image198


Just nu tittar jag på Private Practice.. Äntligen ett sevärt program på torsdagar, det har jag längtat efter länge.. Med detta säger jag godnatt.

Jag har precis kommit hem från simhallen, den som är relativt nyöppnad och lite omgjord. Först och främst så tog dem beslutet att fortfarande ha simhallen i Ösmo och inte i Nynäshamn som är den stora staden i kommunen - det hör man ju: Nynäshamn i Nynäshamns kommun. Inte Ösmo i Nynäshamns kommun. Sedan har det inte ens tänkt på att göra byggnaden och bassängerna större, så vi har fortfarande lika många 25 metersbanor som förut. Det enda de gjorde i flera månader var att måla om och byta placering på herrarnas och damernas omklädningsrum, kan man tycka.  Men det är en annan historia..jag var i alla fall där, vilket var evigheter sen. Två år sen minst.
Bokningarna fortgår idag och vi fick leka incheckning också. Snart ska jag boka en resa på http://destinationgotland.se  för att kunna avboka den imorgon.


Vad har ni gjort idag?

Snart Men in trees, Grey´s anatomy och The tudors.
Hey - it´s wednesday!



Hallelujah new world - Eskobar
(Jag vet att versionen är kass, i verserna hör man typ bara sången och inte musiken men håll till godo..)
Om jag hade vetat för flera månader sen att jag skulle skriva mitt första inlägg för dagen nära sju på kvällen så hade jag inte trott på det. Där ser man vad saker kan förändras..

Vi fortsatte med fordons-, hytt- och kupébokning idag, jag var mycket piggare idag, inte imorse dock, men jag tror att man vänjer sig rätt snabbt vid att vara alert på jobbtider och inte sega ihop runt tre.
  
image197

Jag har blivit nostalgisk, den lilla flickan i mig som lyssnade på Backstreet Boys lyssnar även nu. Måndagen den 14 april kommer BSB till Hovet och J och jag ska gå. (I figure we´ll squeeze it in between some Bajengames..) Till följd av beslutet för att besöka denna konserten så har jag lyssnat lite extra på låtarna på youtube (äger tyvärr bara en skiva) och det sjuka är att man kan vartenda ord. Är ni fans?  I den något mer mogna ålderna jag är i nu så märker jag att orden är de värsta klyschorna, men vem bryr sig?
Det är ju BSB.

Jag är tillbaka hemma efter en dag i ett litet datarum som var vår utbildningssal. Idag har vi börjat med bokningsprogrammet Bookit och gått igenom förkortningar så att det sprutar ur öronen, men det ska bli roligt att fortsätta imorgon igen..
  Annars så har jag precis läst ut Hjalmar Söderbergs Doktor Glas nu så då är ett hinder ur vägen. Har planerat att få analysen skriven bitvis genom hela veckan. Problemet kommer ligga i mina textkommunikationsuppgifter (how´s that for a long word!), det får helt enkelt bli så att jag missar deadline på den. Jag orkar inte och hinner inte heller för den delen.

Gossip Girl och Brothers & Sisters ikväll, ska försöka mig på att sova tidigare än igår, var lite trött imorse samtidigt som jag totalt hade glömt att jag skulle gå upp, tack och lov för väckarklockor!
Vad har ni haft för er idag?

Hela dagen har flygit förbi och jag hade en liten plan som inte blev av. Min svenskauppgiftsbok Doktor Glas är fortfarande inte utläst och jag ska skriva en bokanalys så småningom. Istället ska jag koncentrera mig på Anna Pihl som börjar snart och sedan Cityakuten. Upp igen imorgon bitti så jag får inte lägga mig för sent..


Här är en bild på underbare George Clooney med Sarah Larson på Oscarsgalan. Han blev tyvärr utan vinst men är lika snygg, trevlig och charmig för det..
image196

Jag tycker inte riktigt om Amanda Jensen som sångerska men jag måste erkänna att låten är helt okej.. Här från Grammisgalan.

.
Do you love me? - Amanda Jensen

Destination Gotland är min arbetsplats och kommer så vara genom hela sommaren. Idag började vi med lite information, rundvandring, vi provade uniformen (marinblå kjol och kavaj) och fick papper.
Imorgon börjar istället korvstoppningen, som de kallar den. Vi ska lära oss bokningssystemets grunder på fyra dagar. Sedan ska jag arbeta tre timmar i veckan fram till sommaren med någon så att man är redo att jobba självständigt i sommar. Det verkar jätteroligt och skönt att äntligen få ett gediget sommarjobb.
Ska ni arbeta i sommar?

image195
Någon som ska till Gotland i sommar?
Ni läste att jag skrev att inget skulle stoppa mig att se galan inatt va? Jag skulle upp tidigt men det stoppade mig inte, jag fick se den själv men det stoppade mig inte.
Vet ni vad som stoppade mig?!
Tv:n stoppade mig!
Efter att ha börjat se när några stjärnor hade anlänt på röda mattan vid Kodak Theatre så slocknade hela kanalutbudet. Comhem, de jävlarna, hade ingen täckning på varken tv eller telefon mitt i natten. Detta såg jag som ett tecken och jag orkade inte vänta på att kanalen skulle starta igen så jag gick o la mig runt 1.

