Dreeds är bättre offtancs för de drar mer agro.
Säkert totalt felstavat och taget ur något sammanhang men jag tycker det är väldigt roligt att sitta och lyssna på brorsans resonemang över Skype när han spelar WoW.
Någon som spelar och kan översätta detta för mig?

Update 9/7.
Min bror säger att de gjorde en BT och tog tredje och fjärde bossen. En bra raid med andra ord.
Det är torsdag nu och mycket saker kan hända då. Förutom jobbet de senaste dagarna så har min mamma, låtsaspappa och lillasyster kommit hem efter två veckor i Tyskland och Österrike. Nu är jag inte längre själv med min brorsa, det var skönt att ha huset för sig själv en stund i alla fall. Igår var jag på cirkus med systrami efter att jobbet haft fribiljetter.
Och min bärbara dator har gått sönder, vilket jag skulle ha varit helt förkrossad över om det inte var så att vi hade försäkringar som täckte det. Jag är lättad över att det "bara" kostar självrisken för att få en ny. Den är redan beställd och klar. TryggHansa Hem+ kan därför rekommenderas.
Oroa er inte, jag ska inte bli en hem- och konsumentsblogg. Men det är en god idé.

Igår blev Tyskland klara för final i EM, totalt oförtjänt. Jag började hoppas lite på Turkiet eftersom de verkligen är mästare på att hämta upp matcher. Att fyrans sändning igår inte fungerade helt är inte en så stor skandal som alla tidningar säger, en av dem anklagar fyran för att ha ljugit om vilka strömavbrottet drabbade och att tysk tv tydligen kunde sända allt utom några sekunder. Det var inte så allvarligt tycker jag, det var nog galet förvirrat i studion igår och Ola Wenström såg allmänt ledsen ut. Inte tror jag att de hade kylan att ljuga då, de visste väl inte.
Ikväll hoppas jag dock på att Ryssland spelar över spanjorerna, men jag hoppas lite på Spanien också.
En match utan avbrott den här gången? Comin´up!
Midsommaren är över och imorgon är det jobb igen.
Kom hem från Borlänge i lördags redan så att det blev möjligt för mig att se hur EM-tipset har gått åt skogen. Det enda rätta nu är att Spanien faktiskt gick vidare igår. Ryssland imponerade mot Holland, det lag som jag hade hoppats på och vann välförtjänt, trodde dock att Holland skulle klara det när de kvitterade i slutet av andra halvlek. Nu blir det ett par dagars uppehåll men på onsdag är det Tyskland-Turkiet och på torsdag är det Ryssland-Spanien. Vågar inte tippa på något nu för då åker väl de ut..

 
En sjö i Sala. Midsommarn blev som vanligt mulen och regnig.
Foto:Jag
Det är midsommar nu, jobbade igår och ska åka upp till Borlänge nu..


Glad midsommar allihopa!

När det enda man gör är att sova, äta, laga mat, diska, tvätta, jobba, äta, sova i all oändlighet, då har man hamnat i någont slags work-mode som är väldigt konstigt.
Men en sommar ska man väl klara av?
Sverige är ur EM efter förlusten 0-2 mot Ryssland.
Jag som hade turen att jobba(?) slapp se den dåliga matchen, efter vad jag har hört. Det blev lite Sportradion mellan bokningar och avgångar idag. Synd är det i alla fall, jag hade räknat kallt med en kvartsfinal mot Holland på lördag. Inte ens Allbäck (min Mackan om ni kommer ihåg..) kunde avgöra i åttiofemte som jag trodde... 
Nu vill jag gärna tippa att det blir Holland och Portugal i final. Vi får se hur det blir...Vilka tror ni går till final?


Jag sjunker in mer och mer i jobbtakten och det blir nog inte sängdags förrän om en stund då jag börjar ett imorgon också.
Nu blev det sent igen men börjar inte jobba förrän vid ett så det är lugnt än så länge.
Idag hade vi brandövning, utrymning, HLR-träning och lite allmän skyddsinformation på DG för sommarpersonalen.
Brand- och säkerhetssällskapet fån Gotland kom till oss vilket var mycket lärorikt och roligt. Vi blev iklädda mycket fina röda overaller och oranga hjälmar när vi testade att släcka dockor som hade brand i kläderna med en filt.
Det såg rejält roligt ut det med.
Efter jobbet var det dags för Nynäshamns a-lags sista hemmamatch innan matchuppehållet, den mot Rönninge-Salem. 1-1 slutade den på ett soligt Kvarnängen med relativt mycket folk för att vara mitt i veckan. Däribland jag och J.
Sedan blev det lite vanligt snack med min vän S, vi såg även The notebook. Femte gången på 3 dagar, men är det bra så är det.

