Har varit på utbildning på jobbet och ska vara där hela helgen. Det känns bra att lära in det nya systemet nu men samtidigt fattar jag att sommaren är nära.
Mindre än 99 dagar till studenten nu (jag har förresten fixat en klänning som jag är totalt kär i) och efter det blir det Bali, jobb, Australien, livet!

Vi har förlorat Sulan, han ska spela med Syrianska. Såklart man fattade att vi skulle förlora honom när han inte fick nytt kontrakt på en gång, problemet var att man inte ville fatta. Imorgon är det träningsmatcher på Stadshagen, som jag dock inte kan gå på och snart är det mars, sedan april och sedan är premiären här.
Just idag är jag stark...

Skivan släpps till påsk, såklart!
Först fattade jag inte varför...
Kalla mig gärna korkad.

En otrolig baluns, massor av regler att gå igenom... För en liten förlovning!
(Detta ska väl skrivas, det är ju trots allt en STOR händelse och alla älskar ju kändisbröllop. Det spås dessutom bli en stor mediahändelse och inkomstkälla för Stockholm stad och detaljhandeln.)

Igår blev alltså kronprinsessans förlovning officiell, tydligen hade den blivit formellt godkänd av kungen i söndags, då han även ska ha talat med statsministern om detta.
Kronprinsessan Victoria, hertiginna av Västergötland ska vigas nästa sommar med Daniel som då kan titulera sig prins, och hertig av Västergötland.


Säga vad man vill om monarkin (jag har inget emot den, men vet inte om jag skulle sakna den om den skulle försvinna) men man önskar väl ändå Vickan allt gott..
Det såg redan från början ut att bli en mycket bra show och jag önskade att Hugh Jackman skulle sjunga, han har ju trots allt ett förflutet i musikaler som Oklahoma! och The boy from Oz. (Googla det, dem är jättekända!)
Det blev bra också, den bästa Oscarsgalan jag har sett faktiskt.
Bloody wonderful, som Danny Boyle sa...

Känner man mig vet man att jag älskar eftertexter, så här kommer resultaten av galan i form av just sådana.

Penelope Cruz (Vicky Christina Barcelona) Best supporting actress
Dustin Lance Black (Milk) Original screenplay Tårar för talet!!
Simon Beaufoy (Slumdog millionaire) Adapted screenplay
Andrew Stanton (Wall-E) Best animated feature
Kunio Kato (La maison en petits cubes) Animated short film
Donald Graham Burt & Victor J. Zolfo (The curious case of Benjamin Button) Art direction
Michael O´Connor (The duchess) Costume design
Greg Cannom (The curious case of Benjamin Button) Makeup
Anthony Dod Mantle (Slumdog millionaire) Cinematography
Jochen Alexander Freydank (Spielzugland- Toyland) Live action short film

THE MUSICAL IS BACK! (Mellanakt med Hugh Jackman, Beyoncé, Amanda Seyfried, Dominic Cooper, Vanessa Hudgens & Zac Efron)


Heath Ledger (The dark knight)  Best supporting actor
James Marsch & Simon Chinn (Man on wire) Documentary
Megan Mylan (Smile pinki) Documentary short film
Eric Barba, Steve Creeg, Burt Dalton (The curious case of Benjamin Button) Visual effects
Richard King (The dark knight) Sound editing
Resul Pookutty, Richard Pryke, Ian Trapp (Slumdog millionare) Sound mixing
Chris Dickens (Slumdog millionaire) Film editing
Jean Hershold Humanitarian Award - Jerry Lewis
A.R Rahman (Slumdog millionare) Original score
A.R Rahman & Gulzar (Slumdog millionaire, Jai Ho) Original Song
Yojiro Takita (Departures, Japan) Foreign language film

In memoriam - Paul Newman, Heath Ledger, Bernie Mac, Charlton Heston, Michael Crichton, Harold Pinter, Isaac Hayes, Sydney Pollack...

Danny Boyle (Slumdog millionaire) Directing
Kate Winslet (The reader) Actress in a leading role
Sean Penn (Milk) Actor in a leading role
Christian Colson (Slumdog millionaire) Best motion picture
Det är dagen före natten då det smäller där borta i Kodak Theatre i Los Angeles.
Dagen före natten av den 81:a årliga Oscarsgalan.
Hugh Jackman är värd.
Och jag skulle vilja säga att kläningen är framtagen, skorna och det mousserande inköpta och frisyren på väg att fixas, men vid starttid efter klockan 2 i natt så blir det nog mer troligt te, kaffe, godis och pyjamas.


Jag undrar om det är feberyra... men jag har vaknat med melodier från Jesus Christ Superstar i huvudet varje morgon de senaste dagarna.

