YES!!
Det är Studio 60 on the Sunset Strip idag!
Är det fortfarande ingern som ser på det? Pärlan bland juvelerna som jag skrev om här?
Det ser jag på ikväll i alla fall e´fter Grey´s anatomy och Bonde söker fru som resten av hushållet vill se..
Sitter just nu med glasögon på. Jag älskar dem och önskar att jag hade fel på ögonen. Har haft dem på mig ganska länge både igår och idag för att vänja mig. Snart ska jag behöva skiljas ifrån dem eftersom jag inte har pengar att köpa dem själv.
Det är mamma som behöver starkare slipning och har provbågar (med fönserglas i) med sig. Ni kanske inte vet detta men jag vill ha glasögon. Som om jag behöver se mer smart ut!!
Har tyvärr ingen bild, kanske tur det på ett sätt. 
Jag kan ha dem på fredag en stund så du ser J. Ögonkontakten blir svår dock om vi hittar dem.. 

Jag fick en uppenbarelse igår efter att jag faktiskt gråtit lite över att allt var piss och att jag blev tvingad att göra massa saker som jag inte vill: Varför inte ta studiebesöket som research till textkommunikationen, skoltidnigen eller till och med NP, om de vill? Ta information och lite kort så att jag kan skriva ihop något fiffigt om ett framtida jobb. Det om något borde ju beröra gymnasieelever!
    Och ja, okej, det var inte så farligt och tråkigt som jag trodde. som jag också visste att jag skulle känna. Jag funkar så helt enkelt, skräms för nya saker innan de händer men sen är jag ganska duktig att ta det när det väl är här. Att jag såg det som info till andra och inte till mig själv hjälpte nog sin lilla del också..

Just nu är jag väldigt anti allting.
Jag har rest en hel dag.
Jag är äcklig för att jag har rest en hel dag.
Jag måste gå upp 6.30 imorgon.
Jag måste gå på studiebesök i en och en halv dag för ett jobb jag inte är intresserad av längre.
Jag missar House och Brothers & Sisters ikväll för att jag måste orka gå upp imorgon.
Jag vill inte alls någonting.
Det är höstlov och jag borde göra det jag vill, typ sova länge, vara uppe sent och se på det jag vill. Kanske blir det bättre imorgon, kul till och med men så långt vill inte jag ens tänka.
Jag måste lägga mig ner och dra något gammalt över mig.

Så var man framme till slut inne på flygbasen. Det tog ett tag kan man minst sagt säga.

   Först bil till Södertälje Syd för att byta till tåg. Byte till annat tåg i Hallsberg - men det tåget var försenat pga fordonsskada (ojojoj det tycker jag låter som att en bil har krockat med tåget medans mamma sa att det måste vara fel på loket. Självklart tar jag den mer dramatiska förklaringen!) därför fick vi gå av i Skövde och sedan vänta en timme för att få en buss till grästorp
Det var dock fel på bussen så den behövde bytas men det gick förhållandevis snabbt. Sedan blev vi hämtade av kära moster och åkte till Såtenäs, F7..
tur att vi ks aåka bil hem på torsdag så vi slipper krångla med tåget igen. Tydligen gick det bra ändå, vissa som missar sina anslutningar kan få vänta flera timmar, kanske en dag för att få komma vidare..Bra där SJ!
Har ni tågerfarenheter?

Ja, nu är jobbdagen avslutad och jag sitter i Torpängens datasal..eller redaktionsrum skulle man kunna säga eftersom det är här de skriver deras tidning Kom loss.
Det otroligt givande arbete vi har gjort här kan du se resultatet på en Åhlénsbutik nära dig.
Leta efter kuber/lådor i prinsesstårtegrönt, blått och rött. Jag vet inte och har inte lyckats ta reda på vad dessa är till för men titta gärna. Mitt tips är att de är till för prydnad eller dylikt, kanske är de presentlådor.
Som sagt, jag vet inte..
Konkurrens till att vara den hetaste killen i Prison Break är stor.. Whistler cleaned up real good!
 Chris Vance..
image61
Eller Wentworth Miller?
image62

Vem tycker ni?


Jag efterlyser, eftersom jag spricker av nyfikenhet, en jocke som skrev en kommentar igår att han skulle ut o ta bilder på ringvägen. (Nynäshamns stolthet by the way, en underbar väg precis vid havet..)
Jag är nog lite skadad från alla förkortningar så jag tror något helt annat. Säkert är det någon alldeles för nära att man missar det.
Men jag vill veta vem det var i alla fall.
Vad livmoderhalsvaccin var i ropet idag då!
Som reklam här på bloggen, på radion och i dagens avsnitt av Cityakuten. Själv är jag pessimistisk och tror att jag kommer få någon sorts cancer någon gång i livet, och därför känns det inte som någon mening att gå och ta ett dyrt vaccin..
For Y and A.
Deras låt, när vi redan pratar låtar menar jag.
Jag fick ett uppmanande sms av J.
Kolla min och JG:s profil på PA, använd min användare. (Eftersom motvilliga jag inte skaffat en pa)
Men gud så gulligt, de har ändrat sina profiler för varann, eller så tror vi ialla fall.
   Meanwhile över Atlanten drömmer JW om dig J med 5 piercingar i ansiktet.
För kvällen stundar Cityakuten och Prison Break och sedan sömn. Vad gör ni ikväll?

Packat inför imorgon har jag gjort också, men det tog en j****a tid eftersom jag blev fast här på bloggen en stund...eller mer någon timme.
Jag ska vara borta i två dagar men jag packar alltid efter principen "hellre för mycket än för lite". Man kan aldrig vara säker på vad som händer så det är bäst att packa för allt. Typ så tänker jag..
Idag fann jag mig själv leende åt tanken på en sång från klacken igår. "Upp med Sulan på topp"
Lika glad blev jag på tanken av något/n annat/n.
Om jag älskar Hammarby (och det gör jag), hur känner jag då för det/n andra?
Okej, kanske är jag inte så seriös men jag får fundera lite på detta.
..och aldrig stängdes.
Det var idag det. Jag hade ju bara jobb att göra så det gjorde inte så mycket, det var bara cykelturen till bussen som inte var så kul. Idag var arbetstagarna också ute på Torpängen dagligverksamhet för folk med olika arbetsskador.
Därute jobbar alla för att bli arbetslösa som en klok man en gång sa, de förbereder nämligen dessa människor att kliva ut i det "riktiga" arbetslivet.. För mer information klicka här. 

9.30-17.50 är en rejäl dag kan jag säga i alla fall. Mer jobb blir det imorgon också innan jag åker till Såtenäs.
"Men are haunted by the vastness of eternity. And so we ask ourselves: will our actions echo across the centuries? Will strangers hear our names long after we are gone, and wonder who we were, how bravely we fought, how fiercely we loved?"

Ett citat från en film som jag inte sett på länge (kanske ska göra någonting åt det?). Troja..

God natt.
..Och Julia Roberts ler hon också..
Tv3 visar idag en till film med Julia Roberts som idag fyller fyrtio år.
Den ser jag ikväll och sen behöver jag sömn - jag ska jobba imorgon..

image60
 Är låten fin eller är den fin?
Jag tycker bättre om Ewan McGregors version från Moulin Rouge, men man kan ju inte få allt...

 
Your song - Elton John
Är det någon som vet hur man ändra klockan nere bland kommentarerna? Ni vet när man publicerade inlägget....Just nu har allt en förskjutning på en timme, med omställningen och allt.
Tacksam för svar..
Sitter och äter varma mackor som min snälla låtsaspappa har gjort.
  Jag var hungrig, fick bara i mig en liten hamburgare innan matchen. Det är oftast så där med mig att jag inte märker att jag är hungrig förrän jag äter något.

Mackorna påminner mig i alla fall om Club Sandwich från Thailand.
Om två månader åker jag dit igen..
image59
Här kommer lite info till alla dem som är gulliga nog att kommentera..
Om ni utmanar mig så får ni skriva vem ni är, det kan vara bra att veta. Även när det gäller andra saker så är det bra att jag vet. Länka gärna till er blogg också.
Snälla kommenterare!!
Hammarby - Gais, 4-0.
Hela första halvlek var mållös och det var väldigt nära att gais tog ledningen. I andra ökade Bajen rejält och den "supersnabba" forwarden Charlie Davis, som jag inte haft något till övers för efter den här för honom mållösa säsongen men som jag nu ser fram emot att se nästa säsong, gjorde hat-trick. Alltså tre mål i rad i en och samma halvlek, för er som inte vet det.. Sebastian Castro-Tello gjorde sitt fjärde mål för säsongen bara en minut efter att han byttes in och satte slutresultatet 4 mål mot 0.
Ett underbart sätt att avsluta säsongen på..
    Förutom att några idioter på Norra kastade in något på linjedomaren och tände bengaliska eldar. Nu väntar böter som vanligt.
Vi jublade: För våra mål såklart men också när resultaten från Göteborg och Djurgården kom in. göteborg vann och Djurgården förlorade mot jumbon BP! "Inget SM-guld för Djurgården" Grattis Göteborg..
Det var synd: Att Simon Helg inte fick spela, han verkar lovande till nästa år.
Men tur: Var det att det kom en ny debut för Mattias Olsson.
Nya, unga och lovande= Hammarby nästa år..
Idag har vi bytt tillbaka till vintertid, alltså har vi ställt tillbaka en timme.
Men det visste inte jag när jag vaknade till en förinställd väckarklocka. Jag orkade inte att gå o lägga mig igen klockan halv nio imorse så jag fick vara uppe.
Snart är det jobb på gång och sedan den sista allsvenska matchen för i år. Lite sorgligt. Jag skriver mer om det ikväll.

Vad ska ni göra idag?
Hittade inga bra filmer så jag fick nöja mig med En prinsessas dagbok 2. Lite småfånigt och om jag kommer ihåg rätt så slutar den på "fel" sätt. Eller lite för tidigt kanske.

