Lördag på evigheternas lov, jag har varit på stan: ett överfyllt pensionärshimmelrike i form av Bryggan - ungefär som Retro där jag kom hem med ett durkslag (vårt har gått sönder) och mamma köpte tallrikar.
Ikväll blir det middag hos Jenny som fyller 18 år imorgon..

Nu ser jag på inspelning från herrarnas friåkning från KonståkningsVM som avslutades förra veckan, Adrian och Kristoffer alltså! Fantastiska, men det vet vi redan..
 
 
Vad gör ni idag?
Så Tina vann!
Det var rätt tycker jag. Något jag inte tycker är rätt däremot är att hennes danspartner Tobias tydligen ska vara med i So you think you can dance Scandinavia, han var på audition i Stockholm som man kunde se i måndags har jag fått höra. Tråkigt om han ska vara med där också, är det inte nog att ha vunnit fyrans dansprogram - ska han ta femmans också? Fast nu är det inte alls säkert att han går vidare, det såg jag inte, men i alla fall..

Jag håller på för fullt att planera något (och har gjort hela veckan tillsammans med vän E på mitt skolmail-konto, och jag måste säga att jag aldrig har använt det så mycket som nu..)
Får se hur det blir i slutändan..

Nu ska jag nog satsa på något avsnitt av Bones innan jag somnar.. Godnatt allihopa.
Jag börjar oroa mig över att de ska byta bloggplattform, fattar inte riktigt hur det ska gå till. Gör ni?

Idag har jag ätit lunch med mamma och mormor, delikat fisksoppa på Kroken som förlorat sin forna glans i och med flera ägarbyten, kan man anonymt anmäla en krog om de inte betalar OB-tillägg till sina anställda?
  Har sedan dess spelat Jakten på den försvunna diamenten och Alfapet med min lillasyster, hon gillar att spela spel nu och man får väl unna henne lite tid när man har den att ge. Nästa vecka är det tillbaka till den normala stressen igen. Just nu håller vi på med mat, tacos som säkert många andra också ska äta idag - ska dra mig iväg och göra Guacamole nu.
Let´s dance sedan, vem tror ni vinner?

image213
 vs.
image214

Efter vanligt tv-tittande och slappande hemma under dagen åkte jag sedan med mamma, mormor och lillasyster till Lidl, då hade klcokan hunnit bli över fyra och det var fortfarande ljust och solen sken och värmde (natten till söndag blir det sommartid också..) Det dröjer inte länge innan det är sommar helt plötsligt. Vad ska ni göra i sommar? Själv ska jag jobba hela sommaren, hoppas på soldagar den dagen och den helgen jag är ledig varje respektive varannan vecka..

Har även spelat Jakten på den försvunna diamanten och försökt lära min syster att känna igen Queens låtar. Först trodde hon att jag menade Dancing queen av Abba, men hon kände faktiskt igen We will rock you. Vet ni varför?
För att Crazy Frog har spelat in den!
Bra musik är bortslösat på dagens barn (de lyssnar på dumdummare-musik från Marie Serneholt, Amy Diamond m.fl.) Och med ens kände jag mig gammal igen.. (Jag svär att jag har min första ålderskris just nu..)

Torsdag idag, lovet är nästan slut men det känns som att det har pågått i evigheter - vilket man inte ska klaga på..
   Någon gång ska jag börja med matte, textkommunikation och träningsprogrammet men troligen inte idag.
        Kanske blir det en promenad i solskenet, för det är sol och jag tror att våren är på väg äntligen!
             Vad gör ni idag?
image212
Idag har jag inte gjort mycket, as it should be. Bara en liten körlektion i början av dagen annars har jag mest sett på klipp från denna fantastiska imitatör - Frank Caliendo
* John Madden är en känd amerikansk fotbollskommentator, hörs alltid på Super Bowl.
* Try to thinkefy or let me brainificate! Man tror på att Bush verkligen är så dum..
* If you don´t have a joke, just switch voices.



..innan nya avsnitten av Bones börjar i USA, den fjortonde april alltså. Här är några citat som återtar sköna minnen:

* Omnia mea mecum porto - I carry with me all my things
* I´m your partner, let me be your partner.
*It´s a guy hug, take it.
*I don´t know what that means.
*You actually have a knight in shining FBI standard issue body armor.
*Merry Christmas Bones.