Har därför ingen riktigt koll på vilka som vann, nyheterna var mer intresserade av att visa svensken som vann för bästa ljudmix i The Bourne Ultimatum imorse. Marion Cotillard fick en oscarstatyett för sin roll som Edith Piaf, Javier Bardem (Who?) för manliga biroll. Tilda Swinton fick för kvinnliga biroll i Michael Clayton. Daniel Day-Lewis i There will be blood - bästa manliga huvudroll. Bröderna Joel och Ethan Coen belönades för sitt regisserande i No country for old men som också vann för bästa film.
http://oscar.com

Haha, vilken underbar kille han är.
"Carina Berg, mitt hjärta slår så hårt för dig. Så gör slut med Kristian Luuk och bli ihop med mig.."
Text och musik: Björn Gustavsson

Jag skriver sent idag, har varit lite allmänt seg. Men i alla fall - mina favoriter gick inte vidare igår. Både Patrik Isaksson och Eskobar som hade de klart bästa låtarna åkte ut..Men så blir det ibland och om man ser det från den positiva sidan så kan man ju lyssna på låtarna lättare nu när de åkt ut.

Stafetter idag från skidspelen i Falun. Dem gick inte så bra..eller ja, damerna kom fyra.
Jag somnade en stund, vet inte varför jag blev så trött helt plötsligt.

Ikväll, eller inatt smäller det. Oscarsgalan med röda mattan börjar vid midnatt på kanal 9 och håller på fram till 6-rycket imorgon bitti. Se den ska jag, inget tar galan från mig, jag har väntat på den så länge så att jag ska upp till jobbet klockan nio betyder inget - kanske att jag är lite trött bara.
 Vad gör ni idag?

Melodifestivalen ikväll igen, denna gång från Linköping. Här kan man lyssna på smakprov av låtarna fram till 19.00, lite fusk tycker jag fast jag lyssnar..

Lay your love on me
är en typisk BWO-låt och jag fattar inte riktigt, mer än på ett par textrader, varför de tycker att den flörtar med ABBA. Mickey Huscics Izdajice och Thèrése Anderssons When you need me kan inte gå vidare alls, men man vet aldrig vad svenska folket lyfter på luren för. Dunka mig-Frida samarbetar med Headline och deras låt har blivit lite favorittippad eftersom upptempolåten skiljer sig från alla lugna låtar. Tjejbandet Caracolas Smiling in love blir en radioplåga. Jag tror på Patrik Isaksson & Bandets Under mitt tunna skinn, till andra chansen dock - det är Patriks förbannelse, den här låten är mer takt i än förra gången han var med (Kommer ni ihåg Faller du så faller jag?) men man kan ändå höra att det är hans låt. Ainbusks Jag saknar dig ibland får nog många röster och också Eskobar. Man hör att Hallelujah new world  är Eskobars låt, gillar man det så.. frågan är om deras fans tittar på Melodifestivalen. (?)
Lördag Svt1 20.00


Jag har blivit utmanad av AvenueL

Såhär går det till:
1. Öppna dina låtar (iTunes, Winamp, Media Player, iPod, etc)
2. Sätt den på blanda
3. Tryck på play
4. För varje fråga, skriv sången som spelas
5. För varje ny fråga, tryck på "next" knappen.
6. Ljug inte.

Öppning: Caught by the river - Doves

Vaknar upp: Vem ser ett barn - Anders Ekborg och Helen Sjöholm (Chess)

Första dagen i skolan: In my place - Coldplay

Förälskar sig: The way we get by - Spoon

Slagsmål: Lämna inga dörrar på glänt - Helen Sjöholm (Chess)

Gör slut:  Bear with me - Sebastian

Bal: Christmas dreaming - Frank Sinatra

Livet: Drömmar av glas - Anders Ekborg och Helen Sjöholm (Chess)

Nervsammanbrott: Brother oh Brother - Måns Zelmerlöw

Åker bil: King of bloke and bird - Robbie Williams

Tillbakablick: I turn my camera on - Rock kills kid

Bröllop: Falling in love with you again - Sebastian

Födsel av barn: One wild night - Bon Jovi

Avgörande strid: With or without you - U2

Dödscen: Mystery train - Bon Jovi

Begravningssång: A whisper - Coldplay

Eftertexterna: Wonderful tonight - Michael Bublé
...USB- minnet står för Universial Serial Bus?
  Den transporterar mycket eller?
De är så fyndiga när de hittar på namn..

Den här helgen ska jag inte göra någonting som har med skolan att göra, nu är det lov och jag orkar inte.

Fast jag hade rätt i att lovet inte blir som jag hade tänkt, inte sommarlovet heller för den delen - jag har nämligen fått sommarjobb så nästa vecka ska jag gå en utbildning för det. Långa dagar hela veckan, betalda och sedan tre timmar i veckan fram till sommarn börjar. Sedan ska jag jobba på rullande schema hela sommaren förhopppningsvis. Det betyder att jag knappt kommer vara ledig, min resa till Söll, Österrike kommer säkerligen att ryka och också min och J:s utlandsresa. Men det är ett jobb i alla fall, jag ska tjäna pengar den här sommaren för att göra något nästa sommar...säger vi.

Jag är gladare nu...

Har väl kommit en bit på väg nu och blir förhoppningsvis klar imorgon.
Inget att vara stolt över i alla fall.
  Går och lägger mig snart, det tar mycket energi att oroa sig..
            Söta drömmar!

