Snart helg, men ingen helgkänsla här inte, snarare stressat. Jag insåg dock att jag typ har den inledning som ska vara klar imorrn och att det borde räcka att lämna in. I en önskevärld hade jag gärna gjort mer på min undersökning än så här men, världen är inte perfekt. Och inte heller jag!

Jag var en sväng på Kistamässan med pappa idag, hämtade ut biljetter på Hornsgatan och är också klar med målningen. Alltid något ;)

Nu ska jag se på nya brittiska serien Anklagad - den verkar lovande.

Jag vaknade, för andra dagen i rad, med förkylningstungt (eller pollentungt?) huvud, och huvudvärken försvann inte på hela dagen. Jag låg alltså i soffan hela dagen. Framåt fyra tog jag en skön promenad i vårsolen och det släppte något, kunde då börja läsa lite i Jane Eyre, men tyvärr kom jag på en till uppgift som ska in nästa vecka som jag precis gjort klart. Nu blir det sömn, hoppas att morgondagen blir bättre.

 
Här är färgen som alla luckor och lådor ska målas i.


Idag har jag målat på ganska bra och städat köket, med Sportradion på högsta volym; både fotboll och hockey att lyssna till, vilken kväll. (Ja, jag lyssnade till och med på hockeyn, fast jag inte brukar tycka om den sporten överhuvudtaget..)

Ett par vändor till med rollern så kan vi hänga upp alla luckor, enligt planerna blir det på torsdag. På fredag blir det inflyttningsfest och allt handlande, storstädande och pyntande ska ju vara klart då.
Det är hyfsat tomt på skolfronten efter tentan då jag är ledig resten av veckan, men tyvärr behöver jag läsa Jane Eyre, skriva Discourse-uppgift (Electronic chatting) och göra grovjobbet till Linguistic uppsatsen. En galen vecka, som vanligt!

Cypernlägret.

Som vanligt har de senaste dagarna gått riktigt fort och så sitter man här och förbereder sig för en ny skolvecka. Läste precis styckena ur Paradise Lost som vi ska prata om imorrn; det var inte så otroligt tråkigt som jag trodde. Ni kan omvärdera era åsikter om religiöst epos från 1600-talet, alltså.. typ.

Annars har J, M och jag varit på IKEA och införskaffat lite nödvändigheter, och färg till skåpsluckorna. Det kommer bli så fint här hemma när det är klart!

P.S. Endast en vecka kvar till genrep, därefter typ en vecka till bortapremiär mot Assyriska. Och den 18 april blir det äntligen marsch, hemmapremiär, Hammarby - BoIS. Söderstadion. Kärlek.
Och så var den långa försäsongen slut.

Äntligen helg.. eller snart i alla fall. Och löning också, tänk vad bra det kan bli.
Veckan har tagit ut sin rätt och slutade ju med 4-timmarstenta idag, jag var matt, hungrig och litar på hoppet att jag slipper göra om, bara det blir godkänt är jag nöjd! Nu blir det några timmars jobb och sen hem och slappa till Let´s Dance.

   
 
Nu har jag läst inför tentan hela dagen, det får, som vanligt, gå som det går för jag kan inte göra något mer nu. Man kan ju alltid plugga mer, om jag hade en vecka till...
Nu blir det någon film för att slappna av och somna in. Åh vad jag längtar till att åka tåg hem imorgon :) Då är det över.

Förresten så försökte jag maximera studietiden och gå upp redan vid 6 imorse, det slutade med att jag snoozade fram till 9. Hopplöst!
Den här tisdagen har gått väldigt fort men jag känner också att jag fått mycket gjort. Alltid kul att känna sig lite effektiv! Efter möte med Essay-grupper och många timmars Semantikplugg i skolan med Å och T så tänkte jag belöna mig själv med att hämta Bajen-biljetterna på Hornsgatan. Men, där hade deras system kraschat så jag fick snopet vända i dörren..
Promenerade sedan i det fina vårvädret ända från Zinken till Gullmarsplan. Nu blir det till att korra Macbethuppsatsen, läsa lite till imorrn och kanske fortsätta måla köket.
Uppsats, check! Eller åtminstone ett hyfsat utkast som jag tänker ge en dag innan jag tittar på igen, kanske ser alla fel då ;) Fan vad skönt det känns. Nu är det tenta och D.A-uppgift kvar, men den sistnämnda nöjer jag mig med förra veckans version tror jag :)
Får se vilken tid jag orkar dra mig tillbaka hem till Dalen då.
   