Somna in, somna in, slappna av, tänk inte på nånting.
Så, jag har varit hemma och varit sjuk ett par dagar nu, tycker det känns konstigt eftersom jag knappt varit i skolan den här veckan och nästa vecka är det lov.
Skrev dock ett prov imorse i filosofi, det gick som det gick men jag kände att det var bra att göra det eftersom läraren inte ordnar omprov så ofta. Går det dåligt kan jag alltid skylla på att jag var sjuk, för det var jag ju..
     Det är svårt att tro det men jag börjar bli lite uttråkad på att vara hemma. Men jag roar mig så gott det går med filmer som jag inte sett på ett tag. T.ex En riddares historia, Ella den förtrollade + Star Wars Episod II, III, IV och V..


Hayden Christensen och Ewan McGregor
Jag mår inte bra, frågan är om det vore bäst att vara hemma imorgon eller försöka pina ut?
After all, det är ju snart lov...
Jag är nu hemkommen från södra svedala och den fina staden Malmö. Jag har shoppat lite, bott på ett bra hotell som var nära till det mesta.
Men främst av allt:
Jag var på malmöoperan igår och såg Jesus Christ Superstar!!
Har aldrig lyssnat på musiken förut, hade inte ens sett filmen och tyckte väl från början att det skulle handla om, ja Jesus. Inte något för Matilda alltså men jag blev frälst...
...i musiken alltså (känner ni mig så vet ni att jag inte tror på den där grejen) och jag är kär i Ola Salos (Jesus) och Patrik Martinssons (Judas Iskariot) talang.
En helt fantastiskt upplevelse..


Imorgon åker jag till den delen av Sverige som vi ibland sjunger om i klacken att vi ska ge till Danmark.
På söndag ska nämligen jag och min mor på Jesus Christ Superstar på MalmöOperan. Så för det får man väl tåla det, har aldrig varit på riktigt i Malmö heller så det ska bli kul.


Ola Salo, hans namn blir samma baklänges..need I say more?
vi åker gata upp och gata ner, bensinen står på noll och motorn hackar.
jag tror på oss...
Ja, vi vet ju vad det handlar om.
Tydligen säger finansministern att vi befinner oss i ett ekonomiskt nödläge och att krisen är djupare än vi trodde. Riksbanken sänkte dessutom styrräntan till 1 % idag. Det gör lånen för bankerna billigare och därigenom också privata bolån och dylikt. Om bankerna gör det vill säga, dem är ju för det mesta svin som bara vill ha mer, så vänta er inte en sänkning så kanske ni blir förvånade om det händer.

Rådet är i alla fall att börja konsumera, istället för att spara. Jag skulle tro att det vore enklare om de inte gick ut och sa att det var kris...men men.
Börja konsumera nu!
Nu börjar det bli allvar, om 116 dagar har det blivit studenten och här är beviset om man som jag inte tror riktigt på det än. 

     

Ibland vet jag inte hur jag klarar av det...
Jag lyckas alltid skjuta upp saker, men det handlar främst om att jag behöver en viss sinnestämning för att börja... det kräver också en jävla vilja. Under veckan har jag klarat av att plugga till två prov och en redovisning och ikväll ska jag skriva en analys om ett rättsfall och skicka in. Allt detta samtidigt som jag följer 24-maraton på TV400. 


Kiefer Sutherland. Det är inte bara 24 som gör det svårt att stänga av...

Jag har alltid tittat på 24, missade dock första säsongen eftersom jag var så ung att jag inte fick titta på det när den sändes, det måste vara minst sju år sedan tror jag.
Vi beställde hem kanalen precis dagen innan maratonet skulle börja sändas och när det är slut - då vi avverkat alla 6 säsonger så börjar tv-filmen 24:Redemption och sedan det första avsnittet av sjunde säsongen.
Att jag har lyckats gå och lägga mig bara några få timmar in i en säsong är också något som kräver en jävla vilja, ska ni veta.

Det har länge varit min dröm att åka till Australien, detta land som inte bara erbjuder massor när det gäller upplevelser och en skön dialekt, de har en historia också. Jag gjorde ett arbete (som jag tog väldigt lång tid att börja på om ni kommer ihåg) om folkmord på urbefolkningen aboriginerna. Jag läste om mord, attacker, diskriminering och den stulna generationen - då halvblod (som taget ur Harry Potter, fast på riktigt) togs ifrån sina familjer för att uppfostras "vitt". Men jag läste även om en ny generation som tar sitt ansvar och lämnade en officiell ursäkt i början av förra året.
    


Ikväll såg jag filmen Australia, regisserad av Baz Luhrman och visst märker jag det. Om det är på grund av Nicole Kidman som återses i hans succé Moulin Rouge eller om det beror på dessa kameravinklar som gör att man LEVER I FILMEN. Fantastiska Hugh Jackman, som jag inte behöver säga något om - han har en kraft som gör att man tror på honom vad han än gör. Credd till de som castat Brandon Walters till rollen som Nullah.
     När det står episk kärlekshistoria så får man det, oavsett förutsägbarheten i det så klev jag ur biografen några tårar rikare/fattigare och med ett leende på läpparna. Because, there is no place like home...

I höst/vinter bär det av till landet i mina drömmar.