23011 personer fick uppleva derbyt på plats på Råsunda stadion, däribland J och jag. Själv var man redan innan match inställd på att vad som skulle hända kunde hända och var glad över att inte behöva åka tunnelbanan/tåg hem.

Efter en dålig första halvlek med AIK-ledning hämtade Hammarby in, med hjälp av Fredrik Söderström, men hamnade återigen i underläge efter en tveksam straffsituation. Ett antal fyrverkerier kastades in från Bajensektionen på södra nedre (idioter finns överallt..) under hela matchens gång vilket till slut gjorde att matchen avbröts för en kort stund. Klockan tickade och vi gick, matchen återupptogs och vem avgör resultatet 2-2 om inte han som aldrig har gjort mål för Bajen men vi har älskat ändå - Suleyman Sleyman.

Typiskt att det blev borta, typiskt att vi var på hemgång, typiskt att vi fruktade för vår säkerhet. Ett derby helt enkelt.
En sak är säker - Sulan kommer att hyllas stort på nästa hemmamatch mot Kalmar den 14:e september.


Sulan gör sitt första mål efter tio trogna säsonger med Bajen.
"Upp med Sulan på topp.."
Foto: Björn Tilly/Bildbyrån

Petter - Det går bra nu
Nu är vi hemma igen och den första dagen i skolan är avklarad, lite förvirrade som om det var vi som var ettor (istället för treor som vi egentligen är) gick vi runt bland skåp och korridorer. Det hjälpte inte riktigt att de har flyttat samhällarna ut i gallerian istället för i a-korridoren. Kort sagt - vi var förvirrade.
Det kändes som att vi gick med lektionerna istället för dem också idag, det har inte börjat på riktigt än...för mig.

Vi har i alla fall haft det jättebra, vi hamnade i Side på ett stort hotell som kostade mycket mer än vad vi la på det ospecificerade. Vi hade tur med det helt enkelt. Det var varmt och skönt (35 grader i skuggan), lugnt vid poolen, lite långt till hamn, strand och centrum men ändå riktigt bra.


Here we are. Jag, Mic, J och Erica.



A-lagets första hemmamatch för hösten på Kvarnängen ikväll blev vinst med 5-1.

Jag ska väl gå och sova snart, tror inte att det kommer att gå så bra. Resfebern tar nog tag i mig snart, upp redan halv fem och sedan ska vi åka och hämta upp Erica, J och Mic på två olika ställen.

Have you ever seen the rain - Creedence Clearwater Revival

Babe, why do you care?

Nu har jag jobbat min sista gång för sommaren och det känns som att det är över alltihop.
Jag har haft det otroligt kul hela tiden och riktar ett tack till alla DGCrew i Nynäshamn. Så många sköna människor, hoppas att ni alla är tillbaka nästa sommar - det hoppas jag att jag är i alla fall.

Det är onsdag nu, imorgon åker vi..

Vi har guldflyt i år...
För andra matchen i rad så kommer slutresultatet på övertid och för andra matchen i rad så var resultatet till Bajens fördel och vi är ännu obesegrade sedan slutet av april.

Lolo och Petter jublar efter deras gamla vanliga friskparksmanöver som denna gång slutat med ett läckert ledningsmål i krysset.

Alla målen var våra på Norrporten arena ikväll. Det första var på frispark av "assistkungen" Lolo Chanco och sedan var en Bajenfot (Gaete) framme i en förvirrande situation vilket ledde till självmål och 1-1, i samma veva fick även en Sundsvallspelare två gula kort och utvisning. På en hackande sportradio, som mot slutet också la av helt, kom dessa uppgifter fram som sedan bekräftades på ett hackande sportnytt. (Det måste vara vädret som gör bilden dålig, vi har haft dåliga sändningar i flera dagar nu.)
Det var alltså övertiden som avgjorde även denna gång när Cristian Traoré sköt 1-2 i den 94:e minuten..

Petter är kvar och nästa match på fredag får jag försöka hålla mig uppdaterad om i Turkiet, imorgon är sista dagen jag jobbar denna sommar och på onsdag är det a-lagsmatch. Vad ska man säga?
Det är mycket nu...

Hammarby möter Kalmar i semifinal i svenska cupen.. Hemma på Söderstadion men datumet är inte fastställt ännu..

Nu kan jag räkna antalet arbetsdagar på en hand, hela sommaren har gått så fort och just nu med det här vädret känns det mest som hösten redan kommit. Men än är det lite kvar och om en vecka sitter jag förhoppningsvis på någon restaurang i Turkiet med tre goda vänner och bara är..

Sedan är det skola igen, känslorna går isär gällande skolan.
Jag vill börja, ska bli kul igen men jag vill inte att det ska ta slut. Jag ska börja trean på gymnasiet, sista året - vi kommer vara störst! Jag kan inte fatta det...
Ett antal dagar utan internet, (tack så hemskt mycket comhem..not.) gör att söndagens match mot Ljungskile får refereras nu istället.
La familia var inne i stan och shoppade hela dagen och vi hade på uppmaning av hammarbyfotboll.se och vädergudarna köpt platser redan hemma...med tak...på södra. Vilket betyder att jag sett Bajen från tre av fyra möjliga väderstreck.
 
Det regnade dock inte över spelarna, jag väljer att tro att även vädergudarna ville se laget som inte förlorat på hemmaplan på hela säsongen. Och inte heller nu kunde den serien brytas trots att det var Ljungskile som tog ledningen båda gångerna, först med 0-1 och sedan med 1-2 efter Freddy Söderbergs kvittering. Spelet var Bajens men målen ville inte komma på alla chanser, Petter hade många men alla var över ribban i hans 100.e allsvenska match. Även Sulan hade chans att få göra sitt första mål, vilket vi alla önskar honom.

Förlusten var nära och frustrationen över Ljungskiles maskande vid inkast och inspark verkade ta hål på allt i slutet men det var även denna gång Freddy som frälste och gav oss ett poäng efter mål i den absolut sista övertidsminuten.


Foto: Andreas L Eriksson
Så..nu har vi, efter många om och men, bokat en resa. Jag, J, Mic och E ska till Turkiet innan skolan börjar. Vi har pratat om det så länge och just nu känns det bara högst overkligt...
Men det blir nog mycket bra, bilder av packning och shopping dyker upp i huvudet på mig. "Det ska med, och det ska jag köpa innan.."

I övrigt så var det kul att vi fick le - och skämmas lite (eller?) över vissa och kanske oss själva för att inte ha gjort kopplingen tidigare..
We are the world..

Och se, nu blev det ett inlägg som inte handlade om fotboll. Hoppas inte för mycket bara då nästa match redan är på söndag.