"As far as we can discern, the sole purpose of human existence is to kindle a light of meaning in the darkness of mere being."
- C.G Jung (Memories, Dreams, Reflections)

Watchmen av Alan Moore och Dave Gibbons är det som gäller just nu. Mycket skum mörk graphic novel. Tecknat är inte riktigt min grej, förutom Bamse, Kalle Anka och Fantomen så har jag aldrig läst något liknande. Skumt som sagt. Det är en av de riktigt bra sakerna med den här kursen, jag har fått läsa annan typ av litteratur, sådant jag aldrig skulle ha läst annars.

Take That – SOS



Petter – Stockholm i mitt hjärta
Än är inte november slut och snökanonen har redan kommit, värst var det såklart i mina hemtrakter.. sa de på radion imorse i alla fall. Snöandet lättade och plogarna hann ikapp och nu är jag hemma i lägenheten igen. 
Det är dock första advent idag; vissa går i kyrkan, andra tvättar, pluggar och ser på skidor och nöjer sig med att tända ett ljus. Jag tillhör det senare..

I helgen läste jag ut Kite Runner, en mycket poetisk bok som nog blev lite lost in translation på svenska, tittade bara på sista bladet i svenska versionen och suckade över vårt språk som dödade slutet. På engelska var den hemsk, vacker, orättvis och hoppfull. Jag kunde dofta, se och känna barndomens perfekta hemland, Hosseinis verkliga Afganistan. Inte någon idyll men så mycket bättre än kommunist- eller talibaninvaderade. Informerande och rörande på samma gång. Jag ska skriva en Book review i veckan, har redan börjat fundera som ni märker.

Regina Spektor – The Call
Det är riktigt isande vindar utanför, snön faller och kanske kommer den ligga kvar nu.
Om en månad är det dan före dopparedan, på söndag är det advent.. Börja med julklappar kan vara en bra idé :)
Nu ska jag sätta mig med en bok och en kopp te i soffan snart, då är snön mysig.


På tillfälligt besök hemma i Nynäs igen, man kan ju inte tacka nej till jobb. Men imorrn behöver jag åka tillbaka tidigt, för nu börjar jag inse att uppsatsen ska in på måndag. :(


Harry Potter i onsdags var jäkligt bra, ska se den igen när jag har tid att åka hem till Nynäs. Så nästa helg alltså. Jag har bara en liten uppsats att skriva tills på måndag men om jag skriver på bra i helgen så ordnar det sig.
    Med lite drygt en vecka kvar till advent är det officiellt vinter imorrn när Vinterstudion drar igång, uppvärmingen på svtplay och skidor från Gällivare. Tur att denna mörka månad snart är över.
Fredagen var riktigt trevlig med middag, vin, drinkar, prat och film. Efter tentan var jag först så jäkla trött men sen började tankarna på lördagen komma fram. Hemresan genom små samhällen på fina Mälarööarna och sedan tuben från Brommaplan gick fortare än jag trott. Och det började bra men när någonting tar slut... så blir det väldigt tomt.
Det tog några dagar att återhämta sig från helgens bravader, och jag är inte helt återhämtad än. Som tur var så har jag "höstlov" den här veckan, jag ska bara skriva en uppsats också, men det kommer gå.
Nu koncentrerar jag mig mycket på att sova ikapp min tappade timmar och inte tänka så mycket på att säsongen definitivt är över.. 

  

Så här dags imorgon kommer jag befinna mig på Ekerö, glad och lullig tillsammans med K och M, och är förhoppningsvis rätt nöjd med tentan ändå. Jag ska läsa lite till men sen lägger jag ner för ikväll - det finns bara en viss mängd man kan läsa tills allt bara blir konstigt..
     Och sen är det lördag.. kan inte riktigt tänka fullt på lördagen för då skulle inte syntax, morphology, phonology, pragmatics, discource analysis, semantics, language acqusition eller language history få plats.
Till imorgon senast klockan 13 lovar jag att allt det där försvinner.. Man ska ju glömma allt efter tentan eller hur? :p
Vi Ses På Lördag

På måndag är det Fotbollsgalan och jag har redan påbörjat röstningen på Linus Hallenius, ring 099-402 14 för det överlägset snyggaste målet denna säsong!!

Och man kan ju nämna att fotbollsförbundet nu ska öppna SM-pokalen för att se om det verkligen står Bajen Forever på insidan..



Happy.
Efter tentan nästa fredag blir det pubrunda, surpuppedrinkar och Stolthet & Fördom med K och M på Ekerö, och på lördagen blir det cupfinal med J! Yeah, något att se framemot! :D
   
Och citatet i rubriken kanske blir min andra tatuering...

Man kan knappt tro det, men det är november och det är helmörkt utanför mitt fönster. Idag har vi haft vår sista föreläsning på Survey Course innan största tentan nästa fredag. Efter att Alan hunnit avsluta genomgången av kursen på bara två timmar fick han en stor applåd - alla ville nog gå hem då. Det verkar inte helt jättekrångligt nu, bara en massa saker att börja repetera.. 

Jag har redan
✔ Ätit middag
✔ Sytt i en knapp i min jacka som har varit lös i flera veckor
Jag ska snart
✔ Ladda ner och skriva ut PowerPoint och Spot the error
✔ Läsa Yule
Onsdag
✔ Edit literature essay-draft 
    Läsa Yule
Torsdag
✔ Fortsätta Edit, skicka till Peer review
✔ Klippa mig
    Förhoppningsvis köpa Finalbiljetter
Fredag (och helgen)
✔ Sociolinguistics
    Yule + Peer Review

Tråkigt? Nje, man har ju att göra i alla fall ;)