  
Kvarnängens gräs badar i solsken.
Foto: Jag

Love is always patient and kind, it is never jeallous.
Love is never boastful nor conceided, it is never rude or selfish, it does not take offence and is not recentful.
Love takes no pleasure in other people´s sins, but delights in the truth.
It is always ready to excuse, to trust, to hope and to endure whatever comes.


Såg A walk to remember igen och ska snart äta lite innan jag ska jobba.

Vad gör ni idag?

Tiden bara rinner ifrån mig så här, nu har klockan blivit två. Har sett på Pirates of the caribbean: at worlds end och ska nu gå och lägga mig. Tur att jag inte jobbar förrän vid 14. Sova..

Will: It has always belonged to you. Will you keep it safe for me?
Elizabeth: Yes.
Seg söndag idag, jag har sett på The notebook två gånger till + extramaterial. Jag fick bara låna den en liten tid av J så det var bäst att passa på och den är ju fantastisk.
Tydligen har författaren Nicholas Sparks också skrivit boken som A walk to remember är baserad på. Hittade den i typ en miljon olika parts på youtube så jag ska försöka se den också nu. Shane West och Mandy Moore.

Annars ska jag snart göra lite hushållssysslor, laga Lasagne och tvätta. Kanske kan hinna med att sola också.

"Oh Lizzie, it´s such a pleasure running my own home."
Gissa från vilken film det citatet kommer ifrån, det är lite så jag känner nu..
Ja, okej jag såg filmen två gånger efter varann och nu ska jag sova. Det ljust ute dock, kommer nog gå jättebra.
Jag har aldrig gråtit så mycket till en film, förutom Titanic, som jag under de två senaste timmarna har gjort till The Notebook..
Jag fick låna den av J eftersom jag inte hade sett den. Det är nästan så att jag ska se den igen nu på en gång.


Rachel McAdams och Ryan Gosling.

Och ni, jag vet att jag är efter men har ni som jag för några timmar sedan inte sett filmen så rekommenderar jag den starkt..
Nu drar jag...
Heja Sverige..
Detta är en av de officiella EM-låtarna. Men sjunger Enrique "Can you ear me"?


Can you hear me - Enrique Iglesias
I´m up!
Jag har sovit så länge att det nu bara är ungefär 6 timmar kvar till matchen. Det är inte så roligt väder alls, mulet och 15 grader så det blir nog ingen fotboll på Kvarnängen för mig idag. Jag ska dock upp till Ösmo sen för att se Sveriges match med J, Mic och A.



Hur tror ni det går mot Spanien?
Har precis kommit hem från Ösmo där jag såg Holland - Frankrike hos J, en riktigt bra match och jag känner att Holland kan ha stora chanser att vinna hela EM. Senare idag, närmare bestämt klockan 18 är det dags för Sverige mot Spanien. Vi får se hur det går och vilka som ska spela/inte spela.

Efter två dagars riktigt jobb med både avgång och bokning utan någon chans att sova ut är jag trött nu och det gungar faktiskt fortfarande i huvudet från båtfärden, konstigt nog. Ser nog på Bones en stund för att varva ner.

Det händer saker på sommaren..Why?

Nu är jag hemma och har lite tid att skriva. Kom hem sent från Kungsan igår efter den sköna segern. Dammet yrde när Sverige gjorde mål.
Jag kan säga att jag - med mina 161 cm över havet - inte såg särskilt mycket av storbildsteven. Men det var ju tur att den var så stor annars hade jag inte sett någonting alls!
Det var bråk på tåget vid Handen men sen kom jag hem för att sova några timmar innan jag imorse gick på färjan till Gotland. 