Bones2

The worrying kind - Maia Hirasawa


Thomas Andersson Wij - Evighet
Har ni tänkt på att det är äkta söndag idag? Inte söndag som det var i fredags eller det är imorgon. Det var lördag i torsdags, söndag i fredags, lördag igår, söndag idag och söndag imorgon innan det är tisdag på tisdag. Krångligt? Nej, det är påsk.

Jag har påsklov tror jag...har inte riktigt fattat det än. Idag blir nog en vanligt seg söndag, jag har varit ute och gått i det soliga men kalla vädret, klockan 15 börjar uppvisningsgalan från Scandinavium och innan dess börjar Stjärnornas krig och Remember the Titans. Kanske ska slänga ihop en kladdkaka också..
Vad gör ni idag?

Better together - Jack Johnson
Nu är jag tillbaka. Det har varit skitskönt i Göteborg, ångrar inte en minut.
Quick recap:
I torsdags åkte mamma och jag tidigt med "mjölktåget" , på eftermiddagen shoppade vi lite i Nordstan. Detta var ju inte bara tänkt som en helg  för att titta på konståkning på, lite shopping kan man lätt få in också!
Fredagen spenderades i Scandinavium, herrarnas korta program från klockan 10-17 och sedan isdansfinalen 18.30-22.30.
Ni kanske har läst om konståkningen i tidningen, det står att publiken var fantastisk - och det var vi också. Den stämningen när Kristoffer Berntsson steg ut på isen som den första i sin startgrupp och tog ledningen har jag inte upplevt någonstans - och jag är ändå hammarbyare som  har upplevt Söderstadion.. Det spelade ingen roll vad varken han eller Adrian Schultheiss eller Brian Joubert, Tomás Verner, Stephan Lambiel gjorde, vi jublade så fort de klev på isen. Fantastiskt och underbart.
När sedan isdansen började var jag lite trött och saknade lite av entusiasmen för de åkare som rankats sämst - höjdpunkten igår var absolut herrarna...
Sedan idag, sen frukost och mer shopping innan X2000 hem till Stockholm C och hann med pendeln till Nynäshamn.

Idag har det varit final för herrarna, jag vet inte ännu hur det har gått. Det gör inget om jag får reda på det men ska se inspelning på måndag med mamma. Än kan man inte släppa det.
Vad har ni gjort i påsk?
Godnatt allihopa.
Är borta ett par dagar..
Vad ska ni göra i påsk?
Äntligen lov igen!!
Efter att ha varit mer stressad än jag erkänt för mig själv vill jag vila upp mig. Det kommer tyvärr inte gå så bra eftersom jag ska skriva massor av grejer på lovet, yet again.. Med hem har jag matte och textkommunikation. Historian är klar och skickad - den får bli vad det blir, jag har skrivit en j***a skituppsats om hälsa på MSK idag, orkade inte ngt annat - vem vet, den kanske blir bra..
 
Ni undrar kanske varför jag tycker det är lov redan (nej det gör ni inte, men jag berättar det ändå..), jag är ledig imorgon för att åka till Göteborg med mamma, på fredag ska vi se herrarnas korta program och isdansens final i Konståknings-VM från Scandinavium. Man ska ju passa på att se världsmästerskap när de är på hemmaplan..

"Jag har börjat med analysen.."
Nu börjas det igen, jag stressas bara mer av att höra hur seriösa och snart klara folk kan vara. No offens till er men det hände förut och det händer igen, sanningen är väl att jag inte orkar bry mig så mycket. Orkar inte lyssna..

Jag har gjort tre reklam/info-layouter, det får duga faktiskt, orkar som sagt inte bry mig. Det viktigaste nu är att det blir klart istället.

Vad har ni för er?

Nu är jag tillbaka i samma gamla bana igen, gör inte mycket nyttigt nu på textkommunikationen. Inte heller mycket på historian eller matten - positivt var att jag var väldigt duktig på svenskan och samhälle, skrev nästan klart.
Vad har ni gjort idag?
Snart ska jag hem och agera privatlärare till min bror, spanska som jag hatade i nian!! Mycket lyckat kommer det gå, samtidigt har jag fått för mig att kunna göra historia och svenska. För det kommer gå, nej..
Jag hade skrivit ett långt inlägg om att jag var lite irriterad över att det inte är sommar. Jag vill ha sommar! Men tydligen var det inte menat eftersom det försvann, är det detta som folk klagar på - att blogg.se är dåligt på kvällen?

