Jullov typ, med hemtenta som väntar efter nyår, och lilla julafton idag hos mamma.
Ingen snö dock. Egentligen har man nog upplevt fler gröna jular än vita men minnet är kort så därför känns det lite tråkigt när man tittar utanför fönstret. På många sätt är det inte som förr.
Det blev en ganska oproduktiv dag idag, orkade inte börja på Angermannusövningen och läste bara två kapitel i Jacob till fredag. Jag som skulle vara så duktig idag eftersom jag tog ledigt i helgen. Nåväl, den var ju trevligt iaf.
Nu är Musikhjälpen i P3 igen, detta år för att alla flickor ska få gå i skolan. 50 kronor betalar en månads skolavgift för en flicka.
På julen är vi alla givmilda och det är väl alltid bra när pengar kommer in till en god sak även om det är via en rätt så creddig vecka i P3. Men om det är sättet att få unga människor, kanalens målgrupp, att ge pengar om de inte gör det på Världens barngalor och dylikt så är det väl jättebra.
Trots att problemet inte är så enkelt, i länder där flickor inte kan gå i skolan finns det även problem för hela familjen och landet men som en äkta klyscha - Alla kan inte göra allt men alla kan göra något. Eller hur?
Har en liten undran bara, visst har vi svenska problem också: Inte flickors rätt att gå i skolan men typ fattigdom bland barn och hemlöshet? Vad gör vi åt det?
Så var den ledigheten slut. Skönt var det, trots att jag jobbade hela lördagen så fanns det gott om dagar kvar för att känna sig riktigt ledig, nästan som försmak på jullovet. Är rädd att nästa vecka blir jobbigt trots att vi bara har två lektioner men vi ska skriva en miniforskningsuppgift till sista veckan. Men med lite planering går det nog.
Har för övrigt precis sett ikapp Den som dräper och Anno 1790, himla bra med play-tv. Två av mina studiekompisar pratade idag om att man moraliskt sett borde betala tv-avgift när man använder svtplay trots att man som de inte har tv hemma. Funderar över vad det är som gäller där?
Själv betalar jag, har ju tv och anser att svt är bra på vad de gör, både i egenproducerade program som Anno eller Veckans brott samt dokumentärer på svt24 och Kunskapskanalen.
Och Vinterstudion, icke att förglömma! Kalla mig gammalmodig men allt det fyran tar över särskilt i sportsammanhang ska alltid vara så 'flashigt' á la Jihde och Ekwall, då föredrar jag hemtrevligt med Pops & co.