Nu känner jag det på mig. Sjukdomen kommer..
Hostan kom som en blixt från klar himmel men jag vet att jag inte kan komma ifrån det den här gången. Det är typiskt och just för att det är lov.

A little bit of love - Andreas Johnson
Det här är vår låt J, det är ganska sant. Men vi väntar på dem. Inte för att de är killar, utan för att vi är fega. Eller både och.
"We´ve gotta make our move, take a chance while the night is young, a sweet romance..."

Blev utmanad av Erca. Ska nog säga vart jag bloggar någonstans...

Överallt där jag kan, har tyvärr ingen egen laptop, det kanske är bra för då skulle jag alltid vara bloggandes.
* Hemma i mitt rum hos mamma, med en ganska seg dator. Här i rummet där alla ser..
* Hemma hos pappa i brorsans rum. Han brukar få kicka ut mig när han ska sova..
* I skolans bibliotek eller datasalar. Bara ibland på raster och luncher men absolut på de lektioner som vi har i datasalen, frestelsen blir för stor..
* På den "bound to be" tradionella bloggkvällen hemma hos Y.
* I soffan hos JW medan jag tittade på video, har ni hört vilken multi-tasking?
* Hos J i sällskap med hennes sköldpaddor.

Nu verkar det väldigt mycket som att jag är hos mina vänner, förlåt kompisar, och bloggar men det har bara hänt en gång. Verkar det som jag bloggar mycket så har jag ingen ursäkt för det.
Det är väldigt lätt att bli beroende av det här..Inte sant?

Var bloggar ni?

Det känns som att jag suttit vid datorn hela dagen men det syns inte i antal inlägg. Anledningen är att jag har försökt att ändra designen. För en stund blir det det här, innan jag kommer på hur man gör andra saker.
http://designadinblogg.blogg.se  finns det jättebra hjälp..

Vad seg man kan vara. Jag har nästan inte varit utanför dörren idag förutom på den årliga höstmarknaden här i stan. Det är samma grejer som på alla andra marknader, honung, te, sylt, godis, garn osv men det kan ändå vara mysigt att bara gå runt och titta på folk.

Vill bara säga att det var jag som hälsade på massor av folk den här gången alltså är förvandlingen på gång, om ni inte kommer ihåg om en egenskap som går i släkten så kan ni läsa det här.

Åt för första gången idag vid ett, glömde frukost, eller jag hade inte tid med det eftersom vi skulle på marknad. Myser med min lillasyster som är sjuk, bra idé då blir jag nog sjuk snart också - lagom till lovet. Braaa! Ikväll hoppas jag på att se någon film på tv, finns det nåt bra?
Hittade det här hos Anna. Det är väl ingen lista direkt men något om vad namnet står för. Ta det med många nypor salt.

A: You like to drink
B: Everyone wants you
C:  You are really silly
D: You like to drink
E: Damn good kisser
F: You are deadly sexy
G: You never let people tell you what to do.
H: You have a very good personality and looks
I: You are great in bed.
J: Peolpe adore you
K: You are wild and crazy
L: Everyone loves you
M: Best kisser ever
N: You can keep secrets
O:  Awsome kisser
P: You are very popular with all types of people
Q: You are a hypocriet
R : Fucking crazy
S:  Easy to fall in love with
T: You're very loyal to those you love
U: You really like to chill
V: You are not judgmental
W:  You are very broad minded
X: Your very good at school/work
Z: Best boy/girl friend anyone could ever ask for
Y: Always ready

M: Best kisser ever
A: You like to drink
T: You're very loyal to those you love
I: You are great in bed.
L: Everyone loves you
D: You like to drink
A: You like to drink

Man ska säga grattis till den personen som först kom på listan och fick den att spridas bland bloggarna.
Det jag är säker på stämmer på mig är att jag inte tål stavfel eftersom jag gått igenom listan och rättat den. De andra måste man som sagt ta med många nypor salt.. Men några stämmer ju trots allt..
Notera också att den vanligaste bokstaven A och en till har betydelsen. You like to drink. Ska vi vara alkoholister allihopa..

Efter söta drömmar fick jag en smärre chock när jag får se tv:n..
Skidor och snö!  
Världscupen startar idag... Visst det är väl roligt, särskilt för en sån sportdåre som jag; jag tittar på allt. Men det är inte ens november än - eller det är det ju snart, men det känns inte riktigt rätt.

Från Düsseldorf och Sölden börjar nu vintern, sporten och fanatismen.
image57
Att Anja vinner vill jag se igen i slutet av säsongen.

Låt mig först börja med att säga: Oh my god vilken dag!
Det började som bekant med att jag publicerades i NP, förlåt att jag tjatar, och följdes senare av flera intressanta händelser som såklart hade med K och G att göra. Ord kan inte beskriva vad som händer just nu men jag vet att några intressen har fördjupats mer än för några dagar sedan...
Sedan hem till J för trevlig pizza och tp-stund med J, B, Mic och C. Efter deras hemgång drog snacket om våra J:n igång på allvar - det är jätteroligt. Som om inte det vore nog, att prata om dem, så mötte jag en på tåget också.. Höstlovet blir långt, men för nu: godnatt.
Okej, faran är över och avblåst. Krönikan blev bra. Nu får jag faktiskt acceptera att folket på NP vet vad de håller på med och redigerar asbra.

Tillbaks till att analysera Ett anspråkslöst förslag av Jonathan Swift.. Inte det lättast..

Jag har blivit utmanad av Marie.
Reglerna är att:
* Länka till den som utmanat dig.
* Skriva sju sanningar om dig själv.
* Utmana sju personer i slutet av inlägget.
* Lämna ett meddelnade till de du har utmanat.

Jag:
1...kan rabbla repliker från hela den första Pirates-filmen.
2...älskar att bada.
3...har det otroligt smickrande smeknamnet "Sälen"
4...gömmer det jag bakar så att jag kan äta upp det själv.
5...tycker om att sova - länge.
6...biter på nagelbanden.
7...stör mig på folk som tror att de är förmer.


Jag utmanar: Rebs, Miss Y, Erca, Loo, Py, Mick, Matilda

Idag var faktiskt en produktiv dag, men inte i skolan.

Från
debacklet med båda våra lärare, jag blev så arg - om jag vore sådan så skulle jag slagit någon. Folk som inte lyssnar på andra accepterar inte jag, och sen de som så arrogant säger att inget är fel. Jag var på tvären..
Mer arg, eller besviken, blev jag sen när MIGU sa till mig att NP ringt och sagt att de skickat iväg mer än min krönika till tryckeriet - som jag sa tidigare -  just då hade jag nog kunnat slå någon också.
Tur att jag inte är en sån människa då!
Sedan att jag inte gjorde något på Sp-tiden sóm vanligt. Det blir ju som vanligt massor av annat gjort, (skolan får faktiskt skylla sig själva när de öppnar datasalen till de som ändå inte har något att göra på datorn, typ jag..)

Till
hemmet där en trött jag behövde övnigsköra för enda gången den här veckan. Men det var här någon gång det blev bättre, jag lugnade ner mig och kunde skriva lite om ungdomskulturer, så att jag inte behöver göra allt imorgon. Jag läste igenom svenskan, att jag inte förstår är en annan femma. Jag tittade också igenom samhälle, PPP och klimatfilmen - så ointressant något kan bli..Men färdig kan man säga att jag känner mig.

Snart ere höstlov..

Vi går in på kontoret, bara vi fyra, och han ber oss stänga dörren. Yaiks!

Ett möte med rektorn känns ju inte normalt någonsin men nu var det faktiskt inte vi som gjort något fel.. Vi klagade bara måttligt på matteläraren, och engelskaläraren när vi ändå var igång.
Bra tyckte han att det sker nu och inte senare på kursen. Det viktigaste är ju att vi klarar oss - inte bara vi utan hela klassen.

- Bättre att ni klagar en gång för mycket än en gång för lite.
Sa vår very clever rektor på samhällsprogrammet..

Helvete, helvete, helvetes jävla skit!!
Min kära lokaltidning har skickat iväg fel saker till tryckeriet. Så krönikan imorgon kommer att vara en aning längre och absolut inte det som skulle vara med. Det roliga är (om jag skulle vilja hitta något roligt i detta tragiska) att man kommer att se, förhoppningsvis, att krönikan tar slut och en annan text tar vid..
Roligt imorgon alltså, jag får nog ta och dö... eller i alla fall flytta...

...det ska J också göra by the way, om fem veckor. Jag säger bara att hon har svårt för att säga nej.

Nej nu är det nog dags att bryta upp och börja plugga spanska till provet imorgon.
  Har precis försökt att ordna min design på sidan men det sket sig så det blev tillbaks till den här blåa igen. Jag tycker den är tråkig, ska fixa något snart, sen, någon gång. Man kan få hjälp här, jag lär mig mycket..

Until the meeting of tomorrow..

Vännen JW (eller var det verkligen han?, otroligt jag har redan glömt, det var bara vid tre idag!) var förvånad över att jag inte lagt upp klipp på Filippa Bark, ni vet den otroligt "o-roliga" personen på Robins..
Jag märkte redan från dag 1 i skolan att vår mattelärare (idioten, eller nej J det var någon annan, eh.. glöm det) såg precis ut som henne.
Tänk er den mest tråkiga personen ni vet  x 1000 och där har ni min lärare..
(Jag känner till och med igen tröjan. Undrar om de shoppar på samma affär?)

Sissela Benn som Filippa Bark hos Robin Paulsson.

Hela mitt liv har jag haft kort hår, aldrig längre än till axlarna. Det liksom la sig där och ville inte växa längre, så för några år sen fick jag nog och klippte kort (nej, inte crazy-britney-rakning) och sedan dess har det varit så.
   Mitt nya påfund är nu: "här ska sparas". Långt hår till studenten -09 kanske. (Om det kommer att lyckas på två år det som inte lyckats på 17!)
Vad möts jag av när jag kommer innan för dörren om inte snusande ljud från vardagsrummet. 
Min bror i soffan och pappa i sängen - sovandes.
Jag har nog knappast sett något gulligare!
image55

Notting Hill måste vara en av de mest underbara filmerna i världen..
Men det blir nog att jag ser lite House också. Sedan är det skönhetssömn så länge som till åtta imorrn bitti. Just det, min långa sovmorgon är borta - vännerna ska fika i tidningsrummet på JW:s sista dag i skolan innan han åker till Texas.
Jaja, lite kladdkaka ska man nog kunna få i sig även om det är supertidigt.