Gårdagens Downton Abbey var helt i vår smak här hemma, äntligen händer det något. Och jag hoppas SVT fortsätter med den andra säsongen snart.
600 ord senare och en sista Translation avklarad känner jag mig hyfsat nöjd med dagen. Som vanligt fick jag en halvsnille-idé när jag gått och lagt mig igår så idag kunde jag börja någonstans med uppsatsen i alla fall.

För övrigt såg jag fantastiska The King´s Speech om stammande Prins Albert som måste bli kung, George VI efter fadern dött och brodern abdikerat. Jag skrattade gott åt teknikerna som talpedagogen försökte med och älskade såklart Darcy...erhm eller jag menar Colin Firth. Väl värd sin Oscar!
Första riktiga greppet taget om tentan idag så jag känner mig nöjd. Har ioförsig hela uppsatsen kvar men jag bryr mig inte om betyget i litteraturkursen. Hade jag kunnat så hade jag valt bort litteratur och bara läst lingvistik, men det fick man inte! Visst, böcker är intressanta men allt detta överanalyserande man ska göra, det har jag svårt med.

Förresten verkar det som våren vann över snön som föll igår. Idag har det varit sol och 10 grader på balkongen. Och pappa har tänt grillen! :)

Åh, nu är det Gokväll och senare ska jag se Plus! Vilken supertorsdag tänkte jag nyss..eh, vuxenpoäng kanske?
Och för att fortsätta den klagande tonen jag haft de senaste dagarna. Nu är det bara en dag kvar på den här tråkigt långa veckan, jag ska hem och jobba lite till helgen. Och plugga förstås men jag är så trött på det just nu, kan jag få en snille idé till en Literature essay någon gång då!!

Aaaahh, jag är bara lite smått stressad just nu. Uppsatser hit och tentor dit..
Har kommit på ett ämne, tror jag i alla fall, till B-uppsatsen i lingvistik. Om det räcker att undersöka så blir det reklamfilmer och vilka ord som beskriver manligt respektive kvinnligt i dessa.

Kolla in den här, Gerard Butler är 'sharp', populär, omgiven av snygga kvinnor på fester, han tränar och ser allmänt het ut.. Vem vill inte köpa just den där ansikskrämen då liksom, för att bli som 'Gerry'. Haha, det är ju så reklam funkar...

Vilken trött början på veckan, jag är i skolan tidigare för att korra översättningar till imorrn och sen blir det föreläsning.
Och hör och häpna - jag ska tvätta idag för första gången i min egen tvättstuga! Jag har ju bara bott i lägenheten i ett halvår. Får se hur det går, det där bokningssystemet med "pluppar" kommer ta ett tag innan jag vänjer mig vid, jag är ju ett radhusbarn jag. :p


Favoriterna innan finalen höll för förväntningarna. 


Åh söndag redan, och jag kanske skulle ha gjort mer den här helgen - men det får bli en vecka med hårt pluggande istället.
Helgen har varit trevlig i alla fall, jag hade middagsgäster hemma hos mig i fredags i form av mor och syster som även sov kvar. Igår var jag nere på ett soligt Torvalla och såg Runa göra 1-0 så Bajen vann mot Luleå, för att sedan snabbt ta mig hemåt, byta om och åka in till stan där det blev middag och Melodifestival hos "faster" med familj. 
    Alla åtta som var där satsade en tia på vem som skulle vinna. Skicklig som man är gick jag därifrån med hela storvinsten ;) Jag sa ju att Saade skulle vinna!
Nu återstår det att se hur det funkar i Düsseldorf den 14 maj, om han går till final vill säga. Jag tror att de starkt ska överväga att ersätta glaskrosset till duschen från förra året, jag är inget stort fan av glaset men dansen är shysst. Och låten, ja den fastnar ju.

Annars så tycker jag poängutdelningen fungerade mycket smidigare det här året, med poäng enligt antal röster i procent och utan svenska jurygrupper. Jag skulle bra gärna vilja veta vilka som sitter i de Internationella jurygrupperna, dem skrämde upp mig rejält med tolvor till Linda Bengtzing och Sanna Nielsen - usch hemska tanke.