Den här veckan har tagit hårt psykiskt på mig, jag har inte märkt det förrän idag. Den sista dagen av den j***a samhällen har fått mig att inse det. Ni skulle se mina mood-swings, jag har gråtit två gånger hittills - av många anledningar tror jag inte bara stress - och  varit sur och glad omvartannat. (Trots allt kan jag inte låta bli att tänka att det är bättre så här en att jag påverkas fysiskt av stressen, det är inget jag vill uppleva igen.)
  
    Vill säga också att mitt sportlov kanske inte alls kommer bli som jag trott, mer om det när jag vet mer. Jag som skulle sitta hemma och skriva massor (tragiskt igen) och se Oscarsgalan. (Ingen tar Oscarsgalan ifrån mig!) Det är en god nyhet men just nu tänker jag bara på det negativa...

Gör mig glad, någon?

Nu har jag skrivit klart faktan som jag hittat ,det var mitt mål för kvällen. Bara att fortsätta ett par timmar om dagen för att få det klart. Samtidigt ska jag nu börja med spanskan, det får bli i pausen på Men in trees, Grey´s anatomy och The tudors - för nu börjar min tv-kväll.
   Den här veckan är helt tragisk, det känns som att jag inte gör något annat än att gå i skolan och plugga...Och jag kan säga er att det är sant också. Låt det vara slut snart.Snälla.
Vad ser ni på ikväll?
Dagen än så länge har bestått av en fraktion av en skoldag eftersom den bara innehöll en lektion, jag fick redovisa om emigration och immigration i Sverige under 200 år., så äntligen är det klart.. Hoppas att det gick bra, BILE avbröt mig inte och hon nickade vid flera tillfällen.. Vill bara säga: tack Erica för att du tipsade mig om flyktingpolitiken, hon nickade särskilt när jag pratade om den..
 
   Väl hemma så har jag hunnit att skriva ett litet manus till svenskaredovisningen och bakat två kladdkakor till MSK-avslutningen till på fredag.. Som vanligt är det samhälle idag igen som ska göras men det blir nog spanska först eftersom jag inte pluggat hemma någon gång alls - provet är imorgon.. Wish me luck!
Om jag inte får redovisa imorgon så blir jag sur, för jag har spenderat mycket tid på att lära om mig min powerpoint eftersom jag nu är i den sista gruppen.. Det har till och med tagit tid från samhällsarbetet. NÄHÄ, har det? Åh, så tråkigt! Som jag sa tidigare - jag har bara mig själv att skylla.
   Jag tog en paus vid Gossip Girl och snart är det Brothers & Sisters. Nu är det definitivt inget mer plugg som gäller idag. Punkt.

Har nyss övningskört igen och upptäckt att jag inte tycker om att stanna för småungar som leker och vill gå över - "de har lärt sig hemma att de ska vänta på att bilarna ska stanna" och "om man är stor och stark måste man vara snäll" hördes i bilen från min körlärare.

Visst, jag förstår, men varför? Barn som hoppar på styltor och fjortisar som cyklar i bredd, damer med hundar och cyklister i största allmänhet, de är vad som är farligt med att köra bil! De tänker på sitt och ser sig sällan om för att kolla om bilen ska köra först. Jag har lärt mig att det är vi som ska vänta, i princip alltid på idioter som inte kan regler. Jag är  dock en av dem, jag har märkt sen jag började övningsköra att jag tänker mer på att jag är en jobbig cyklist som bryter mot trafikregler stup i kvarten. Förhoppningsvis ska jag kunna förbättra även mitt trafikvett på cykel.


Speaking of which: Det känns relativt hycklande att skriva information till vuxna och barn att använda cykelhjälm när jag själv pensionerade min i tolvårsåldern..

God morgon..
Vår textkommunikationsgrupp har precis sett på film igen, en intervju om skrivandet med Jan Guillou. Har fortfarande inte en stor skrivlust än men det känns bättre att vara lite färdig med en.. Jag vet att jag ska skylla på mig själv att jag är långt efter i både detta och i samhälle, men får man en månad på sig så koncentrerar jag mig hellre på det som ligger nära inpå. "Det andra kan jag göra sen", det är en dålig taktik jag vet men det är så jag fungerar..
Nog med mig, hur är det med er?

Jag har varit lite duktig nu och skrivit en del samhälle, min taktik kommer bli att korta ner den faktan jag har och sedan skriva en text efter det. Till på fredag.. 
   Jag fastnade sedan framför webbradion och ett parti majhong på datorn, kan inte få ut det j***a spelet! Missade Anna Pihl på kuppen men snart är det Cityakuten. Ska nog plocka fram engelskan, men först ner i köket för en kopp te.
Jag tror att jag kan vara klar med en av uppgifterna nu på textkommunikationen. One down, five to go.. Där vet jag vad som kommer konkurrera om min tid på sportlovet med svenskaanalysen alltså.
Ska snart gå hem efter en lång dag, inget som har varit extremt jobbigt men jag har ingen lust med det här längre.  Nothing of it..

Jag är tragisk, ni?
Efter att ha tittat på roliga svenskaredovisningar nu på morgonen, ska det snart vara dags för historia.. Jag känner att jag återgår till mitt gamla motto nu - det får gå som det går.
Jag är trött på det här nu..

Hur har ni det idag?
Kosovo har tydligen förklarat sig självständiga idag. Good for them..

