Dagen då allt vänder.. eller? Jag hatar verkligen att följa matcher på knackiga livescore, men efter en oändlig väntan (säkert 6-7 minuter) var slutresultatet fastställt till 2-1 till Bajen mot ett annat bottenlag Västerås.

 
Så fort man var klar med tentan så började tankearbetet till alla seminarier nästa vecka.
Får se om jag hinner klart med en bok om statsmakternas uppkomst idag, så blir det lite metodövningar och uppgifter om Kalmarunionen senare. Puh, andas ut, vad är det?

Först och främst blir det i alla fall en promenad i solskenet och sen kalas för lillasyster :)
Klockan är strax efter åtta och jag sitter redan i skolan, sömn är överskattat i tentatider (typ). Jag tänkte ta lite läsning nu innan resten av gänget kommer. Efter en heldag av plugg med dem igår hoppas jag på att vi kan sluta lite tidigare så jag själv har tid att sammanställa allt i huvet inför imorrn.
Längtar till klockan 13.01 imorgon, då är tentan över och det får bära eller brista!
Plugg på högsta nivå, det känns bra idag men just nu sitter jag och vilar skrivhanden ett tag. Varför sitter jag förresten? Nej nu ställer jag mig upp och sträcker på ryggen som krummande gör ont efter timmar i soffan med böckerna i knät.

Just nu är det nedräkning på Radiosportens bästa referat under 50 år:
10. Lars-Gunnar Björklund; Bernt Johanssons guld i OS 1976.
9.  Mats Strandberg; Lillen Eklunds knockout till EM-guld.
8.  Åke Strömmer, Assar Rönnlund; Wassberg vs Mieto, en hundradels sekund!  
7.  Lasse Granqvist, L-G Jansson; Straffarna i OS i Lillehammar 1994. 
6.  Åke Strömmer, Lars-Gunnar Björklund; Gärderuds 8.08.03.
5.  Tommy Åström, Miro Zalar; Stefan Holm 2.36 OS-guld Aten 2004.
4.  Lasse Granqvist, Ralf Edström; Ravelli räddar!! Straffar mot Rumänien VM i USA 1994.
3.  Lennart Hyland; Den gliiider in i mååål! VM-guld 1962.
2.  Lasse Granqvist, Ralf Edström; De är inte möjligt! Zlatans klackmål.
1.  Lasse Granqvist, LG Jansson; Det går inte att hålla på! Vändningen 1-5 till 6-5 mot Finland.
Fredag. Ikväll blir det Ark-konsert på Gröna Lund, deras sista konsert så det kommer antagligen bli fullpackat. Men innan dess ska jag plugga, tentan kryper närmre och jag ska i övrigt bara ägna mig åt den. Stannar kvar i Högdalen över helgen för detta.

Annars har jag snöat in på Sommar i P1 och lyssnar på arkivet. Jag har både gråtit och skrattat högt på buss, tåg och tunnelbana på väg hem i veckan:) Allt ifrån Daniel Adams-Ray, Cecilia Forss till Leif GW Persson och Henke Larsson. Nästa sommar ska jag komma ihåg att lyssna på det live. Fantastiskt.
I övrigt hörde jag denna låt på radion, får en känsla av att den hör ihop med barndomsminnen. Jag tror att det är goda minnen men jag får tårar i ögonen av den varje gång.
Passande då när sportvärlden sörjer Stefan Livs och hela KHL-laget Lokomotiv Jaroslavs bortgång. I samma vecka som vi ska minnas 11 septemberattackerna efter 10 år.

Snart fredag, så den här skolveckan kan ta slut! Nu har jag hunnit lämna in allt och redan påbörjat seminarieuppgifter till nästa vecka som jag inte kommer hinna på måndag när det är match. Se, man måste ju planera i förväg ;)
Jag är helt slut, så här var det aldrig på engelskan trots att jag kunde ha ångest över uppsatser men aldrig hade vi detta tempo.
Och så har jag insett att jag inte ser något, vilket kan ha något med tröttheten att göra. Därför blir det ett återbesök hos optikern inom den närmsta tiden.

På lördag blir det iaf familjedag. (Min och J´s femte tror jag) Våra tillgängliga småsyskon börjar växa ifrån den rätta åldern så vi får antagligen gå dit själva. Men det går väl lika bra det.
Phu, denna första vecka har varit galen. Jag tror inte jag någonsin har läst så här mycket på så kort tid, att det sedan handlar om medeltiden är största anledningen att det inte har gått helt smärtfritt.
Jag har lärt mig att jag inte är en renodlad historiker, om vi nu ska ge oss på akademiska titlar, jag är alltmer bekväm med min språkvetarroll.
En annan lite rolig sak jag lärt mig genom allt läsande är att min utbildning - Kombinationsprogrammet med Mastersexamen och Lärarexamen faktiskt grundar sig från de allra första universiteten på medeltiden då man efter 7 år uppnådde magister artium (Master of Arts) och dessutom licentia docendi som gav en tillstånd att lära ut.
Ha, alltid något och lite coolt tycker jag:)