Lovkänslan har inte infunnit sig än och den kommer inte att infinna sig heller.
Jag ska bort på lovet, ska säkert jobba också plus en del skolgrejer(?) som kan göras. Det är en bok på engelska som snart skulle kunna att behöva vara klar, man vet aldrig med den läraren vi har. Rätt som det är kan hon säga:
-"Nu ska ni skriva en recension på boken ni läst" (Tänk er detta med en kall, rysk engelsk brytning avbrutet med hmmh...)
- Vilken bok? Skulle resten av klassen svara då..
Hon har inte varit så tydlig kan man säga...

Artikeln, som blev en krönika, är klar och på fredag är jag officiellt ungskribent till NP. Om det är någon merit, vill säga.
En inlämning och två prov är kvar den här veckan innan jag ens kan tänka på att vara ledig.
Någonstans skymtar ljuset..

Ibland är reklam något man absolut inte vill ha. jag kan bli trött bara av tanken på att "snart är det reklam igen", när den bryter en film. Värst är tv4 när det har paus för reklam+nyheter+väder+reklam i en film. När filmen börjar igen har man ingen aning om vad den handlar om längre.
   Men en reklam som jag tycker är bra och lite lagom ambitiös, har jag märkt, är KappAhl med kampanjen "You look great". Hur f*n de har fått med Goldie Hawn, Dustin Hoffman och Richard Gere är en otroligt bra fråga. bra är det i alla fall.

Det är en högriskmatch ikväll, mellan AIK och IFK Göteborg. Blåvitt har fortfarande guldläge tillsammans med Djurgården och Kalmar. Samtidigt har spelare i AIK(äckellaget numero uno) gått ut och sagt att mardrömsscenariot vore om DIF vann Allsvenskan. Vädrar jag läggmatch kanske...?

På söndag är det dags för laget i mitt hjärta att spela sin sista match mot Gais. Jag och J hoppas på...lets just say, hoppas. Söderstadion kommer att skina som aldrig förut.
 Jag har nämnt det förut - att tv-måndagen har varit vag, men inte längre. Ikväll börjar äntligen hösten!
Cityakuten och Prison Break!
Synd att det är så sent(!) för jag kommer inte att orka..

På tal om ingenting så tycker jag att bibblanförslaget absolut borde gälla. En Disney-kväll måste inplaneras.
De är faktiskt inte bara för barn utan för alla..

Åkte buss idag, jag som varit sån cykelfantast.
Gick det så fort att glömma hurtigheten? Nejdå, jag hade inte cykeln hos mig bara..
Fyndigt var det i alla fall på sista lektionen när jag säger till min lärare:
-Jag springer till bussen nu (ironiskt eftersom jag skriver en krönika om att alla är lata och åker buss).
Jag glömde min cykel hos mamma.
-Hur glömmer man en cykel?
Det var ju faktiskt en väldigt clever frågeställning och jag har ingen aning. (Sa fel, by the way, jag lämnade den där i fredags.) Men helt omöjligt är det inte; broderns kompis cyklade till skolan i femman eller nåt och åkte sedan hem i bil med en kompis. Han glömde totalt bort hur han tog sig till skolan på morgonen. Fråga inte hur det går till..
Eller ni kanske vet, har ni glömt något stort någon gång.

Måndagar brukar vara bra.. Även om det ibland är tungt att gå upp på morgonen så utvecklar sig dagen alltid bra. Not today it didn´t.
Förutom enstaka trevligheter och vänner som vanligt så var dagen bara brutalt... tung. Jag är trött och allmänt negativ, skällde just på mamma om mitt höstlov som inte kommer bli ett lov eftersom jag ska åka på studiebesök för ett yrke som jag var intresserad av i somras. Jag har hunnit glömma allt nu, så det känns inte så bra längre.
Dags för söndagsfilm kanske.
Manchurian Candidate
Beach
Spanglish
Vad ska man välja? Det är ju svårt, man måste väga detaljer mot varann. Som att jag inte tycker om Adam Sandler, att Mancurian Candidate slutar sent och att jag redan sett Beach, har den på dvd even..
   Nu blev det ju ännu svårare. Dagens i-landsproblem för mig.
Ärliga svar till mitt frågeformulär som oroar..

-Skulle du kunna sluta blogga?
-Jag kan sluta när jag vill...eller nej, inte helt. Kanske för en dag..
-Varför kan du inte sluta?
-Det är roligt ju..

Tror ni att det är så här en missbrukare resonerar.
   Som jag sa - oroande.
Hur bloggberoende är ni?
Det här är bara fint. De som förstår förstår och jag tycker att det är perfekt..
"You were named for two headmasters of Hogwarts. One of them was Slytherin and he was probably the bravest man I ever knew."
Alla på bussen måste ha undrat vad som lät.
Det var som rapar men inget kändes i hals eller mun, det var i bröstet och magen på något sätt.. Skumt lät det och jag kunde inte stoppa det. Det kanske beror på att jag inte ätit sedan klockan tio idag, min mage består bara av luft just nu.

Nu väntar lasagne. Med mjölk..
Ni har väl alla hört talas om musarm och tennisarmbåge? Jag har upptäckt några fler..
Bildlillfinger och blogghandled, Y you know what I mean!  Kanske inte det mest självklara, men ge det en chans och tänk efter nästa gång ni klickar fram bilder på datorn eller bloggar..

Freddie Mercury har fått helt andra betydelser, We will rock you kommer aldrig var detsamma. 
Hädanefter får det förknippas med JW, och En riddares historia förståss. jag var lite frånvarande kanske, förlåt, men det kostar ju på att vara aktiv, hehe..
   Nu är det nog så att jag kommer bli tvungen att visa något från min barndom och inte de fina filmerna där jag dansar på borden iklädd, ja inte så mycket. En efterlysning på footage från musikalen "Moder Jord, Dr. FNatt och de levande stenarna" och lite teater. Familjen Flink filmade alltid så där går det nog att hitta lite.. Mina vänner tycker nog att det är mer än rätt nu efter deras ögonblick av barndomsskam.. Hos mig nästa gång kanske?

Trip ut till Sorunda snart, där mina två J-vänner och jag ska roa oss med småstjärnorna. Kommer någon ihåg programmet. JW var med och kom tvåa, han har världens största pokal hemma. Det blir nog lite gemensamma studier också..
Skriver mer om det sen, måste springa till bussen nu..

Jag står nu med på mest aktiva- listan! Wohoo, grattis till mig, det trodde jag faktiskt aldrig..
   Det lönar sig att ha bloggkväll och sitta uppe hela natten..
Nu om man ska hålla det här, det går nog inte..



Jag drar mig hemåt i vad som för mig är en tidig timme, runt nio. Nästan framme möter man en ambulans, den står där med sitt "något är fel-utseende" och jag nästan springer fram för att se om det är någon aktivitet..
    Jag är orolig för alla i mitt hus.
Men det är grannens bil, en omgjord ambulans, fortfarande med sirener på taket..
  

1.

Vissa måste tro en massa konstiga saker om en, med saker man säger, gör och utstrålar. Utan att riktigt veta men ändå tror..
I´m thinkin of course about the thing with our life expectancy, I am way over mine and therefor have the conclusion of being fine, at least for now.. And you believe that it is all going to end in a brief moment. I am like you, do you understand - and I think we will be alright.


2.

Vi har varit väldigt sociala här ikväll med varsin dator framför oss.

3.
Man har gått o blivit beroende på gamla dar. Te, choklad, bloggande, en y-vän och sena timmar.
Det sker inte så ofta as I would like men man tar vad man får... 

Undra om man kan bli mer trött än vad jag är just nu, drog precis in ett djupt andetag och realised that I´m barely breathing.. Då är man trött, savvy! Jag sitter fortfarande upprätt, vilket är ett gott tecken.. Men snart måste jag knyta mig..
Kollar på bilder from the past. Looking forward to the future..

There´s no law against it, love..
   Curse all you want.
Man får faktiskt svära, jag gör det alltid. Ibland mer än normalt.. Det är en reflex, ju..

Brian forever. Vad hände med Mr Mcfadden?



Real to me - Brian McFadden
Smör har fått en ny innebörd..
Det som tidigare personifierat smör har varit Enrique "I can be your hero" Iglesias, vita kostymer och Johnny "Hold me now" Logan. Numera heter det High School Musical 2. Låten Everything och Zach..
Jag måste nog se filmerna snart, för att se smöret!
Kom på en sak:
Jag har redan nämnt den barnslighet jag och J har visat den senaste tiden. Men det är ingen som riktigt vet hur mycket, man måste vara där, alltså totalt fysiskt närvarande på platsen för att veta!
   Kommer ni ihåg vad man brukade göra när man var "kär" när man var liten? Så har vi hållit på. I tisdags kom jag ju hem med hans initialer på armen, as did J with another his..

Miss Y håller med om att det är bra gener där. Såklart att hon gör. Lyckans ost, så gulligt.. 

Y och jag diskuterar massor av angelägna saker. "Catching up is also required", varvat med te och kladkaka..
    Reminissing till i våras när det var crushes på gång på olika ouppnåeliga varelser. Tänk Daniel Craigh (Mr Bond), Leonardo DiCaprio och Marcus Allbäck så har ni min smak pinned down. För den sekunden i alla fall..

Har sett 17 minuter av den nya säsongen av Prison Break, en förhandstitt på tv3, det börjar på måndag along with Cityakuten. Är det någon mer än jag som tycker att det kan ta slut efter den tredje säsongen?
Jag tror inte att jag klarar av några mer fängelsevistelser.
(Lincoln sitter oskyldigt dömd i fängelset, Michael begår brott för att kunna bryta ut sin bror. Bröderna flyr, Lincoln frias och Michael tar på sig ett brott som Sara begått (självförsvar). Nu sitter Michael i fängelse i Panama och Lincoln ska försöka få ut honom.) Och det var den korta versionen! Men bra är den ändå..




