Mycket att göra, lite tid... Behöver bli bättre på att inte "ta ledigt" bara för att jag inte har några föreläsningar. Uppsatser, läsning, och tentaplugg tar en hel del tid.

Det var värt det att sitta hela dagen med en uppsats som blev ganska slarvigt ihopsatt, men just nu bryr jag mig inte om den.. Det finns all tid i världen att förbättra.

Idag vann vi semifinalen i Svenska Cupen mot Kalmar. Det är en vinst för oss, i den här säsongen, med nya mål och ett helt otroligt tryck! 13 november väntar final mot antingen Helsingborg eller Mjällby.
Det gick till straffar igen precis som i kvarten, vilket jag inte kommer att klara av i kommande final. Det är alldeles för mycket spänningar, men för fan vad skönt det är när det är klart!
Det var 2-2 efter förlängningskvartarna och grymma psykningar från en kylig Hopf och en högljudd NR 12 ledde till rätt många missar för bortalaget. Våra straffskyttar, bryr mig inte om missarna för vi vann, VI VANN till slut med 6-5. Dahl (miss), Castro, Fadi, Sema, Markus (miss), Christer.

Otroligt grym fladdrande lycka.. bara.





Superettan 2010 resulterade i en åttonde plats. Kanske inte vad vi hoppades, och inte heller var det att förlora med 2-1 mot ÖIS i sista matchen. 
     Jag kommer ihåg våra förhoppningar inför säsongen: det skulle bli den avgörande matchen, jag såg framför mig hur vi sprang in på plan för att fira återtåget till fotbollens finrum och vilken lycka som skulle infinna sig. Jag insåg nog snabbt, om så bara undermedvetet, att det skulle bli svårt; att vi inte hade kvalité, vilja, kapital, stabilitet, spelidé, att vi skulle få kämpa hårt för att bara vara nere i S1 och vända på en gång. 
     Det blev inte som jag hade tänkt men jag känner i alla fall mer hopp och ljus än förra säsongens nattsvarta tillvaro. Paniken över att tappa fotfästet utan att hitta något att klamra sig fast vid uteblev, och tack gode Allsvetande för det.
Främst beror det på Cupen - vår främsta silver lining. På onsdag krossar vi Kalmar!
Det finns hjärta - och vilja i Hammarby, det behöver vi komma ihåg.
Rain makes me feel homesick.
It reminds me of warmth and safety,
and that is home to me.
For now a blanket will do,
and candles to light up this rainy tuesday night.
Ronan Keating – Winter Song

Nu ska jag ta en liten paus från uppsatsskrivandet. Det går framåt, trots att jag behöver skriva mer så blir det svårt när jag typ har 100 ord kvar innan gränsen är fylld.. Gillar inte begränsningar just nu. Men det går nog bra, har planerat att vara klar runt fyra idag (kommer tröttna runt den tiden ändå). 
   
Igår vann Bajen borta mot Landskrona med 1-0. Wohoo, en av Hopfens få nollor?! :D
Kom att tänka på att det inte alls känns som förra året; vi har ingen chans varken att gå upp eller åka ner vilket inte framkallar tomheten från 2009. Vi har cupen att se fram emot i år. Men hösten och mörkret är här så snart är det slut på säsongen igen. Då undrar man hur man överhuvudtaget klarar alla dagar fram till försäsongen.
Joni Mitchell – Both Sides Now
"taught your cold English wife how to feel"
Av en händelse hittade jag Ronan Keatings version av låten på Spotify och då tänkte jag såklart på Love Actually. Emma Thompson är alltid fantastisk, och låten gör så mycket :)

Pluggar, blä. Det går alltid segt i början. Just nu ska jag besämma mig för vilket engelskt ord jag ska börja undersöka och skriva en uppsats om. Det lutar mot Parental leave eller Chairperson.
                             

38 dagar kvar till premiären av HP och dödsrelikerna som tydligen inte kommer finnas i 3D som tidigare planerat..