 

Min första riktiga jobbdag gick nämligen ut på att åka en färja till Visby för att se hur den såg ut, vi tittade på kupéerna och träffade styrman uppe på bryggan. I Visby fick vi en rundtur i deras terminal och sedan gick vi till Destination Gotlands huvudkontor Böljan och träffade folk där. Vi hann med en glass också innan det var dags att ta färjan hem igen. Det blev väl ungefär en timme på Gotland och över sex timmar på båten.

Har ni gjort något roligt idag?

Nu skiner solen igen, blev något orolig när det spöregnade imorse. Men det var alltså meningen att matchdagen skulle få finväder. Snart är det dags för avslutningslunch med släkten och sedan bär det iväg mot Kungsträdgården..
Sverige, det bästa på vår jord..


Campione - E-type
Ska väl egentligen gå och lägga mig nu, ska upp till brorsans skolavslutning. Fastnade dock på msn. Bara för att jag för en gångs skulle var inloggad där, är aldrig det annars. Så typiskt..

Det var annars en lugn dag med fotboll på kvällen. Holland-Italien var en riktig bra match, verkligen underhållande att se på och Holland vann rättvist med 3-0. Sverige spelar första matchen senare idag(faktiskt) och jag, Mic och J ska iväg till Kungsträdgården för att se på storbild där. Det kommer bli riktigt härligt..

Live high, live mighty, live righteously..
Har solat lite idag, trots att jag nu börjar flagna på ryggen och axlarna. Inte bra alls..
Ska snart iväg och bada på Hamnvik, hoppas att det är varmare än förra veckan.

Dagens i-landsproblem: Varför är det alltid så att när man behöver en grej så fungerar den inte? Min iPod är alltid urladdad när jag ska ha den.


Fastnade framför MTV Movie Awards men ska gå och lägga mig snart.
Morgondagen är helt ledig, vilket är så konstigt för jag har sommarlov. Det sjunker nog in snart.
Så..som titeln lyder då..
Jag måste så här i EM-tider erkänna något så att ni vet.

Jag, Matilda, gillar Marcus Allbäck! Han är fantastisk och jag kommer sakna honom i landslaget när han går, om han går..Hoppas på ett riktigt bra mästerskap nu och att han och Örgryte tar sig upp i Allsvenskan så att jag får se honom mot Hammarby på Söderstadion nästa år.
Vem är er favorit i landslaget?

Matchen på Viksängen var måttligt underhållande så jag, J och Mic gick en runda i Ösmo istället.
Kroatien vann och nu spelar Tyskland mot Polen.
Jag ska nog se på Maid in Manhattan snart, är så trött att en enkel film passar bättre.


Ralph Fiennes och Jennifer Lopez...

Har varit på match på Kvarnängen idag, brorsans P-18 spelade mot Hanviken och vann med 6-0. Snart bär det av till Ösmo för B-lagsmatch. Det vill säga Ösmos a-lag mot Nynäs b-lag.. Känner ni konkurrensen?

Det är i alla fall underbart skönt att det är sommar, lov och fotboll. Ikväll skulle jag tro att jag ser på Tyskland - Polen också, hatmatcher kan vara intressanta att se.
Vad gör ni idag?


Waiting for the world to change - John Mayer
Förresten, vet ni vem jag är?
Lycklig ägare till två biljetter till Coldplay som kommer till Globen i september. De släpptes i måndags och tog slut på tjugofem minuter så det blev en extrakonsert insatt också. Jag hoppas att jag får med mig Y på den i höst, vi snackade om Coldplay för länge sen och gick inte på förra konserten så nu ska det bli av. Någon mer med biljett?


Nu väntar jag på nya albumet som släpps på fredag - Viva la vida or death and all his friends..

Hemma från en heldag på Gröna Lund med J och Mic. Åkte vid tolv då även jobbet ringde och sa att det blir en resa till Gotland på onsdag. Lyxigt tänker ni, men jag jobbar ju på Destination Gotland så vi ska mest åka för att se båtarna och huvudkontoret så att vi vet hur det funkar.

I alla fall så var det riktigt roligt på grönan, blev yr tidigt vilket inte är så roligt men vi åkte vidare. Inget sommarkryss på länge eftersom EM började idag. Vinst för Tjeckien och Portugal..
Ibland är det kul att se och höra folk som inte har nära till grönan, som kanske är där för första gången. (Jag är inte stockholmare som kan gå flera gånger i veckan men Nynäshamn ligger så pass nära att det lönar sig att köpa Gröna kortet..) De verkar så imponerade och tittar verkligen på allt med stora ögon.