  

Äntligen, snart är veckan slut. Det är otroligt vad segt det går när man måste gå i skolan långa dagar och göra läxor hemma på kvällarna. Undrar hur man klarade det i gymnasiet. :p    
    
Just nu håller jag på med en Discourse-uppgift som ska in om två veckor, när allt annat också ska vara klart. Det är kanske inte det jag ska prioritera just nu eftersom den är värd mindre och tar kortare tid att göra än t.ex Linguistic exam (25 mars) eller Literature Essay (23 mars), men någonstans ska man ju börja.
Dessutom är Rekommendationsbrev riktigt roliga att läsa och ha åsikter om, vissa är ju för överdrivna att det bara blir roligt! I ett brittiskt brev stod det att den rekommenderade killen var "the outstanding student of his generation".
Min lärare verkar ju hänga med i mina tankegångar eftersom jag fick mitt första A på förra uppgiften :D Wohoo. Då blev jag stolt över mig själv.

Lite senare blir det Mr Sunshine på tv3 och jag hoppas att den lever upp till mina förväntningar. Med Matthew Perry som jag älskade i Studio 60 och Vänner (såklart), och Allison Janney som var fantastisk i The West Wing. Kan det bli bättre än bra då?

Take That – Pretty Things
Riktigt vårväder idag igen, nu är det Converse och en tunnare jacka som gäller :) Jag tog en liten sovmorgon idag och känner mig utvilad för första gången på en vecka, man vet att jag är trött när jag inte ens orkar se klart på Gladiator, vilken jag försökte se igår, då är det illa. ;) Nu blir det Semantikföreläsning och sedan hem och skriva Discourse!
Hugh Jackman – Tenterfield Saddler

Nu är helgen snart slut, vi har fikat en massa här hemma för mamma som fyller år, jag har hunnit jobba lite och se två helt okej låtar gå vidare från Andra chansen. Men det spelar ju ingen roll eftersom han som ska vinna redan har varit klar för Globen en stund, i.e. Mr Popular.

För övrigt är nu VM slut, i längdskidor i alla fall, vilket är positivt för mina läxor.. Jag har nämligen inte riktigt gjort klart det som ska vara klart till imorrn än.. Men jag börjar ju inte förrän 11, så det borde jag hinna innan, eller hur? :p



Att de alltid ska snacka om Petter Northug. Skit i hans så kallade osportsliga beteende - det har vi alla olika åsikter om. Jag beundrar den mannen som med sin taktik och åkstyrka helt enkelt utklassar i en spurt och han gör exakt det som mediabilden av PN skulle göra, han tystar publiken och saktar in innan han korsar mållinjen. Jag tror inte att någon av åkarna har något emot honom egentligen; hur mycket reportrarna än ställer frågan...

Silver för Sverige är ju inte dåligt, det är tvärtom grymt och hela stafetten var riktigt spännande tävling med blandade scener. Ett tag på sista sträckan kände jag att det lika gärna kunde gå åt helvete, som 4-5 plats, så då får man ju vara nöjd. Minst.
Väl framme i Visby ville inte vårsolen lysa längre och dimman mötte oss i eftermiddags. Jag och min kollega Magda ska på ADR-kurs vilket kommer bli spännande.. Kursen börjar redan åtta imorrn så snart ska jag gå och lägga mig. Nu har vi precis kommit tillbaka till Hamnhotellet efter att ha ätit middag på Isola Bella, där vi möttes upp av fler kollegor T, E och D. Det blev pizza, ett glas rödvin och till och med dessert. Företaget bjöd, det får man tacka för.
För övrigt blev det guld för sprintstafettdamerna idag men herrarna tappade på näst sista sträckan. Hattestad förlorade Northugs guld men silver är väl bra det med ;)
Riktigt vårväder ute, sol och 15 grader. Tyvärr tror jag att termometern kan vara lite missvisande, den ligger antagligen i solen och på riktigt ligger det nog runt 0 grader ;)
Snart åker jag iväg till Gotland för en jobbkurs och då ska Macbeth läsas ut.. Ha det bra i solen.