I alla fall så är det inget på burken så jag tar nog och ser om Casino Royal. Daniel Craig är så söt när han plutar med munnen, haha..
Godnatt..
Så tragiskt det kan vara, utanför lyser solen från en klarblå himmel, det är 8 grader varmt och jag har inte satt min fot utanför dörren en enda gång idag! Istället har jag läst igenom hela den lilla boken (med 124 sidor) Vad jag vet om Idrottens Historia, typ facklitteratur och skrivit på mitt arbete om just Idrottens historia. Ett längdsnitt på cirka 300 år ska lämnas in på onsdag. Efter idag känns det rätt så bra, jag har nog kommit i fas. Men jag säger bara nog..

Jag hade även tänkt att jag skulle hinna med att tänka lite på bildanalysen till på onsdag men den tar jag i skolan imorgon. Kanske ska jag ta en promenad innan solen försvinner för idag..och innan premiären på säsong 4 av One tree hill.. Vad har hänt karaktärerna 4 år efter High School?

image211

Charlotte Perelli vann Melodifestivalen 2008 och kommer att slåss för Sveriges ära i Europa torsdagen den 22 maj i Belgrad. Jag tyckte det var lite tråkigt att hon var i ledning från början till slut, jurygrupperna kunde ha varit mer utspridda - men sånt kan man inte påverka och det verkar som att alla var relativt enade i sitt beslut. Förutom det faktum att Sanna Nielsen fick 132 poäng, tittarnas högsta poäng.

image210


Det kan gå, jag kan tro på den här låten. Dags att börja planera min årliga EurovisionSongContest-kväll nu.
Jag önskar bara att Charlotte byter klänning och skaffar sig roligare koreografi..sedan ska det gå vägen. Har någon vunnit eurovision två gånger förut... ja, har någon det? Vad tror ni?

Lördag igen, melodifestivalen ikväll.
Charlotte Perelli - Hero
Jag tror att låten har stor chans att komma långt i Eurovision, det låter lite som en förfinad version av Helena Paparizou. Några fler lyssningar bara.
Sibel - That is where I´ll go
Jag tyckte inte om låten i deltävlingen, jag tyckte inte om låten i andra chansen, jag tycker inte om låten i finalen heller.
Rongedal - Just a minute
Det är en rolig låt, hoppas att det går bra för dem men inte hela vägen för jag tror inte det kommer funka.
Linda Bengtzing - Hur svårt kan d va?
Den enda riktiga schlagern i startfältet, en klassisk Bengtzinglåt. Hon kommer nog inte sist.
Christer Sjögren - I love Europe
Så fruktansvärt dåligt. Kommer han inte sist så får vi ta ett allvarligt samtal med Sveriges tanter.
Amy Diamond - Thank you
Lilla (16-åriga) damen Diamond kommer sälja så många exemplar av sin nya skiva, men det kan inte bli något stort ikväll. Hon påminner mest om de små vitryska tjejerna som vann lilla eurovision för något år sedan.
Sanna Nielsen - Empty room
Balladen. Sanna är Sanna och sjunger såklart fantastiskt. Någon gång ibland vinner en ballad i ESC, det var förra året. Tyvärr.
Nordman - I lågornas sken
Nu vet jag hur refrängen går! Nordman har fördelen att ha framfört sitt bidrag fler gånger (i andra chansen) och slog ut självaste Androla. Kan gå bra.
Frida feat. Headline - Upp och hoppa
Nej, och åter nej att detta ska hamna på den övre delen av kvällens resultattavla.
BWO - Lay your love on me
Detta ska väl fungera i östra Europa, men annars så låter det som en blandning av ABBA och Madonnas Hung up.

