E.M.D. – There's A Place For Us

Var och såg Narnia: The voyage of the Dawn Treader idag. De äldre barnen Peter och Susan fick inte åka tillbaka till Narnia precis som Aslan lovat i slutet av förra filmen. Med sig har Lucy och Edmund istället sin kusin Eustace. Han kommer få åka dit med sin kompis Jill i nästa, om det blir en film är oklart. Och med tanke på hur utkramad handlingen var i denna så vet jag inte om det är någon idé att göra en fjärde...

Edmund (Skandar Keynes) var cool som vanligt men för övrigt var det enda positiva Kung Caspian (Ben Barnes) som, om möjligt, såg än mer fantastisk ut. Han hade odlat skägg och skippat sin telmarinska dialekt som vissa störde sig oerhört på (och med vissa menar jag min vän J).
Annars reagerade cineasten i mig på att det inte längre var Disney utan Twentieth Century Fox som tagit över som presenting Producing company. Walden Medias skippande logga var där men Disneys fina intro lös med sin frånvaro. Jag undrar varför de valde att inte fortsätta? Ville de förändra för mycket? Andrew Adamson och Harry Gregson-Wiliams var inte heller med, andra svarade nu för regin respektive musiken. 
Kanske var det därför jag inte tyckte om den lika mycket...

Nu är julen bakom oss; trevliga middagar med släkten, paket och mat (hoppas att jag inte behöver äta mer julmat nu, igår blev det faktiskt tacos istället) är över igen för denna gång.
   Den bästa presenten måste jag nog ändå säga kom dagen innan julafton...
Hopfen skrev på för 3 nya år i Bajen! Och därmed har vi i alla fall en målvakt, för vem tror egentligen på att Rami någonsin kommer känna en "stabilitet i sitt opererade knä"?
   I övrigt har jag som vanligt sett på massor av film, och extramaterial såklart. (A walk to remember, Sense & Sensibility bl.a) Jag erkänner att jag längtar lite till nyårsdagen när man lite halvt bakis ser på Ivanhoe. En mycket fin tradition. Och snart kommer alla årskrönikor, om sport och det kungliga året. Helt enkelt mycket roligt att se tillbaka på.

 

På juldagen träffades lite gamla hemvändare. Det var mycket trevligt, mötte upp dessa (Erica, Jenny, Sofia, Jonathan, Jocke och Lillis) som spelade ölspelet från E´s Australien efter jobbet  och sedan skulle vi ut på det enda ställe som höll öppet i lilla stan. Det var kö, och vi gav upp efter tre kvart..

Utmaning från Jennifer
Cherry on top award: Tacka den personen du fick den av och kopiera utmärkelsen till din blogg. Dela med dig av tre saker som du gillar till dina läsare och skicka sedan vidare awarden till fem bloggare du gillar.


1. Jag gillar sommaren och allting som hör till den!! Sola, promenera, bada, sitta och äta mjukglass eller hallonsorbet på någon brygga, grilla med familjen, utflykter till Söder eller Sjöstaden. Jag gillar till och med att jobba på sommaren och äta frukost i frakten, spela kort på bokningen, ringa konstiga samtal. Ja, ni förstår, jag diggar sommaren. 

2. Jag gillar film, extremt mycket och jag gillar framförallt att veta allt om filmen också.. Eftertexter, bolagsloggor och -melodier, kommentarer och filmmusik - det är bara början till allt som jag gillar och som irriterar alla andra i min närhet.

3. Jag gillar också skolan (träffa nya människor, lära mig saker och dricka kaffe), och att vara ledig vilket är två lite motstridiga intressen. Men det går oftast bra ändå.

Granen 2008.. Bara 6 dagar kvar till julafton.

