Jag har blivit utmanad av Jennie

Regler:
Bloggaren skriver 8 fakta/(o)vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/(o)vanor. I slutet av inlägget skriver du 8 personer som du utmanar.

  • Jag gör nästan aldrig det jag ska på lektionerna, numera. Trots detta går det rätt bra, än så länge.
  • Jag har blivit morgontrött och skulle verkligen önska att jag hade ett par sovmorgnar i veckan.
  • Jag tycker inte att man verkligen har sett klart en film om man inte tittar på eftertexterna.
  • Jag skulle vilja leva efter mottot: Gör det som ger dig gåshud, det du ryser till.
  • Jag gillar vintern, men inte den som är här där jag bor, så nu längtar jag efter våren.
  • Jag har alltid velat åka till Australien och nu ska det bli verklighet.
  • Jag har insett att traditionen med Eurovision kan ligga i riskzonen i år pga studentfester.
  • Mitt nästa inköp kommer bli ett par Converse.

Jag utmanar: Annika, Mikaela, Y, Jenny, Parwana, Tova, Amanda, Sandra 


In memoriam... Heath Ledger

Idag blev Heath nominerad till en Oscar för sin roll som Jokern i The dark knight, men det vet väl de flesta. Han var fantastisk och jag tycker, ärligt, att han ska få en postum Oscar. Jag har fått frågan om jag tycker det bara för att han dog eller om han verkligen var så bra, och det var han. Tyvärr är det nog så att man inte riktigt tittar igenom en skådespelares prestationer ordentligt förrän de har gått bort, man tar dem för givet.. Jag hoppas i alla fall på att han vinner, vet inte vilka han står emot men det är en speciell grej och jag har alltid gillat Heath.

Trots att han började med några (bra) romantiska komedier som En riddares historia och 10 orsaker att hata dig så gjorde han ju även roller med djup som är av Oscars-material, som Brokeback Mountain och I´m not there. Jag väntar även med spänning på The imaginarium of Doctor Parnassus där också Jude Law och Johnny Depp är med. (Måste tillägga här att jag redan noterat Johnnys skådespeleri och tycker att han förtjänar alla priser han är nominerad till och fler..) 

Oscarsgalan sänds natten mot måndagen den 23 februari på kanalnio.
Nu är sommaren till stor del planerad, jag har skickat in om ytterligare arbete på DG och vi har bokat två veckor på Bali efter studenten. Från början var det planerat att jag skulle åka med J och Mic till Turkiet igen men när familjen också började planera en resa, och hotade om att det var den sista gratisresan för mig (Vadå, så när man fyller 19 får man inte åka med längre? Fusk säger jag..) så tog jag beslutet att åka till Bali.
Tråkigt eftersom vi hade sett fram emot resan länge men jag är säker på att det kommer fler chanser. Kärngruppen måste inta världen i framtiden!

Nu handlar det bara om att ta sig igenom tiden fram till sommaren, men tills dess..

Man kunde ha trott att det var en vanlig söndag (natt mot måndag) men när jag tänker efter... Jag sitter just nu och lyssnar på P3, en nedräkning på det mest nedladdade låtarna under hela 2008. Det är en sån nostalgitripp och jag har absolut svårt att sitta still här där jag sitter med en bok i mina händer. Allt från melodifestivallåtar man trodde (och kanske hoppades) att man hade glömt till de mest lyssnade på hos mig.

Mina favoriter under året som kommer direkt till mig är:
Viva la vida - Coldplay. För att det var en av de första låtarna från skivan, då jag verkligen blev engagerad. Visst har jag alla de andra skivorna men nu ska jag köpa EP:n och gå på konserter stup i kvarten! Jag som knappt vet vad en EP är för något! Ja, Coldplay betyder något speciellt för mig. Och konserten på Globen var fantastisk, nu är jag lika förvånad över att de ska ut på turné igen så snart inpå som att jag heller inte har biljetter. Om en konsert med Coldplay kan bli bättre än den i Globen den 18 september 2008 så skulle det vara på Stockholms stadion den 22 augusti 2009! Biljetterna ska bli mina på något sätt!!
All summer long - Kid Rock. För att han har snott riffet till den skönaste countrylåten någonsin - Sweet Home Alabama vilken jag föll för redan i högstadiet. Och för att den alltid kommer förknippas med sommaren 08..
Vilken även dessa två låtar kommer göra men på annat vis nämligen för att de spelades ständigt på det enda stället i vår stad, TG. Infinity - Guru Josh Project och Pokerface - Lady GaGa.

En helt annan låt utanför listan, från ett helt annat årtionde som betyder något av en helt annan anledning är Have you ever seen the rain - Creedence Clearwater Revival.

Förresten ett försenat nyårslöfte är att tatuera mig innan fotbollssäsongen börjar...

Det har äntligen kommit snö! Det är på tiden nu efter att ha varit kallt i snart en vecka och jag har åkt skridskor med min lillasyster både igår och idag på den spolade tennisplanen. Vi får se hur länge det håller i sig nu, den så kallade vintern.
Snart är jullovet slut i alla fall, ska spendera min tid till projektarbetet imorgon och jag behöver väl egentligen kolla lite på två andra uppgifter också så att det inte blir en chock att få in planering i skallen igen när vi börjar på onsdag.



Human - The killers