 

Snart är jag på väg till miss Y: sega chokladrutor och te. Lovely..

Min gamle, lille mobil är en trogen en..
Den har varit med mig i 3,5 år och har inte kämpat emot mig. Förrän nu. 
Jag tror att den sjunger på sista versen för den hänger allt mer upp sig, knapparna hade fått ett obefintligt knapplås över sig och den tar bilder av sig själv.
För jag tycker det är jättekul att sitta och radera 20 foton som tagits i en mörk byxficka.. Måste jag köpa en ny?
My faithful..

They diss you,
and it hurts

Jag ringde nyss en vän som ofta byter telefonnummer. Därför är det, förståeligt nog, svårt att lära sig.
Nu har hon i alla fall ett enkelt nummer som jag kan utan att kolla i nummerboken..
Men vad händer - jag ringer fel!
Eller jag tror att jag ringer fel för det är en kille som svarar.
- Vem då sa du, får jag ur mig.
Han upprepar sitt namn, det säger inget för mig och jag lägger på.
En millisekund senare börjar alla klockor ringa, polletten faller ända ner och alla indianer är i båten..Det är ju min kompis kille och han svarade faktiskt med att säga: Y:s telefon, det är A...

Jag hade inte hjärnan med mig i det telefonsamtalet..
   

Jag kan inte vara här. Det går inte att blogga idag men jag gör det ändå..
Denna lördag får döpas om till den stora pluggdagen!

Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra o glimma. Men det är inte midvinter nu heller, bara oktober!
Varför är man då förfrusen kan man fråga sig..
   
Hemkommen från kalla Nyköping. Jag frös seriöst mycket på Rosvalla och ändå hade jag filt på mig! Det är så det blir med utomhusmatcher. Undrar hur kallt det kommer att bli på Söderstadion den 28:e? Fast där känner man knappt att vinden blåser om man ska vara ärlig..
   (Broderns lag förlorade mot bissarna med ett noll.)

Ska sjunka ner i en soffa och somna till Crocodile Dundee nu, den har man ju sett några gånger menar jag..

Färg:
Grön (särskilt på en viss tröja)
Mat: Hemlagat..
Film: Pirates of the caribbean - the curse of the black pearl, såklart!
Bok: Harry Potter and the deathly hallows
Sport: Fotboll, bättre än allt annat. Men jag kan se på nästintill allt..
Årstid: Sommar - sol, bad, ledighet. Vad kan vara bättre?
Veckodag: Måndag var bra för ngn vecka sen..
Glassmak: Vanilj ( men glass är inget utan choklad- och kolasås)
Tid på dygnet: Innan åtta, då jag brukar bli trött.

Humör: Glad och hoppfull..
Smak: Sött med hjärtat på rätt ställe.
Kläder: Trivs väldigt bra i jeans och en snygg tröja..
Bakgrund: Tom.
Nagellack: Genomskinlig.
Tid: Punktlig.
Omgivning: Väldigt komisk nuförtiden. Och uppenbar.


Bästa vän: (Which side is Jack on? At the moment?) Jenny.
Screen name: mattie
Piercing: I öronen sedan jag var nio.
Förälskelse: Just nu, vet vi vad som kan bli en. Största: var också min första förälskelse.
Musik: Det radion ger lyssnar jag på..
Bil: Mini Cooper. En grå med vitt tak. Jag ska ha..

Dryck: Vatten
Biltur: Senaste: hem från en cup i Nyköping. Dröm: bila genom Sverige.
Spelad låt: The way I are - Timbaland feat. Keri Hilson
TV-program: Studio 60 on the Sunset strip.

Nej tack säger jag till:

Mat: Ärtsoppa!
Musik: Metal. Oväsen kallar jag det..
Dryck: Whiskey..
Personlighetsdrag: Idioti..

Du gjorde igår kväll: Svenskaläxa, bloggade och sov..
Du kan höra just nu: Popcornspop..
Du inte kan leva utan: Mina vänner..
Du gör när du har tråkigt: Bakar

Personer:

Du kan berätta allt för: J & Y & S.
Du tycker om: Öppna och sköna..
Du inte gillar: Självgoda människor som tar för stor plats..

Kaffe eller te: Både och. Inte kaffe på kvällen dock, då kan jag inte sova, inbillar jag mig själv..
Vår eller höst: Våren, då väntar sommaren och allt blir ljusare.
James Mraz har gjort en skön låt som jag la ut här för några veckor sedan. Kom att tänka på den eftersom vännen B nynnade på den. Bra är den i alla fall. "There´s no need to hesitate, I´m yours."

Dagens sista lektion: samhälle. vi håller på med klimat och man kan läsa massor av intressanta saker på www.svt.se/klimat

Ögonkontakten är nästan established today..

Den där konstiga känslan har försvunnit lite sen igår och det känns som att jag kommer att klara det här nu..
Vad nu det betyder..
..allihopa och godnatt.
Måste få min skönhetssömn.
Monopol (probably the best game in the world, som jag aldrig vinner) ska göra om sin spelplan. Gatorna i Stockholm ska bli orter i Sverige.

Så gå in och rösta här och få med din ort/stad på spelplanen..

image49
Där gömmer sig en fredag..
Vår skola är rejält sena med skolkorten, är det någon mer som inte har tagit ännu?, men imorgon är det dags. Jag blir aldrig bra på bild, let´s face it, så jag har inga större förväntningar inför kortet - bara en förhoppning om att man har någon färg i ansiktet. (Om man tar skolkort i oktober så hjälper inte en semesterresa från slutet av juli, så det kan jag inte hoppas på heller, förresten..)
   Min bror ska spela cup i Nyköping också så jag följer med för att se första matchen imorgon efter skolan..

Idag kom ANNI fram till mig efter klassrådet och frågade om en av mina krönikor från förra året kunde publiceras i NP, MIGU hade frågat. Den är inte så aktuell längre eftersom den handlar om VM i skidskytte och alpint som var i februari nånstans, men det blir bra ändå. Jag satsar på dubbel publicering nu känns det som,  eller trippel beroende på hur man räknar..

..eller inte.  Jag har lyckats med den svåra uppgiften att totalt inte göra något på SP-tiden. Fast jag måste egentligen göra massor av saker och det får väl bli i helgen, får nog också bryta min heliga regel att inte göra några läxor på fredagar.
Den här helgen kommer inte att bli bra, med undantag för en skön lördag hos miss Y.
Känslan kommer tillbaks, undrar varför jag alltid är oroad inför lov..
Tillbaks från min lediga dag, och såklart så händer det saker bakom ryggen på en när man inte är med..
J har något i sin besittning som jag snart ska få se, förklaringen kanske var lite väl öppen.. Men det är okej alltså, de blir bara roligare om de nästan vet, eller vet..
Det är bara att vänta och se vad som gäller..
Självklart tappar vi en säker ledning, hela andra halvlek var dålig. Vi hade inget spel.
Det verkar som att Nordirland har bättre nerver, inte för att de har en chans till EM, eller? Nu måste vi vinna mot Lettland och Spanien...
Dessutom: Hur mår Christian "Chippen" Willhelmsson?

Småtittade på Grey´s Anatomy och heltittade på Studio 60 on the Sunset strip.

Det känns som att veckan är slut redan...
Sverige leder med 1-0 efter mål av Olof "Bebyface" Mellberg!
Han har rakat sig, skägget och håret är borta, jag är chockad. Han ska inte se ut så..Olof var ju en av dem som patenterat skägg bland fotbollsspelare och alla andra som försökte var bara härmapor.
Det var ett dåligt beslut men ett snyggt och skönt mål, just nu är vi vidare till EM!

image47
Olof som vi vill ha honom..
Matchen börjar snart, startelvan ser bra ut och vi är på väg mot EM.. Bara vi verkligen ser upp med David Healy ikväll, han ska inte få förstöra det här.
Österrike-Schweiz here we come.

                     image45  vs image46
Jag övningskör (till min broders stora förtret och avund skulle jag tro) med min pappa. Tycker väl att det går bra än så länge och man blir mer säker för varje körning, men inte säker nog kan jag tillägga.

Jag erkänner för mig själv (och er) att jag har små problem med höger-vänster och back. De är ju inte enorma, jag vet vad som är vad, det tar mig en millisekund bara att koppla mellan hand/fot och hjärna.

Så...jag bjuder på den här.
För några dagar sedan skulle jag, mamma och brorsan åka till affären resp. träningen. Mamma backar ut från parkeringenplatsen (något jag för övrigt har stora protester mot).
- Får jag lägga i ettan, frågar bror min till mamma.
- Nej.
- Vadå, är inte ettan redan i? Säger okopplade jag i baksätet...
Kanske inte världens smartaste kommentar men backen och ettan känns väldigt liknande, fast man har två helt olika färdriktningar..
Det är helt otroligt vad tiden går fort..
Eftermiddag redan och jag har inte hunnit med hälften av det jag ska göra. Lite får man göra på lektionerna också men dem räcker inte till.


image44
Moulin Rouge alltså..
Det var inte så länge sedan jag såg den sist, slötittade nog någon natt för någon månad sen.
Kan man bli mer söt än Ewan McGregor i den här filmen? (Som Obi-Wan Kenobi kanske.) Det bästa är ju att både han och Nicole Kidman sjunger på riktigt, och så är ju sångerna inte half bad heller..
(Filmen har även riktigt bra eftertexter, älskar musiken!)

"The greatest thing you´ll ever learn is just to love and be loved in return."

image43

For freedom, beauty, truth and love..

Alla tror att jag försummar en massa, men jag orkar bara inte..
Kan jag få tillåtas att bli lite skoltrött, något som aldrig hänt i mitt elvaåriga skolliv...kan jag få det?


Lars Winnerbäck. Jag vet inte ens vad jag tycker om honom, men vissa låtar är bara för underbara..