Nu ska jag gå och lägga mig.
Söta drömmar allihopa..
Till min förskräckelse var det ingen One Tree Hill idag, men jag tvivlar inte på att de flesta ser på Elle-galan istället. Icke jag! Det vill jag säga, make till mer ointressant får man leta efter..
   Jag drog nyss igenom min historiapresentation, den får stanna på 20 minuter...förhoppningsvis.
Ska kolla engelskan också, sen är jag redo för en ny vecka...förhoppningsvis.
Om man är positiv så tänker man att det snart är sportlov...
Har ni sportlov snart?
Hela deltävlingen av Melodifestivalen i Västerås var bättre överlag än den första var, ingen låt stod ut riktigt och jag har fortfarande inte lärt mig någon av dem. Alla var lagom bra - för att använda det otroligt svenska ordet - förutom kebabpizzzan och razborkan. Jag tror inte att det någon gång kommer att fungera för oss att skicka en låt som vi tror att östblocket i Europa ska rösta på, vi måste rösta från våra egna hjärtan..
  
   Bäst var att Carola INTE gick vidare direkt till finelen. Hon satt där i Green Room (Andreas bredvid henne, tvivlande på varför han började att jobba med la Carola överhuvudtaget?) och var så säker på att gå vidare.. Hahaha, det är komik på högsta nivå, tack svenska folket! Visst ska hon gå till final, och det tror jag att de gör, men jag tycker att det är rättvist att dem får vänta och inte bara glida med pga sina namn. Låten var inte helt fel, men inte lika bra som t.ex. Sing for me eller En evighet.

Själv röstade jag på bröderna Rongedal, med deras lite överdrivna scenshow och Mika-influerade låt tycker jag att dem förtjänar Globen. Nej, Globen förtjänar Rongedal.
Även Sanna Nielsen gick vidare med en ballad som deppade ner oss, tyvärr tror inte jag att vi kan skicka den till Belgrad.
image193
Bild: svt.se
Helena Jonsson blev 5:a. Sveriges bästa placering hittills i VM. Hon själv var nöjd så då får väl vi vara det också, som André Pops så elegant uttryckte sig..
  Ska hoppa in i duschen nu tror jag, sedan lite mat, köpa godis och åka till Ösmo. Där ska vi nämligen se melodifestivalen.. Hellre för tidig än för sen är ju min paroll..

Ett citat från Hjalmar Söderbergs Doktor Glas:
Ingenting förringar och drar ned människan så, som medvetandet att icke vara älskad.
(Jag tror att citatet kommer får stor betydelse i den analys jag ska skriva senare..)
Melodifestivalen ikväll:
Ola - Love in stereo, Lasse Lindh - Du behöver aldrig mer vara rädd, The Nicole - Razborka, Alexander Schöld - Den första svalan, Rongedal - Just a minute, Sanna Nielsen - Empty room, Andra Generationen - Kebebpizza Slivovitza, Johnson & Häggkvist - One love.

Startfältet ser starkare ut än förra lördagen, med vissa undantag som vi hoppas glömma bort (varför ska man sjunga om en kebabpizza?) Det känns som att vi kommer att få vispop, ballader, tvillingpop, Olapop och dålig pop. 
Återkommer ikväll..

Vilken är din favorit? 
Idag pluggar man mellan skidskyttevarven.
= MSK, har läst lite Doktor Glas också, ska väl börja så smått med spanska och engelska också. Samhällesuppgiften känns så stor att den inte ens går att börja med men det ska jag väl någon gång framöver.

Ännu en dålig dag för herrarna i Östersund. Det var synd att Mattias Nilsson tappade all sin vanliga klass på vallen och behövde skjuta tre extraskott och sedan åka tre straffrundor, där försvann vår medaljchans och Sverige slutade 6:a, nästan tre minuter efter Ryssland som vann, silver till Norge och brons till Tyskland som inte heller hade en bra dag på skyttevallen. Nu får vi hoppas på Helena Jonsson som klockan 15 ska åka masstarten, besviken efter distansloppet tror jag på henne. Anna- Carin Olofsson (som jag tror har mörkat med hur mycket hennes graviditet faktiskt har påverkat hennes åkning och skytte) är fortfarande sjuk och ska inte åka mer i VM.

Ser ni på Vintersporten?

Here comes the sun - Beatles

Fortfarande hemma, men idag var jag tvungen att hämta mina böcker i skåpet inför alla läxor nästa vecka. Jag kan inte låta bli att tänka att det var mighty convenient att bli sjuk så att jag kan vila upp mig.

[Jag drömde mardrömmar om samhällsuppgiften som höll mig vaken utan ordentlig sömn.
Nästa vecka undrar jag om jag kan klara av..]

Ingen bio blir det, jag känner mig inte i form för det (synd, jag som ville se Sweeney Todd) men imorgon träffar jag gänget igen - Melodifestivalen. Ska snart dra mig hemåt, sakta sakta. Det går inte så fort att cykla i minusgrader när man är sjuk.

Vad gör ni idag?

Såg ni smygtitten på Addison Shephards nya serie Private Practice? Jag missade halva men tror absolut att det blir en serie jag kommer att följa. Den 28 februari på tv4 har den premiär.