Mest intressant bli att se vad Björn Gustavsson kommer hitta på ikväll, han har tydligen fått mer tid på sig nu också.
Karl Petter klarade sig igen, Danny åkte ut. Lite överraskande faktiskt..
Jag ska se klart på National Treasure och sen kanske titta ytterligare en gång på Pirates of the Caribbean: the curse of the black pearl. Om jag orkar alltså, klockan är sent.
Godnatt.
Grattis alla Matilda och Maud därute på namnsdagen!

image209

..äntligen, jag är trött. Det pratade vi lite om på utvecklingssamtalet igår - det påverkar inte mina betyg jättemycket, visst är dem inte lika bra som i ettan men det förväntar jag mig inte heller.
Samtidigt som vi nu ska börja tänka på vilka val vi ska göra till trean så känner jag pressen. Jag vill verkligen inte behöva läsa upp något på Komvux bara för att jag inte läser det nästa år, än är jag inte säker på vad jag ska läsa och vad som behövs till det. Det ser ut att bli massa tråkkurser nu - Matte C och Engelska C, bara för att liksom. Vad valde ni och vad ska ni bli?

Än en gång var det inte min mening att spara så mycket kvar av längdsnittet i historian till helgen men så får det bli. Inlämning på onsdag, 2-3 lektioner kvar.
En bildanalys till på onsdag. 1 lektion kvar.
Igen, seriöst?


One Tree Hill börjar igen på söndag klockan 18.30
Jag har lång sovmorgon idag, börjar inte förrän halv ett. Då ska vi ha oförberett engelskaprov och sp-tid,  jag ska upp till simhallen och sen ha utvecklingssamtal. Väldigt fullspäckat, eller hur?
Vad gör ni idag?
Men in Trees
Grey´s Anatomy
The tudors

Så ser kvällens tv-tablå ut för mig..
  
Jag är väldigt duktig på att inte avsluta saker innan jag börjar med något nytt. Och jag upptäcker det endast efter att ha slängt fram alla mina kläder ur garderoben för att packa något eller köket svämmar över för att jag ska diska, mina papper ligger i flera högar för att jag ska läsa igenom dem eller något annat som jag inte har tänkt på.
   Just nu provar jag alla möjliga jeans i huset och lyssnar på musik i två rum samtidigt som jag har datorn på och ska packa badkläder till imorgon.

Har jobbat idag igen, har fått uppleva olika stilar man kan använda för att svara i telefonen. Riktigt..hrm..intressant, jag har bstämt för att vara trevlig i alla fall. Kanske ska jag prova att boka någon utan telefon nästa vecka.
Guten morgen.. eller nåt..
Jag är trött och gör lite vad jag kan göra. Det blir nog en lugn dag tror jag, ska köra efter skolan och sedan är det tisdagskväll vilket betyder = inga läxor, bara slappa och sova länge..
Vad gör ni idag?

Jag jobbade på bra på textkommunikationen, säkert bara för att min snälla fröken upptäckte att jag är i andraåretsvackan och sa att det inte är någon brådska. Det var så underbart att höra henne säga det.
   Annars har jag hunnit med lite körteori innan sista delen av Kungamordet och snart är det Miracle på kanal9. Filmen baseras på den sanna historien om collegehockeylaget som vann OS-guld. Ett verkligt mirakel.

image208



En färgglad reklam, är det det som går hem i stugorna kanske? Vi har i alla fall skjutit upp inlämningen på information/reklam-avsnittet än en gång. Så skönt eftersom jag fortfarande bara gjort en - tydligen är det många andra som också ligger efter. Efter påsklovet ska det vara klart nu, men det är bäst att börja på en gång.

Vi skrev i lugnet utifrån surrealismens tankar om den inre monologen idag på svenskan; man kan ju verkligen undra vad som poppade upp i mina tankar just då. (Otroligt ironiskt!!)
Det har även blivit en av de saker jag känt mig bound att prata om, lite konstigt att man kan vara i den lilla skaran som vet..
Den långa lunchrasten utan spanska gick till att gå fram och tillbaka i korridorerna, stora korridoren är fylld av Universitetsrepresentanter. Det är nämligen högskoledagen på vår skola idag. Jag vet inte vad jag ska göra så tar väl inte till mig informationen, de allra flesta verkar bra i alla fall så det kommer väl handla om kurser och vilken stad man vill bo i, i slutändan.
Vad ska ni göra i framtiden?