En helt vanlig onsdag men inga lektioner.
Mediaeleverna har fotodag imorgon, det visste jag redan förra veckan då vår nk lektion blev inställd. Idag fick vi information om att den andra lektionen - Männ.So.Ku - också blir inställd. Uppgifter ska vi ha men ingen skola imorgon alltså..

Vet redan vad jag ska göra imorgon, men hold your horses, inget roligt.
# Svenska (insändare,  texter om tristan& isolde och dantes: den gudomliga komedin)
# Människan Socialt och Kulturellt (uppgifter om ungdomskultur)
# Hämta biljetter (till Hammarby-Gais den 28 oktober)

Vad ser ni för ungdomskulturer- och stilar under en dag? Har du själv en "stil"?
En liten miniundersökning till uppgiften..

Det sista hon sa var: han ljuger mig rakt i ansiktet..
Du skulle bara veta, jag gör det också... eller mer förtiger något.  Jag vet precis varför han inte går dit men kan ju inte svika hans ord genom att berätta. Detta är inget jag tycker om att göra..
Artikeln fortgår, inte för att den blir färdig any time soon, men den kan nog bli bra. Jag ska hitta en bra infallsvinkel bara, kanske söka fakta någonstans. (Måste jag verkligen prata med folk?) Det är nog det vi på textkommunikationen är sämst på, eller mest ovilliga att göra.
Är det någon av er som också går en liknade kurs?

På en annan punkt:
J är född klumpig, de vet vad vi har för oss och jag har en bror som skulle kumnna skriva en exposé om ett visst bageri i stan. Jag skulle inte handla där, men jag har fått andrahandsinfo förr..

Jag ska publiceras i NP, fick precis veta det.. Ojoj..
Det är en tävling på gång på Lolitas blogg, allt man behöver göra är att länka sig dit..
...till mig som firar en månad av det sköna bloggandet.
   Jag kan säga att det inte var min mening att skapa en blogg, jag var hos Y en kväll och sen fanns den. Bloggen är bra för alla saker som inte ska få plats i huvudet men ändå finns där och vill ta sin plats.
"Det viskas om" från september är nog det inlägg som det blåst mest om, den diskussion som vi hade och på några sätt fortfarande har är det bästa på länge..

For many months to come...
With love..
M.
Idag var jag väldigt glad att man sparar på saker. Vi har nämligen börjat med andra världskriget, igen I might add, i historian och jag har kvar antecknigarna från förra året. Det hade kunnat blivit en stor sorg för mig nu för i somras (på en av de regniga dagarna) stod jag med alla böcker och övervägde att slänga dem.
- Nej men jag kanske behöver dem nästa år, för att läsa lite. Så tänkte jag återigen om böckerna som alltid får ligga kvar i påsen man tar hem dem i. Och där låg de sedan den åttonde juni.
Vilken otrolig tur för mig, så slipper jag göra uppgifterna igen..
Jag är nog en saver..
Fick inspiration av Matilda att skriva om det jag inte kan leva utan.
Svaret är vatten.. Och inte bara på det sättet att man måste ha vatten för att överleva, utan ett mer missbruksartat vattendrickande. (Och nej J jag menar inte ditt "vatten") Jag har alltid en vattenflaska med mig för annars vet jag att det följer huvudvärk.
Många vet nog inte varför de har ett konstigt "sug" efter godis eller dylikt men jag tror att jag har klurat ut en anledning.. Det går tillbaks till den tiden i livet när jag hade nappflaska,som jag också hade med mig överallt av någon konstig anledning och nu har jag ersatt den med en vattenflaska.  The shrink has spoken..

Sedan har jag väldigt svårt att tacka nej till choklad!

image41 image42
Textkommunikation just nu, blev lite utpekad där i början men det blev bra.. Jag ska skriva en artikel om något som rör skolan (har ingen lust att börja den researchen nu!) så det blir lite blogg igen..
    Om jag ska summera vad som hänt idag sedan bibblanincidenten så får jag nog säga att de vet, han vet..
I alla fall något, de la in en råstirr (som min vän S skulle ha sagt) i caféterian och betedde sig lika diskret som jag och J. Och vi är superduperdiskreta alltid!!
Sitter här just nu också med hans initialer på armen, något som vi roade oss med på mattelektionen, pretty much allt vi gjorde..
Ska hem snart och göra svenska och engelska.. Kul..

Jag sa i några inlägg sedan att man på senare tid har blivit tvungen att titta över axeln. Man vet nämligen inte vem som kan vara där.
    Majormajor misstag var på väg att hända alldeles nyss, när jag och J tittade på bilder på någon som precis gick in här i bibblan.. Han sitter bakom mig nu.. det är därför omöjligt att fullfölja uppdraget med bilderna på världens gulligaste kompisar, men det ska vara avklarat innan dagens slut..

Sweet..

Döda Poeters sällskap.
Jag har sett filmen många gånger och tycker alltid att den skildrar en befrielse från orättvisa. Om man verkligen sätter sig in i dikter som de gör så kunde en helt ny värld öppnas även nu..
Medverkar gör bl.a Robin Williams, Ethan Hawke och Robert Sean Leonard.
Admire the devotion: Oh captain, my captain..

Carpe diem..

image40
När ska man växa ifrån dessa tv-serier?
Idag är det inte så många, bara Smallville och Friday Night Lights. Men vad sägs om de här: OC, One Tree Hill, Grey´s Anatomy, Desperate Housewifes, Bones, Prison Break, House, Cityakuten, mfl..

Det är nog inte riktigt dags att sluta med dem, eller vad säger ni?
image39Filmen The Calcium Kid går ikväll klockan 22.00 på tv6. Orlando Bloom spelar mjölkpojken Jimmy Connely som efter en rad otroliga vändnigar får boxas mot världsmästaren. En av Blooms mindre kända filmer inspelad efter första Pirates-filmen innan Troja.. Den kan vara väldigt fånig, jag vet inte, men ser den ikväll..
Tog söndagen i akt och sov till tio, passade sedan på att gå ut och gå en stund medan mamma och syster var på dans. Jag ska vara duktig och börja med nk och svenska snart..
image38
Ute i skogen kan ingen ta något ifrån en, det handlar bara om en själv och man kan tänka på vad som helst..
Nyss hemkommen från bushen som kallas Sorunda. Vi spelade både Nintendo 64 och Wii - träningsvärk väntar efter tennisen. Trevligt..
Lichtenstein- Sverige slutade 0-3, vi vann, något som vi såg i pausen efter massakern i James Bond -spelet, Wii var nog en större succé för kvällen.
Snart ska jag iväg till mormor, det blir familjemiddag innan jag åker till Sorunda.
   Tv-spelskväll väntar men om jag känner mig och J rätt så hittar vi nog en tv för att se Lichtenstein-Sverige. (Det är ju EM-kval ikväll och vinner vi inte så förtjänar vi inte att åka till Österrike-Shweiz nästa år. ) Några glimtar i alla fall , det kommer att kännas härligt nostalgiskt att spela nintendo igen så man kanske inte kan slita sig...
Vi får se..

Utanför mitt rum byggs det ett uterum och för några veckor sen sattes glasdörrar in. Det märktes på en gång, plötsligt var det ljust igen och gräsmattan var synlig. Nu vet jag inte riktigt om det var en så bra idé att ha ett uterum.
Alla ser nämligen in i mitt rum. Klockrent, hela rummet.
 Not a good idea..

Igår i biblioteket skulle vi ha gjort en nk-läxa men det blev så att böckerna blev mer intressanta. Av någon anledning...
En hette "Power Point - så enkelt" och skulle förklara hur man gör en PP- presentation. 
      Det första man ser är Hur man öppnar och stänger PPP. Sedan följer en förklaring (med bilder för säkerhets skull ifall ingen förstår) på att man trycker på startmenyn, väljer microsoft office och sedan microsoft powerpoint. När man stänger ska man trycka på arkiv och avsluta. Om ingen visste det.. Det var verkligen en bok för någon som aldrig ens hört talas om det.
Det värsta var en liten faktaruta nedanför bilden: "Operativsystemet heter Windows. Det betyder fönster."

På gymnasiet, fanns denna bok!
I rest my case..
Hittade det här från en lista hos Nina.
( ) haft ett te-party
Det vore något för oss Y..


Alltså Lemon Tree (Av Fools Garden)är nästan en klassiker och den här animeringen är nästan för dålig för att vara sann!!
Hav eller Sjö                                                 Tv eller Dator
Höst eller Vår                                              Jul eller Påsk
Svart eller Vit                                               Ipod eller Mp3
VH1 eller MTV                                              Hund eller Katt
Guld eller Silver                                          Bad eller Dusch
Sko eller Sandal                                          Afrika eller Asien
Löshår eller Äkta                                        Mobil eller Telefon
Blond eller Brunett                                      Lägenhet eller Villa
Vanilj eller Choklad                                     Jordgubb eller Hallon
Långt hår eller Kort hår                               Bil eller Buss (Jag cyklar faktiskt.)
Sanning eller Konsekvens                          Blåa ögon eller Bruna ögon
Jeans eller Shorts                                         Snowboard eller Skidor
Harry Potter eller Sagan om ringen           Berg-och-dalbana eller Vattenbana
Plugga eller Arbeta                                         Stjärnor eller Månen
Vinter eller Sommar                                        Fredag eller Lördag
En del platser känner man att man spenderar mer tid på än andra, det här är några av mina hem.

Pappas lägenhet
Mammas radhus
Kvarnängens IP
Söderstadion
IKEA i Kungens Kurva

(Geografiska platser, annars skulle jag skrivit soffan och biomörkret)

Var spenderar ni er tid någonstans?
Hade just ett trevligt samtal med en väldigt upptagen vän, nu är hon sjuk men har ändå saker att se fram emot. Underbar person det där. Vi har planerat in nästa helg, man måste alltid planera. "Jag ska kolla min almanacka" kan man säga är en standardfras..

Nu ska jag iväg och äta pizza med la familia..