Under dagen har jag inte gjort någonting av vikt, skidskyttet började runt två som ersatte hela dagens dåliga program. Det gick tyvärr inte alls så bra, varken på dam- eller herrsidan i det individuella distansloppet. Ännu hoppas vi på svenska medaljer för hemmamästerskapet i Östersund. Jag kan erkänna att jag har haft höga förväntningar efter det mästerskap vi fick bevittna förra året i Antholtz, skidskytte är även en underbar sport som jag verkligen tycker om att se på. Det är någon tävling kvar så förhoppningsvis ska svenskarna kunna ta någon medalj. Det blir inte bra om Östersunds-VM ska minnas som det medaljlösa mästerskapet.
image192
Mixedstafettlaget när det begav sig 2007.
Glad alla hjärtans dag på er allihopa!
För mig är det bara en vanlig dag och jag är dessutom fortfarande hemma sjuk, missar allt som händer i skolan alltså. Tidningen släpps idag och jag skickade ett sms redan imorse för att få en undanlagd (inte för att dem går åt så fort, men ändå..)

Vad gör ni idag?image190
  

Nya säsongen av Men in trees på tv3 (som jag dock missade några avsnitt av förra säsongen på), Grey´s anatomy på kanal 5 och sedan andra avsnittet av det historiska dramat The tudors på SVT1. Serien är inte lika bra som programmet den ersätter (Studio 60 on the sunset strip) men när Jonathan Rhys Meyers är med så kan man inte låta bli, lyssna särskilt efter hans irländska dialekt som bryter igenom den brittiska hans rollkaraktär Henry VIII talar med.
Vad ser ni på ikväll?
...i enlighet med Oscarsgalans signum - tacktalen - skulle jag nu vilja ta tillfället i akt att tacka.

Tack så otroligt mycket The Writers Guild of America att ni löste krisen och godtog medlarnas bud i konflikten, det var nämligen vad som stod i Oscarns väg länge. Tack också till den underbara kanal 9 som även i år kommer att sända galan. Vad skulle jag ha gjort annars? Det skulle ha blivit en förtvivlad start på sportlovet i alla fall.

Den 24 februari klockan 2.00 börjar uppsnacket och intervjuer från röda mattan, som vanligt börjar själva galan vid 3.00, har jag räknat rätt så är klockan 20.00 i Kalifornien då.
Jag kan knappt vänta tills jag hör: Live from Kodak Theatre in Los Angeles, it´s the 80th annual Academy Awards. Your host for the evening is Jon Stewart.

Här är några av de nominerade:

Bästa manliga huvudroll:
Viggo Mortensen ("Eastern promises")
George Clooney ("Michael Clayton")
Daniel-Day Lewis ("There will be blood")
Tommy Lee Jones ("In the valley of Elah")
Johnny Depp ("Sweeney Todd: The demon barber of Fleet street")

Här hoppas jag på George Clooney för sin roll som/i Michael Clayton, som jag inte hunnit se änmen jag litar på att han gör sitt bästa. Vilket räcker för käre George...(Efter fredag kanske jag tycker Johnny också eftersom jag ska se Sweeney Todd.)

Bästa kvinnliga huvudroll:

Cate Blanchett ("Elizabeth: The golden age")
Julie Christie ("Away from her")
Marion Cottillard ("La vie en rose")
Laura Linney ("Tha savages")
Ellen Page ("Juno")
Någon av de kända kvinnorna som porträtterat andra kända kvinnor kommer att vinna statyetten. Alltså Cate Blanchett eller Marion Cotillard som spelade Queen Elisabeth respektive Edith Piaf.
Bästa film:
"Försoning"
"Juno"
"Michael Clayton"
"No country for old men"
"There will be blood"
Försoning är en sådan film som jag vill(och ska) se, jag tror även att teamet bakom en annan film med Keira Knightley i huvudrollen har skapad denna film. Är den hälften av vad Stolthet & Fördom var så ska den vinna.

Bästa manliga biroll:
Javier Bardem ("No country for old men")
Philip Seymour Hoffman ("Charlie Wilson's war")
Casey Affleck ("The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford")
Hal Holbrook ("Into the Wild")
Tom Wilkinson ("Michael Clayton")

Philip Seymour Hoffmans humoristiska(?) karaktär i Charlie Wilson´s war ska belönas. Se denna replik bara:
- What is US strategy in Afghanistan?
- Well, strictly speaking we don´t have one. But we´re working hard on that.
- Who is we?
- Me and three other gyus.

Bästa kvinnliga biroll:

Ruby Dee ("American Gangster")
Cate Blanchett ("I'm Not There")
Saoirse Ronan ("Försoning")
Amy Ryan ("Gone Baby Gone")
Tilda Swinton ("Michael Clayton")

Den gråtande mamman som genomgår sin dotters kidnappning spelad av Amy Ryan är den jag kan tänka mig, men jag har lite svårt att basera det på något annat än gissningar. Jag har inte sett en enda film av de nominerade...yet.
Halvägs på väg till skolan imorse upptäckte jag att jag var sjuk, så där extremt fint sjuk som man kan vara på vintern. En liten förkylning så jag resonerade med mig själv en stund och bestämde mig för att fortsätta på min cykel och säga till om min frånvaro i skolan.
   Så det blev ingen film eller självförsvar idag alls. Istället såg jag på Zodiak - en spännande thriller om jakten på en seriemördare som härjade i Kalifornien från 1968 och framåt. Väldigt bra, men inte alls lika läskig som jag hade trott. Kanske är man härdad efter alla år med sjukhusserier.. Bra skådespeleri med Jake Gyllenhaal och Mark Ruffalo.
I might have dozed of a bit och sedan började jag renskriva min integrationstext till MSK nästa fredag.
Nu väntar Brothers & Sisters och sedan sängen..

