Mors dag har det varit idag och förutom en kram runt ett inatt så har min kära mamma inte fått något speciellt. Men jag älskar dig varje dag, inte bara på mors dag..

Efter en helg med sol, fotboll, lite shopping och bio ska min sista vecka på gymnasiet inledas.. Det är mycket som ska fixas som inte har ett dugg med skolan att göra, för betygen sätts imorrn trallalala.. men jag vågar lova att veckan både kommer bli lång och kort.

Jag fick just en försmak på hur jobbigt det kommer bli nästa lördag...
Jag kommer ihåg hur det var i nian, hur ska det bli nu när man slutar skolan igen efter tre fantastiska år?

Derby idag... jag tänker aldrig riktigt på hur det påverkar, men jag tycker egentligen inte om dessa dagar. Att vi på grund av många saker inte kan åka in gör det inte bättre men matchen sänds ju ändå på canal+.. Utan backar och anfallare, vi klarar det här, oavsett vad som händer!

Som resultat av ett av kärngruppens mer kreativa idéer sitter jag här nu med kläder som inte ägs av mig. Idag är det nämligen klädbytardag vilket innebär att jag har J.s kläder, J har Mics kläder och Mic har mina.. Fråga mig inte varför!
När man är klar med allt, börjar det kännas stressande just på grund av det.. Jag har, förhoppningsvis, inget mer att göra på Gymnasiet mer. Tanken är väl att vi ska gå på lektionerna och vara uppmärksamma ändå men betygen är ju i stort sett klara redan..

Nu är det 3 dagar denna vecka och 2 dagar nästa vecka med vanliga lektioner, sen börjar det bli skolavslutningsdags..
Onsdag 3 juni - Städa skåpen och lämna in böcker
Torsdag 4 juni - Förberedelse inför studentbrunchen..vi kan kalla det genrep. Dessutom blir det någon aktivitet med klassen
Fredag 5 juni - Lediga
Lördag 6 juni - Studenten!!

Det börjar väl kännas nu..
Sol, Jason och Johannes - jag klarar det här..

15.30 Har skickat in samhällen nu efter att ha gjort om den, lyckades radera den från usb:t förut.. Nu blir det geografi..
23.30 Geografin är klar, hoppas att det inte raderas nu..
Jag tror jag är klar med analysen på samhällen, får titta igenom en stund imorgon innan lektionen. Då ska jag och JW skriva klart vårt gemensamma arbete och göra en väl förberedd redovisning... jaja det där med väl förberedd var ju att ta i!
Bara geografin kvar sen!?
Även denna helg har blivit en riktig fotbollshelg men denna gång enbart för Bajen. Under gårdagen spelades det oavgjort  mot Halmstad på Söderstadion och idag var det familjedag på Årsta IP.
Jag, J och min lillasyster Wilma gick runt och fångade autografer och kort på spelarna. Det var Wilma som ville, just det ni tänkte rätt! Men vi njöt rätt mycket i solen vi också. :D

    
Okej, jag erkänner.. Hur patetiskt det än är så har jag gjort klart mitt högtidstal under kvällen.. en fredagskväll!
Efter en heldag med shopping och bio (Hannah Montana) med mor och syster så är jag helt slut i benen, var ändå otroligt partysugen för en stund sen vilket har mycket att göra med inköpet av en ny klänning! Men det blir nog en kopp te framför teven istället.
Imorgon blir det en sväng till Ösmo marknad och sedan in till match igen. :D

Jag älskar och minns dig för evigt.

7 avsnitt kvar till säsongfinal!

Vinst igen, mot BP. 1-0 är allt som krävs!

Och jag som precis läst om folk som undrade varför vi bryr oss om varför ett lag gör fler mål än det andra.. Min fråga är om det inte är konstigt att inte göra det, med tanke på den lycka det kan ge...
Se bara på Tony.


Foto: Marcus Ericsson, Bildbyrån

Snart är den här veckan slut, på grund av ledighet imorgon och på fredag. Det är välbehövligt men jag behöver plugga också inför nästa vecka. Idag lämnde jag in filosofiarbetet och sitter och skriver religionen nu. Den ska in senast 23.59 ikväll.

Match snart också, skulle så gärna ha åkt till Grimsta...
Charlie är avstängd i fem matcher!
Och Nathan i två matcher!