Redovisningarnas dag, hela två ämnen. 
Men att en lärare har mage att säga " you should be speaking not reading"! Ursäkta att vi inte har lärt oss och hunnit förbereda en redovisning! Vi fick uppgiften igår.. Hon är väl bättre än engelskaläraren förra året men ack så lätt att irritera sig över..
Till en annan "utskällning" av en mycket mer omtyckt lärare, alla använder inte SP-tiden till skolarbete.
WOW, that´s a chocker!!
Är väl tvungen att börja med lite svenskainsändare i helgen, även Nk-läxa väntar - spännande, eller inte.. Gör nog det på söndag som vanligt.

Annars så såg vi klart på filmen Tristan+Isolde idag, det har tagit tre lektioner och filmen är inte ens lång. Any way, det var väl inte en kanonrulle men nu har jag sett den och hoppas att James Franko ska göra fler filmer..
image37
Sophia Myles och James Franko.

[SPOILERS]


Videon är lång, men åh så underbar. För mig som älskar eftertexter, ergo eftertextsmusik, är detta fantastiskt.
Hela Will och Elisabeth´s historia.


I´m yours - James Mraz

Jag tycker om mjölk!
Det visste jag från början men J uppmärksammade just hur mycket jag tycker om mjölk...
Mjölk och kladdkaka
Mjölk och kakor
Mjölk och kanelbullar
Mjölk och pannkaka
Mjölk och varmkorv
Mjölk och lasagne
(Om jag skulle fundera ett tag skulle det finnas fler alternativ.)
Jag tror nog fortfarande på att det ger starka ben..

Alla bloggar skriver om snön som har fallit idag, det är lite väl tidigt kan jag tycka,men jag har inte sett någon..
    Det kan väl bero på att jag bor en bit söder om Stockholm nära havet. Här får vi aldrig riktig snö känns det som, och om vi får det så slaskar det alltid bort innan man har hunnit säga: nya vinterkläder.
 Varför är det så? Ibland kan man faktiskt längta till snö och kallt, tänk er en solig dag i en skidbacke. Man vet att benen kommer att smärta morgonen därpå och det enda man tänker på är lunch (och att stå på benen).
Men sommaren är bäst ändå...

image36

Sista lektionen heter SP-tid idag. Ett påfund av lärarkåren på skolan där vi elever ska studera i skolan, eftersom vi inte pluggar så bra hemma. En vecka som det här när proven redan är avklarade och läxorna inte existerar så fördriver jag tiden med att skriva på bloggen samtidigt som att arbeta med det hemliga projektet som jag och J har planerat att göra. Det ska bli bra..

Seriöst, varför gråter man?
Det är en tv-serie for crying out loud!
(Om jag vetat säkert att ingen skulle komma hem så hade jag gråtit mer, av ingen speciell anledning. Ibland kan det vara skönt att gråta bara...)
Om man har fler än 55 kryss så är man en serienörd, som jag redan vet att jag är. Har även kryssat sånt som jag såg när det sändes förut.

[X] Gilmore Girls
[X] Grey's Anatomy
[X] Prison Break
[ ] Desperate Housewives
[X] OC
[X]One Three Hill
[X] Vänner
[X] Förhäxad
[X ] 24
[ ] Simpsons
[X] Scrubs
[X] CSI
[ ]CSI Miami
[ ] CSI New York
[X] Jordan Rättsläkare
[ ] Joey
[X] Bones
[X] Dawson's Creek
[ ] Heroes
[X] House
[X] Brothers and sisters
[X] Sex and the City
[X] Navy CIS
[ ] Lost
[ ] My name is Earl
[ ] Ugly Betty
[X] Smallville
[ ] Southpark
[ ] Stargate Atlantis
[ ] The 4400
[ ] The Office
[ ] Two and a half men
[X]Spin City
[ ] Cold Case
[ ] Criminal Minds
[X] Baywatch
[X] Lilla huset på prärien
[ ] Dallas
[X] Shark
[ ] Tredje klotet från solen
[ ] Law and order
[X] Våra bästa år
[ ] Våra värsta år
[X] Sabrina - Tonårshäxan
[ ] Ett geni i familjen
[X] Alla älskar Raymond
[ ] Ghost Whisperer
[ ] 8 simple rules
[ ] Svensson Svensson
[ ] Lizzie McGuire
[X] Sunset Beach
[ ] Magnum
[ ] VIP
[ ] Stacked
[ ] Myggan
[ ] Vita huset
[X] Advokaterna
[ ] Ally McBeal
[X] Las Vegas
[X] Xena
[ ] Entourage
[X] Cityakuten
[ ] Will&Grace
[X] Beverly Hills
[X] Sjunde himlen
[X] Dharma&Greg
[X] Fresh Prince in Bel Air
[X] Skilda Världar
[X] Nanny
[ ] Tre Kronor
[ ] L-word
[X] Vita Lögner
[ ] Andra Avenyn
[ ] Rederiet
[ ] Hem till gården
[ ] How I met your mother
[ ] That 70's Show
[X] Alias
[ ] Seinfield
[ ] Glamour
[X] Huset fullt
[ ] Hjälp
[X] Mitt liv som död
[ ] The Shield
[ ] Close to home

Jag hade bara 40. Men ändå, mycket serier blir det...

Kom att tänka på vår fördjupningsveckas näst sista dag (varför vet jag inte!) när vi pratade om fildelning. Ni har någon gång laddat ner något, va? See I haven´t..
   När jag lyssnar på musik så är det på skiva eller radio, visst jag har en iPod men där finns bara sådant jag redan har på skiva.. Har aldrig laddat ner musik, jag vet först och främst inte hur man gör och sedan är det ju olagligt. Men den främsta anledningen att jag köper skivor är pga (förutom musiken) utformningen.
   Jag tror på att det är många personer som arbetar med skivan och tycker att man går miste om så mycket och tar så mycket ifrån dem om man inte köper.. De klarar sig, det förstår jag, men vad är det för kul att bara ha en låt och inte alla tillbehör. 
Man vill ju ha den lilla boken...

Lillördag idag med lång sovmorgon som vanligt. Naturkunskap, nu ska vi börja med kroppen. Varför är det så att skolan alltid handlar om upprepningar, kan någon förklara det? I den spännande kursen Människan Socialt och Kulturellt har vi nästan klarat av ämnet minoriteter i sverige. Min grupp har tornedalingar..

   Eftersom hela dagen är kvar när vi slutar så bestämde jag mig för att gå några ärenden. Konsum, klipptid och biblioteket blev det. Jag lånade inte något, vände nästan i dörren när jag kom dit. Och nej, det är inte för att jag hatar bibblan, tvärtom faktiskt fast jag är rätt dålig på att gå dit.
Det är så att de har gått och blivit moderna, rena rama webbcafét är det nu och alla datorer är upptagna med verkliga fjortisar med sveamössor som spenderar sin tid på PA, inget ont om playahead dock.. Kände att det inte var för mig..

Jag. Kräver. Bättre. Program. Snart. Snälla.
   Trean har länge varit en favoritkanal men jag måste säga att de varit extra sega på att börja alla bra program. Jag vet att de kan, Prison Break, Bones och långköraren Cityakuten kommer tillbaka med nya säsonger. De finns, tillgängliga. Your´s for the taking. Men istället satsar de på massa egenhändigt producerade program, förlåt, men många svenska program är inte bra. Sämre, sämst.
Håll er till de som vet hur man gör bra serier.

Dagens bästa: SVT1 som sänder Studio60 och Kanal5 med Grey´s Anatomy..
They´ve captured the feel of miercoles..
 image32 image33                                                                                image34
image36
Studio60


Liv är 20 år från Stockholm och fick bröstcancer för ett år sedan, nu har sjukdomen spridit sig så pass att det inte går att behandla. Imorgon somnar hon in..
Ni kan läsa Liv's blogg här. http://colourfulmiracles.blogg.se/

Rosa bandet är viktigt, jag har köpt mitt, ska du köpa ditt?
Är tillbaks från övningskörning med pappa. Jag är ganska stolt över mig själv...att jag inte har krockat. Jag är inte lika rädd längre men det är mycket att hålla koll på. det ska nog bra, den dagen man slutar tänka på vad man ska göra och bara gör det istället.

Själva skoldagen innan övningskörningen innehöll ett matteprov. Jag tycker inte om matte, och om provet går käpprätt åt helvete för mig så menar jag att få G, men nu ska jag nog vara glad över ett G..
Lite span hade vi ju också som sagt. Det är faktiskt länge sedan det var så här kul att snacka om något, egentligen ingenting..
De resterande ämnena kommer jag inte ihåg något konkret ifrån. Säger det mest om mig eller lektionerna, undrar jag.. Vad jag vet är i alla fall att vi har kommit till en mellanvecka, där ingen lärare har lagt prov eller läxor utan bara maler på. Det brukar bli så.. och sedan helt plötsligt kommer alla prov på samma gång - oftast innan ett lov.
Det blev en intressant dag, vi tror de har koll på oss nu.
Särskilt runt timmen 9 var vi ganska tydliga från alla håll...  Jaja, men det är så det ska vara, absolut uppenbart, fastän vi inte är det...
Jag har blivit utmanad (Av E) att skriva lite om låttexter som betyder något för mig och vart mitt användarnamn kommer ifrån. (Kommer inte på så många..)

mattieblanchard
Kan väl säga att mitt namn är ganska likt Mattie, tycker det är ett bra smeknamn som jag ännu inte fått igenom. Det finns också en tjej i tv-serien På heder och samvete som kallades det. Blanchard är Orlando Blooms andra mellannamn.

All was well
Det jag just nu har som beskrivning på mig själv är den sista meningen i en viss bok som jag egentligen inte ska avslöja något ur. Ska nog sluta skriva här..

Jag har väntat så länge på just denna dan´  å de e skönt att den äntligen kommit
Bajens inofficiella nationalsång som spelas på Söderstadion. Ett underbart ställe och orden är så sanna.