..det blir film och självförsvar imorgon..
Vad är kärlek?
När det bubblar i kroppen som en kolsyrad dricka,
när du fnissar som en liten flicka.
När man känner nåt man can´t deny,
when the eagles fly over mountain high.
När all oro är som bortblåst och försvunnen,
när Simba återvänder i Lejonkungen.
När man bara drar replik för att slippa krångla,
"min pappa är rik, vill du hångla?"


Om man spärrar upp sina ögon och tittar bak med huvet ut,
då ser man galen ut.
Det har egentligen inte hit o höra,
det är bara en grej man kan göra.


När jag dansat med Elin en sommarnatt lång,
och vi satt på en parkbänk, jag var kär - hon drack rom.
När Elin sa att jag var den vackraste som finns,
såg in i mina ögon och kräktes på mina jeans.


Våga styr som en kapten, våga fall som ett löv,
våga chansa och se hur det går.
Vad är fegt? Vad är mod? What is love?
Baby don´t hurt me, don´t hurt me no more.
Från en afton som doftar lite YMCA, tack Göteborg.
Ni är kärlek för mig!


Äntligen är det klart.
Rami Shaaban har skrivit ett femårskontrakt med Hammarby, fortfarande för en okänd stor summa pengar. Källor inom klubben säger tydligen att det inte rör sig om mer än 10 miljoner men att det är Hammarbys största affär någonsin.
Vad jag tycker om det vet nog de flesta nu eftersom jag har tjatat om övergången som varit på gång lika länge som konstgräs i Nynäshamn - vilket ska sägas är länge!
Inga lösa rykten är det nu heller för här är Rami Shaaban i Bajens tröja:

 

Bättre sent än aldrig kanske.

Gårdagen (första dagen på fördjupningsveckan) gick ut på svenskaarbete och sedan när det var dags för samhälle så blev det inte alls det, utan mer singing fun.. Lite orosväckande snart, ska börja på det någon gång.
Det följdes av en sen körlektion, nu ska jag gå vidare till "inledande tätort" som det så fint heter, jag började också med att läsa och skriva lite teori i alla de böcker jag har fått. (Jag misstänker starkt att det har fastnat för jag har plågat mina vänner med trafikregler och dylikt i dag..)

Idag har klassen varit på två intressanta studiebesök på Hallwylska palatset och Armémuseum i Stockholm - verkligt bra guider på båda ställena. Mest charmigt var det att man fick gå runt med små ihopfällbara pallar..
   Ett fåtal som volunteered att äta lunch med vår lärare (som mer är en tillgång än en börda vid sådana tillfällen) fortsatte efter studiebesöken till en restaurang nära Östermalms torg där vi avhandlade ett flertal viktiga samtalsämnen, vi gled in på stora diskussioner - inte bara vi tyckte att vår diskussion var intressant utan även mannen bredvid oss lyssnade ingående.

Hem till barnvaktande av lillasystern som gick ut på att jag valde en film jag inte hade sett på lång tid (nämligen Föräldrafällan med en lovande Lindsey Lohan som hade all potential i världen) som vi sedan såg till långt efter hennes läggningstid.
Kanske inte idealiskt men så blir det ibland..

Dagens planer är nog att fortsätta vara lika slö som resten av helgen. När det är sport på tv kan man utan dåligt samvete stanna inne. (Jag är förskäckt över att det knappt finns snö i Estland på sprinttävlingarna där, man ser marken ju..)
En promenad vankas nog snart innan herrarnas jaktstart börjar, sedan kanske jag ska se över min integrationstext lite.

Vad gör ni idag?
Ja, vad ska man säga?
Melodifestivalen är vad det är och kan gå som det går.. 
Min favorit var helt klart That´s love med Michael Michailoff, rösta gjorde jag däremot inte och skyller på mig själv nu för att han inte gick vidare. Riktigt synd..
   Värst var ju Suzzie Tappers sömnpiller och den klatchiga I love Europe (den kommer att sätta sig som en igel fast i minnet) men vidare gick dem.
Jag skyller inte bara på mig själv, utan främst på de gamla damer som satt och mös (och röstade på) Christer Sjögrens dänga, arma tanter (..hrm.. förlåt, damer) som trollbands av något som inte ska gå hem hos folk i allmänhet.

Klart bäst vad ju übersöta Björn Gustavsson och en numera rutinerad schlagervärd Kristian Luuk, jag ser fram emot att se dem fler gånger. Nästa lördag väntar Västerås...
Vilken låt var bäst tyckte du?
Försoning
Charlie Wilson´s war
I´m not there
Arn: tempelriddaren
Sweeney Todd: the demon barber of fleet street

Alla filmerna går på bio just nu men jag verkar inte få tillfälle att se dem. Sweeney Todd blir på fredag med vännerna eller?
(De är alla Oscarsnominerade så jag hoppas att jag hinner se dem innan galakvällen, om den blir av.)

    
Hoppets färg är grön: Color de esperanza
Slutet på tunneln?

I silly season går krönikörernas fingrar varma på tangenterna men de spekulerar inte längre, med 51 dagar kvar längtar de bara. Och det gör jag också..
Alla grönvita hjärtan längtar.

..får äran att hålla den första deltävlingen av Melodifestivalen ikväll.
(Göteborg alltså, fast jag undrar ju hur det där med framsidan stämmer östkustbo som jag är..)

Det är något alldeles speciellt med schlagerfestivalen, man kan älska eller hata det. Det är inte musiken men samtidigt är det musiken som gör att man är fast. Mycket kan man glömma bort enkelt, men ibland finns det låtar som bara är med en - nyss hörde jag Lyssna till ditt hjärta av Friends som vann den svenska uttagningen 2001. Det är schlager det!