Var är rättvisan, lite får man väl ändå tåla på en fotbollsplan.. Visst att jag missade incidenten då Charlie ska ha armbågat någon örebrospelare eller nåt sånt, så jag kan inte bedöma om det var riktigt så grovt som fem matchers avstängning indikerar. Och Nathan, han fick rött kort i den matchen och har redan varit borta en match, ska inte det vara straff nog?

Ibland undrar man ju hur världen är funtad...

For the record: Efter sparkraven (20 miljoner på 2 år) så kommer organisationen att bantas ner. Nästan först ut är Lasse Eriksson.. Ville bara säga det.. 
Ibland fastnar jag för dokumentärer när jag zappar förbi vissa kanaler, oftast är det svt24 som är duktiga på sånt.. Nyss handlade det om Juanes, världskänd stjärna från Colombia (ni vet han som sjöng La camisa negra)..
Riktigt intressant.



Hay tantas cosas que me gustan hoy de ti
Me enamora que me hables con tu boca
Me enamora que me eleves hasta el cielo
Me enamora que de mi sea tu alma soñadora
Esperanza de mis ojos
Sin ti mi vida no tiene sentido
Sin ti mi vida es como un remolino
De cenizas que se van
Volando con el viento
Det blev en riktig fotbollshelg av det här, plugget får göras i veckan. I fredags kväll var det P18 på Kvarnängen och igår var det A-laget, vinst respektive förlust.



Så var det också äntligen dags att besöka Söderstadion igen, innan hade jag tippat på en rätt låg siffra, men över nio tusen fick se den första vinsten hemma i år!
Det sägs att det inte var det bästa spelet men för mig och för många till var det den skönaste matchen på länge.. 1-0 av Charlie höll sig tack vare en stor kämpainsats av alla grönvita på plan.. Hjärta och själ, enligt Tony.

I´M IN LOVE WITH A FAIRYTALE!

Ja, Norge vann. Var inte Alexander min favorit sen i mars? Jo..och idag är det 17 maj, nationaldag dessutom.

..och Malena hon kom på en hedrande 21 plats. När man trodde att det inte kunde bli mycket sämre från förra året, men det spelar ingen större roll då det var ganska väntat att hon antingen skulle bli älskad eller hatad.
21:a låter som hatad va?

Men tryck på knappen då!!!!!! Det ska bli riktigt skönt att slippa de där två päronen till programledare, hoppas att dem i finalen är bättre...

Azerbadjan, Kroatien, Ukraina, Litauen, Albanien, Moldavien, Danmark, Estland, Norge och Grekland är vidare till finalen på lördag.
Det var på håret där att Norge gick vidare och dessutom kunda jag klockrent på första tonen säga att Danmarks bidrag hade något med Ronan Keating att göra. Och gissa om den var skriven av honom?
Jag har börjat se en ny trend.. att jag är sjuk när jag ska skriva prov i filosofi.
Därmed måste jag dra mig till skolan ändå och sitta där och snörvla/frysa och allmänt må dåligt.. Resultaten har än så länge varit positiva ändå och jag hoppas på samma sak idag efter mitt prov i moralfilosofi..

Nu har jag skrivit utvärderingen för Matte c och kommer inte behöva vara med på fler lektioner eftersom jag är nöjd med mitt G i betyg.. Så skönt! Jag ska inte göra något mer som har med matte att göra i hela mitt liv!
Snart blir det till att skriva projektutvärderingen som betyder att det också är klart. Resterande arbeten är:
Om idrott - gott eller ont? Filosofi A
Symbolik inom hinduism och buddism. Religion B
Samhällsbyggnad - Vision Estö. Samhälle C
Förnyelsebar energi - biobränsle. Geografi A
Högtidstal. Svenska C

Sen, sen är det över och vi ska sjunga som aldrig förr!
Turkiet, Sverige, Israel, Portugal, Malta, Finland, Bosnien Hercegovina, Romania, Armenia, och Island är vidare till finalen på lördag!
Annars var programledarna helt värdelösa och tAtU hade åldrats rejält och sjöng dålig playback.
Min favorit är ändå Norge som tävlar på torsdag..

Tisdag. 12 maj redan.
Prov på torsdag som jag ska plugga på imorgon för ikväll är det Eurovision semifinal nummer ett.
I år har vi fått frångå traditionen att se finalen på grund av studentskivor och inte blev det bättre när jag bytte datum för "gamlatjejer"-träffen till ikväll. Men det kommer bli trevligt ändå med ett mindre antal av oss gamlingar, hehe..