Du ser så ensam ut, vet dem?
Börjar tröttna ihop nu och ska gå och titta på Stolthet & Fördom.
Den rekommenderar jag starkt till alla som gillar gammeldagsromantiska filmer. Jag har sett den så många gånger nu så att jag bara koncentrerar mig på ljuset. Oh my god! - ljuset är fantastiskt och alla skådespelare är så underbart bra.

 image207
Godnatt allihopa..

Lasse Lindh - Du behöver aldrig mer vara rädd
Nyss uppgången ur sängen. Jag sov lite för länge, jag vet det. Det är dåligt väder ute, jag vet inte alls vilken årstid det passar in i  men inte är det vår i alla fall. Det förstörde planerna på att gå ut och gå en stund.
Istället ska jag:
* Beställa kläder (det kommer ta en evighet eftersom jag inte riktigt har bestämt om jag ska beställa eller inte. Men jag vill, eller inte.)
* Skriva en tankekarta för textkomuppgifterna (jag vägrar göra hela uppgifterna så då får jag väl spåna lite istället)
* Skriva klart läsförståelsen på engelskan (Journey to Ithaca by Anita Desai)
Sedan kommer jag säkerligen att fastna framfär bloggen. Söndagar är en sådan dag, eller vad säger ni?
Vad ska ni göra?
Det blev Sibel och Nordman som gick vidare. Jag vet inte vad jag ska säga om det, trodde faktiskt absolut på att både Carola och Ola skulle gå vidare. Än ligger vägen till Eurovision helt öppen. Ingen låt är klar vinnare som det ser ut nu. Om en vecka vet vi - och då kommer Björn vara med också.

image205 image206
Anders Södergren (som rubriken lyder, han har en skön stil så man kan alltid se att det är Anders som kommer åkandes..) vann fem-milen i Holmenkollen idag och Sveriges första guld i inomhusfriidrottsVM i Valencia tog Stefan Holm efter en spännande höjdhoppsfinal.
Johan Wissman tog sig till semifinal på 200 meter men Sanna Kallur som egentligen hade guldet som i en ask redan från början sträckte sig under uppvärmningen och kunde inte springa sin semifinal på 60 meter häck.

Snart ska de två sista bidragen bli klara till nästa veckas final i Globen.

E-type & The poodles vs. Sibel
Ola vs. Caracola
Johnson & Häggkvist vs. Nordman
Thérèse Andersson vs. Suzzie Tapper

Jag tror på att Androla (som det nya begreppet på Andreas och Carola nu är..) och Ola går vidare..
  Man kan ju inte låta bli att märka att det är väldigt ola-rikt i kvällens startfält: Carola, Caracola och Ola (himself)..
 Vilka tror ni på?
..är det idag.
Men dagens sötaste är ändå:
Patrick "McDreamy" Dempsey i Can´t buy me love..
image204
Meanwhile..
Jag vet en sak som gör att jag gråter och glömmer de mest fundamentala framsteg som har hänt.
Jag vet att det går att klara sig och att jag överdriver.
Jag vet att jag överdriver på grund av honom.
Jag vet det.
Men bara för att jag vet så betyder inte det att jag slutar gråta.
Det vet jag.

Jag bevittnade en helt fantastisk match igår (och ett par speciella spelare) medan jag stod och förfrös mina tår på en iskall konstgräsplan i Skogås.
JuniorDM-match för Nynäshamns IF - IFK Stockholm handlade det om och laget i mitt hjärta (ett av tre; Nynäshamn, Hammarby och Sverige) missade först en straff efter en klart dominant halvlek innan det äntligen blev ett ledningsmål på nick från stjärnan med knackigt självförtroende (Jag vet någon som kan hjälpa dig..)
Motsåndarna blev klart inbjudna i andra halvlek men inte så mycket att målet var en självklarhet. En lysande målvakt för övrigt släppte in ett friskparksmål och sedan även ett i första förlängningskvarten. 1-2 Där var det över, hela DM.
Bra kämpat, jag ser fram emot hela säsongen och fler matcher så här. Jag tänker mig även ett par A-lagsmatcher för att kunna jämföra.

You were amazing. But you don´t have to impress me, I already love you..

