Stolthet & Fördom. Ja, jag tycker om den filmen. Just nu är jag djupt engagerad i den också då jag skriver sista uppgiften om filmen. Den kommer bli klar i tid, jag ska bli färdig med det här så får jag sommarlov sen, fyllt av arbete, visst men ändå sommarlov..

Igår vann vi med 2-0 hemma mot Väsby!
Så jädra skönt det var att stå efter matchen och hylla vårt Hammarby med lite mer lycka i hjärtat än vanligt. Jag väljer att bortse från de saker som ger något annat än denna lycka, för sådana saker finns fortfarande i årets säsong..

Foto: Nils Petter Nilsson
Jag lyssnar på sommarlåtar, live som bara får en att må så bra!
För nästan ett år sedan satt jag superstressad med ett arbete som jag råkat radera från usbminnet (samma dag det skulle in) och behövde skriva om samtidigt som jag skulle skriva den sista uppgiften, en vecka då från studenten när man bara ville bli klar. I solen, i uterummet satt jag den 25 maj 2009 och skrev till tonerna av Jason Mraz. Faktiskt så hjälpte det jävligt bra.
Det är ett bra minne och jag har inte blivit enormt stressad över den nuvarande uppgiften, inte än i alla fall.

Jason Mraz – A Beautiful Mess - Live On Earth Version
     

..fast det är tisdag. Idag är jag ledig, vaknade i lagom tid när jag äntligen fick sova ut och har slöat bort halva dagen. Regnet smattrar mot rutan och det känns verkligen som en söndag, men veckorna går så fort nu att jag knappt vet vad det är för dagar. Snart är det bara en vecka kvar tills uppgiften ska in, den som vi fick för typ två månader sen, japp jag skrev MÅNADER!
Jaja, ska väl börja idag och får förhoppningsvis ned massor av bra saker på papper.

Snart är jag ledig, yeah. Hela dagen imorgon faktiskt.. Jag behöver verkligen börja plugga nu, den där uppgiften kommer kännas äckligt stor annars. Men jag har ju mer ledighet som är till för det..
Allt löser sig - och snart är det sommar!

Yes, körkort idag. Jag var hyfsat nervös men det gick. Åh, fy vad lättad jag blev. På väg tillbaka mot stan hoppade jag på första bästa buss hem till bilen. Liten åktur, fika och promenad med J och nu är det jobb hela kvällen.
Vilket väder vi har, äntligen. Det gillar jag mycket!
Tänkte ligga lite lågt här på bloggen, mer än vanligt menar jag..  Fokus ska ligga på andra saker, och för fan vad jag hoppas nu..
Jag sov dåligt, om det berodde på att mamma inte var hemma eller att jag sov bredvid min lillasyster som är en liten värmekamin i en tempursäng som var alldeles för mjuk, eller någon annan outgrundlig anledning det vet jag inte.
Jag har dock insett att jag tycker om morgonar, i alla fall när det är strålande sol och sommarväder. Dagen känns längre och man hinner mer, vilket är naturligt om man gör något annat än sover bort dagarna. Men det är först nu som jag kunnat ha dessa rutiner. Åh, vilket ord! Rutiner är min grej.
Hmm, ja förlust hemma igen.
Inga mål framåt trots spelövertag i första blir sedan ett skitmål för Öster. Frustrerade spelare och åskådare, jäkla filmningar och maskande som ledde till något som "experterna" tydligen tycker var solklart rött kort. Johannes Hopf reagerar, och från vår synvinkel helt rätt också. Han får bara gult och killen som slängde sig på honom fick inget kort. Ja, det är väl en bedömningsfråga såklart och våld ska man väl inte ta sig till. Men det var en bra armbåge.. (Tur dock att det inte blev rött eftersom vi redan bytt våra tre i början av andra halvlek, ännu fler skadade..)
Hmm, ja bara att skaka av sig. Typ.
Hur mycket har jag skrivit att jag jobbar här nu? Ja, gissa vart jag är..
Helgen har varit bra men jag har inte kunnat sova ut alls, jag räknar med att sova på fredag - det är inte så långt kvar. En skitförlust i fredags som bara gav en gamla höstkänslor tillbaka inledde helgen som jag slappade igenom och avslutade med bio igår. Jag och Mic såg ju Remember me, igen. Lika bra denna gång också.

Allmänt känns det bra, förutom att jag behöver börja med uppgiften i skolan och något annat...
Men som någon vis en gång sade: Man gör det man måste.
Wihoo, 20 idag! Känns rätt okej faktiskt att lämna tonåren bakom sig. Ska jobba nu en stund, och försöka hinna se Gladiator innan skolan ikväll då det är just den filmen vi ska analysera. Kanske får i mig en tårtbit också?

Igår var jag i alla fall den mest stolta storasystern på hela jorden när min lilla bror tog körkort! Fan vad du är bra, älskar dig!



Vinst 3-0 mot Assyriska borta. Det. Är. Bra. Det.
Tryggare än tryggast hade vi Johannes Hopf i mål (hoppas att han får stå istället för Rami även på fredag), utan honom hade det varit en helt annan stämning på plan tror jag. Det var inte lika stressat mot slutet, när man helst önskade att 0-0 skulle stå sig och man åtminstone skulle få med sig en poäng. I den sista kvarten gjorde istället Linus, Castro och Simon mål på ett AFF som gav upp.
Vi fick några tillägg på skadelistan ikväll och Linus kommer att vara avstängd nästa. (Då bör de andra göra mål mot Brage..) Men det ska ordna sig.
Blir det över 11000 hemma på fredag också månne?

I torsdags efter jobb och skola åkte jag och J till Uppsala för att fira Valborg. Själv tycker jag inte om denna helg eftersom jag inte fattat grejen med brasor och att supa tills man slocknar.. men Valborg i Uppsala ska man kanske ha upplevt EN gång. Trots att vi gick upp tidigt och var vid ån runt åtta fick vi inte de bästa platserna precis vid fallet där flottarna i forsränningen kraschar.
Det var krascherna som var publikfavoriterna såklart. Champagnefrukost med jordgubbar och picknick i en park, folk överallt och grymt väder gjorde dagen riktigt bra. På eftermiddagen var man rätt mör i alla fall och på kvällen längtade man mest efter sömn.


Linus besviken efter 2-3 mot Norrköping.    Foto: Anders L Eriksson

Igår bar det hemåt för att se match på Söderstadion. Bajen mot Peking, 11232 på läktarn(!), 99 minuter, skador och förlust. Det var så jäkla surt, jag sparkade sönder ett par muggar som låg under oss och fick lite konstiga blickar för det :p (Skulle blivit fler om jag hittat för helt rationell kommer jag aldrig bli!)
Menmen, jag log lagom till vi lämnade för att gå mot Gullmars i alla fall ;)