" Will strangers hear our names long after we´re gone and wonder who we were? How bravely we fought and how fiercely we loved?"
Från Troja. Sant också, kommer man att bli ihågkommen?

Jag utmanar:
Y

R

Det var match idag..
Hammarby - Helsingborg 0-2
Det var bra spel utan mål i första halvlek där Bajen dominerade matchen och hade klara målchanser. I andra halvlek tar Helsingborg över lite och gör mål, två gånger. Någonstans runt den 80:e minuten börjar några idioter på Norra kasta in saker, det blir en tillsägelse och matchen fortsätter för att sedan avbrytas av att flera saker kastas in.
Det är sorgligt att folk inte fattar, särskilt efter att man sagt till, och jobbigt att det här alltid är de matcher jag får se. Förra hemmamatchen mot Malmö blåstes också av en stund pga idiotin på Norra. Jag och J hade det trevligt i alla fall i kylan på Östra (och värmde oss med tanken att dem inte var inblandade?)

Nu väntar väl som vanligt skandalrubriker och Patrik "I´m gonna tell you my side of the case" Ekwalls fina ord som aldrig är fina för oss...

Dagens bästa:  De två 17-åringarna på plan; Simon Helg och George Moussan som spelade bra båda två i första halvlek. Synd att bollen inte gick i mål för Helg idag.
Dagens taktik: Christian Traore verkade ha fått tydliga instruktioner att inte låta bollen nå George i målet, han var alltid sist på bollen och tog hand om utsparkarna. Bra gjort för en skakig TFF-målvakt som gjorde sin första hemmamatch på Söderstadion, men lite kunde vi ha litat på honom..

Jag meddelar att jag tar bort ett inlägg. Min bror har ett privatliv. Punkt.
(Mamma sluta läs!)

Tågresan in till Årstaberg gick bra, jag och J pratade om saker som angår oss.
Vi går av och ner för att ta Tvärbanan. Vid utgången säger J: "Där är vänner", om några som har Bajenattiraljer...sedan upptäcker vi att det är JG och KW. Eftersom J frågat om JG så säger jag att där var han, hon tittar bak och ser JK. Är detta ett skämt? Jag menar jag vet att de har hjärtat på rätt ställe (är bajare) men snälla!, vad är oddset för att de tar samma tåg som oss? I alla fall vi låter dem leda oss, de verkar erfarna tvärbaneåkare till Globen and we´re not. Möts igen på McDonald´s där två av dem, enligt J, stirrar som för att få reda på vad de har sett oss förut medan den tredje står med ryggen mot, det gör även jag, och verkar säga "stirra inte".

Det kommer bli intressant imorgon, säger jag bara..

Sitter på dagens sista lektion och skriver notiser, bland annat om att den 16-åriga pojken som misshandlades svårt på Kungsholmen i fredags avled av sina skador. Hemskt tycker jag..

Snart ska jag och J till Sthlm, om vi (läs jag) hittar på tunnelbanan. Klockan sju börjar matchen på Söderstadion.
Skriver mer när jag kommer hem.

Just idag är jag stark..
Ja det är också något som vi har resonerat om ett tag... det har sagts och gjorts lite av varje saker som gör att någon på skoj planerar att flytta.. (Vi ska inte flytta gumman, det var du som sa att det måste vara lite obvious)
  
   Nu gör jag absolut inte vad jag ska så måste skynda tillbaka till lektionen..
Kan man dö av sorg? Det var en av dem intelligenta frågor som vi ställde varandra i korridoren innan svenskalektionens film Tristan+Isolde. Samma sak med Kan man dö av brustet hjärta? Hur exakt fungerar det? Jag förstår inte, lyckligtvis. Svaret får vi i alla fall vänta med eftersom filmen inte är slut...

Annars funderar jag lite över att man alltid måste titta sig över axeln eller bordet innan man börjar prata nuförtiden.. Man vill ju inte ( eller hur?) råka tala om saker för folk som inte (eller hur?) ska få veta det?
...och sedan fadar filmen ut, slut.
Se, jag vet vad som händer. Har sett den några gånger förut men ska se den ändå. (Har börjat, märker jag nu!)
The world is not enough. At least for Bond, James Bond.
Den här dagen har varit lång, redan vid fem tyckte jag det kändes som en bra tidpunkt att gå o lägga mig, tänkte inte på att man kan powernapa.. Men i alla fall här är jag, inte riktigt pigg men inte heller så pigg på att sova.
Ska väl satsa på att bli trött till Bondfilmen Världen räcker inte till ikväll..
  

Fler listor alltså, men nu har jag inte skjutit upp matten, precis klar.. Man ska egentligen ta i nummerordning men jag hade strategiskt placerade nummerupplysning mm på varje nummer. Det blir roligare så här.
Ta fram mobilen och skriv ner några namn. Svara sedan på frågorna med hjälp av numrerna.

2 - Miccan
8 - Sandra
20 -Marie
16 - Mikaela
1 - Yvanna
11 - Peter
4 - Barro
19 - Mia
13 - Pentti
10 - Rebecca W
6 - Shahla

F:
Har du pussat nummer 13?
S: Ja..

F: Vilket är ditt bästa minne tillsammans med nummer 16?
S: Hela förra året i samma klass

F: När ska du träffa nummer 1?
S: Förhoppningsvis snart

F: Är nummer 11 söt?
S: Det är min morbror, ingen åsikt..

F: Vad var ditt första intryck av nummer 10?
S: Svårt, det var sexårs..

F: Hur träffade du nummer 2 ?
S: På gymnasiet..

F: Gillar du nummer 8?
S: Min kompis sedan dagis, såklart..

F: Har du träffat nummer 8 den senaste månaden?
S: I fredags vid skåpen. (Hoppas provet gick bra)

F: När såg du nummer 13 sist?
S: Det var väl i våras..

F: Har du varit i nummer 1 hus?
S: Många gånger, filmkvällar är standard..

F: När är nästa gång du ska träffa nummer 4?
S:  Imorgon i skolan, om hon är frisk.

F: Är du nära vän med nummer 20?
S: Fd klasskamrat

F: Har du gått på bio med nummer 8?
S: Jadå..  

F: Skulle du kunna gå ut med nummer 13?
S: Been there done that. Inte längre..

F: Vad pratar du och nummer 10 oftast om?
S: Lite av varje men inte ofta.

F: Känner du nummer 1?
S: Absolut.

F: Skulle du kunna ge nummer 6 en kram?
S: Visst.

F: Hur är vänskapen mellan nummer 16 och 10?
S: De känner inte varann..

F: Hur länge har du känt nummer 11?
S: Hela livet, det är min morbror som sagt..

F: Har nummer 2 ett förhållande?
S: Det är något osäkert just nu, kanske, kanske inte.

F: Har du velat slå 10 i ansiktet?
S: Nej..

F: Hur träffade du nummer 20?
S: SP1B och kortspel..

Håller med Emilie att det inte går att acceptera att misshandel finns. I helgen har ju en kille misshandlats svårt på Kungsholmen av flera jämnåriga, killen ligger i koma. Kanske dör han, 16 år gammal.. Det ska inte kunna hända. Hur dumma är folk så att de börjar slåss?
Tystnade flera gånger framför radion när jag hörde om detta och sedan en 90:a som knivhuggits i Gtbg(?), för att de är i min ålder och det känns osannolikt att "vi" nu ska bli offer för detta våld.
Jag sa ju att jag skulle hitta på saker att göra för att skippa matten!
Det här testet var mycket längre men jag orkar inte mer. Så intressanta saker man hittar i andras bloggar.

Har du pojkvän/flickvän? Unfortunatly no.
Är du kär? Nej, alltså allt är relativt.. =P
Hur tidigt stiger du upp? Aldrig innan solen går upp, som vissa andra gör som bor i skogen...
Vem/vilka vet mest om dig? Mina närmaste vänner..
Gillar du att slåss? Nej, skulle dock vilja bli så arg någon gång att jag skulle slå ngn på käften, inget allvarligt. Kan också bli lite seriös (aggressiv kallar dem mig) när det handla om sporter. Vad är det för mening att inte ta i?
Vad ska du göra ikväll? Baka, bli fast framför en dålig film, vilken som helst. och det tråkigaste av allt - matte..
När var du senast full? Hmm, om det räknas...lördag förra veckan.
Har du utländska föräldrar? Ja, jag har alltid trott att de är från Mars! Nej, jag tvivlar på att man kan bli mer svenskättad än jag. Kanske inte riktigt men nästan.
Var har du ont?  Just nu i knäna för att jag har suttit för länge.
Är du bra på att måla? Kan man inte säga, nej.
Vem kramade du senast? Min lillasyster.
Vad längtar du till? Söderstadion imorgon.
Har du körkort? Övningskör och ska ta nästa år.
Favoritgodis? Choklad heter det, någon som känner till det? Allt med choklad, just nu snickers.
Morgon- eller nattmänniska? Egentligen inget av dem men mer morgon, blir trött nio på kvällen.
Sparare eller slösare? Sparar
Har du några homosexuella vänner?  En ganska ny vän, sedan förra året.
Bio eller promenad? Båda!!

Är du kittlig? Rätt så
Rädd för insekter? Kryp i allmänhet.
Anser du att du är stark? Ibland. Har varit starkare..

För något år sedan hade jag för höga krav på mig själv, jag mådde inte så bra i hjärtat, jag trodde jag skulle dö. När jag blev bättre lovade jag mig själv att inte använda ordet måste för att det var anledningen till mitt tillstånd. "Jag måste göra det här idag, det där imorgon" (Bara genom att skriva det här kommer jag ihåg..)
  Jag kanske använder ordet ibland men inte så som jag gjorde då. För mig har det hjälpt att planera upp saker som jag ska göra och stanna om det inte känns bra. Hälsan är viktigare än skolan.