Har...ja, vad har jag gjort idag? Inte så mycket känns det som. jag började med en körlektion på kurvig landsväg, det gick bra och jag ska börja med stadstrafik (i Nynäshamn) på tisdag. Började inte skolan förrän 11.30 så jag hade tid att göra ett A-test på bilskolan också, jag blev godkänd och har fortfarande knappt slagit upp böckerna. Ska börja med det, jag fyller ju trots år om 2 månader idag. Min mamma fyllde år idag (tänkte precis skriva upp hur mycket hon fyllde men kom i håg att man kanske inte ska det.) Vi har firat henne med middag och tårta.
 
Vår spanskalektion idag gick idag ut på lunch på Restaurang Blå, som drivs av vårt gymnasiums hotell- och restaurangprogram. Efter tre-rätters till lunch (spanskinfluerat off course: fisk- och skaldjurssoppa, paella valenciana och creme brulee) är man rätt seg. Inte mycket till engelskalektion heller och sedan blev det klassråd i de nya salarna. Matte och kortspel på Sp-tiden. Mycket produktivt..
Har blivit utmanad av Annika. En schysst tjej med grönvitt hjärta.
"Vilken superkraft skulle du välja om du fick bara en. En! Man kan alltså inte välja att vara Superman utan måste välja en av hans krafter. Så inga tricks inte!"

Jaja, det är en svår fråga. Jag har nog alltid tyckt om kraften att läsa tankar, men bara de man vill läsa av. Visst skulle det förstöra en del i interaktionen människor emellan men det skulle absolut rätta upp vissa missförstånd eller försäkra en om saker man vill veta. Det är ju inte en kraft som Superman har men efter alla sifi-serier man har sett så finns den nog med någonstans.
Nå, vilken superkraft skulle du välja?
Vad en dag kan kännas lång!
Jag sov alltför länge, hade två lektioner och sedan jobb i tre timmar. Kul faktiskt, det var väldigt lugnt bara, kanske 10 ringde in till bokningen. Men det är lugnt för mig faktiskt - nästa gång kan jag fösöka boka när någon annan pratar med kunden.

Jag vill ha choklad, jag undrar om jag kan smyga ner till boden och öppna kakpaketet. Men det kan jag inte..eller? Jag fick en idé, chokladpudding!

 
That´s how people grow up - Morrissey
Här kommer en liten filosofisk fråga som jag knappt har ett svar på. Jag håller nämligen på med idrottshistoria på, ja kan ni tänka er, historian. I Sverige talas det om sport, idrott och motion, men vad är sport? Vad är idrott? Vad är motion? Finns det idrott utan motion? Finns det idrott utan sport?
Vad tycker du, vad är idrott och sport för dig?
Som vanligt efter att jag rört på mig så har jag svinont i mina benhinnor. Det går alltid över under natten men jag är lite stel och det är inte något man vill uppleva.
Har tittat på tredje avsnittet av Kungamordet på svt play, underbar sight de har hittat på. Det är snart Brothers & Sisters som jag ska se innan jag går och lägger mig.

Men are haunted by the vastness of eternity. And so we ask ourselves: will our actions echoe across the centuries? Will strangers hear our names long after we´re gone and wonder who we were?
How bravely we fought and how fiercely we loved?

Tisdagen är snart över men den började med brandövning i skolan. I tre minusgrader. Utan jackor. Jag tror inte att den skulle ha fått högsta betyg eftersom alla gick lite varstans utan att veta vilken lyktstolpe dem skulle samlas vid, jag vet fortfarande inte vid vilken jag skulle stå, men stod där mina vänner var. Jag missade slutet på filmen Den tredje makten i tumultet efter alla hade kommit in i värmen igen.
     Lite irriterad blev jag på det politiska spelet som pågick även hos journalisterna, det var meningen att vi skulle prata etik och moral också. Men det känns som att det inte går att vara ärlig i den branchen längre, vi såg hur det gick med huvudpersonen som försökte.
 
image203

Efter engelskadiskussion om vem som vinner valet i USA så var det Bodyjam på idrotten(det var intressant och roligt - man måste släppa loss och inte tycka att det är fånigt. Träningsvärk kommer jag att få i alla fall. Vår instruktör frontade med en snygg dialekt á la Tony Irving. Måste alla dansare vara britter?) Sedan fortsatte vi med en historialektion som blev svenska-analys-fixning. Den är skickad och klar vilket är så lättande. Jag fortsatte ner på stan och köpte present till mamma som fyller år på torsdag, har även erbjudit mig om att laga mat. Någon gång ska hon få slippa... fast jag brukar laga mat ibland.