Det blev en snabbvisit till Uppsala igår, trevlig julfest med den numera traditionella paketleken. (Jag vann inga paket dock..)
Den här helgen blir jag kvar i lägenheten för att plugga klart det allra sista, är som vanligt mindre orolig över tentan och mer för uppsatsen. Man måste ju faktiskt prestera de 1000-1400 orden i hyfsad kvalité medan det "bara" är att plugga så gott det går för tentan och sen skriva av det.
På tisdag är det över, då blir det jobb, tvätt, städning, julafton, jobb och utgång tror jag :) Och den där eviga julklappshandeln, det sista ska jag nog ta efter tentan på måndag, krisar det så finns det ju affärer även i Nynäs ;)
Nu är det tydligen dags för Musikhjälpen igen på P3 och Svt2, kampen mot handel med barn. Jag skickade iväg ett sms igår och skänkte 50 kronor. Skicka 50, 100 eller 200 till 72999 du med.

 
   Annars så har jag använt denna lediga dag till att börja med den sista uppsatsen för denna termin, jag valde en dikt till slut; Postcard from Kashmir av Agha Shahid Ali. Trots att jag flummade på bra så har jag mer än hälften kvar och jag vet inte hur bra den kommer bli.
    På torsdag är det tenta igen, inte lika svår (peppar, peppar) som den förra så därför har jag inte extrempluggat till den. Känns skönt att terminen snart är slut, bara 4,5 år kvar på utbildningen ;)

Donna Lewis – I Love You Always Forever



Trött och stel i kroppen från massagen igår, och efter sträckläsning och seminarie idag mäktade jag med tre filmer ikväll. Började med Eclipse, fortsatte med Love actually - med underhållande kommentarer från regissör Richard Curtis och skådisarna Hugh Grant, Bill Nighy och Thomas någonting som spelar lillkillen Sam ;)
Det skönaste i den filmen är mellan honom och styvpappan Liam Neeson; de ska trösta sig som riktiga tjejer.
- "We need Kate, and we need Leo. And we need them now!"
Så därför har jag nu snyftat klart till Titanic :p

Coldplay – Christmas Lights
Massage på G, lite onsdagslyx såhär i december. Känner mig alltid lite halskyldig när jag går dit eftersom hon alltid kommer med tips på övningar jag kan göra för att bli mindre stel i axlarna - främst behöver jag väl träna - men att jag aldrig gör dem. Så om ni om typ fem år ser en hukande tant i 25-årsåldern så är det nog jag ;)

Reviewn är klar och inskickad och endast halva Disgrace kvar. Om ni tänker läsa den.. gör inte det. Han har ju fått Nobelpris, det säger ju allt.
Ja det är inte fy skam att kunna sitta själv på sin arbetsplats, stolt över att de litar på mig för att lägga det ansvaret på mig..  Det händer ju dock inte så mycket så jag kan göra så mycket annat och få betalt för det.
Mina kollegor är på utbildning och jag ska försöka läsa Disgrace av J.M Coetzee som ska vara utläst på torsdag. Då ska även Book reviewn vara klar, japp.. den gör jag imorrn. Efter det är det bara två tentor och en uppsats kvar, sen har jag förhoppningsvis klarat av 30 hp Engelska I.


Ignorera inlägget om ni är trötta på min besatthet av film i allmänhet, filmmusik och Twilight i synnerhet ;)

Då jag redan har sett Eclipse ett antal gånger förut så såg jag filmen med kommentarerna av Kristen Stewart och Rob Pattinson. Det var underhållande på ett helt annat sätt än vanligt, jag brukar tycka om behind the scenes-hur tänkte de då-material och det får man oftast kanske i mer "seriösa" filmer och inte i Twilight. Oftast är det då regissör, klippare; kort sagt de kreativa skaparna som får förklara vilket jag tycker är mycket intressant. Skådespelare som Rob och Kristen med tonåringar som målgrupp har lite annat förhållningssätt, men jag skrattade gott åt att de själva satt och var förlägna över sina egna scener.

Any way... soundtracket är riktigt bra och förutom Beck - Let´s get lost så är Sia - My love min absoluta favorit från filmen.