Ikväll tävlar, vad kritiker sagt som ett jämnt (svagt?) startfält med ett sprakande samarbete mellan E-type och The Poodles, nya tjejbandet Face-84, discotechnolåten med Velvet, unga färingen Brandur, ex-fame factorydeltagaren Michael Michailoff, Amy Diamond, Suzzie Tappers tonartshöjning och Christer Sjögrens kärleksförklaring till Europa.
Jag undrar hur allt kommer att låta - uppdaterar säkerligen ikväll..

Vad tycker du om Melodifestivalen? 

Jag har varit frånvarande från bloggen en tid nu, måste säga att allt har förändrats efter mitt uppehåll i Thailand - jag behöver inte längre skriva så som jag gjorde förut.
   Anledningen har i alla fall varit att jag har koncentrerat mig på lite läxor i veckan - bara genom att börja skriva på MSK-texten så har det blivit lite lugnare - fastän det är mycket kvar... Vi har även försökt koppla in en router så att jag får trådlöst internet även hos pappa på min bärbara men det fungerade inte så bra. Som ni märker så har jag i alla fall hittat internetportern på den stationära datorn och kopplat in den igen. (Jag som är så teknisk!) Därmed detta internetbesök idag..

Nyss avslutade första VM-åket i Östersund för skidskyttar gick inte som vi väntat oss ur svensk synpunkt. Efter två bom på stående slutade Anna-Carin Olofsson långt bak i fältet följd av resterande svenskar: Helena Jonsson, Anna-Maria Nilsson och Sofia Domeij. Klockan 14 är det herrarna med  Björn Ferry, Carl Johan(Svampen) Bergman och suveränen från Norge: Ole Einar Björndalen. Spännande..


Dagens fråga:
Hur många skidskyttar åker fel in till målrakan totalt under VM-veckan i Östersund?
Det är titeln på en otroligt sann krönika av Hans-Olov Öberg på Hammarby Fotbolls hemsida. Silly season är igång men den ska ta slut någon gång oh då är det snart matchstart. Jag kollar varje dag vad som händer med Rami Shaaban, övergången verkar fortfarande inte klar och jag börjar oroa mig över klubbens ekonomiska förutsättningar om det inte ska vara möjligt att betala fem miljoner för en landslagsmålvakt.
 
I fotbollssammanhang är 5 miljoner svenska kronor ingenting och på många sätt tycker jag att det bara är att slå till. Men Fredrikstad ska bestämma sig också, Rami säger att bollen inte ligger hos honom nu men att han är inställd på att flytta hem, till sin son och mor i Stockholm...
Bajen välkomnar honom..

Mellan engelskaredovisningsprep, historia som inte blev (igen), korrläsning av Känn Pressen i egenskap av vän, och MSK som inte blev av så var de en rätt så bra dag.
Onsdagar kan vara lite smått meningslösa annars med två lektioner, börjar sent och slutar tidigt. Hela dagen är ju kvar när man kommer hem då om man är van vid att komma hem halv fem.

Imorgon bör jar allvaret? Eller jag vet inte när det ska börja, tiden kommer att hinna ifatt mig - men jag är rädd för att det kommer hända alltför sent.

Med hängande huvud kommer jag att tänka...

Dagens historialektion kan man säga lite vad man vill om, men inte var det vad vi skulle göra. Idrottens historia från antikens arenor till dagens massinustri var det ja, men inte f'n blev det gjort ändå.. Roligt hade vi dock..
Jag känner för att göra en planering. På något sätt ska det inte vara nåt jag har missat - men det är mycket saker att hålla reda på så helt omöjligt är det inte.

v.6
tors 7/2 Engelskaredovisning
fre 8/2 ingen msk, besök av Tobias Rawet -överlevare från förintelseläger- kl. 12.30-14.00
v.7 Fördjupningsvecka
mån 11/2 "stöd och fördjupning" (gör svenska och samhälle)
tis 12/2 Muséebesök: Hallwylska palatset och armémuséet 9-13
ons 13/2 Film(Säg att du älskar mig) och självförsvar
tors 14/2 Härskartekniker & hjärt-och lungräddning
fre 15/2 Film (Juno) & besök av RFSU
v.8 "Helvetesveckan innan lovet"
mån 18/2 svenska redovisning, eventuell historiaredovisning
tis 19/2 engelskaglosor + uttryck
tors 21/2 spanskaprov
fre 22/2 Inlämningar: Människan socialt och kulturellt, samhälle + svenskaredovisning

Och det hjälper ju att jag knappt har börjat på något av arbetena...

I have a good feeling about this day!
Jag har börjat på min uppgift på textkommunikationen och jobbar just nu med en miljökampanj till engelskan, eller ja, egentligen bara idéerna til en kampanj, som tur är.
Lite idrottsplugg på lunchen sen så ska det gå okej.

Det är semmeldagen idag. Väl? Jag har hört lite olika datum, hemma i en almanacka står det fettisdagen på onsdagen den 22, låter konstigt va?
Det blir åtminstone en semla idag, kanske två.
image180
Hur många äter ni?