Nu känns det mest som att jag har glömt att göra något eftersom det är så lugnt...
Jag tror att jag är klar med svenskan, har gjort en finfin framsida också. Lämnar in den imorgon efter lite genomläsning och omarbetning, jag behöver distans från det ikväll.
   Härmed ska jag försöka att inte skjuta upp saker, det har bara kommit tillbaka och bitit mig i arslet (as they say..), det känns också som att jag fått en andra chans med textkom.uppgifterna eftersom det sköts upp till nästa tisdag istället för imorgon. Jag har helgen på mig, dessutom ska jag börja i tid med mitt längdsnitt i historian.

Jag måste erkänna att det går ganska bra att plugga i reklampausen, det är min grej, alldeles förut mellan Anna Pihl, Cityakuten och snart Shark. Sedan ska jag sova, hoppas att jag inte har ont i huvudet imorgon.
Godnatt ni söta i bloggvärlden..


Just hold me - Maria Mena

But if I wanted silence I would wisper.
And if I wanted loneliness, I´d chose to go.
If I liked rejection, I´d audition.
If I didn´t love you, you would know.
And why can´t you just hold me?
And how come it is so hard?
Do you like to see me broken?
And why do I still care?
Som tur är så blev det inte någon skrivarfrenzie på min sista lektion, vår inlämning på reklam och information sköts upp en vecka. Vi ska istället se på en dansk deckare, Den tredje makten heter den. Det ska bli intressant och mer passande till min sinnestämning att se på film.

Idag har vi inte gjort så mycket egentligen, rätt skönt som sagt - man är inte riktigt på topp efter ett lov. Ska skriva klart svenskan när jag kommer hem.
Vad gör ni idag?
Det blev inte så mycket skrivet på min svenskaanalys som jag hade velat men ändå fyra handskrivna sidor som jag ska fortsätta på imorgon och dessutom renskriva.
Jaja, det får bli som det blir. För så brukar det bli..

 
Har underhållit mig med youtube också idag, allt från Björn igår i melodifestivalen till Maria Mena och Lord of the dance.
(Det är sjukt att jag fortfarande tycker om det så mycket, kommer ihåg hur jag kände då och ryser än.. Michael Flatley may have been an arrogant man, but he could dance. And he will always be the Lord of the dance.)


image202


Snart ska jag sätta mig framför svt play och titta på förra måndagens avsnitt av Kungamordet.
All I know is that you are so nice
You are the nicest thing i´ve seen
I wish that we could give it a go,
see if we could be something
I wish I was your favourite girl
I wish as though I was the reason you are in the world
I wish my smile was your favourite kind of smile
I wish the way that I dress was your favorite kind of style
I wish you could´n figure me out,
but you always wanna know what I was about
I wish you´d hold my hand when I was upset
I wish you never forget the look on my face when we first met
I wish you had a favourite beauty spot that you loved secretly,
cause it was on a hidden bit that nobody else could see

Basically I wished that you loved me
I wish that you needed me



Kate Nash - The nicest thing
Har nyss varit ute och övningskört i två timmar. Det blev en lång runda ut på massa landsväg i vår fina kommun. Jag ville se så att det fortfarande var fräscht i minnet eftersom jag inte har kört den här veckan och ska inte köra förräns på torsdag igen.
Kör man hemma slipper man också köra så mycket på bilskolan, vilket är dyrt. Även om jag vet att mamma ska betala hela mitt körkort - som jag är supertacksam för - så vill jag ju inte använda hur många körtimmar som helst, särskilt inte när jag kan köra hemma.
Så ekonomisk är jag..

Fast inte ekonomisk nog att vilja köpa en billig bil, detta är min drömbil och jag kommer nog inte att ge mig förrän den är min. Vilken är din drömbil?
image200
Hela gårdagen var jag trött och seg, ett mående som nog kommer att hålla i sig idag också. Vaknade nyss och har bestämt med mig själv att analysen får vänta tills klockan 13 så jag har tid att piggna till.

