Alphabeat – Fascination
Våren är häär!
Eller, ja i sinnet kanske. Solen skiner, det är förvisso 3 minusgrader men det finns hopp för att det kommer en vår; med marsch över bron, hemmapremiär, Melodifestival, födelsedagar, fester och alldeles för mycket i skolan, och kanske någon weekend-resa..


Lillasyster i Barcelona förra våren.
Det har varit en riktigt lugn helg, dock var lördagsfilmen America´s Sweetharts 3 timmar av mitt liv som jag aldrig kommer få tillbaka. Fan vilken dålig film... ville bara säga det. Och förhoppningsvis komma ihåg det nästa gång den går på tv, så jag inte ser den igen!
   Nu har vi förresten två små söta katter hemma hos oss: Nisse och Märta, men än så länge gömmer de sig under soffan.. 
 

Ser på Guldbaggegalan och kollar bloggar just nu. Dear Jessie påminde om den fantastiska musiken i Disney-filmerna, de håller ännu, tänk Mulan och Herkules liksom :)


Vi laddar med kolhydrater inför Idrottsgalan och Handbolls-VM. En spännande kväll följer nu..
   Update.Terese Alshammar fick Jerringpriset, stackars Hellner och framförallt Södergren som inte fick det. Deras OS-guld var ju en bragd. Mitt hopp ligger väl till att Tessan fick det så hon kan lägga av nu, det är såklart hon är bra men om man jämför simning med längdskidåkning ett vinterOS-år så är det ju redan klart. Per Elofsson grät ju, det säger allt!


Ja, jag har nästan lyckats med uppgiften att se klart på två säsonger av Vita huset.. problemet nu blir ju att jag kommer behöva beställa tredje snart för att det inte ska ta slut!

Eftersom jag alltid varit intresserad av just amerikanska serier (trots att jag vet, och känner, att det blir för mycket ibland, men det är ju lite grejen eller hur?) så har det inte varit svårt att se avsnitt efter avsnitt.
Jag känner stor respekt för skaparna till denna serie, för utan att veta hur beslutsgången inom den amerikanska politiken går så gör denna serie ett brilliant försök att förklara just detta. Manus, musik, karaktärer och skådespelare samt kulissdesign är helt enkelt fantastiska!

Nu blir det lite jobb i alla fall så jag får en paus från denna senaste besatthet.

Tour de Ski avslutades som vanligt med den alltid lika enorma klättringen uppför slalombacken. Trots att båda norrbaggarna Terese Johaug och Petter Northug tog ikapp sekund efter sekund så blev de båda slagna till andraplats efter Kowalczyk respektive Cologna. 
   Våra svenska chanser försvann igår när både Hellner och Kalla tappade så mycket. Själv har jag inga som helst problem med att istället ta till mig den norska glädjen, när de inte tar våra medaljer så är det lugnt ;) Jag är ju också en av dem som inte har några problem med P. Northug, han är en slug jävel men fan vad bra han är!

Annars är det en helt vanlig söndag, imorrn åker jag hem till lägenheten en sväng; ska kolla upp för nästa kurs, CSN, beställa böcker och annat nödvändigt.. Sen blir det nog till att nörda igenom de två första säsongerna av Vita huset :p

Och förresten, om ni har 55 sekunder över - så lyssna på soundtracket The West Wing Main Theme, kan det bli bättre, eller mer amerikanskt? :p 



Jag har alltid gillat Robbie Williams, har dock aldrig funderat på varför. Hans lite sviniga beteende och normala rockstjärneproblem med alkohol och droger, rökning och  alldeles för många tatueringar kanske får andra att ogilla honom men det är något intressant med honom i alla fall. Tyvärr, eller vad ska man säga, var jag för ung för att hänga med förra Take That-svängen och allt som hände runt det. Deras återförening verkar vara resultatet av att alla grabbar nu växt upp och blivit riktigt goa med varann igen. 
     Såg en dokumentär på svt om deras arbete med att skriva för skivan Progress och blev lite sentimentalt tårögd. Har fastnat för den goa kärleksförklaringen i låten Eight Letters -
I-l-o-v-e-y-o-u.
De är inga grabbar längre, de närmar sig fyrtio, men de överlevde och hittade tillbaka. Om skivan spretar åt olika håll, som kritiken handlat om så beror det på att alla fem skrivit sina berättelser. Och vem bryr sig för de säljer ju slut turnén ändå!


När ett nytt år börjar väntar jag med spänning på alla filmer som ska ha premiär, oftast är det några som man väntat extra länge på som inte kan gå fel (tänk Twilight och HP) och sista Harry Potter kommer 15 juli, och näst sista Twilight:Breaking dawn har premiär 18 november!

När det gäller nya filmer såg det efter min lilla överblick tunnt ut, det måste vara ett riktigt uppföljarår för här har ni: Scream 4 (15 april), Fast five (6 maj), Pirates of the Caribbean 4: On stranger tides (18 maj), Xmen first class (3 juni), Transformers 3: Dark of the moon (1 juli), Cars 2 (5 augusti) och Spy kids 4: All the time in the world (19 augusti).