Å vad ska jag säga, jag lider och längtar till på söndag. Jag hoppas att skadorna lättar för Bajen, som spelade utan många ordinarie igår mot Örebro ( 2-0), och att dem ser att vi inte skulle lämna dem.
Hårdare tider visar vilka som är starkast eller hur?

I remember the days when I would have paniced about this situation.. Today I´m just happy and  blessed...

Uppsala blev en succé, jag är glad att jag följde med trots lite krångel och tidsbrist som ledde till att jag och J fick åka tåget dit. Men det var inga problem alls, man kan till och med åka dit oftare..

Trött som fan är jag men det går an, jag är glad att det bara är några veckor kvar nu. Har hur myckett som helst att göra men det kommer lösa sig.
Eller vad säger du?
Den här torsdagen, det var den som försvann.. Jag vaknade ju vid elva och gick till skolan men helt plötsligt var klockan fem och jag satt hos J och såg på film. Vi skulle plugga matte men det har inte hänt än så länge, det är ju prov imorgon.
Vi får se hur det går!


Foto: Bildbyrån

Angående matchen igår börjar jag bli orolig nu, över vad som har hänt och vad som händer nu. Det börjar säkert ryktas om att Tony måste gå men det hoppas jag inte, jag gillar Tony och en sådan känsla för laget som märktes i intervjun efter matchen ska inte underskattas.
Varför ska den första personen ut i ett mindre fungerande lag vara tränaren?
Är det hans fel? Finns det inte en trupp med individer som i vårt fall behöver spela ihop sig? Och ska man då inte ge tränaren och truppen den chansen att göra det?
Jag vet att det är en klyscha men "skit i tabellen ", det är väl spelet (inte resultatet) vi är där för, vi är inte medgångare som bara är där när allt går bra men som sviker när det börjar gå tungt..
Nej det här löser sig, om inte idag så imorgon. Forza Bajen Siempre.
Trots att vi inte behöver gå i skolan idag så ska jag och J i alla fall svänga förbi och plugga till matteprovet imorgon.

Gårdagen bjöd på mat, dryck, dans och vänner. Jag fick en hel del genomtänkta presenter från J och Mic, med Paso med på ett hörn... haha ja ni är för sköna. Älskar er!
Då bussen som skulle ta oss hem inte kom förberedde vi oss på ett par kalla timmar i ett stängt Stockholm men vi hittade en buss mot Tungelsta och pappa hämtade oss i VH, var hemma efter fem imorse. Jag är rätt trött just nu men det är sol ute och glad är jag!

30 dagar till studenten nu...
Studentskiva snart... födelsedag hela dan!!
Vad kan passa bättre?

Efter sol kommer regn, sommarregn. Det är ett av sommarens bästa, när det doftar blöt och varm asfalt.
Ni vet - sommarregn. Det börjar närma sig nu och sann sommarens tid har jag börjat läsa igen. (På Bali i juni ska jag verkligen ta itu med den stora hög böcker jag har hemma) Det blev omläsning av daVinci-koden och Änglar & Demoner, filmen har premiär nästa onsdag som jag gärna vill se.

Lite efter alla har jag nu sett Twilight...två gånger. Rob var Cedric Diggory för mig men från och med nu är han Edward Cullen..

Jag vill gå på bio!!
Alla de där fåniga filmerna...det är de jag vill se.

Någon?
Ledigheten är snart över och jag måste säga att det har varit flertalet roliga dagar. I torsdags hade vi mösspåtagning och sen fortsatte dagen i vad som verkade som evigheter... kanske inte så konstigt när någonting dras igång klockan tolv på dagen och inte är slut förrän efter tre på natten.
Grillning med åtminstone halva klassen och sen telegrafen på det, mycket roligt var det..
(Och jag håller med J, man behöver inte dansa snyggt bara man har roligt!)

Solen har varit framme och jag har fått ordentligt med färg efter lite effektiv solning på balkongen och på Kvarnängen, nu känns det nästan som sommar.
På onsdag är det dags för studentskiva, jag fyller även år. Det ska bli två prov i veckan och sedan ryktas det om en tripp till Uppsala i helgen.