
Glitterspray och 99 andra klintbergare - Bengt af Klintberg
("Populär benämning på ett slags moderna vandringssägner, som av många uppfattas som sanna"  har nu fått benämningen klintbergare efter författarens efternamn.  Här slår han hål på 100 myter som: varför man inte ska bada en timme efter maten..)
Edward Finnigans upprättelse - Anders Roslund & Börge Hellström
(En bok om meningen med dödsstraffet..)
I cant get over..
Nynäshamns Gymnasiums DIPLOM utdelas härmed till Matilda för enastående insatser i projektet
Nyhetskrysset HT 2007

Med en poängs marginal till tvåan har jag svarat mest rätt (eller varit mest närvarande när vi haft nyhetskryss) och fick ett diplom, ära och ett (kanske lite komiskt) sudd som dt står For BIG Mistake på.. Mest tar jag det som ett skämt och misstänker starkt att det inte bara är min samhälsslärare som varit med och spånat om den presenten.. Det osar om något det lilla lärargänget MIGU, LUDU och SOMA skulle kunna hitta på..
Otroligt skönt i dessa "Nu ska vi berätta hur det har gått i all momenten"-dagar.. Dagen började inte så bra men några goda besked har sedan ändrat stämningen en aning..

Förutom det faktum att jag nästan har kollapsat av sömnbrist sedan imorse - uppe var jag redan halv fem och somna om var inte en möjlighet - så ska väl den första skoldagen vara godkänd..

Tur att den är över snart..

Idag gratulerar jag Mr. Orlando Jonathan Blanchard Bloom på hans trettioförsta födelsedag.
Han finns alltid med oss eller hur J?

image135

Morgonpigg sitter jag här nu hemkommen från Thailand.
Det har såklart varit väldigt skönt - ca 30-35 grader varmt och nästan lika varmt i havet, vi har solat, badat och shoppat så mycket att man nästan.. men bara nästan.. är glad att man är hemma nu. Förutom det faktum att vi svenskar på det lilla hotellet In on the Beach i Karon drog med oss vinterkräksjukan och smittade varandra vilket gjorde att vi var sjuka i omgångar den första veckan, så var det underbart..

Jag köpte massor av saker, som jag inte kan visa eftersom jag inte äger en kamera.. I vanliga fall är jag inte så förtjust i märken och eftersom det finns i överflöd när man handlar i Thailand så brukar det vara svårt för mig att hitta saker. Lösningen blev några shoppingcenter. Det heter Jungceylon och ligger i Patong. Tänk er en mall från en amerikansk film och tredubbla åbäket! Helt enormt, det kändes inte som att vi var kvar i Thailand längre - borta var doften från gatustånd som grillade majskolvar eller små torkade saker som liknar bläckfiskar, dieselångor från de små tuktukarna, avlopp och den kvava värmen som alltid omger en. Det ersattes med aircondition och åter aircondition, butikspersonal i små uniformer och kläder, leksaker..you name it..så långt man kunde se..

Vi var på båtutflykt till Phi Phi Island. Informationen sa oss att vi skulle dit i alla fall men det blev bara en timme lunch där, resten av tiden fick vi stressa runt mellan olika öar: Maya Beach där filmen the Beach med Leonardo DiCaprio spelades in (en total turistfälla, förra gången vi var i thailand besökte vi en ö som de döpt om till James Bond Island eftersom de spelat in några scener från Mannen med den gyllene pistolen med Roger Moore där. De är inte dumma thaiarna, de vet att turismen är en kraft att räkna med.), snorkling lite längre ut i samma lilla bukt, mata apor på Monkey Beach, klippformationer och sedan äntligen lite sola och ta det lugnt på Kay Island som vanligt fylld av restauranger och klädes- och souvenirstånd fastän ön inte är större än Globen..

Samtidigt var brorsan och låtsaspappan iväg på en tvådagars dykutflykt till Similan Island, tidigare hade de redan dykt på Phi Phi. En dröm gick i uppfyllelse vid Manta Point där de såg en 6 meter bred Manta Ray (för er som inte vet hur den se ut så kan man tänka på en enorm rocka, ni vet läraren i Hitta Nemo är en rocka). Själv har jag inte förstått tjusningen med dykning. Det är någonting med att ha massor av vatten över sig, att inte kunna nå botten blandat med rädslan för att andas komprimerad luft och simma i hajfyllda vatten. Inget för mig alltså..

Tack för alla kommentarer, jag blev glad precis som jag trodde.
Tillbaka till verkligheten.

Vad gör ni idag?