14 oktober kommer The three musketeers, visserligen även den en fortsättning på en redan filmad historia men det är ju Orlando Blooms återkomst till vita duken. På riktigt i alla fall, efter lite mindre filmer och teater kommer han tillbaks i en ny kostymfilm. Jag undrar dock varför han inte gör vanliga filmer, han får gärna fortsätta med samma stil som Elizabethtown - fast något bättre..

Men vårens film för mig, med premiär 22 april blir nog Water for elephants, från boken med samma namn av Sara Gruen, som jag nu beställt. Rob Pattinson (Ja, han är en anledning att jag ska se den, favoriter får man väl ha..) spelar mot  Oscarbelönade Reese Witherspoon och Christoph Waltz.
Det kommer nog bli ett bra filmår ändå, snart ska vi ju börja koncentrera oss på Oscar och alla fina bidrag därifrån.
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Flyttade hemifrån, började plugga på Universitet, tog körkort bl.a. Växte upp lite kanske man kalla det :p
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag tror inte att jag hade några, har sällan nyårslöften eftersom man aldrig håller dem ändå.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nja, en klasskamrat fick en dotter i maj.
4. Dog någon som stod dig nära? Inte mig så nära men min mammas chef i många år, och även min under några månader. 2010 var året då Kent gick ur tiden alldeles för tidigt.
5. Vilka länder besökte du? Spanien och Tunisien.
6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011? Vi får se vad året kan bjuda på, jag tror jag bara ska följa med.
7. Vilka datum från 2010 kommer du alltid att minnas? Åh, jag är så dålig på datum... men den 28 augusti var det både Hammarbys familjedag och DG´s sommarfest. Annars så vill jag minnas Bajens cupmatcher; våra straffdraman i kvartsfinal och semifinal och så den grymma stämningen på ett fullsatt Söderstadion på finalen i Cupen! Och såklart Kronprinsessbröllopet den 19 juni!
8. Vad var din största framgång 2010? Att äntligen ha tagit det där jäkla körkortet, hur svårt var det egentligen liksom?
9. Största misstaget? Kan inte ångra något, det hjälper ju inte ändå.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Inte något allvarligt.
11. Bästa köpet? Måste säga säsongskortet, det är alltid värt sina summa men i år hade vi missat finalen om vi inte haft möjligheten att få förköp.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Min lägenhet.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Det har jag redan nämnt men Grym, fladdrande lycka har jag aldrig upplevt förut.
14. Vilken låt kommer alltid att påminna dig om 2010? Oskar Linnros – Från och med Du
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare och mer tillfreds.
16. De bästa nya människorna du träffade? Många nya klasskamrater på universitet, Kajsa "Olof" Söderlund och  Malin "Åke" Cammerfeldt för att det är möjligt att hitta sitt gäng den allra första dagen! Och Åsa Lundin för att jag inte skulle ha klarat av mina uppsatser utan hennes fantastiska råd.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Slappat istället för att plugga, men det önskar jag alltid och det blir ändå samma sak varje år.
18. Hur tillbringade du julen? Med olika delar av släkten tre dagar i rad, som vanligt.
19. Blev du kär i år? Det trodde nog vissa, kanske till och med jag ett tag.
20. Favoritprogram? Bones.
21. Bästa boken du läste i år? The Kite Runner av Khaled Husseini.
22. Största musikaliska upptäckten? Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray samt en revival av deras gamla Snook. Haha, kalla mig gärna efter..
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Min lillebror tog körkort dagen innan min födelsedag, och jag blev bjuden på öl på Söderstadion dagen efter.
25. Något du önskade dig men inte fick? Guld i Svenska Cupen :(
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Jobbade.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om Bajen gått upp till Allsvenskan.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Randigt och skjortor, och den alltid så smickrande DG-uniformen.
29. Vad fick dig att må bra? Mina vänner, jobbet, resor, film, Hammarby.
30. Vem saknade du? ........
Ja så var det nytt år igen, 2011. Undrar vad året har för planer för oss...
Nyårsafton blev trevlig i alla fall, där jag och J hade lite folk hembjudna till mitt tomma hus. Jag har bilder men har ännu inte tittat på dem, får se om några kanske kan visas för andra ;)
    Efter att våra gäster gått skulle jag gå och lägga mig men det blev ändrade planer när min bror kom hem. En liten "efterfest" som slutade med att jag sov på golvet och hade mycket att städa både igår och idag.
Note-to-self - Drick inte med bror igen, det klarar jag inte.

Nu mår jag utmärkt och ska njuta av de veckor som är kvar innan skolan börjar igen. Hoppas att få jobba lite för att fördriva tiden innan längtan efter våren blir alltför stark. Men det är bara lite drygt en månad innan träningsmatcherna börjar! Just idag är jag stark.