Andra ord som jag i alla fall försöker att radera är talspråksord som: typ, ba, liksom, vahetere, såhär. Inte för att det är något fel med dem, men upprepningar som det oftast blir på orden låter lite...javet´nte..
Söndagar är alltid en seg dag då man koncentrerar sig mest på att sova, baka eller slappa framför någon dålig repris på tv. Det räcker.
  Då och då är man också tvungen att slå upp en skolbok, något som jag ska göra idag. Matteprovet väntar på tisdag, imorgon ska jag på fotboll på söderstadion så då har jag inte tid. 
Har en känsla av att jag kommer att hitta på massor av saker att göra idag istället för matte, 
det brukar bli så..
Jag vet att det redan gått flera program, men tycker bara att det är så bra att det är tillbaka.. 
Något att vara nostalgisk över.
Allt från humorn till Gustavs naiva idioti känner man igen och kan inte låta bli att gilla.
  Synd bara att de har ersatt Lina med en annan skådespelare. På flashback kan man få veta att hon nu bor i Sandviken och jobbar på ett stålföretag nyss tillbakakommen från mammaledigheten. Menar inte att skvallra som de på flashback men...
Lördagar, SVT1 klockan 20..
image31
När det begav sig 1994..
Y och J.
Tack för att ni är mina sanna vänner som man kan prata med om allt.
Har egentligen ingen anledning alls för att skriva detta, kanske är det så att man kan uppskatta sina vänner också när inget är fel.. Hoppas det håller livet ut..

Fantastiskt alltså, jag skrev ingenting igår.. Var faktiskt ute i vildmarken igen - annars kallat Ösmo - och firade JK med tårta. Okej att han inte var där men vi kanske ville äta tårta ändå. Vi hade ballonger och serpentiner också, man måste ju anamma barnet inom sig. Vi var lite decimerat: bara jag, J och JW. Vi hade spel, film eller Idol planerat men det blev något annat...
Vi skulle inte prata om det här, men det låter för roligt för att hållas hemligt.
"Vad konstigt det skulle låta om jag sa att jag hade spenderat fredagen i J:s säng", utbrister JW.
Nothing funny, vi pratade bara om allt och ingenting, det var kul..

(Snacka om att spä på rykten..)
Kände att jag ville utveckla vägen från Kvantum idag.
Där hade jag och J varit för att köpa kanelbullar - det är ju kanelbullens dag idag. Sorgligt nog var de i ugnen när vi kom dit, det skulle ta femton minuter.. Vad ska vi göra då en hel kvart? Kanske skulle man kunna ta en semla.
Och där satt vi sedan och mumsade på semlor medan vi väntade på att bullarna skulle bli klara.

Lite tjocka ni är! (Som min bror skulle uttryckt det)

image29  image30
Åh vad gott..
Provet i genetik blev uppskjutet till imorgon. Jag kan inte säga att jag klagar..

(Men nu när jag tänker efter så kan jag bli lite arg över att jag inte såg Studio 60 igår bara för att plugga på något som man inte kommer att behöva längre fram i livet om man inte ska bli genforskare.. 
Jag och J pratade om detta på vägen från Kvantum idag och vi kom fram till att baskunskapen för ett vanligt liv borde vara att:
kunna vad en gen är och lite över hur det nedärvs och
att man inte ska gifta sig och skaffa barn med sina syskon eftersom det då kan leda till att barnen får ovanliga och recessiva sjukdomar - missfoster typ.
Mer än så behöver man faktiskt inte veta. Ärligt talat, vem kommer att komma ihåg vad mitos, meios, m-RNA, t-RNA, transgen, PCR och annat är för något om några år/veckor/dagar i alla fall?)

Det här inlägget blev lite smått ett pluggunderlag...
...som gjorde att jag missade Studio 60 igår. Snart är det dags för provet i genetik..

   image26  image27  image28
Det var en gång en tjej som var kär i en kille, i sådär en fem år. En dag ska tjejen gå på bio med sin familj, och han är där med sin mamma. Tjejens pappa hälsar lite konstigt och helt plötsligt kommer killens mamma på att hon måste tvätta. Så, vad göra? Jo, killen går med tjejens familj. Tjejen är överlycklig, vad spelar det för roll att det verkar uppgjort, allt är ju enligt hennes önskan..
Nästa vecka frågar killen chans på tjejen - hon svarar ja..
Visst är det som taget ur en dålig film? Sedan att paret inte lever lyckliga i alla sina dagar utan gör slut efter två dagar är en annan historia..
Fick hem en broshyr från försvaret igår, man kunde läsa mycket om värnplikt och civilplikt, vad försvaret gör, information om lumpen. Världigt bra info eftersom jag som motsatt mig lumpen sedan länge faktiskt började fundera på motsatsen.
Svarför
dig som snart ska bidra till vårt
Försvar
 Foldern skickas ut till alla som fyller sjutton (har fyllt i mitt fall) i år av Styrelsen för psykologiskt försvar.
Läs mer på:
www.lumpen.nu
www.mil.se

image25

Dags för frukost allihop, det viktigaste målet om dagen. Man måste ju orka - jag har till exempel två lektioner från 11.30-13.50. Det kommer bli tufft!
  Nej, seriöst så undrar jag över hur de har tänkt de som sätter schemat. Vi hade den här långa sovmorgonen förra året också och det är ingen som klagar eftersom det är en jättelång sovmorgon. Jag tycker bara att det kan bli lite tomt ibland, för någon som i vanliga fall slutar fyra så är det evigheter av dagen kvar vid två..
Annars är onsdagar en skön dag..

Nu vet ni, Sabra vann! Helt rätt tycker jag och jag kände det på mig för flera veckor sedan. Velade dock en stund och ville att Neil skulle vinna fast jag vet att han är för söt..
    Efter två manliga vinnare så vann nu Sabra, visst det är bra, men jag tror att USA har ett starkt behov att vara politically correct hela tiden och kan inte favorisera en kille för att platsen detta år var vigd åt en tjej.. Danny fick den snöpliga andraplatsen och jag är inte den som är den. Jag kan villigt erkänna att jag tycker bättre om Danny nu och att han inte är tråkig. Tvärtom så ändrade han sin stil i slutet och blev en underhållare av klass.
Neil blev trea och Lacey fyra. Jag vill se turnén! Nästa år kommer säsong fyra.

image24
Danny, Lacey, Neil och Sabra.
Är vi barnsliga eller? Kanske det , men jag tror inte att jag har skrattat och haft så kul åt något sedan ever...
Har tänkt själv att vi måste uppfattas lite...ja smått konstigt. Men hey, it´s fun!
Och jag tror inte att vi är så uppenbara, om man inte räknar kvarnis och idag i cafeterian.
(Remember my freeze forever J!)
Kyle XY Lite fånig serie kanske men som jag fastnat för nu i den andra säsongen.
House "Läkaren man älskar att hata". Ursäkta men det uttrycket kan dra åt h-vete.
Jag vet inte vad det är - kanske hans sätt att bry sig fast han inte gör det - men jag har aldrig hatat Dr. House. Hugh Laurie gör en enastående rollprestation.
So you think you can dance Grande finale ikväll. Fantastiska dansare som alla förtjänar att vinna. Blir det Neil, Sabra, Danny eller Lacey? Jag vet redan men vill höra det direkt från Cat Deeley.

Making up for what monday lost..

image22  image21  image23
Inga navlar på KyleXY eller Jessi XX,
spelade av Matt Dallas och Jaimie Alexander.
I rörelse
Den mätta dagen, den är aldrig störst.
Den bästa dagen är en dag av törst.

Nog finns det mål och mening i vår färd -
men det är vägen, som är mödan värd.

Det bästa målet är en nattlång rast,
där elden tänds och brödet bryts i hast.

På ställen, där man sover blott en gång,
blir sömnen trygg och drömmen full av sång.

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.
Oändligt är vårt stora äventyr.


Av Karin Boye ur diktsamlingen Härdarna

Kom att tänka på den här dikten, vet inte varför. Är det någon som känner igen den? Kanske från Sveriges förbundskapten Tommy Svensson i fotbollsVM 1994. Han läste upp dikter för spelarna och jag kommer ihåg den andra meningen: "Den bästa dagen är en dag av törst". Största fienden den sommaren i USA var hettan (och kanske Brasilien) och Tommy sa åt sina spelare att fejka skador så att de kunde dricka vatten..
    Lite konstigt att komma ihåg kanske, men min familj är väldigt inne på sport och vi har sparade videoband med sportårskrönikor. Besides - vem kan glömma den underbara sommaren när vi grävde guld i USA!!
Synd att man inte var äldre..
IFK Göteborg - Hammarby, 3-0..
Jaja man var ju glad där ett tag och hade hoppats att få spela i Norden i alla fall nästa säsong. Det är absolut inte slut än, nästa match är på måndag hemma mot Helsingborg och är det något vi bajare har så är det tålamod och hopp. Vi väntade 104 år på guld och kan vänta lika länge till...
Men visst svider det lite att förlora mot blåvitt men mer över att förlora två spelare till skador: Jose Monteiro och Erland Hellström (probably the only goalie we have left).

Bajen är bäst ändå..

"You can´t see no reasons ´cause there aren´t no reasons, what reasons do you need to be sure? Tell me why!
I don´t like mondays..."
Gamla "slagdängan" med Boomtown Rats, Sir Bob Geldof och grabbarna.
   Måndagar är faktiskt den sämsta tv-dagen. Förut har det varit fullproppat med bra program och videon har stått på inspelning hela tiden, men något har hänt. De bra serierna har inte riktigt startat än men man kan hoppas att de är på gång. (Under tiden kan man passa på att plugga lite.)


Sorry  Sir Bob, det var nog inte tv du menade på LiveAid-galan 1985..

Just nu sitter jag på den sista lektionen, textkommunikation. Snart ska mitt personporträtt dömas av en fellow student.. Det låter dramatiskt men respons är till för att få beröm så att man är boostad till att skriva mera.
   Hade planerat, och måste verkligen, kolla på både matte och naturkunskap.
Provet på torsdag känns lite för nära.. Jag är efter, hur det har hänt vet jag inte, men efter är jag.
Så därför ska jag inte övningsköra idag heller. Har ju inte varit ute på vägarna på mer än en vecka.

image18
Det här är min drömbil..