Så vilka gick vidare igår då? Jag måste tänka efter..hm..Linda Bengtzing och Charlotte Perelli. Okej, deras låtar växte lite men jag vet fortfarande inte om någon av låtarna i finalen är något att skicka till Belgrad. Nästa vecka väntar Andra chansen i Kiruna där jag tror Johnson&Häggkvist och Ola går vidare.

image199















Foto: Leif R Jansson


Som vanligt är det  Björns insats som man kommer ihop mest. Utan byxor kommer han in på scenen "full" och skyller på glöggen. "Var får jag allt i från..glöggen!"

Jag hade ett minor hjärnsläpp igår och kom inte ihåg namn på låtar, artister med mera. Idag kom en av dem tillbaks till minnet. Så det här är den. DEN.

Scorpions - Wind of change

Melodifestivaelns fjärde och sista deltävling sänds ikväll från Karlskrona. Jag har även denna gång skummat igenom låtarna och kan konstatera att det som kallas dödens grupp faktiskt är den sämsta. Kvalitén på årets festival har varit usel by the way. Det enda man (läs jag) har varit nöjd över har varit Björn Gustavsson. Jag väntar med spänning vad han ska hitta på ikväll. Innan dess så ska åtta bidrag dras igenom:

   Niklas Strömstedt
med en typisk NiklasStrömstedt-låt. För många ord om kärlek är väl egentligen aldrig spännande och vi kommer nog vara mer intresserade av att dissa hans kläder ikväll.
   Calaisas If I could är gjord enbart för radion.
   Daniel Mitsogiannis
Pame. Jaha, har vi inte redan hört detta förut?
   Till en början är Linda Bengtzings Hur svårt kan det va? en total kopia av Mikas Grace Kelly fast på svenska (Ni vet: "I can be brown, I can be blue, I can be violet sky". Det blir "Jag kan va varm, jag kan va kall, jag kan va allt du vill ha"),  med lite Spice Girls Stop så har du låten pinned down..
   Nordmans andra medverkan i festivalen, nu med låten I lågornas sken. Imponerar inte lika mycket som Ödet var min väg.
   Sibel kan ta sin This is where I´ll go och gå någon annanstans.
   Fronda sjunger om sig själv och är klart inspirerad av Israels bidrag till Eurovision förra året. Push the button blev till Ingen mår så bra som jag.
   Sist men inte minst kommer Charlotte Perellis Hero. Jag gillar den inte och kommer inte rösta på någon den här gången.

Vem ska vinna och hur ska detta gå? Sverige måste kvala  till ESC och man måste väl ha en bra låt (eller vi kan skicka BWO så vinner vi) som vi är stolta över? En sådan finns inte...
Den första dagen av den tredje månaden är det i dag. Låter som något slags horoskop om man kan ju hoppas på att bra saker ska hända i mars. Jag har hopp, om många saker, det ger sig aldrig i mig.

Gårdagen var den sista dagen på utbildningen, Bitte har lärt oss the basics när det gäller bokning och incheckning, de tre timmar i veckan vi ska jobba fram till sommaren ska förbereda oss inför situationer som kan inträffa.
  Jag var nog glad igår, främst för att kvällen skulle spenderas med Y, senaste gången vi hade en riktig kväll för att snacka, prata och vara uppe alldeles för länge, var i oktober. Det var alltså på tiden. Många samtalsämnen av olika vikt and importance betades av, helt enkelt en mycket trevlig time... Tack för att du är mitt stöd.
Vi somnade vid 6 i morse, och sedan skulle dancetudor Y åka till en kurs i stan (Stockholm för er som inte är nynäsbor.)
Enkel förtydelse: I stan=Stockholm. På stan= Nynäshamn..

Vid elva blev jag väckt för att dra mig på stan och  trött - ack så trött - shoppade jag till mig två snygga och sköna koftor. Jag kunde konstatera att mitt första besök på stan på en månad hade givit goda resultat. Jag kom sedan fram till att det är bäst att inte göra någonting idag, har inte orken för det. Alltså blir det svenskaanalysen imorgon. Bara melodifestival ikväll.

- Jag vet att jag skjuter upp saker nu och att det inte är bra, men det kan inte hjälpas.