Kvällen flög iväg efter min sena dag följt av en sen körlektion. Backarna ska vara avklarade nu och jag ska börja med backning runt hörn.. jag har avslutat spanskan, skrev faktiskt hela av bara farten med hjälp av lexikon på internet (Man måste tycka om nymodigheter..), sedan började jag med att skriva ett CV.
   Sommarjobbsansökningarna är på gång nu och detta år hoppas jag på att få jobba en längre stund än förra året.
Nu är klockan nästan elva och jag kom på att det är idrottstest imorgon som jag kanske behöver plugga på. och jag som tänkte sova snart, det blev inget av med den saken!

Good night and good luck.
Jag är jättenöjd över den nya designen.
Choklad var det enda ordet jag kunde ge Erica när hon tog sig an uppgiften under dagen, allt med choklad..You name ii, I´ll love it. Vad tycker ni?



Ingen historia idag, jag var inte i den första gruppen som skulle redovisa och efter en rad med händelser så får deras redovisning dra ut på tiden. Nästa tillfälle: möjligen vecka 8 eller 10. Tack för den, här har man suttit en hel helg med allt och så blir det inget. Ny uppgift har vi fått, ett längdsnitt över ca 300 år - jag nosar på idrottens historia just nu.

Annars så har vi haft tråkig matte, svenska som kommer att bli alltför stressande (lagom till loven, I would imagine), ingen samhälle så en slapp lektion fast man behöver jobba med ett fattigt land. Jag känner att det inte kommer att vara en lugn stund en tid framöver.
Snart är det textkommunikation som jag helst plötsligt ligger en aning efter i eftersom det handlar om design nu - inte min starka sida. Kan jag med eftertryck säga!

Var har ni gjort idag?

           

image176 Snart, snart är det klart!

                                                    
Innan jul inledde Hammarby förhandlingar med svenska landlagsmålvakten Rami Shaaban och nu verkar det som att det bara återstår underskrifter på ett kontrakt. Jag har dock hört att norska Fredrikstad inte alls känner sig klara att släppa Rami till Bajen, så det är bara att vänta igen.
Jag hoppas självklart på att Rami ska finnas i vårt mål när Hammarby inleder sin säsong i slutet av mars mot Ljungskile.
Det skulle betyda så mycket för oss eftersom det var en bra målvakt vi saknade över halva förra säsongen efter Richard Kingston lämnade oss för sitt förra lag..

Får vi Rami blir vi farliga
och jag ser fram emot att få se de unga talangerna (och Charlie Davis) utvecklas, att någon ska ta platsen som saknas efter Sebastian Eguren (nyligen utlånad till Villa Real), att Pauliño får fart på sitt målskytte igen.
Sedan, sedan ska vi få en vårsäsong som heter duga!

Power Point Presentationen är klar, ska bara öva på den någon gång så att den sitter. Vistaversionen fungerar bara på XP om man gör den kompatibel med Word 97-03, på hemmadatorn fungerar det så jag hoppas att den gör det även i skolan imorgon. Annars går det utför...

Mitt i mellan själva pluggandet var jag ute och övningskörde i 1 ½ timme, förhoppningsvis är den psykologiska spärren för en viss backe borta nu.. Hur är det med er övningskörningsstatus? Finns det några blivande 18-åringar därute som övningskör?

Snart är det väl One Tree Hill, den spännande fortsättningen. Ett skott brann av mot en Scott..Vad kommer hända?
Nu är jag lite smått stel efter en dag framför datorn (den är underbar, varför köpte jag inte en laptop tidigare! Och vad den kan göra sen, man lär sig något nytt varje dag - när man lärt sig Vista och allt så ska det gå asbra..).
Historian är klar på Word, ska göra en PPP imorgon (nu blir den hightech eftersom min version är 2007). Det andra är till tisdag, förutom spanskan, men den känns inte jätteviktig..
image174 image175

Ikväll blir det bara ett skönt slappande framför någon film, planerna än så länge är att se början Harry Potter och fången från Azkaban och sedan byta till Förnuft och känsla klockan 21.

Vad har ni för planer för kvällen?

Update efter filmen:
Jag märkte inte mindre än fyra gemensamma nämnare/skådespelare i de båda filmerna.
Emma Thompson spelar Prof Sibyl Trelawney och Elinor Dashwwod.
Alan Rickman spelar Prof. Severus Snape och Överste Christopher Brandon.
Imelda Staunton spelar Prof. Dolores Umbridge och Charlotte Jennings Palmer.
Robert Hardy spelar Minister for Magic Cornelius Fudge och Sir John Middleton.
Kan det vara så att en del av den engelska skådespelareliten är med i de båda filmerna mån tro? Det tror jag.
Fredag idag då..de är snart över faktiskt kan man tycka.

Sann till min regel att
inte plugga på fredagar för att spara min hälsa så har jag inte gjort mycket, det får bli i helgen. Önska mig lycka till att skriva klart mitt historiaarbete tills på måndag samt att göra en powerpoint med världens sämsta version av skiten - man kan färglägga och animera lite så förvänta er tråk på måndag klassen!

Jag ska även
skriva spanska och plugga till ett litet test på idrotten. För just det - lärarna kom på att det inte fanns is eller snö och ställde in friluftsdagen ochersatte den med teori och prov. Kom ihåg - rätt kunskap, rätt utrustning och rätt sällskap - var aldrig ensam ute på isen!

Till de viktiga sakerna så har jag fått min dator nu, den är enorm tycker jag, fast den bara är 15,4", men ändå - på en laptop. Nu är jag glad. Lite materiella ting får man unna sig, inte sant? Datorn ska bara ladda klar..
image171