Annars sitter jag här och önskar mig en tatuering. Nästan alla har gjort en nu när de fyllt arton och jag avstår för att de har blivit en grej. Men jag funderar, det har jag nog gjort länge men inte kommit på vad jag vill göra. Väntar nog lite till för att känna att jag inte kommer ändra mig. Vill ni ha en tatuering eller har ni redan en?
Efter lite ändrade planer blev jag hemma istället.
Tråk säkert, men det behöver jag.

Det blir nog godnatt snart, kanske ser klart på Kingdom of Heaven först.
Nationaldagen och svenska flaggans dag idag. Vi firar ju inte egentligen så vad ska den vara bra för kan man undra, jag har ju dessutom redan slutat skolan så jag är ledig ändå. Menmen, Sverige är en bra land..

Det har varit en solig dag och snart ska vi grilla. Efter det drar jag till Ösmo och sedan blir det utgång med J.
Skulle inte tro att någon annan har den idén ikväll alls. ;D

Skolavslutning idag på morgonen, fick betyg och såg esteternas show i idrottshallen.
Sedan iväg till Ösmo där jag, J och Mic grillade. Jag har nu precis varit på fotograferingen för brorsans bal, de slutar nian på tisdag och har - precis som jag för två år sedan - bal i matsalen. Är man storasyster så får man plåga syskon med sin närvaro helt enkelt..

Undrar vad som sker ikväll, men det är över nu i alla fall.
Det blir nog intressant att se om någon vill sjunga denna gamla goding imorgon..
I B17.. Vad blir det som består?


Las Vegas - Martin Stenmarck
Snart är det sommarlov..
Städade ur skåpet i skolan idag sedan gick jag, J och Mic till Nicksta och solade lite mer. Man kan ju inte låta bli..
Stack iväg till jobbet sen, där jag fick mina arbetskläder, marinblå kjol och kavaj + vit blus. Mycket vackert, det kommer nog vara för varmt för kavajen i sommar.

Nu har jag skrivit klar svenskan med titeln "Det syns inte utanpå", jag vet inte riktigt varför och det blev nog inte så bra men så får det vara för snart är det sommarlov!

Sista Grey´s anatomy för säsongen nu.

Det har blivit dålig uppdatering på bloggen här nu, har haft mycket på gång känns det som trots att det är sista veckan i skolan.

Igår var sista dagen med vanliga lektioner, vilket betydde en historiavandring, fika och betygssnack. Sedan åkte jag och J till Sthlm för att köpa avslutningsskor till mig. Det blev även två linnen och ansiktsfärg eftersom vi bestämde oss för att se Sveriges EM-matcher i Kungsträdgården. Hoppas att det ska funka med jobbet också, får ett schema nästa vecka.


Hela dagen idag har SPSM2 varit på Nicksta, vi solade och hade femkamp (som blev 6-kamp då lärarna ville att det skulle bli lika, annars hade vi vunnit). Efter det var det friluftsdag, jag spelade beachvolleyboll som var riktigt kul. Först nu känner jag att jag brände mig men vill man vara brun så...
Nu ska jag nog försöka skriva lite svenska, jag har en språkartikel att lämna in på torsdag. Jag vet inte om jag orkar dock.


Det är sommar och sol, vad kan vara bättre?
Ännu en solig dag har passerat och de är ljust än! 
Jag satt på balkongen och läste mesta delen av dan sedan blev det dags för Sverige - Ukraina, sista matchen innan VM som de förlorade och det ser ut som att skadorna inte är över trots allt. Sedan blev det handbollsmatch Sverige-Island som inte heller gick bra och det blir inget OS-spel i augusti för handbollskillarna, tyvärr. Jag som börjat tycka om den sporten igen.
Har även bakat två kladdkakor som vi ska fika på spanskan imorgon, så det var tur att svenskan blev uppskjuten till på torsdag om vi vill eftersom jag inte ens har hunnit titta på mina papper om artikeln ens.

Nu var det inget på tv, så det blir nog några avsnitt av Bones.
Gonatt..