Glad i hatten var ett smart drag..

0kommentarer

Den här så kallade Schenströmaffären går vidare.
Ni vet Fredrik Reinfeldts statssekreterare som var på krogen med Anders Pihlblad, reporter på tv4. Det började med bilder på att de pussades och det blev ramaskri och diskussioner om etik och relationer mellan politiker och journalister. De trodde väl att hon satt där och läckte hemliga uppgifter till honom. Sedan fick någon tillgång till deras krognota och det kom fram att de druckit vin för 1000 kronor. Inte så konstigt kanske, det är väl två flaskor på ett lite finare ställe men sen kom det fram att Ulrika Schenström hade jour för krisberedningen samtidigt som hon satt och blev "glad i hatten" (för att använda Pihlblads ord).
Det faktum att hon hade ljugit om detta för statsministern blev droppen som fick bägaren att rinna över. Hon fick avgå natten till i torsdags och nu får hon behålla sin lön i två år.
84 000 kronor/månad i två år som avgångsnederlag - kanske var det ett smart drag av henne..

Jag tycker att det har blivit så uttjatat, ingen bryr sig om politik längre utan måste hitta massa skandaler och döpa dem till affär! Jag undrar verkligen vad aftonbladets fotografer gjorde utanför den krogen så att de kunde fota henne. Förföljde dem henne, hade de fått ett tips (och i så fall på vadå? Blir de eld och lågor bara för att någon ringer och tipsar om att Schenström är på krogen?) eller råkade de bara vara där? Den sortens journalistik är något som behöver granskas tycker jag, de börjar ju likna paparazzis.

Kommentera

Publiceras ej