  Förresten, EM-kval mot Holland ikväll.. Jag kommer bli trött på fyran, reklam, Peter Jihde, Patrik Ekwall och deras fixering vid Ibra. Zlatancam?! Seriöst! Men Zlatan är ju trots allt en skön snubbe, nuförtiden. Och jag är en gammal pensionär. ;)
Riktigt skön helg blev det, den har känts härligt lång också. Utgång med J i lördags; första gången sen i juni, för lets face it - det är inte så jäkla kul.. Förvånande nog var det hyfsat kul, bra musik och tiden gick fort. Men jag började trots allt känna mig för gammal i Nynäs för länge sen, så det var kanske sista gången ändå. Vill försöka hitta ett shysst ställe i stan, gärna på söder, förslag? Jag och J ska hänga på söder överhuvudtaget, och jag ville verkligen se Sjöstan i vinterskrud. Vi kan gärna hoppa över novembermörkret och få vacker pudersnödecember istället, det är helt okej för mig..
  
Sitter i min lägenhet nu, ska väl kanske se någon bra film.
Idag har jag varit produktiv och gjort tre översättningar, två av dem ska inte lämnas in förrän om flera veckor. Nya kyl/frysen kom in också så nu ska vi köpa glass, och göra matlådor. :)

Robbie Williams – Heart And I
Nu är jag rejält trött, har pluggat hela dagen och kvällen. Först gjorde jag klart uppsatsen om Gatsby, får se hur väl den blir mottagen.. Var iväg på stan för att hämta paket från adlibris, ja, mer kurslitteratur, och passade på att snacka lite med Mic också.
   Började kanske lite sent med AWL-orden som vi ska ha tenta på imorrn. Men nu är jag klar med alla övningar, gör kanske något på bussen imorrn. Med lite noggranna gissningar så kommer det nog gå rätt bra ändå.

Sen är det heeelg, åh vad skönt. Har inga planer alls tror jag, så tills på tisdag ska jag bara slappa och läsa! Trevligt värre :)

Daniel Adams-Ray - Gubben i lådan
http://www.svd.se/sportspel/nyheter/vore-kul-att-spela-for-bajen-igen_5456471.svd
Petter är typ tillbaka i Groningen, han har fått sitta på bänken verkar det som. Fantastiskt! Han förtjänar att lyckas med det han vill nu. Och, se han har klippt av sig sin depressionsfrisyr, intresserar sig för beteendevetenskap - och kolla in ringen!! Han kan vara förlovad. Eller så är det bara jag som är knäpp nog att alltid kolla in folks vänsta ringfinger. Jag lovar, jag gör det på alla. Men åh vad glad jag är för hans skull. 
Han säger i artikeln att han vill komma bort från den skadeoffer-roll han har fått. Ingen förtjänar det mer än just Petter Andersson. Och han är välkommen tillbaka till Bajen när helst han vill. :)
 

Robbie Williams & Gary Barlow - Shame
Söndagstrött som vanligt. Har haft en riktigt trevlig helg med goda vänner på middag i lägenheten igår. Mycket skratt, lite cider och ja, det kan ju bara bli bra :)
   Innan dess var jag och J på aktion för Bajen som drog in 150 000 till klubben. Kul att titta på men man hade ju inte direkt råd att bjuda på.. hmm låt oss säga - 2 dvd-boxar med olika serier en viss Alexander Skarsgård har gjort (Generation Kill och True Blood). För 10 000 spänn fick köparen även en kram. Bra pris! ;)
Det slog mig igår när vi såg honom vad coolt det är, trots att han är så stor i Hollywood är han faktiskt en av oss; bajare i hjärta och själ.

Matchen mot Syrianska slutade 0-0. Det var faktiskt grym stämning ändå, och kul att se vår Sulan på plan och skönt att höra hans kärlek till vår klubb. Han kommer tillbaka, det känner jag.
Att det blev bråk utanför arenan efteråt kan man ju bara beklaga.

  


Den här gamla godingen med de "gamla" godingarna Maroon 5. Haha, jag kommer ju ihåg att jag var rätt ung när jag började lyssna på dem, vilket borde betyda att de är rätt gamla nu ;) Hittade deras skiva Hands all over på Spotify, otroligt bra att plugga till. Håller fortfarande på med mina 570 ordfamiljer i AWL, säkert över 1000 ord.. Kul.